fbpx

Pentagon zbog Covida-19 razradio plan za legaliziranje vojne hunte

Vojna hunta i virus

Vlasti Sjedinjenih Država poduzimaju praktične korake za uvođenje izvanrednog stanja u kojem će vlast iz civilne moći prijeći u ruke vojske, izvještava William M. Arkin u članku za Newsweek pod naslovom “Ekskluzivno: Tajni vojni planovi u slučaju da koronavirus osakati vladu”.

Newsweek navod i kako je američki ministar obrane Mark Esper 1. veljače ove godine potpisao naredbe kojima upućuje NORTHCOM na provedbu planova za borbu protiv pandemije u cijeloj državi. Povrh toga, ministar Esper potajno je također potpisao Naredbe o upozorenju u kojima „upozorava NORTHCOM i njemu podređene vojne jedinicama na istočnoj obali Sjedinjenih Država “kako ih rasporediti za podršku potencijalnim hitnim misijama”.

Vrlo tajni planovi za izvanredne situacije pripremljeni su ne samo za zaštitu glavnog grada zemlje, Washingtona, već i za moguće uvođenje ratnog zakona u Sjedinjenim Državama, ne nužno pod tim imenom. Planovi predviđaju akcije američke vojske u slučaju da “svi ustavni nasljednici budu nesposobni.”

Različiti planovi kodnog naziva „Octagon“, „Freejack“ i „Zodiac“ osiguravaju kontinuitet vlasti. Prema tim planovima za izvanredne situacije, prijenos vlasti zaobilazi uobičajene ustavne postupke za sukcesiji vlade. Prema njima, vojni zapovjednici mogu preuzeti kontrolu nad određenim teritorijima zemlje ili čak cijele Amerike.

Podsjetimo, nakon terorističkog napada „11. Rujna“ je u sastavu američke vojske stvoreno „Sjeverno zapovjedništvo“ (NORTHCOM). Prema zajedničkom zapovjednom planu funkcija koju može obavljati NORTHCOM je:

  • Provesti operacije radi odvraćanja, sprečavanja i odbijanja prijetnji i agresije usmjerenih protiv Sjedinjenih Država, njihovih teritorija i interesa unutar dodijeljene zone odgovornosti ;
  • Po nalogu predsjednika ili ministra obrane pružiti vojnu pomoć nevojnim vlastima, uključujući operacije upravljanja posljedicama.

NORTHCOM je stvorio tri sveobuhvatna plana za slučaj izvanrednih stanja. Objava Newsweeka kaže da zapovjednik Sjevernog zapovjedništva,  general Terrence  O’Shaughnessy, u hitnim slučajevima može preuzeti ovlasti američke vlade dok „ne bude uspostavljen novi civilni vođa“.

U osnovi, general O’Shaughnessy je potencijalni američki vojni vladar za vrijeme „izvanrednih prilika“.

Sada, pripremajući se za raspoređivanje za hitne operacije, Pentagon je nametnuo neviđena ograničenja za odlazak svojih podređenih izvan vojnih baza. Prošle je srijede većinu stranih vojnih putovanja ograničio na 60 dana, a u petak je izdao dodatnu internu naredbu koja u osnovi cijelo vojno osoblje drži u blizini ili unutar vojnih baza. Naravno, postoje izuzeci, uključujući i putovanja koja su “nužna za dovršavanje misija”.

Također je dana naredba da ministar obrane Esper i njegov zamjenik djeluju „bez fizičkog kontakta“, odnosno, moraju uvijek biti odvojeni, kako bi se spriječilo da u isto vrijeme budu onemogućeni za vršenje dužnosti.

Ostale agencije za nacionalnu sigurnost također slijede ovaj primjer. U slučaju da koronavirus počne pogađati stanovnike Bijele kuće, stručnjaci za “kontinuitet vlasti” pripremaju evakuaciju cijelog osoblja iz objekta.

Američki vojni stručnjaci tvrde da su samo masovno uništenje uzrokovano nuklearnom eksplozijom ili ogromne žrtve koje može prouzrokovati “biološki agens” katastrofalne situacije koja opravdavaju prijelaz kroz “neustavne radnje” i provedbu planova za uvođenje izvanredne situacije.

Ali snaga američke vojske može biti potrebna ne samo u situaciji uporabe oružja za masovno uništenje u američkim gradovima, već i u slučaju masovnih nereda i nasilja u situaciji „borbe za opstanak  zbog nedostatka životnih sredstava“.

Prema uputama Pentagona, vojni zapovjednici imaju pravo neovisno djelovati u izvanrednim situacijama u kojima “slobodno izabrane lokalne vlasti nisu u stanju kontrolirati situaciju”.

Te “okolnosti” uključuju “velike neočekivane građanske nemire” povezane sa “značajnim gubicima života ili besmislenim uništavanjem imovine”. U listopadu 2018. je Združeni stožer uspostavio ta pravila, podsjetivši vojne zapovjednike da mogu donositi odluke sami i “privremeno angažirati vojnu kontrolu u uvjetima kad prethodno odobrenje predsjednika nije moguće ili kada lokalne vlasti nisu u stanju kontrolirati situaciju“.

Nova Pentagonova direktiva ovu situaciju naziva “ekstremnom“.

U slučaju nužde, NORTHCOM je pripremio tri sveobuhvatna akcijska plana:

  • CONPLAN 3400, ili vojni plan “obrane domovine” ako Amerika sama postane bojno polje;
  • CONPLAN 3500, „podrška civilnim vlastima“ – to je kada vojska pomaže civilnim vlastima u izvanrednim situacijama izvan uvjeta vanjskog oružanog napada na američku naciju;
  • CONPLAN 3600, vojne operacije u glavnom gradu i nastavak rada vlade u okviru kojeg su postavljeni najdetaljniji planovi za podržavanje kontinuiteta vlasti.

Postoji sedam tajnih planova za pripremu hitnih misija. Tri su povezana s preseljenjem i podrškom Bijeloj kući i saveznoj vladi kada budu evakuirani i budu radili iz alternativnih objekata.

Plan „Executive Mansion“ (RESEM) fokusiran je na spašavanju i evakuaciji stanovnika Bijele kuće. Plan posebno predviđa situaciju kada je potrebno iskopati bunkere za osoblje, prekrivene ruševinama Bijele kuće.

Drugi je Zajednički plan evakuacije u izvanrednim situacijama (JEEP) i osigurava prijevoz ministra obrane i ostalih službenika nacionalne sigurnosti kako bi mogli brzo napustiti područje Washingtona.

Treći plan, „Atlas“, predviđa premještanje nevojnih vođa, odnosno vodstva Kongresa, Vrhovnog suda i drugih važnih osoba na njihova mjesta premještanja. Prema ovom planu, oni će biti prebačeni u neki tajni bunker, a vladine strukture bit će prevezene u objekte u Marylandu.

Još tri plana četvrti „Octagon“, peti „Freejack“ i šesti „Zodiac“, osiguravaju zaštitu u situaciji potpunog kolapsa vlade od strane vojnih jedinica u gradskom području Washingtona, Sjeverne Karoline i Istočnog Marylanda.

Sedmi plan, kodnog naziva „Granite Shadow“, predviđa hitne domaće operacije koje uključuju uporabu oružja za masovno uništenje u Sjedinjenim Državama. U američkoj vojsci postoje jedinice koje su u stalnoj pripravnosti, spremne odgovoriti na teroristički napad ili prijetnju s korištenjem nuklearnog oružja.

Većina gore navedenih planova testira se tijekom godišnjih vježbi „Capital Shield“. Na prošlogodišnjim vježbama, primjerice, “odigrala se” situacija napada upotrebom oružja za masovno uništenje na metro.

Problem kontinuiteta vlasti i zaštite predsjednika je postavljen još pod predsjednikom Dwightom Eisenhowerom nakon Drugog svjetskog rata, kada se vjerovalo u mogućnost nuklearnog napada na Washington.

Potreba djelovanja donositelja odluka o uporabi nuklearnog oružja i njihovom opstanku, čak i u izravnom nuklearnom napadu, dovela je do izgradnje bunkera i pripreme tajnih postupaka.

Sljedeći u „nasljednom redu“, nakon predsjednika, je Kongres, čija je zadaća

u tom slučaju očuvanje ustavnog poretka, a nakon Kongresa dolazi Vrhovni sud.

Do 11. rujna 2001. se program za hitne situacije se, uz nuklearnu katastrofu, proširio na uragane, koji su počeli devastirati američki teritorij. Sada se širi na pandemiju.

No, unatoč dobro pripremljenim planovima i vježbama tijekom prethodna tri desetljeća, napadi 11. rujna 2001. bili su ozbiljan test za usvojene hitne mjere.

Mnogi postupci, napisani na papiru, ignorirani su ili bačeni smeće. Zbog toga je nastao problem u ministarstvu unutarnjih poslova i drugim američkim agencijama za nacionalnu sigurnost. Stvoren je novi sustav, spreman ako se teroristički napad dogodi bez upozorenja.

Bunkeri, od kojih su mnogi zatvoreni nakon završetka Hladnog rata, ponovo su otvoreni i prošireni. Najneobičniji scenarij planiranja uključuje teroristički napad koji bi uključivao upotrebu nuklearnog uređaja ili radioaktivnu kontaminaciju izotopa u nekom velikom američkom gradu.

Scenarij terorističkih napada dominirao je do 2006., nakon čega je uslijedila reakcija vlade na uragan Katrina u New Orleansu. Civilne institucije u 50 država i lokalnih zajednica, posebno u velikim gradovima, počele su usklađivati spremnost za slučaj nužde sa zajedničkim federalnim protokolima.

Vlada na svim razinama trenutno ima opsežne programe „kontinuiteta vlasti“ da odgovori na prirodne ili katastrofe s ljudskim faktorom.

U srpnju 2016. predsjednik Barack Obama potpisao je tajnu predsjedničku direktivu br. 40 o „politici nacionalnog kontinuiteta“, definirajući „temeljne funkcije“ koje javne institucije moraju zaštititi i čuvati. Na najvišoj su razini najvažnije nacionalne funkcije, one koje osiguravaju “kontinuiranu vladavinu u skladu s ustavom“.

Kako bi sačuvali ustavnu vladavinu, vladini odjeli dobili su zapovijed da osiguraju ne samo kontinuitet vlasti, odnosno od predsjednika do potpredsjednika, već i liniju “sukcesije“, odnosno osiguranje lanca ljudi koji su uključeni u rad u slučaju katastrofe. Federalna direktiva o sukcesiji br. 40, objavljena samo nekoliko dana prije nego će Donald Trump postati predsjednik i navodi kako se moraju odrediti “postupci za prijenos statutarnih ovlasti i dužnosti zbog održavanja osnovnih funkcija države“.

“Prijenos ovlasti može biti privremen ili dugotrajan”, kaže direktiva br. 40. Dalje propisuje da osoblje određeno za prijenos vlasti treba biti smješteno u “geografski raspršenom području koje incident nije pogodio”.

Kako se ispostavilo, takvog područja u situaciji širenja koronavirusa u Sjedinjenim Državama nema. Nakon uragana Katrina 2006. godine, niti jedno izvanredno stanje nije prisililo bilo koju saveznu državu da u skladu s utvrđenim procedurama zatraži vojnu pomoć. To se dogodilo zato što su s vremenom lokalne policijske snage postale je sposobnije za intervenirati u hitnim operacijama, jer su  nabavile vojnu opremu, oružja i prošle su potrebne obuke. Policija zapravo ima prave vojne udjele, u punom smislu te riječi, opremljene oklopnim vozilima i jurišnim helikopterima.

Guverneri država su aktivno i koordinirano radili na jačanju Nacionalne garde, koja se u kriznim situacijama može pozvati na lokalne zakone. Trenutno se spremnost američke vojske za raspoređivanje u hitnim situacijama smatra „izvanrednim eksperimentom“. Međutim, to ne bi trebao predstavljati problem. Naime, svaka vojska u svijetu je dužna i prva u ekstremno teškim situacijama treba pomoći svom narodu. Ali što ako se mjere Pentagona ne odnose na pomoć američkoj naciji, već na suzbijanje iste, ako situacija s koronavirusom, u kombinaciji s predstojećom recesijom i masovnim otkazima, dovede do gnjeva i pobune masa u američkim gradovima? Zapovjednik Sjevernog zapovjedništva (NORTHCOM) „privremeno može dobiti ovlasti predsjednika“, a to se zove vojna hunta.

Izvor: Newsweek

Povezan članak: SAD: Aktiviran zakon koji Trumpu i FEMA-i daje izvanredne ovlasti i 50 mlrd. dolara

VAŽNA PORUKA ZA LOGIČARE

Vrijeme uvjeravanja prolazi. One koji ne shvaćaju što se događa, treba ignorirati i ne gubiti vrijeme na njih. Poštene, empatične i logične osobe se trebaju okupiti, bez obzira na osobna uvjerenja i svjetonazore. Osim raskrinkavanja, dolazi vrijeme djelovanja brojnim i legalnim sredstvima u gospodarstvu, zdravlju, autonomiji… U protivnom, sve će nas porobiti.

Pitate se što učiniti nakon čitanja ovog teksta? Jednostavno, šaljite i dijelite tekst poštenim, empatičnim i logičnim osobama. Informirajte bližnje o postojanju portala Logično. Priključite nam se na našem Telegram kanalu tako što ćete kliknuti na Vijesti.  Od danas možete komunicirati i pisati nam u Telegram grupi Zajednica. Budimo složni, mudri i jaki.


Posjetite naš novi video kanal na platformi Odysee i obvezno se registrirajte, kao i najveću arhivu alternativnih video snimaka Jubitu.

Svidio vam se članak i
pitate se što možete napraviti?
PODIJELITE ga s PRIJATELJIMA

*Stavovi izneseni u kolumnama su osobni stavovi autora i ne odražavaju nužno stav redakcije portala Logicno.com

Pretplati se
Obavijest
guest
Zaštitite svoje ime u komentarima... REGISTRACIJA
53 Komentara
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Inline Feedbacks
View all comments
krezubi glasac
Gost
krezubi glasac
1 godina prije

Spremaju se potamaniti sirotinju ili zombije kako oni treniraju. Oprema postoji od metaka raznih udara pa elektromagnetskih valova da vas u kokice pretvore. Pa mega bogati nece dati “svoj”pokraden novac vama nisu to socijalicti bivse juge i CCCP a koji su samo odstupili i predali vlast. Bit ce party poslije… Pročitaj više »

Circus
Gost
Circus
1 godina prije
Reply to  krezubi glasac

Takve planove ima svaka država koja ima vojsku, šta misliš što štabski oficiri rade nago prave planove za razne moguće situacije između kojih je i pandemija protiv biološkog oružja. ti se planovi non stop ažuriraju prema novonastalm situacijama i razvoju bio oružja, ništa tu nema novoga i skandaloznoga, jedino je… Pročitaj više »

khm khm
Gost
khm khm
1 godina prije
Reply to  Circus

sva sreca da nemamo vojsku

Kažun
Member
Kažun
1 godina prije
Reply to  Circus

covid-19

SOMPOMPIR
Gost
SOMPOMPIR
1 godina prije
Reply to  Circus

Daj link na nešto što dokazuje da virus potječe iz Kine, trolu.

AJeTo
Gost
AJeTo
1 godina prije

Ono sto se cinilo kao mlitava ignorantska reakcija daje povoljan vjetar u ledja ovom planu.

f35
Gost
f35
1 godina prije

Dosla maca na vrataca-ako ne milom onda NWO ce se vojnom silom instalirat… bilo nam krivo bilo nam drago. Sad se svi moramo probudit i vidjet sto su ameri toliko izvozili demokuratiju. Znaci je bemokratija je bila samo usputna faza, za nesto sto je trajno.

Savonarola
Gost
Savonarola
1 godina prije

Amerika je prepuna proturječa i tenzija a ako vojna hunta preuzme vlast pojaviti če se bande i gerila tako da ce vojska ostati izolirana u bazama kao sada u Iraku.

BanOvan
Gost
BanOvan
1 godina prije
Reply to  Savonarola

Savonarola, valjda je prije desetak dana i bila popmama u USrAniji za kupovinu jurišnih pušaka. Počeli kao kauboji tako će i završiti.

Alen
Gost
Alen
1 godina prije

Valjda sam do sad pogledao minimum deset – petnest filmova s ovom tematikom , cak je bilo i s virusima ..

Zorule
Member
Zorule
1 godina prije
Reply to  Alen

Ali nijedan nije imao potres u sred pandemije, to se jos nitko nije sjetio

neznanje
Gost
neznanje
1 godina prije

Pogledati što su “Oco domovine” ugradili neke odredbe u ustav SAD, baš poradi sprječavanja takvih događanja. Naš “otac domovine” ( to je onaj koji nam je svima j.bo mater) se jako plašio reakcije naroda kao i svi njegovi nasljednici, u saboru i vladi, pa mi nemamo šanse za nošenje oružja.… Pročitaj više »

eks
Gost
eks
1 godina prije

Imam pravo misliti, ne mogu tvrditi i ubediti bilo koga. Mislim – to može biti priprema za “skidanje” Trampa . Nije po volji psihopata iz Pentagona i CIA i njihovih gazda .

Lucija
Gost
Lucija
1 godina prije
Reply to  eks

eks
Pa vjerojatno i ovo potvrđuje vaše mišljenje:
“Federalna direktiva o sukcesiji br. 40, objavljena samo nekoliko dana prije nego će Donald Trump postati predsjednik …”

roger
Gost
roger
1 godina prije
Reply to  eks

Vrlo dobra opservacija. Ne radi se samo o uklanjanju Trumpa već i detronizaciji starog globalnog hegemona i ustoličenju novog. Ovaj put to neće biti SAD koje će, moguće, utonuti u građanski rat, prema planu globalne mafije.

Marius
Gost
Marius
1 godina prije
Reply to  eks

Moguće je to što kažeš. Mogao bi Tramp ovo platiti glavom. Međutim, ne vidim šta je on to toliko učinio da uznemiri duboku državu. Objektivno gledajući, gotovo ništa. Spoljna politika SAD se gotovo i nije promenila. Jedino što mu može skinuti kapa je da je prvi predsednik posle 60-70 godina… Pročitaj više »

Alen
Gost
Alen
1 godina prije

” Ali što ako se mjere Pentagona ne odnose na pomoć američkoj naciji, već na suzbijanje iste, ako situacija s koronavirusom, u kombinaciji s predstojećom recesijom i masovnim otkazima, dovede do gnjeva i pobune masa u američkim gradovima? Zapovjednik Sjevernog zapovjedništva (NORTHCOM) „privremeno može dobiti ovlasti predsjednika“, a to se… Pročitaj više »

Lucija
Gost
Lucija
1 godina prije
Reply to  Alen

Ale
Ona koja brine o svojim građanima.
O tome da imaju posao, dovoljno svega i zdravstvenu skrb. Npr Kina 😊
Ameri godinama očekuju ovako nešto od svojih vlasti…
A i jesu li to ‘američke vlasti’…?

Alen
Gost
Alen
1 godina prije
Reply to  Lucija

Misliš da kina nema spremano sve za ovakav neki scenario ?
Čakmi kad je sve med i mlijeko ovakvi planovi se prave..
Ne budi zanesenjak , hong kong ti je primjer..

Savonarola
Gost
Savonarola
1 godina prije
Reply to  Alen

Primjer cega? Možda misliš na opijumski rat?

Alen
Gost
Alen
1 godina prije
Reply to  Savonarola

Primjer da kina ima spremno sve za scenarij ” budjenja naroda” . Eto u hongkongu ima posla , zdravstva sve ok , pa opet bu.dalama na pamet padaju svakakve ideje..
Razumiješ ?
Da kina to nema spremno pa razvalili bi je do sad !

Lucija
Gost
Lucija
1 godina prije

Zna li netko nešto o onih 70 000 vojnika amer.koji su se jučer iskrcali u Hamburgu ( ne mislim na onih 20 000 od ‘Defendera’)? Provjereno?

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović
1 godina prije
Reply to  Lucija

Pisalo je ovdje, idi na tražilicu i ukucaj 40 000 . Sad je već 70 000, auuuu raste riba imat će 150 kila šaran. Bedastoće…

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović
1 godina prije

Nije iskrcano ništa, a 3500 je stavljeno u karantenu, zbog 7 zaraženih, u jednoj bazi, Neće biti ni vježbi

Vozd je stigo janice
Gost
Vozd je stigo janice
1 godina prije
Reply to  Lucija

Koje 70000?ja sam vidio bar 7 miliona tisuca vojnika u amburg. Tite mi i partije. Ne panci janice

Max
Member
Max
1 godina prije
Reply to  Lucija

Prvi glas moja Lucija sumnjivo je da to rade usred pandemije dok svima brane kontakt čak i Angeli Merkel.

shumadinac
Gost
shumadinac
1 godina prije

Nuklearne vežbe u Vašingtonu:
“Gospodine Predsedniče, vi samo stisnite zeleno dugme”
“Dobro…”
“Ne,NE, ne TO dugme!”
“E, jebga – zar niste znali da sam daltonista.”

shumadinac
Gost
shumadinac
1 godina prije

Do skora su mnogi tvrdili: “neće Tramp ništa preduzimati dok ne prođu izbori” dok sam ja postavljao logično pitanje: “a šta ako vidi da će da izgubi?” Ipak, Tramp je samo “izvršilac radova” a Moćnici nemaju taj luksuz da dozvole da Globalisti preuzmu vlast. Pojava epidemije je uvod, ekonomski kolaps… Pročitaj više »

Alen
Gost
Alen
1 godina prije
Reply to  shumadinac

To onda neka mini željezna zavjesa , samo usa će biti obuhvaćena ?

shumadinac
Gost
shumadinac
1 godina prije
Reply to  Alen

Često se Alene sarkastično osvrćeš na tvrdnju gvozdene zavese. Tvoja tvrdnja je bila da je globalizacija toliko ušla u pore društva da je bilo kakavo zaustavljanje protoka ljudi i robe nemoguće.
Da li sada osećeš potrebu da revidiraš izjavu?

Alen
Gost
Alen
1 godina prije
Reply to  shumadinac

Moja tvrdnja je bila da je zapad bankrotirao , prvenstveno usa , te da ista nema više mogućnosti da napravi to o čem pričaš , a da u isto vrijeme ima zadovoljan narod.. Dakle željezna zastava pod nekom diktaturom jeste moguća , no pitanje je koliko će to da traje… Pročitaj više »

shumadinac
Gost
shumadinac
1 godina prije
Reply to  Alen

Nema šanse da sad tražim među hiljadama komentara Alene ali pamtim, pamtim…
Ali pandemija neće niti može biti razlog dugotrajnog odvajanja, za to postoje drugi mehanizmi. Ne treba biti previše pametan, ljudi su odavno primetili da se istorija ponavlja.

Alen
Gost
Alen
1 godina prije
Reply to  shumadinac

I dalje tvrdim , zapad nema resursa da napravi takvo nešto ,

Weteran
Gost
Weteran
1 godina prije

Normalno da novinari rade za platu!?
Ovakve novine bi se ribolovačkim rečnikom nazvale “Vrška”?!
A i oni silni, lepo plaćeni, analitičari rade analizu broja i vrste komentara 🙂

Alen
Gost
Alen
1 godina prije
Reply to  Weteran

😃😃👍👍👍

Koba
Gost
Koba
1 godina prije

Manite vi USA i obratite pažnju na ovo čudo ovdje. Od proglašenja izvanrednog stanja očito je potpuno preuzimanje glavnih medija od strane režima. Nije sporno da su i dosad bili pod kontrolom, jer nikad nisu ni bili profitabilni, ali sada je preočito. Konstantno se širi panika, hvale se vojska i… Pročitaj više »

Alen
Gost
Alen
1 godina prije
Reply to  Koba

Američka vojna hunta uskladjena s nato vojnom huntom ? I šumijeva željezna zavjesa je ponovo u igri ?

Koba
Gost
Koba
1 godina prije
Reply to  Alen

Meni ovo smrdi na ponovni ekonomski slom i pokušaj opravadnja. Svako 20-25 godina pada, i svaki put izmišljaju neka opravdanja da bi opravdali ponovni reset istog.

Alen
Gost
Alen
1 godina prije
Reply to  Koba

Postoji jedna razlika u prijasnjim slomovima i u ovom sad možebitnom.. Sad je sve globalizirano , što znači da se ne moze napraviti stari fazon reseta ekonomije bez posljedica za ukupnu globalnu ekonomiju , dakle ovaj put neko če morati i zbilja da raspe zube.. Sad je sve do plana… Pročitaj više »

Koba
Gost
Koba
1 godina prije
Reply to  Alen

Kriza će se prelomit preko periferije, onih koji nemaju snagu ni resurse. Svaka naredna biti će sve gora. Ali što mene najviše pogađa koliki broj ljudi je “za baciti”, odnosno trajno ispranog mozga. Što sve kupuju, kako se ponašaju, kako mediji mlate s njima…. strašno. Za kad ovo konačno pukne… Pročitaj više »

Alen
Gost
Alen
1 godina prije
Reply to  Koba

Slažem se , slažem se , pogotovo enklave , mislim da će biti neophodne , sam čovjek neće moći prezivjeti bez obzira sta imao..
Takodjer najbitnija stvar je duhovno pročišćenje , materijalstički pristup je i doveo do popasti..

mmne
Gost
mmne
1 godina prije
Reply to  Alen

predpostavljam da ne mislis da je onaj klovn stoltenberg “uskladjen sa bilo cime?

roger
Gost
roger
1 godina prije
Reply to  Koba

Već smo to negdje vidjeli, tamo negdje 1933. Tada su se takvi zvali SA odredi.

RENEW
Gost
RENEW
1 godina prije

Kaj bo? Uporabil Antimalarik + antibiotik? Ali pa zdravilo iz Gileada proti eboli?

RENEW
Gost
RENEW
1 godina prije
Reply to  RENEW

V izrednih razmerah namreč lahko preskoči formalnosti in postavi Iran pred dejstvo: Šah ali kronica.

Venator
Gost
Venator
1 godina prije

Ne brinite vi za američke civile, naoružani su oni do zuba.
Ukoliko se ustanovi da vojska ne radi u korist naroda, izbit će civilni rat.
Ni prvi ni zadnji.
Sve ostalo je samo pisanje SF romana.
Nemojte čitatelje dovoditi u histeriju i stvarati im nelagode u ionako teškim vremenima.

crodaemon
Gost
crodaemon
1 godina prije

Ne vidim ništa sporno šta imaju planove za razne situacije.

banana
Gost
banana
1 godina prije

govori se o SADu, a slika gore je sa sovjetskom tematikom. koje tu LUD ?

Tulipan
Gost
Tulipan
1 godina prije

Ova slika poseca ko Plakat ispred Kino-dvorana kad igra neki horor film.. uzas… jos ovaj scenario

Tulipan
Gost
Tulipan
1 godina prije

Illuminati su zaita premocni, ako im se dopusti..

Marius
Gost
Marius
1 godina prije

E o ovome sam davno čitao u knjigama koje bi neki nazvali konspirološkim. FEMA kampovi su odavno spremni i mogu da prime milione logoraša. Izgleda da ulazimo ubrzanim koracima završnu fazu uspostavljanja globalne diktature.

Max
Member
Max
1 godina prije

možda svrha ove krize i jest da se uwede globalna vojna hunta.

Zorule
Member
Zorule
1 godina prije

Iz intervjua sa dr. Gordanom Laucom na telegramu LAUC: U SAD-u se nažalost jako kasno počelo testirati. Zbog svoje opsjednutosti ulogom globalne velesile, nisu htjeli preuzeti funkcionalni test koji nije bio američki i krenuli su razvijati vlastiti test. Prva varijanta testa koju su napravili nije radila kako treba i zbog… Pročitaj više »

POVEZANE VIJESTI

Izbornik