Pfizer optužen za financiranje laži o cjepivu AstraZenece

Pfizer i AstraZeneca
22 komentara

Istraga Channel 4 Dispaches: Pfizer je optužen da plaća stručnjake da diskreditiraju cjepivo protiv koronavirusa koje je proizvela njegova konkurentska tvrtka AstraZeneca. Navodno je financirao prezentaciju u kojoj su govornici tvrdili da bi AZ-ov ubod mogao uzrokovati rak i da nije siguran za imunosupresivne pacijente. Navodno je govor održan na edukativnom seminaru u Kanadi prošle godine, ali nije jasno koliko ih se održalo ili je bio izoliran događaj.

Eksplozivne tvrdnje pojavile su se u istrazi Channel 4 Dispatches emitiranog u petak navečer. Pfizer je oštro demantirao tvrdnje da je želio potkopati AZ-ovo cjepivo, navodeći da su prezentacije ‘pogrešno pripisane’ njima i da ih je provela treća strana.

Još jedno otkriće iz istrage je da su troškovi proizvodnje za Pfizerove cjepiva navodno koštali samo 76 penija po injekciji. Budući da Pfizer navodno naplaćuje vladi Ujedinjenog Kraljevstva 22 funte po dozi, to predstavlja povećanje od gotovo 3000 posto na proizvodnu cijenu.

Pfizer je rekao da je procjena 76p bila ‘vrlo netočna’ i da nije uzela u obzir kliničke studije, masovnu proizvodnju i globalnu distribuciju. Prezentacije su očito održane zdravstvenim radnicima u Kanadi ranije ove godine o tehnologiji koju koristi cjepivo Pfizer

Razgovori su navodno uključivali niz slajdova ispunjenih dezinformacijama, uključujući tvrdnje da bi tehnologija cjepiva koju koristi AZ mogla dovesti do toga da se cjepivo ugradi u genetski kod primatelja i izazove tumore.

Najveći dioničari Pfizera i Moderne ostvarili su rast dionica za više od 7,8 milijardi funti (10 milijardi dolara) u tjednu nakon otkrića Omicrona. Dionice farmaceutskih divova porasle su za 7,4 posto, odnosno 13,6 posto u sedam dana do 30. studenog – nakon što je Južna Afrika 24. studenog upozorila svijet na mutantni soj.

Samo osam dionika zaradilo je između sebe 7,5 milijardi funti. Izvršni direktor Moderne Stephane Bancel je povećao vrijednost svojih dionica od 623 milijuna funti (824 milijuna dolara) i 26. studenog prodao 10.000 vlastitih dionica po 319 dolara za ukupno 2,41 milijun funti (3,19 milijuna dolara).

Neki stručnjaci i političari krivili su Britaniju i druge zapadne zemlje za pojavu Omikron varijante jer nisu dijelili dovoljne rezervne doze cjepiva s ostatkom svijeta. Grupa kampanje Global Justice Now danas je osudila dioničare i direktore dviju tvrtki zbog profitiranja od rezultata ‘groteskne’ nejednakosti cjepiva ‘koju su oni pomogli stvoriti’.

Glasnogovornik je rekao da je Pfizer osigurao sredstva trećoj agenciji, uz neovisnu znanstveni odbor za stvaranje obrazovnog programa o cjepivima u Kanadi nakon odobrenja tvrtke u toj zemlji. Pfizer je to učinio nakon ‘brojnih zahtjeva kanadskih zdravstvenih djelatnika’, rekao je glasnogovornik.

Istraga Channel 4 također je izvijestila da Pfizerov ugovor s UK-om znači da se ne može podnijeti sudu ako postoji pravni spor između britanske vlade i Pfizera. Umjesto toga, Pfizer i UK pristali su na tajno arbitražno vijeće. UK ne može reći da je u sporu s Pfizerom, o čemu se radi ili kakav je ishod tajne arbitraže. Velika Britanija je očito bila jedina razvijena zemlja koja je pristala na ovaj Pfizerov zahtjev.

AstraZeneca je famozno proizvela svoje cjepivo protiv Covida po cijeni, što znači da je prodano za 3,60 funti koliko je koštala izrada, izgubivši potencijalnih 21 milijardu funti prihoda.

Njihova odluka bez presedana potaknula je Svjetsku zdravstvenu organizaciju da to nazove ‘cjepivo za svijet’.

Velika Britanija je naručila 180 milijuna Pfizerovih uboda, gotovo dvostruko više od AstraZenece. Nadalje, Velika Britanija je donirala polovicu svoje zalihe AstraZeneca.

Izvor: Daily Mail

AstraZenecacjepivoCovidfinansiranjeoptužbePfizervakcina
Pretplatiti se
Obavijesti o
22 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
petar schroder
2 godine prije

Vrana vrani kopa oci

Sly79
2 godine prije

Tko u ovo vjeruje… To se zove pila naopako. Jedina je istina rast cijena dionica i profitiranje uprave, a sve drugo je tu da ljudima maže oči.

057
2 godine prije

Kriminalci jesu,kriminalci su bili i ostat če.

Max
2 godine prije

Sve je to ista bagra.

Klara
2 godine prije

Ne glupirajte se više svim s tim go…a,
od expetim.pokusnog genskog tretmana
Patentirali zloćinci ,,,virus ,, a ,,,bolesti,,
još nema, M J E R E a ZLOČIN CIJEP
IVO POKAZUJE ZASTRAŠUJUĆI BROJ
SMRTNIH SLUČAJEVA. IMAL SE STO
JOŠ IZMIDLITI. NEMA MISLIMO DA
SE PRIMIČE KRAJ, PA RANJENA
ZVIJER NAJGORA. DOKLE ETO I
VAMA ČE DRUGI DATI NAJNOVIJI
S O J ( INAČE NE POSTOJE ) , ŠTA
ČE TE, GDI I KOLIKO.

Klara
2 godine prije

Pitanje , sto se nalazi u cijepivu ,
PITATI ONE KOJI SU NA P L A C E B U,
E, neče ni to tek tako proči …..od to
likog izbora za ljude i uloženog ( za zlo
čin ) truda vi na vodici. Ni sveta ni
obična neče vam pomoči. LJ U D I
N E M A C I J E P I V A OTROV
nek svoje najdraže s time liječe, budimo ,,,,velikodusni,,,
Sram neka vas bude, ako imate
I . O . Od obraza. A L I SVAKO
ZLO , LJUDIMA ZA NEKO DOBRO.
ALI LJUDIMA TO SE MORA NAGLASITI

Caponac
2 godine prije

Pa iste vlasnike imaju. Koga oni farbaju?

Bosanac
2 godine prije

Ovo je kao kad se ovdje kod nas mešusobno optu-uju DOdik, Izetbegovič, Plenkovič, Milanović Vučić i sl. a u stvari su uigraniji tim od neke nogometne reprezentacije.

Aspano
2 godine prije

Ne nasjedajte na ovo, jer sve je izrežirano da napravi smutnju.Sve je više dokaza naučnika da se mnoge loše stvari nalaze u tim”vakcinama” pa sad oni kao zbog konkurencije lažno optužuju jedni druge a u stvari je to jedna ista ekipa.Providno

Kinez
2 godine prije

Pfizer je tvrtka osudjena za korupciju, platila više od 2 milijarde dolara kazni, HDZ je stranka osuđena za korupciju. Njihova suradnja nudi neprocjenjive mogućnosti

Legendarni Grk
2 godine prije

Jer, šta je današnja medicina do militantna trovačnica koja nastoji da ubije, odstrani, eliminiše sve ono što proceni da može da škodi ljudskom zadravlju? Na osnovu čega se uopšte procenjuje šta je dobro, a šta loše za ljudski život kad se o tome šta je zaista život na medicini uopšte ne uči? Na osnovu čega se zaključilo da su nam bakterije tako ljuti neprijatelji? Pa, na osnovu “naučnog rada” Luja Pastera (1822 – 1895) na čijoj paranoičnoj naučnoj doktrini počiva čitava savremena alopatska medicina koja je danas jedina medicinska škola koju priznaje Svetska zdravstvena organizacija i najuticajnija lekarska udruženja. IZA PASTERA JE STAJALA KATOLIČKA CRKVA? Njegova terorija je nazvana “Teorija mikrorganizama” (preciznije Teorija kliconosnih bolesti) jer je Paster zaključio da se organizam razboli kada u njega spolja uđu patogene bakterije i druge klice. Da bi ovu svoju puku izmišljotinu dokazao, inficirao je i osakatio ogroman broj životinja, ali i ljudi.… Čitaj više »

Don Piškot
2 godine prije

Daleko od toga da sva ova “cjepiva”nisu otrov ali ovo sa miniranjem astre zenice je bilo vidljivo već odavno.S obzirom da mi mozak funkcionira na drugačiji način od večine,odmah nakon medijskih “razotkrivanja” pojave krvnih ugrušaka kod astre sam išao u provjeru vlasničke strukture svih proizvođača tih otrova.Već tada su Black Rock i Vanguard grupa sa trabantima bili najveći posjednici dionica pfizera,moderne i j&j.U astri su imali samo nekakav mizeran postotak,tek toliko.Dobro se sjećam kako su se neki poznati mi “intelektualci” sa ponosom u to vrijeme hvalili kako su se bocnuli preko veze sa pfizer otrovom jar taj je super-hiper u odnosu na zenicu koja je samo za raju.Koliko vidim niti danas u vlasničkoj strukturi nema baš već navedenih lešinarskih fondova,tako da je astri zbog medijske hajke već odzvonilo.Ista stvar će se desiti i sa j&j bez obzira što su lešinari i tu najveći dioničari.Ali sve ovce koje odu od johnsona,idu… Čitaj više »

Zoki
2 godine prije

Ima li i jednog skandala koji nije vezan za Pfizer. Milijarde dolara su do sada platili kazne, a cijepivo im ide kao cokolada. Nevjerojatna je moc marketinga. Kao zombiji su isli po svoj ubod, pogotovo mladi. Kao sa je iphone, cijepi se pfizerom to je IN. Studentice na nargili sjede i gledaju poznanicu preko puta, i govore jedna drugoj “jao one seljanke, ona se cijepila Astrom”.

davor
2 godine prije

nije li i Logično prenosilo “stručne studije” o AstraZeneci?

mRNA
2 godine prije

mA TA aSTRAzENECA JE ZA SELJACINE.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI