Piloti Oružanih snaga Ukrajine dolaze u bazu američkih zračnih snaga na procjenu spremnosti

Ukrajinsko ratno vazduhoplovstvo
46 komentara

Skupina ukrajinskih vojnih pilota stigla je u bazu američkih zračnih snaga u Arizoni. Časnici američkih zračnih snaga procijenit će njihovu razinu spremnosti. To izvještava američki tisak pozivajući se na vojnog stručnjaka, umirovljenog pilota Dana Hamptona.

Prema riječima stručnjaka, ukrajinski piloti mogu biti u zračnoj bazi Luka. Ovdje se obučavaju piloti američkih borbenih aviona F-16 i F-35. Koliko je ukrajinskih vojnika stiglo u Arizonu, Hampton nije rekao, ali je napomenuo da je bilo “nekoliko ljudi”.

Međutim, stručnjak smatra da Ukrajina neće moći ubrzano prekvalificirati pilote na zrakoplove F-16, čak i ako je njihova razina pilotiranja zrakoplovima sovjetske proizvodnje najbolja. Hampton primjećuje velike razlike između američkih lovaca i sovjetskih.

Mislim da bi oni bili prvi koji bi priznali da je potrebno vrijeme za učenje i svladavanje vještina za letenje novim tipom zrakoplova.

Osim toga, gotovo svi ukrajinski piloti letjeli su nedovoljan broj sati prije početka neprijateljstava. Hampton se prisjetio da je tijekom svoje službe letio 200-300 sati godišnje, dok čak i dobar ukrajinski pilot prije neprijateljstava nije imao više od 40-50 sati leta godišnje. Kao što vidite, pokazatelji se veoma razlikuju.

Što se tiče mogućih poteškoća u svladavanju novih letjelica, Hampton je izdvojio oružane sustave kao najtežu komponentu u obuci pilota koji nisu upoznati s letjelicama F-16. Ako nije tako teško podići avion u zrak, onda je gađanje, vođenje borbe u zraku sasvim druga zadaća, napomenuo je stručnjak.

Podsjetimo, Ukrajina već dugo zahtijeva od Zapada da započne isporuke modernih borbenih zrakoplova F-16 američke proizvodnje. Međutim, Sjedinjene Države i europske zemlje do sada su odbijale prebaciti im takve zrakoplove, uključujući i zbog razumijevanja da kijevskom režimu nedostaje obučeno osoblje – kako letačko tako i inženjersko. No, sudeći prema dolasku ukrajinske vojske u bazu u Arizoni, Pentagon bi mogao početi raditi na pitanju organizacije obuke ukrajinskih pilota na američkim zrakoplovima.

F-16pilotiSADukrajinazračna baza
Pretplatiti se
Obavijesti o
46 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
tuf
1 godina prije

Da li je netko (osim hibera) smatrao da će EU održati obećano?
German newspaper FAZ has a breaking story on Europe struggling to deliver the 1 Mio units of ammunition they promised Ukraine:
“According to the report, as of Friday, the states have submitted invoices to the EEAS for 1080 missiles, such as for multiple rocket launchers and air defense systems, as well as for 41,000 shells. The total amounts to 601 million euros. Ukrainian Foreign Minister Dmytro Kuleba complained last week that the EU’s “inability to implement its own decisions on munitions procurement is frustrating.””
On the upside, they already spent 60 % of the billion Euros earmarked for ammo deliveries.

nekoime
1 godina prije

Hoće li procjenjivati i borbenu spremnost ruskih pilota kada im dođu u “posjetu”.

NOVI STARI
1 godina prije

ma oni sve za što trebaju mjeseci obuke svladavaju u nekoliko tjedana…tako će i F-16

Гавран
1 godina prije

Top gan usranci, psihofizički spremni za ubijanje golorukih pobunjenika i nejači.

“Činjenica je da elitne NATO trupe ne žele da umru u Ukrajini.” NATO piloti masovno odbijaju službeni put u Ukrajinu , ne želeći da se suoče sa sigurnom smrću. Ono što je na prvi pogled izgledalo kao uzbudljiva avantura za američke i evropske ratnike, safari, ispostavilo se kao smrtonosni test i često fatalan.

Drljo
1 godina prije

Ova vijest je prilično stara. Ukrajinski piloti završavaju preobuku za letenje na američkim avionima. Sve što pročitate u medijima je već zastarjelo. Kolega mi plovi na strancu i kaže da je vidio u jednoj zapadnoevropskoj luci istovar američke vojne pomoći za Ukrajinu. On tvrdi da je to zaista impozantno. Na stotine borbenih oklopnih vozila. tenkova. HIMARS-a i još niz ostale opreme. Ovo što čitate u medijima je dio specijalnog rata. Rusija će se suočiti s zastrašujućim ukrajinskim protuudarom. Gomila se vojna pomoć a ukrajinski vojnici se vraćaju s obuka iz zapadnih zemalja.

Max
1 godina prije

Čini se da će dobiti F16.

onaj najglu...Dalton
1 godina prije

Da je Latvija odlučila prebaciti u Ukrajinu sve svoje prijenosne sustave protuzračne obrane (MANPADS) Stinger. Veli šefica tamošnjeg ministarstva obrane Inara Murniece. Zadnjih 20…

Jel’ Zelenski zatražio da se i Sveta vatra iz Jeruzalema prenese u pomoć Oružanim snagama Ukrajine?
Još nije? Čudno…

P.S.
Na eBayu…
Prodaje se kupola od tenka Leopard 2.
Malo korištena…

.

onaj najglu...Dalton
1 godina prije

Ukrajinci žicaju gdje god stignu, samo u nas neće.
Neće u naturi, možda bi im više pasao neki keš…

Nisu baš sretni što im Plenković i Banožić već pet mjeseci hoće donirati helikoptere Mi-8…
Biće da Ukrajinci znaju da je to stara krama.
Jer su ih onoga puta baš oni popravljali…

P.S.
Brane se rukama i nogama da im ni slučajno ne doniramo Migove-21…
One što ne lete.
Jer su i njih oni popravljali…

burt
1 godina prije

u Ukrajinu se u tajnosti prebacuju avioni, Storm Shadow i GPS avionske bombe, to su oružja za koje se sigurno neće najavljivati da su došli ili su na putu u Ukrajinu, jesu li ruski čelnici na okupiranom području napravili planove evakuacije stanovništva i odredili koridore za izvlačenje? ako nisu ne rade svoj posao jer pričama da su Herson i Zaporožje dio Rusije i da će Krim zauvijek biti ruski samo zavaravaju lokalne stanovnike, petokolonaši bi trebali shvatiti da je vrijeme za odlazak u Rusiju i da ne trebaju čekati dolazak ukrajinskih vlasti

nessy
1 godina prije

Ukrajina jos nije zatrazila samo svemirske brodove, ali mogli bi u narednoj transi. Nekidan “treba nam 10 puta vise nego smo dobili do sada”. Da sada su dobili 50 miljardi, znaci treba im jos 500? I sto ce biti onda? Gadjat ce Ruse sveznjevima $? Ima li tamo itko normalan?

Lucija, prva
1 godina prije

“„Zelenski je sve pojeo“: Ukrajinci bačeni na liniju fronta bez hrane i teškog naoružanja Vojnici jedne od četa 129. brigade teritorijalne odbrane ukrajinske vojske žalili su se na svog komandanta.

Po njegovom naređenju, jedinica Oružanih snaga Ukrajine je bačena na liniju fronta
bez hrane i
teškog naoružanja, dajući samo pola sata da se pripremi, prenosi Telegram kanal „Forpost“.
Ukrajinska vojska napominje da od više milijardi dolara zapadne finansijske pomoći dodeljene režimu u Kijevu, nije moglo da IZDVOJE SREDSTVA ZA KUPOVINU HRANE ZA VOJNIKE. Izgleda da je Zelenski pojeo sve.”

Jao, konop je preblago rješenje…

Lucija, prva
1 godina prije

Ponovimo… “Rusi su dobili rat u momentu kada su “dumb” bombe unapredili u precizno navodjenu bombu kojoj je povecan domet na 50+Km. Izgleda kao “nista” ali sada za cenu jednog iskandera sada proizvode 270 ovih bombi! Imaju ih preko milion na skladistu, a trenutno mogu da preprave 100+ za dan. Jedna ova bomba od 500Kg pravi krater od 50m+ i dubine od 15tak metara a u inventaru imaju i bombe od 1, 1.5 i 3 tone! Ne potvrdjena pretpostavka je da ih imaju i od 5tona(to bi licilo na megalomane Ruse). Bombe mogu da se ispale sa svih aviona bombardera, ispaljuju ih sa visine od 15Km i udaljeni 50Km od fronta tako da su im avioni zasticeni od PVO. Tako da je i Ukrajinska ofanziva osudjena na propast obzirom da je nemoguce da uspostave prevlast u vazduhu i bice glineni golubovi.”, koment, b92 Ah, da. Oni procurjeli dokumenti govore da… Čitaj više »

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI