Piloti ruske Baltičke flote potapaju neprijateljske brodove na vežbama dok NATO održava Baltops vežbu

Su-27 27SM Su-27UB
11 komentara

Preko deset letelica mornaričke avijacije Baltičke flote, uključujući borbene avione Su-30SM i frontovske bombardere Su-24, izvršilo je udare protiv neprijateljskih jurišnih brodova na mornaričkim poligonu unutar Baltičkog mora usred NATO vežbe Baltops 2020, izvestila je press služba Baltičke flote.

“Posade frontovskih bombardera Su-24 i borbenih aviona Su-30SM mornaričke avijacije Baltičke flote vešto su izveštavali udare po površinskim ciljevima u Baltičkom moru tokom planiranih vežbi”, navodi se u saopštenju press službe. .

Borbeni avioni su izvršili udare, podržani eskadrilom aviona Su-27, kaže se u saopštenju.

“Piloti su izvršavali letove do određenog morskog područja kako bi izvršili izviđanje a potom i udare protiv ciljeva koji su simulirali grupu neprijateljskih brodova. Sve u svemu, planirane mere su uključivale preko deset letelica mornaričke avijacije Baltičke flote”.

Vježbe Baltičke flote pokreću se u toku NATO vežbe Baltops 2020 u koju učestvuje 17 država članica i dve partnerske zemlje. U ovim vežbama je uključeno oko 30 ratnih brodova, do 30 aviona i helikoptera i oko 3.000 vojnika.

Baltops 2020NATOSu-30SM
Pretplatiti se
Obavijesti o
11 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Milance
3 godine prije

A Turska in dala po tamburi u Libijí, bjezali rusi kao zecevi..

Max
3 godine prije

E pa to je pravi odgovor Rusija jednostavno mora pokazati da je u stanju prikladno odgovoriti na američke manevre jer su se ovi razmahali i previše vježbaju blizu Rusije . To izgleda kao da žele izazvati rat a sve se zbiva dok Trump priča o prekidu ratova.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI