“Pitam se kada smo glasali za rat?”

Chip Roy
24 komentara

Kongresmen Chip Roy (R-Teksas) osudio je lidera većine u Predstavničkom domu Stenija Hojera zbog izjave da su SAD „u ratu“, vjerovatno sa Rusijom. Roy je podjednako nagovarao demokrate i republikance zbog produbljivanja američke umiješanosti u sukob u Ukrajini kako bi se “osjećali dobro u sebi”.

U video snimku koji je u srijedu objavila Royeva pres služba, republikanac iz Teksasa namjerio je Hoyera jer je u petak izjavio da su SAD “u ratu” i da bi se kritičari Demokratske stranke trebali “fokusirati na neprijatelja” umjesto na povećanje energije troškova kod kuće.

“Kada čujem lidera većine druge stranke kako kaže ‘vrijeme rata’… pitam se kada smo glasali za rat?”, rekao je Roy.

“Ako ćemo imati proxy rat, i daćemo 40 milijardi dolara Ukrajini, jer želimo da izgledamo otmjeno sa našim plavim i žutim trakama i da se osjećamo dobro u sebi, možda bi zapravo trebali voditi debatu o tome komora” , nastavio je.

Republikanski zastupnici koji se protive zakonu ili tvrde da bi novac bilo bolje utrošiti na rješavanje domaćih pitanja ili da upumpavanje vojne pomoći Ukrajini riskira uvlačenje SAD-a u rat s nuklearno naoružanom Rusijom, ili oboje.

Roy, koji je nacrt zakona opisao kao “smeće”, ponovio je ove argumente u srijedu. “Kada je granica ove zemlje širom otvorena… i fentanil pljušti i imamo 30,5 biliona dolara duga i cijene plina rastu i 1.100 dolara da napunimo rezervoar dizela, a mi idemo, oh, blanko ček za 40 milijardi dolara.”

„Usput, na toj istoj tački gledam svoje kolege s ove strane prolaza“ , zaključio je.

Osim što je podržala paket od 40 milijardi dolara koji je prošao kroz Kongres, Bajdenova administracija je Ukrajini već od februara dala oružje u vrijednosti od skoro 4 milijarde dolara, stavila je embargo na uvoz ruske nafte i plina i uvela nekoliko rundi ekonomskih sankcija Moskvi.

Dok SAD naoružavaju Ukrajinu i dijele obavještajne podatke sa kijevskim snagama, ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov optužio je Washington da vodi „proxy rat“ protiv Rusije, dok je sekretar Vijeća sigurnosti Rusije Nikolaj Patrušev u utorak tvrdio da je Zapad iskoristio Ukrajinu kao izgovor za „neobjavljeni rat“ protiv „same državnosti“ Rusije.

Chip RoyNacrtnovi zakonSADukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
24 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
1 godina prije

Vi nikad niste glasali za rat!
Samo ste napali!
Ja se inače ne bavim profesionalno sa time, ali bilo bi dobro, kad bi neki novinar pouzeo činjenice o onim ratovima SAD, koji su započeti sa glasanjam.
Od Koreje, Vijetnama, čitav bliski istok, Afganistan… Ja mislim, da uopšte nije važno glasanje…

tihobl
1 godina prije

Jest hrabar, prica pred praznom salom.

bruegel the elder
1 godina prije

SAD i pudlice protiv Rusije preko leđa Ukrajine.Ili dio Velikog Plana?

1 godina prije

Poštovani admin L.R.
hvala na odgovoru ali me zanima ako se smije znati-nema mi ga nešto ………(mislim da je on ptica iz mog jata)
…Svi tekstovi od autora
Z. Milić ….zadnji post 01.05.22.

kopt
1 godina prije

U Rusiji se vrsi pritisak na Putina da se zemlja prebaci s specijalna operacija na objavu rata koja bi trazila mobilizaciju u Rusiji

Max
1 godina prije

Mudar čovjek ali manjina.

1 godina prije

eto se premišljam pokazati ili ne ali zuji i ono….
“Imate pravo na istinu svidjela vam se il ne.”
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Što nam govore globalna žarišta na kartama potresa? Što je sljedeće?
https://storage.ning.com/topology/rest/1.0/file/get/10500887264?profile=original
trenutna aktivnost po tektonskim pločama;
https://storage.ning.com/topology/rest/1.0/file/get/10500887467?profile=original

1 godina prije

iz kuhinje…. Svjetska zdravstvena organizacija priprema glasovanje za oduzimanje suvereniteta SAD-u i 194 druge nacije. Pomak bi SZO-u dao potpunu kontrolu 29. travnja 2022. gilmermirror.com/2022/04/29/world-health-organization-i… Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) 22. svibnja glasat će o tome hoće li se skinuti 194. zemlje, uključujući Sjedinjene Države, njihovog suvereniteta. Kao dio Velikog cilja resetiranja Svjetskog ekonomskog foruma, SZO nastoji izmijeniti sporazum koji bi im omogućio globalnu kontrolu nad ljudskim zdravljem. Svjetska zdravstvena skupština Svjetske zdravstvene organizacije glasat će o tom pitanju od 22. do 28. svibnja. ::::::::::::::::::::: komentar: Jedan od razloga zašto UN ima tako mali utjecaj na svjetska pitanja je taj što oni nisu ništa drugo nego platforma na kojoj države mogu iznijeti svoja mišljenja i promicati svoje ciljeve. UN nema moć, unatoč prikupljanju sredstava za članstvo. Vijeće sigurnosti teoretski ima moć organizirati vojnu akciju, ali samo putem spremnosti država članica da tu vojnu moć daju. Mora postojati dogovor između 15 članova Vijeća… Čitaj više »

BTK
1 godina prije

Mi devesprve?

1 godina prije

+ prilog na današnje moje komentiranje i pokazane linkove: dio iz ….Sa Grahamom Hancockom je razgovarao David Thrussell…….. …Ljudskoj su rasi trenutno posve pomiješani prioriteti. Trošimo bilijune dolara godišnje na oružje za masovno uništenje, spremni smo međusobno se pobiti i uništiti ovo naše predivno i dragocjeno stanište, Zemlju, koju nam je podario univerzum. Čovječanstvo trenutno pokazuje sve znakove jedne poludjele vrste koja je izgubila svijest, koja je potpuno posvećena proizvodnji i potrošnji materijalnih dobara te posve nezainteresirana za duhovnu sferu. Posve zanemarujemo taj naš prekrasni vrt u kojem živimo.    “Da ozbiljno preuzmemo odgovornost za ljudski život, tada bismo pobliže i pažljivo istražili svoje kozmičko okruženje.” U knjizi svraćam pozornost na činjenicu da su krhotine divovskog kometa koji je uzrokovao kataklizmu prije 12.800 – 11.600 godina još uvijek u orbiti. Nazivamo ih meteorskim rojem Taurida. Zaobilazimo ga dvaput godišnje. Da smo pametni, obraćali bismo silnu pozornost na objekte koji se kreću… Čitaj više »

nessy
1 godina prije

Nije dobro kada Rusi spominju ‘opstojnost same drzavnosti Rusije’. Naime, po njihovoj vojnoj doktrini, nuklearno oruzje se moze koristiti samo u gore navedenom slucaju. Ovi glupi zderaci hamburgera, ne shvacaju da ako krenu projektili, da ce oni biti prve mete, kao sto je Putin jasno rekao (‘mete ce biti i naredbodavci, ne samo izvrsitelji’). Ocito, u USA nisu bas nacisto sa cime se igraju. Bude li kurslusa, mozemo zaboraviti ‘svijet kakav poznajemo’. A to se odnosi i na USA, ako nisu shvatili. Filovanje strane u sukobu sa 40 miljardi $, nije nista drugo nego objava rata, bez obzira kako to zvuci. Ameri su sada kao djeca koja se igraju s eksplozivom. Kada eksploziv detonira, nazad nema, i djeca redovito stradaju.

Perun
1 godina prije

Doslo je vrijeme da USA dobije po p..čki ….P.S… Aljaska bi trebala biti dio Russije a Texas drzava ….a USA historijski i arheoloski artefakt ….Oni nisu pokazivali milost prema drugima i svijet su smatrali demokratističkom prčijom….doslo je vrijeme naplate dugova ….vrag je dosao po svoje ….SLAVEN BIJELAC SLOBODAN STRIJELAC…..SFSN…

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI