Platforma kriptovaluta blokira 25.000 ruskih naloga

Coinbase
17 komentara

Coinbase kaže da je podijelio adrese blokiranih „ruskih“ naloga sa vladom SAD.

Platforma za razmjenu kriptovaluta Coinbase objavila je da je blokirala hiljade naloga povezanih sa Rusima. Sajt je obećao da će podržati sankcije koje je Zapad uveo Rusiji.

„Danas, Coinbase blokira preko 25.000 adresa povezanih sa ruskim pojedincima ili entitetima za koje vjerujemo da su uključeni u nezakonite aktivnosti, od kojih smo mnoge identifikovali kroz sopstvene proaktivne istrage“, objavila je kompanija u saopštenju u ponedjeljak.

Iako platforma nije precizirala vrstu zabranjene aktivnosti u koju su nalozi navodno bili uključeni, u njoj se navodi da su sankcionisane adrese već predate američkim vlastima.

„Kada smo identifikovali ove adrese, podijelili smo ih sa vladom kako bismo dodatno podržali sprovođenje sankcija.“

Coinbase je dalje tvrdio da sankcije Zapada „igraju vitalnu ulogu u promovisanju nacionalne bezbjednosti i odvraćanju od nezakonite agresije“, i rekao da kompanija „u potpunosti podržava ove napore vlasti“.

Izvršni direktor Coinbasea Brian Armstrong objavio je prošle sedmice da se njegova kompanija pridržava sankcija protiv Rusije blokiranjem računa ruskih građana koji su klijenti nekoliko velikih ruskih banaka koje su pogođene kaznama.

U to vrijeme, on je, međutim, insistirao na tome da razmjena nije „preventivno“ stavljala Ruse na crnu listu, tvrdeći da „svi zaslužuju pristup osnovnim finansijskim uslugama“.

CoinbaseKriptovaluterusijaZabrana
Pretplatiti se
Obavijesti o
17 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
pirat sa kariba
2 godine prije

Treba ih izolirati kako i zaslužuju!!!

složni
2 godine prije

Ukrajinski Zelensky kaže da se ‘ohladio’ u pogledu pridruživanja NATO-u i da je otvoren za razgovore o kontroli separatističkih regija koje podržava Rusija
Tako ti je kad te Amerika brani.
Zelenski, ubij se i spasi Ukrajinu !!!

Detektor
2 godine prije

Nisam baš vrhunski upućen pa me zanima je li taj Coinbase jedina platforma za razmjenu kriptovaluta ili ima i drugih i da li su baš sve pod zapadnom kontrolom ili postoji i neka koja je pod ruskom ili recimo kineskom kontrolom. Nadalje, što to znači da su “blokirali naloge”? Da li to znači da ti blokirani korisnici samo više ne mogu vršiti transakcije preko te platforme ili im je potpuno onemogućen pristup njihovim bitcoinima? Odnosno jesu li ti nalozi ekvivalent računu u banci na kojem držimo svoje novce ili samo platforma koja omogućuje vršenje transakcija. I na kraju, ako je blokiranim korisnicima onemogućen pristup njihovim bitcoinima, što će se s tim digitalnim novcima dogoditi? Što u tom slučaju spriječava tu platformu, odnosno kompaniju ili recimo američku državu da te novce jednostavno prisvoji i otme od korisnika, kao što su recimo Nijemci u Hamburu bez ikakvog sudskog postupka i suvislog obrazloženja… Čitaj više »

Mirko
2 godine prije

Evo vam ovaj vas kripto. Zlato nemogu ti uzet, ako ga sakrijes hahaha

Mahatma
2 godine prije

Podsjetnik da bitcoin držite u vlastitom novčaniku za koji posjedujete privatni ključ i koji nitko ne može blokirati. Bitcoin u mjenjačnici nije vaš, jednako kao i novac u banci.

Kobac
2 godine prije

Svi cijepljeni u svijetu imaju nano rutere u svojim tijelima pored grafen oksida.Ti nano ruteri im služe i kao alat za rudarenje odnosno “mining” svojom telesnom i frekvencijom tijela.

Dok cijepljenni umiru tvornice cijeppiva(čitaj Rotshildi i Rockafeller ovi) se dodatno bogate na proizvodnji kriptovaluta od cijepljennih.

Kada im istekne planiranih 3 do 5 godina života svako od njih isplati sigurno par stotina eura na godišnjem nivou za proviziju koju će dobiti lječnici i medicinsko osoblje da ih priključi na respiratore i proglasi zvanično mrtvim.

Ne verujte proverite.Sve proverite.

80% vojnika u prvom svetskom ratu nakon što su poubijali druge vojnike je umrlo od cijeppiva protiv nepostojeće medijski tada kreirane”španjolske gripe”.

Isti scenario primenjuju i sto godina nakon toga sa glupim narodom koji misli da ima nekakvu”državu” i “državnike”.

Smilje&Bosilje
2 godine prije

Platforma je znači pokojna, dokaz da ti svatko može zamrznut novac, ili čak zaplijenit, kako mu se sprdne. KEŠ!

DEDA
2 godine prije

AKO VJERUJEŠ ONDA SI NEPISMEN.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI