fbpx

Plenković se totalno izgubio – Ucjenjuje i uvodi diskriminaciju na temelju cijepljenja

Plenković gljiva

Vlada i farmaceutska kampanja promoviranja cijepljenja jedan je od najskupljih i najperfidnijih “projekata” u povijesti naše civilizacije. Osim što je u propagandu uložen silan novac, što je vidi iz mainstream medijskih objava, upitnim mjerama uništeno je svjetsko gospodarstvo. Predsjednik hrvatske vlade Andrej Plenković, nakon sjednice vlade, obratio se jučer hrvatskom narodu i otvoreno, bez ustezanja, zaprijetio klasičnom ucjenom svih koji žele konzumirati slobodu izbora tj. ne cijepiti se.

Ako će netko koristiti pomoć za očuvanje radnih mjesta, onda bi bilo dobro da se cijepi“, izjavljuje Andrej Plenković, te u nastavku potvrđuje da će radna mjesta ovisiti o cijepljenju i da će vladine potpore dobiti samo oni koji cijepljenje podupiru.

Ministar Josip Aladrović otišao dalje, u zonu sumraka, tvrdeći kako su posljedice po gospodarstvo veće, ako je procijepljenost manja. Sluđeni smo i pitamo se iz kojeg šešira Plenković izvlači ove “stručnjake”. Aladorović se hvali u svom životopisu čitanjem stručne literature. Pokažite nam ministre gdje se pročitali ili pronašli ovu suludu tvrdnju?

Ustav Republike Hrvatske i Zakon o suzbijanju diskriminacije strogo štiti pojedinca od diskriminacije po bilo kom osnovu:

Članak 1.
(1) Ovim se Zakonom osigurava zaštita i promicanje jednakosti kao najviše vrednote ustavnog poretka Republike Hrvatske, stvaraju se pretpostavke za ostvarivanje jednakih mogućnosti i uređuje zaštita od diskriminacije na osnovi rase ili etničke pripadnosti ili boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, članstva u sindikatu, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog naslijeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije.

Obratite pažnju na ovaj članak kojeg Plenković ignorira iako je pravnik.

Članak 2.
(1) Izravna diskriminacija je postupanje uvjetovano nekim od osnova iz članka 1. stavka 1. ovoga Zakona kojim se osoba stavlja ili je bila stavljena ili bi mogla biti stavljena u nepovoljniji položaj od druge osobe u usporedivoj situaciji.

(2) Neizravna diskriminacija postoji kada naizgled neutralna odredba, kriterij ili praksa, stavlja ili bi mogla staviti osobe u nepovoljniji položaj po osnovi iz članka 1. stavka 1. ovoga Zakona, u odnosu na druge osobe u usporedivoj situaciji, osim ako se takva odredba, kriterij ili praksa mogu objektivno opravdati zakonitim ciljem, a sredstva za njihovo postizanje su primjerena i nužna.

Andrej Plenković definitivno izgubljen

To je očito i više dileme nema – pogubio se. Pitamo se što se događa s predsjednikom vlade? Zbog čega krši Ustav i Zakon Republike Hrvatske? Što je bitnije od osobnog i fizičkog integriteta hrvatskog državljanina? Je li predsjednik vlade svjestan što će se dogoditi ako narod, stisnut egzistencijalnim i psihičkim problemima, “pukne” i destabilizira krvlju stvorenu zemlju?

Briselski manipulatori i ljenčuge, koje Plenković pomno sluša, će ga ostaviti na cjedilu. To je neupitno.

Najveće štetočine za Hrvatsku, a i druge zemlje, su korumpirani političari i pravosuđe. Imamo posla sa slatkorječivim salonskim manekenima koji u životu nemaju dana rada u realnom sektoru, a o organizacijskim kvalitetama nećemo ni govoriti. Izvršavaju umjesto da stvaraju.

Javio se i ministar Marić

U dnevniku HTV Marić je potvrdio Plenkovićevo ludilo opravdavajući moguće mjere protiv pravnih i fizičkih lica, koja se ne žele cijepiti. Ministar Marić govori o pomoći države jer je na nju navikao dok je radio u Agrokoru, zaboravljajući tko je uvodio za gospodarsto pogubne mjere. Nisu poduzetnici svojoj voljom zatvorili poduzeća, restorane i teretene. Dakle oni nisu ni odgovorni za aktualno stanje. Ministar Marić na kraju ponavlja, nikada dokazanu mantru, kako je cijepljenje jedini način za izlazak iz krize, pri tome zaboravljajući koliko cijepljenje košta poreznog obveznika i koliko će ljudi nastradati direktno i indirektno. Prema financijskim izvješćima farmaceutskih direktora, o kojima smo već pisali, buduća cijepljenja u Hrvatskoj mogla bi koštati čak 10% proračuna Hrvatske, što je više od ukupnih direktnih poreza Hrvatrske. O ovome Marić ništa ne govori, kao što ne govori da je dug Hrvatske puno veći predstavljenog. Dug i dužničko ropstvo su jednina rješenja koja nude Plenković i poslušnička klika.

Za kraj predlažemo kreativnu ideju, koja može pomoći svakoj državi u svijetu. Prije političkog angažmana, bilo bi idealno da svaki političar napravi test empatije, organizacijskih sposobnosti i sklonosti manipulaciji. Tek nakon prolaza ovog testa, omogućila bi mu se politička karijera.

Premijeru, možda još ne vidite, ali dani su vam odbrojani. Organizator kaosa je već odabrao i postavlja novu ekipu putem medijskog inženjeringa. Pitanje je momenta kada će vas zamijeniti. Sa sobom će te povući i veliki broj političkih uliguzica i štetočina, koje nimalo ne žalimo. Bar će to biti pozitivno.

VAŽNA PORUKA ZA LOGIČARE

Vrijeme uvjeravanja prolazi. One koji ne shvaćaju što se događa, treba ignorirati i ne gubiti vrijeme na njih. Poštene, empatične i logične osobe se trebaju okupiti, bez obzira na osobna uvjerenja i svjetonazore. Osim raskrinkavanja, dolazi vrijeme djelovanja brojnim i legalnim sredstvima u gospodarstvu, zdravlju, autonomiji… U protivnom, sve će nas porobiti.

Pitate se što učiniti nakon čitanja ovog teksta? Jednostavno, šaljite i dijelite tekst poštenim, empatičnim i logičnim osobama. Informirajte bližnje o postojanju portala Logično. Priključite nam se na našem Telegram kanalu tako što ćete kliknuti na Vijesti.  Od danas možete komunicirati i pisati nam u Telegram grupi Zajednica. Budimo složni, mudri i jaki.

Svidio vam se članak i
pitate se što možete napraviti?
PODIJELITE ga s PRIJATELJIMA

*Stavovi izneseni u kolumnama su osobni stavovi autora i ne odražavaju nužno stav redakcije portala Logicno.com

Pretplati se
Obavijest
guest
Zaštitite svoje ime u komentarima... REGISTRACIJA
539 Komentara
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Inline Feedbacks
View all comments

POVEZANE VIJESTI

Izbornik