Pobačaj: Otkrivamo genocid nad ruskim bebama o kojem nitko ne govori

Genocid nad bebama
79 komentara

POBAČAJ u srcu Rusije je više od statističkih brojeva; to je ogledalo društvenih promjena, političkih odluka i kulturnih dinamika koje su oblikovale zemlju u proteklom stoljeću. Od čudne odluke Lenjina da legalizira pobačaj do suvremenih pokušaja da se potakne natalitet, ovaj članak istražuje složeni put pobačaja u Rusiji i postavlja ga u širi europski kontekst u kojem je Rusija doživjela istinski genecid.

1920. godine, Lenjina nije interesirao natelitet Rusije, čak što više ukinuo je zakone koji su kažnjavali pobačaj, čime je Rusija postala jedna od prvih zemalja koja je legalizirala ovu praksu. Nakon Lenjinovih odluka, broj pobačaja u Sovjetskom savezu se povećao za čak 10 puta, a 1936. godina na 3.000.000 rođenja, izvršeno je čak 700.000 pobačaja.

No, politika se promijenila 1936. godine kada je Staljin zabranio pobačaj, a broj kreveta za djecu se povećao sa nekoko stotina tisuća na čak 7.000.000. Nakon toga je pobačaj iznova omogućen, a natalitet je naglo pao.

1982. godine, strani statističari su procjenjivali da je u Sovjetskom savezu izvršeno rekordnih 11.000.000 pobačaja. Iako su zaključci bili upitni, stvarni broj nije bio pogrešan.  (Izvor: M. S. Bednyj).

Do 2004. godine, broj pobačaja u Rusiji je iznosio 1.797.000 godišnje. Ovaj broj bio je refleksija različitih ekonomskih i socijalnih faktora, uključujući i shvaćanje pobačaja kao prihvatljive metode kontrole rađanja, koju je očito nametao Zapad.

Tada je Rusija bila bila zemlja s najviše pobačaja na svijetu tj. imala je čak 37 pobačaja na 1000 žena u reprodukivnoj dobi.

Nakon 1999. godine i dolaska Vladimira Putina na vlast, ali i malo ranije, pa do danas, broj pobačaja značajno je pao na otprilike 400.000 godišnje. Ovaj pad može se pripisati kombinaciji bolje edukacije i suvremenih pokušaja Rusije da poveća natalitet sprječavanjem pobačaja. Nevladine organizacije tvrde da je pobačaja bilo više tj. između 500.000 i 600.000.

Pobačaj – Rusija u usporedbi s Europskom Unijom

Poređenje broja pobačaja u Rusiji i Europskoj Uniji pruža zanimljiv uvid u različite kulturne, socijalne i političke dinamike. Dok su neke zemlje EU liberalne u svojim zakonima o pobačaju, druge imaju znatno restriktivnije zakone, odražavajući složenost pitanja pobačaja na europskom kontinentu.

Kako smo već napisali, u Rusiji nakon dobrih odluka vlasti broj pobačaja je pao i iznosi danas oko 18 pobačaja na 1000 žena u reproduktivnoj dobi. U istom razdoblju, broj pobačaja u zemljama EU značajano je varirao. Na primjer, u nekim zemljama poput Švedske broj pobačaja se povećava i iznosi 20,8  na 1000 žena u reproduktivnoj dobi, dok su u drugim zemljama, poput Poljske, stope bile znatno niže zbog strožih zakona.

Pored toga, pristup pobačaju u Europskoj Uniji varira ovisno o zakonima i regulativama svake zemlje članice. Dok su neke zemlje poput Švedske liberalne u svojim zakonima o pobačaj, druge kao što su Malta i Poljska imaju znatno restriktivnije zakone.

U 2023. pobačaj je dopušten na zahtjev u 74 zemlje i u 13 zemalja zbog društveno-ekonomskih razloga. Ove bi brojke ipak trebale biti kvalificirane: u određenim saveznim državama, poput Sjedinjenih Država i Australije, zakonodavstvo se razlikuje od jedne do druge administrativne regije zemlje. Varijacije također postoje u pogledu duljine trudnoće: velika većina zemalja dopušta pobačaj do 12 tjedana trudnoće, ali to razdoblje može biti i dulje (u Ujedinjenom Kraljevstvu iznosi 24 tjedna). Pobačaj je dopušten u 49 zemalja iz zdravstvenih razloga, u 42 zemlje radi spašavanja života majke, a strogo je zabranjen u 24 zemlje.

Pobačaj u Rusiji nije samo medicinska procedura, već i simbol promjena koje oblikuju zemlju. Složena povijest, suvremeni trendovi i usporedba s Europskom Unijom odražavaju širu sliku koja uključuje zakonodavstvo, kulturu, religiju i ekonomiju. Ova tema, iako osjetljiva, pruža ključne uvide u razumijevanju kako se Rusija nastavlja razvijati i mijenjati, i kakve lekcije možemo naučiti iz ovog putovanja.

Plansko uništenje Rusije putem pobačaja

Rusiju je netko očito pokušao uništiti putem promocije pobačaja još od vremena Lenjina, jer kako objasniti da najveća zemlja na svijetu, kojoj je potrebna visoka stopa nataliteta bude svjetski rekorder glede pobačaja. Logičnog objašnjenja nema, ma koliko se trudili shvatiti problem.

Nemojte misliti da su naše zemlje pošteđene sličnog genocida koji se već desetljećima odvija pred našim očima. Dok s jedne strane govore da nema radnika, s druge strane tjeraju naše ljude van zemlje koje zamjenjuju radnicima siromašnih zemalja.

natalitetPobačajrusijaStatistike
Pretplatiti se
Obavijesti o
79 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Miko
8 mjeseci prije

Statistika je matematički točno procesuiranje samo jednog segmenta podataka upitne točnosti.
Kako procjenjivat pobačaje kad izostaju podaci o plodnosti ruskih žena i muškaraca, učestalosti jebavanja u jedinici vremena, istinitosti anketiranih i točnosti evidencije institucija koje kupe i spremaju podatke o pobačajina itd.

Jednostavno receno
8 mjeseci prije

Zašto nam treba zakon? Znači da nema zakona o pobačaju poubijali bi smo se? Gdje nam je obitelj, ljubav? Na društvrnim mrežama svi se volimo a u stvarnosti roditelji poubijaše svoju dijecu? I treba nam zakon? Zašto je opravdano ubiti ne rođeno dijete a bebu ili čovijeka nije? Znači imaš 9mj. da ubijaš poslije toga je zabrana. Isto ko i ratovi možeš ubijati dok rat traje poslje je kažnjivo??? Ako smo toliko dobri zašto će nam zakoni? Znači ne vrijedi govoriti da nevalja ubijati već samo represija i čizma za vratom pomaže….. I onda ide ona kabala, žele nas pobiti, smanjiti broj ljudi, religije su kontrole blablabla…. Da je živ izaći iz matere pa iz obitelji pa tek onda se boriti s svim ovim kabalama…..

Starlight
8 mjeseci prije

Cionisticki planovi za Slovene: “Razbijte omladinu i pobedićete narod! To je naša deviza. Lišićemo vaše društvo omladine, pokvarićemo je seksom, rokom, nasiljem, alkoholom, pušenjem, narkoticima, to jest, lišićemo vaše društvo budućnosti. Udarićemo na porodicu, rušeći je, smanjićemo stopu rađanja. Hitler je bio glup i nezreo. On je delovao direktno, otvoreno. I zato je morao da uradi neverovatno veliki posao – da milione ljudi spali, strelja, zakopa isl. On je ostavio krvave tragove. Mi ćemo delovati brže: kod nas neće biti tragova. Ako se rađanje smanji makar za polovinu – to će unuštiti godišnje 2-3 miliona Rusa bez bilo kakvih troškova. Nisu potrebne peći, municija i grobovi. I nema tragova. Nisu se rodili i krivaca nema.” Carska Rusija je, prije svrgavanja cara Nikolaja cinila nekih 9,5% svjetskog stanovnistva, a danasnja Ruska federacija vele da cini 1,8% svjetske populacije. Lenjin je bi cionisticki agent, a i “car” Selemov je takodjer cio agent.… Čitaj više »

sluga
8 mjeseci prije

Zanima me koliko bude komentara. Mnogi će se sjetiti ubojstva vlastitog ploda na taj način. Jer abortus zakonom dozvoljen nije ubojstvo i ti prema sebi nemaju nikakve odgovornosti. Hoće li imati hrabrosti o tome nešto napisati?

Koja
8 mjeseci prije

Kažu da je i nemaca manje, skandinavaca! Bela kuga, generalno dakle. Srba je sve manje i manje, na ove iz dijaspore ne treba računati, to se “odrodilo”, ne možeš s njima sastaviti dve rečenice, sve znaju i u sve se razumu. Za braću Hrvate i Bošnjake ne znam, kako stoje stvari

Auslender
8 mjeseci prije

I can quit you baby for a while….

MladenSt
8 mjeseci prije

Naloču se Vodke pa udri bez ikakve svijesti i kontrole ,pa za dva miseca kiretaža ( abortus)
Pa opet dogodine ispočetka .Pa krivi ovi oni ,zapad ,Vatikan kominterna ,Isusovci ,masoni – iluminati ……

onaj najglu...Dalton
8 mjeseci prije

E moja ćerce, u tvojim godinama ja sam se vec udala…
Jesi, zahvaljujući meni.

P.S.
Treba već jednom stati na kraj prepirkama oko toga tko na prvom spoju treba platiti račun u restoranu…
 Račun treba platiti Vlada!
 Njoj je u interesu da stvorim osnovnu stanicu društva i napravim buduće porezne obveznike!!!

Nočni
8 mjeseci prije

Putin je kriv i klimatske promjene!

Darko
8 mjeseci prije

Vrijednosti današnjeg društva se svode izričito na materijalno (stvari i novac), a sve ostalo su apstrakcije i gubitak vremena zbog čega čovjek ima problema. Tako baždaren pojedinac ne može shvatiti da je nerođeno dijete čovjek sa svim pravima. Posljedice abortusa trpi najviše žena kojoj je taj zahvat učinjen, a “ženske udruge” im svim silama pomažu u toj namjeri. U jednom sam dokumentarcu gledao kako jedna Indijka koja je napravila više abortusa da joj u glavi odzvanjaju glasovi “mama, nemoj nas više ubijati”. Kod nas imamo pokret Hod za život koji je sotoniziran od strane prvenstveno “ženskih udruga”. Prisutna je duboka društvena dekadencija jer same žene ne uočavaju koliko ih se na taj način uništava ne dozvoljavajući im da ostvare svoju najsvetiju ulogu, da postanu majke. Kod nas se čak daju i medalje za promociju pobačaja(Čavajda, Šimundić…). Žene bi se ovdje trebale puno aktivnije uključiti da se prekine ovaj zločin protiv… Čitaj više »

Biti-ili-ne-biti
8 mjeseci prije

Ako netko želi izbjeći karmičke posljedice pobačaja, jedino pravo rješenje je moralno i odgovorno ponašanje i ništa drugo.

Biti-ili-ne-biti
8 mjeseci prije

Pod politikom populacije misli se na nasilnu kontrolu rađanja, nasilnu sterilizaciju i nasilne abortuse. Dalje, Kisindžer je savetovao obustavljanje pomoći u slučaju katastrofa pomoći u hrani manje razvijenim zemljama koje odbiju da usvoje program SAD za kontrolu populacije. To je bio način da se opljačkaju resursi zemalja. Obezbediti stabilnost putem smanjenja populacije. I, što je najvažnije, otarasiti se anti-imperijalističke omladine. Mladih, koji imaju običaj da postavljaju kritična pitanja. Oni su morali da nestanu. Rezultati? Masakr… širom sveta. Dokumentovan temeljno u odličnim i hrabrim izveštajima iz raznih istraživanja, koji su iz nekog razloga ignorisani od strane mejnstrim medija i same UN. Daćemo vam dva primera. Dva od mnogih. Kina i Peru. Svi znamo za politiku jednog deteta u Kini, koja je počela 1979. 2015. ova politika je promenjena u politiku dva deteta, ukoliko je prvo dete devojčica. Kako je to funkcionisalo u praksi? Uz finansijsku pomoć Fondacije UN za populaciju, zvanično… Čitaj više »

Biti-ili-ne-biti
8 mjeseci prije

U Kini, abortusi su korišćeni kao oružje za masovno uništenje. Stotine miliona života je istrebljeno. Fondacija UN za populaciju je od početka saučesnik u politici kontrole populacije u Kini. Nisu zažmurili samo na zloupotrebu, već su pomagali i finansirali ih. UN Fondacija za populaciju je osnivač zabrane rađanja, nasilnih abortusa, kao i birokratiju za prinudno planiranje porodice. Takođe su štitili ovakve postupke Kine. Kongresmen Kristofer Smit, ko-predsedavajući kongresnom izvršnom komisijom o Kini 2017. Jedna od posledica politike jednog deteta o kojoj nikada nismo čuli o UN, je napredak u ženskom čedomorstvu, stoje sada rezultovalo katastrofalnim odnosom muškog i ženskog pola, koji iznosi 115 dečaka na 100 devojčica. Žensko čedomorstvo znači da su roditelji ustvari ubijali svoje bebe devojčice. Kina je u kulturi preferirala dečake, tako da su bebe devojčice ubijane. Znate li šta to učini roditeljima? Ako znate, neće vas iznenaditi da Kina ima najveću stopu samoubistava žena na svetu.… Čitaj više »

Biti-ili-ne-biti
8 mjeseci prije

Peru između 1995. – 1997. preko četvrt miliona žena je sterilisano u okviru programa za ispunjenje ciljeva plana porodice predsednika Fudžimurija, finansirano od strane SAD. Ženama čija su se deca hranila preko vladinih donacija hrane, bila je uskraćena ova hrana ukoliko su odbile da se sterilišu. Druge su bile kidnapovane iz svojih porodica i nasilno sterilisane. Nakon dve godine, četvrtina miliona žena duboko je traumatizovano. Većina njih je bila siromašna. Nisu sve žene preživele operacije zbog loše higijene u lokalnim bolnicama. Najmanje 100 žena iz moje okoline otišlo je u kliniku tog dana. Obećali su nam lekove. Kamion nas je odveo u kliniku. Stigle smo nevine i srećne. Tada smo čule vrištanje i samo sam potrčala, ali vrata su bila zaključana i nisam mogla da pobegnem. Bila sam u trećem mesecu trudnoće, i osoblje zdravstvenog centra je to znalo… ipak su nastavili. Kada sam se probudila, bila sam sterilisana protiv… Čitaj više »

Šele
8 mjeseci prije

Ako bog odluči da smakne ljude,ovo će biti razlog,i drugi neće ni trebati

Otpornik
8 mjeseci prije

Ajmo ne biti licemjeri. Crkva i konzervativci brane abortus da bi smanjili predbračni seks i time svoje stado držale u pokornosti. Slažem se, užasno je kada se abortus koristi umjesto kontracepcije. No, crkva i zabranitelji zabranili bi i svaku kontracepciju, jer time bi postigli cilj maksimalnog spriječavanja predbračnog seksa. Abortus ne služi samo kao kontracepcija. Opravdavam abortus kod premladih djevojaka koje nisu zrele za odgoj djeteta kojima bi to upropastilo život, a i to dijete ne bi imalo lijepo djetinjstvo. Također, odobravam abortus i kod žena koje već imaju više djece i još jedno dijete bi i njoj i ostaloj djeci znatno otežalo život. U tim stvarima treba biti pragmatičan, a ne se držati crkvenih dogmi kao pijan plota.

Miro
8 mjeseci prije

Srbija je od raspada Jugoslavijedo sada izgubila 2 miliona dece u abortusima.
Deca se prave ali ih ubiju pre nego se rode.

Otpornik
8 mjeseci prije

Cijela tvoja rasprava na ovu temu temelji se na laži da seks služi samo prokreaciji. Seks i kod životinja služi osim prokreaciji i pružanju zadovoljstva. Te svoje svećeničke gluposti možeš okačiti mačku o rep.

Zoro
8 mjeseci prije

moderan kapitalistički način života nam je donio; stres, osiromašenje većine i bjesomućno bogaćenje manjine, slom morala kulture etike, besperspektivnost i time induciranu letargiju i depresiju, gubitak identiteta bolesti lošu i štetnu hranu koja nas pomalo ubija i neviđeno uništenje prirode, klizimo u nestanak, šta se čuditi smanjenju stanovništva bilo bi čudo da je drugačije, lijek je uklonit uzrok a to je kapitalizam i njegov materijalizam, mora biti uništen nemilosrdno, ideja koja ga je porodila mora biti zatrta, pojedinac može imati imovine koliko mu treba za normalan život, jeli miljun ili deset miljuna euri manje bitno, od zemlje do zemlje će se odlučivat, NE MOŽE imati medije u svom vlasništvu ili banku željeznicu autobusnu liniju koncesiju na plažu ili javni prostor tvornicu (obrt par zaposlenih je dovoljan za iskazat kreativnost i osigurat familiji sredstva za život), poljoprivreda ribarstvo obrt intelektualni rad, sve u primjerenom opsegu za pojedinca su dozvoljeni sve ostalo… Čitaj više »

Lucija, prva
8 mjeseci prije

1.) Je li u bilo kojoj socijalističkoj zemlji bilo problema s natalitetom? NE.
U Zapadnoj EU i USA su počeli 80-tih.

Rusi su izračunali da ih je “sloboda i demokracija” koštala 18% stanovništva.
Odnosno, za toliko više bi bilo stanovništva da je ostao SSSR.
Sasvim je jasno da se radi o – ekonomiji.
Ako nitko ne može predvidjeti hoće li moći naći posao i koliko će biti plaćen za njega, hoće li se odlučiti za još jedno dijete?

2.) Mogućnost legalnog pobačaja predviđena je da bi žena bila gospodar svog tijela.
Svi koji kokodaču protiv ovoga…neka se prisjete da bez “svoga tela gospodar”… vrlo lako mogu naletjeti na iglu i cjepivo.
Obavezno zakonom.

Max
8 mjeseci prije

Pobačaj je oružje uništenja.

Pravda
8 mjeseci prije

Lenjin je POSLAN da dokrajči Russiju…toliko o tome i puno su mu “domaći” ,na žalost,pomagali…kao i mnogi koji su vladali Russijom na njenu štetu…

Nena
8 mjeseci prije

Što je jednog okultistu bilo briga za natalitet jednog pravoslavnog naroda?!?
On je zato i poslat u Rusiju da je uništi duhovno i fizički što Bogu hvala nije uspeo!
Samo se pitam šta onaj leš traži još tamo?

BlueZg
8 mjeseci prije

Za abortus se može zalagati samo onaj tko ga nikad nije vidio. Nakon hebanja nema kajanja.

Rimtutituki
8 mjeseci prije

Planovi za unistenje slovena idu od pamtivjeka,jos kada nadju glupane pa im prodaju pricu da nisu sloveni,nego varjagi,izgubljeno izraelsko pleme,arijevci itd,onda taj narod nestane. Nekada nije bilo praznine od Urala do Turske,sve sloveni bili,sada kao leopardova koza. Cak mislim da su i Rumunji nekada bili pa su im izmislili 50talijanski,10Hrvatski,15% Srpskii25% izmisljenih rijeci. Ponose se Traianom rimskim i peratorom,a on im unistio Dace,hrabri narod,nepokoreni. I sad imaju himnu” Traianova djeca”. Tako to ide oduvijek.

Tim
8 mjeseci prije

Pobačaj na zahtjev i je najveći genocid u povjesti ljudskog roda koji još traje.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI