Pobjeda Ukrajine je ‘nemoguća’

Viktor Orban - Ukrajina
76 komentara

Ideja da bi zapadna vojna pomoć omogućila Ukrajini da porazi Rusiju na bojnom polju je u osnovi pogrešna, rekao je mađarski premijer Viktor Orban.

“Ja stojim na temelju realnosti. Realnost je da je priroda saradnje između Ukrajine i Zapada neuspešna”, insistirao je Orban u intervjuu za nemački tabloid Bild u utorak.

Sugestija da bi oružje, finansiranje i obavještajne podatke koje Kijevu daju SAD i njeni saveznici u EU omogućili Ukrajini pobjedu „je pogrešno razumijevanje situacije. To je nemoguće”, tvrdi on.

“Problem je što će Ukrajinci ostati bez vojnika ranije nego Rusi i to će na kraju biti odlučujući faktor”, rekao je premijer.

On je odbacio tvrdnju intervjuera da bi Rusija zauzela cijelu Ukrajinu bez pomoći NATO-a, opisujući to kao “hipotezu za koju nema dokaza”.

Prema Orbanovim riječima, prekid vatre u sukobu između Moskve i Kijeva mora biti postignut što je prije moguće ili će Ukrajina „izgubiti ogromnu količinu bogatstva i mnogo života, a dogodit će se nezamisliva razaranja. Zato je mir jedino rješenje u ovom trenutku.”

Međutim, rekao je da borbe neće prestati sve dok glavni pobornik Kijeva, Washington, ne odluči da bi trebalo biti mira.

„Ono što je zaista važno je šta Amerikanci žele da rade. Ukrajina više nije suverena država. Oni nemaju novca. Oni nemaju oružje. Oni se mogu boriti samo zato što ih mi na Zapadu podržavamo”, objasnio je mađarski lider.

On je kritizirao sankcije EU uvedene Moskvi zbog sukoba, rekavši da nisu uspjele i u “bacanju Rusije na koljena” i u postizanju mira u Ukrajini. “Sankcije nisu dale rezultate. Iznenađen sam što se pokazalo da nismo u stanju da ih formulišemo na odgovarajući način”, rekao je on.

Budimpešta je bila jedna od rijetkih prijestolnica EU koja je održavala poslovne odnose sa Moskvom jer je to bilo “dobro za mađarski narod”, rekao je Orban. “ Borim se za Mađarsku. Nije me briga za (ruskog predsednika Vladimira) Putina. Nije me briga za Rusiju. Ja brinem o Mađarskoj.”

On je također komentirao neuspjelu pobunu privatne vojne kompanije Wagner, koja se dogodila u Rusiji prošle sedmice. “Ne vidim veliki značaj u ovom događaju” jer nema nikakvog uticaja na ” najvažniju stvar”, a to je perspektiva postizanja primirja u Ukrajini, naveo je on.

mađarskaOrbanrusijaukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
76 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
From
10 mjeseci prije

Zapad zeli oslabiti obo dvoje a onda ih opljackati do kosti, baciti u ropstvo

Dušan
10 mjeseci prije

Dobro je samo što ne zna ORBAN, SOROŠEV STIPENDISTA, čiji su bili tenkovi koji gazili mađare 1956. u Budimpešti kada se Mađari pobunili!!! A zašto se pobunili kada nisu NIKAKO MOGLI POBIJEDITI CIJELI VARŠAVSKI PAKT???
ZNA LI NETKO???
I TADA BILI VANZEMALJCI KRIVI ŠTO SE ONI POBUNILI, CIA, NATO, SOROŠ I KLAUS ŠVAB, SILE TAME I PRLJAVI ZAPAD ??? 🌍🌍🌍👍👍

10 mjeseci prije

Pa neće zapad stati na ukrajini , kad ponestane ukrajinskih dobrovoljaca idu sledeći po redu…
Mnogi još ne žele da vide da je ovo borba do puha… Relativno brzo požar će se proširiti svijetom , uzivjate dok se još može…

ogo
10 mjeseci prije

Primirje je nemoguce tek sto smo se udobno smjestili gledamo kako se slaveni kolju a to nam je uzbudljivije nego staviti prst u cmar kolegi iz duboke drzave .Grickamo insekte i u pauzi posaljemo
koju miljardu za oruzje kad nam se cini da je zabava monotona.Svakii tjedan organiziramo kladjenja
za 1$ ko ce prije biti obezglavljn Putin ili onaj glumac.
Kada uspostavimo nasu vlast nad cijelom zemljom nase zabave bti ce jos to nam je obecao Klaus
Smrad

Schwarze Hunderte
10 mjeseci prije

Nakon sve ove krvi …. Teeeeško da će tu itko pobjediti a zaprav …. Jedini gubitnik bi MORAO biti international terror syndicate —->>>> WEF !!! Te iz WEF bi moralo stavit na listu ” kill on spot ” !!!

Ivan
10 mjeseci prije

Na zalost u cijeloj paleti EU priglupih politicara ukljucujuci i Plenkovica, Orban je jedina svjetla i razumna tocka. Cudi me da jos nitko otvoreno ne trazi odgovornost i kaznu za onu krmacu Ursulu koja je razorila cijelu EU a da joj nitko nije dao mandat za to?

Ziv je Geza
10 mjeseci prije

Ovi trolovi konjusari iz buzina, nikako da shvate da postoje vodje i narodi koji se ne prodaju za sendvic od parizera i da ce doslovno radje umrijeti od gladi ili poginuti u borbi nego li citavo stoljece vrtiti se konju oko repa.

Da bi se to shvatilo potrebno je imati barem natruhe karaktera ili minimum ljudskog integriteta a oni to nazalost nemaju.

Henrik8
10 mjeseci prije

“Problem je što će Ukrajinci ostati bez vojnika ranije nego Rusi i to će na kraju biti odlučujući faktor”, eto čovjek je realno pa čak matematički jasno objasnio stvar. Sve izvan toga je iracionalno ili bolesno i beskrupulozno.

Ime
10 mjeseci prije

Buraz, zaboli me! Barem sad znam “na cemu” te imam! I imam razumijevanja za tvoje glupe nacionalisticke komentare! Sto je previse, previse je…

IPC
10 mjeseci prije

To je kao da je rekao: ” Nije me briga za druge, briga me samo za sebe”. Sad je neka moda, svi se kao brinu samo za svoju državu. Ali gle kako satanistički globalisti brinu za čitav svijet – da bi posramili uskogrudne i sebične hrišćane. Jer cilj đavola je da sve ljude baci u pakao a za to mu je prvo potrbno da prevari hrišćene – da se odreknu sami sebe.

eks
10 mjeseci prije

To nije rat Ukrajinaca, jer u ukrajinskim uniformama ima mnogo neukrajinaca, vojnika NATO država, ali Ameri i ostali NATOvci to ne smeju iznositi u javnost. Ratuje kolektivni zapad, a uzrok su bolesne ambicije psihopata -korporativne mafije, predvodjene američkim psihopatama, da okupiraju i pljačkaju resurse Rusije. Kolektivni zapad indoktrinirao je veliki broj Ukrajinaca nacističkom ideologijom, a njima se pridružili i nacisti iz cele Evrope .

Dušan
10 mjeseci prije

BRAVO HAĐIJA, AFERIM !!! BOG JE VELIK I SVE VIDI, NEKA TI SRETNI BLAGDANI!! 😁👍👍

hiber
10 mjeseci prije

@mladen.st, ima li ove godine Mađara na Jadranu. Koliko čujem nema ih ni za lijek. Propala država, jedino se čuje Orban. Mozda su isli ljetovati na Krim, posto je 90% rusa otkazalo.

MNK
10 mjeseci prije

Ruska vojska druga armija u Rusiji, a Orban prvi klaun Europe 🤡

Zoro
10 mjeseci prije

Mnogi su protiv zapadnog imperijalizma i utjecaja, svemoći i vlasti nad čovječanstvom, dobro i ispravno razmišljaju ali malo ko vodi računa o najbitnijim stvarima; ČUVANJU SVOGA JEZIKA I KULTURE za ove rođene iza 90-te u Hrvatskom i Srpskom jeziku NE POSTOJE slova QWXY, kvislinzi oće anglosaksonizirat jezik i ponjemčit nas i na vrlo visokim položajima su zato forsiraju riči sa X umisto ks, svaka rič koja se udomaći prilagodi se duhu jezika, piše se KAFANA a ne CAFEE, i miljun sličnih primjera, Vila a ne villa. Karitas a ne Caritas, Beč a ne Wiena, piše se riči sa čšđžć a ne izdajnički bez kvačice, i u socijalizmu su na mala vrata gurali anglosaksoniziranje jezika pa su kao samo vlastita imena pisali u orginalu,New York umisto Njujork, POGREŠNO to su bili neprijateljski koraci priprema od neprijatelja na jezičkim katedrama za ovo šta danas otvoreno rade, uništenje Hrvatskog jezika i kulturnog koda… Čitaj više »

Ivan
10 mjeseci prije

Jedini Orban u cijeloj EU ima mozak a ostali pjenu za brijanje..

Ivan
10 mjeseci prije

Sto ti je onda Plenkovic?

Brzipuz
9 mjeseci prije

Orban jedini normalan političar u Europi. Zato im tolko i smeta.

Alex
9 mjeseci prije

Zaboravljas kako vas je tenkovima gazio, kao i Cehe i Baltik i Finsku… Dana 4.11.1956. godine ušli su sovjetski tenkovi u mađarski glavni grad Budimpeštu kako bi ugušili tamošnju revoluciju. Tenkovi su već prethodnog dana potpuno okružili grad, a oko 3:00 ujutro počeli su ulaziti u njega istodobno sa sjevera i juga. Tenkovi su se rasporedili uzduž Dunava, osiguravši mostobrane, čime su zapravo podijelili grad na dva dijela, i to prije nego je ispaljen ijedan metak. Prvi pucnjevi dogodili su se oko 4:25 ujutro istog dana. Uskoro su se u svim četvrtima Budimpešte mogli čuti pucnjevi iz sovjetskih tenkova i artiljerije.   Vrhovni zapovjednik operacija bio je sovjetski maršal Ivan Konjev. On se proslavio još tijekom Drugog svjetskog rata, stekavši dva naslova heroja Sovjetskog Saveza, kao i čin maršala Sovjetskog Saveza (najviši mogući čin u SSSR-u ne računajući generalissimusa). Maršal Konjev bio je u to vrijeme vrhovni zapovjednik oružanih snaga Varšavskog… Čitaj više »

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI