Podaci američke vojske potvrđuju da New York nikada nije bio preplavljen slučajevima COVID-19

New York
19 komentara

„Zdravstveni zvaničnici željeli su da izbjegnu ono što se dogodilo u bolnicama u New Yorku, gdje su hladnjače korištene kao privremene mrtvačnice“, upozorava CBC (Coronavirus Broadcasting Corporation) u nedavnom Morning Breaf.

Pa, sumnjam da je leševima smetalo da li su bili u kamionu ili u podrumu; još je tužnije što njihovim porodicama nije bilo dozvoljeno da održavaju pogrebne službe zbog nepotrebnog zaključavanja.

U svakom slučaju, kriva u porastu vjerovatno nije imala mnogo veze sa njujorškom neobičnošću. Sumnjivije je da je isplata od 39.000 dolara visila pred izvršnim direktorima bolnica ako bi pacijente prebacili na respiratore (kako su svjedočile mnoge medicinske sestre).

Ali bilo kakvo takvo opterećenje pacijenata nije bilo dovoljno da maksimalizuje njujorške bolnice.

Da, inženjerski korpus američke vojske zaista je predao 660 miliona dolara privatnim građevinskim kompanijama za izgradnju poljskih bolnica, prema analizi NPR. „Ali skoro četiri mjeseca od pandemije, većina ovih ustanova nije liječila nijednog pacijenta“, izvijestio je novinar NPR Joel Rose.

To je uključivalo tri bolnice u državi New York.

COVID-19Koronavirusnew york
Pretplatiti se
Obavijesti o
19 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
samo
3 godine prije

U svakom slučaju, kriva u porastu vjerovatno nije imala mnogo veze sa njujorškom neobičnošću.

da, to je vjerojatno normalna stvar u New Yorku, ljudima se odjednom navrat nanos umirati,

nego,
pitenje novinaru
“imate li, možda, podatak – kade je prije corone bilo frke u Newyorku sa smještajem mrtvih osoba???” Kada su prije 2020. korišteni kontejneti i privremene mrtvačnice???
Hvala na mogućem odgovoru i nadopuni teksta

lika
3 godine prije

Imate na internetu novu reportazu kako su Bannon i jedan kineski miljarder koji je pobjegao iz Kine u USA da bi izbjegao zatvor stvorili pricu o koronavirusu u Kini i optuzili kinesku vladu.
Ovaj miljarder Kinez vodi Jihad protiv Kine.

How Steve Bannon and a Chinese Billionaire Created a Right-Wing Coronavirus Media Sensation

samo
3 godine prije

U.S. Field Hospitals Stand Down, Most Without Treating Any COVID-19 Patients 05:15May 07, 2020 Joel Rose

inače
ovaj tekst je baziran na originalnoim članku iz svibnja ove godine !!!!

to je bio tek početak

špica je bila u lipnju i srpnju
pogledajte fotke istih tih bolnica iz tog vremena

Zax
3 godine prije

Sezonski grip. Ali kad mediji prenose slike mrtvaca odmah nastaje panika. Koji je razlog? Novac kao i obicno. Pod krinkom pandemije skrivaju kolaps financijskog sustava i jadne pokusaje da ga spase.

Max
3 godine prije

iz teksta je sve jasno.

znalac
3 godine prije

da veoma realno , ali doktorima se osladila para , jer svaka smrt placena toliko a zamislite tek mogucnosti u vreme zabranjnog vrsenja obdukcija , tek koliko para se moglo zaraditi na trgovini ORGANIMA . Plus poplasis gradjane , ukines im slobode ustavom zagarantovane i jos mnogo toga . Istina ce isplivati kad tad , samo polako . Proradi savest mnogima , kad osete da ce uskoro pred Boga , pa onda ispircaju sve sto su znali i nisu smeli pre toga . Kad tad . Onda treba barem nekim koji su u sve umesani a jos su zivi ili u snazi , sve to naplatiti , surovim kaznjavanjem , ali najsurovije mogucim . Ja bih to sve streljao , kad bi moglo . Inace ja sam iz Srbije , ali najbolji moj prijatelj ovde u Cikagu je bas covek iz Hrvatske iz zagorija , kojem sam pomogao mnogo kad… Čitaj više »

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI