Podrška EU za Ukrajinu s vremenom će se smanjivati

Petr Pavel - Podrska EU Ukrajini
52 komentara

Češki ministar Petr Pavel rekao je da Kijev ima “prozor mogućnosti” u svojoj protuofenzivi protiv Rusije do kraja godine

Ukrajina bi trebala težiti povratku što više teritorija od Rusije prije kraja godine, jer možda neće imati drugu priliku za protuofenzivu, upozorio je češki predsjednik Petr Pavel. Naveo je opći “umor od rata” i nadolazeće predsjedničke izbore u državi kao potencijalne razloge zašto bi podupiratelji Kijeva mogli imati manje apetita za nastavkom neprijateljstava. U intervjuu za britanski TV kanal Sky News emitiranom u utorak, Pavel je priznao da, iako bi “u idealnom svijetu” želio vidjeti da Ukrajina ponovno preuzme kontrolu nad svim svojim teritorijima unutar granica iz 1991., to možda nije realno. Dodao je da će situacija vjerojatno izgledati “malo drugačije”, a Kijev je spreman započeti razgovore s Moskvom “kada isteknu sve mogućnosti napredovanja”.

Dužnosnik je dalje predvidio da će ruski predsjednik Vladimir Putin vjerojatno doći do istog zaključka u nekom trenutku, pri čemu ni Ukrajina ni Rusija nisu zainteresirane za zamrznuti sukob. “Dakle, ono čemu Ukrajina sada teži jest da do kraja ove godine dobije kontrolu nad što je moguće većim teritorijem, jer tada ćemo imati potpuno drugačiju situaciju”, objasnio je češki predsjednik. Prema dužnosniku, koji je prethodno služio kao najviši vojni zapovjednik NATO-a, Kijevu će biti teško prikupiti snage za drugu protuofenzivu.

Štoviše, vojna podrška zapadnih podupiratelja Ukrajini mogla bi se smanjiti, ne samo zbog nadolazećih predsjedničkih izbora u državi, objasnio je Pavel.

Komentirajući prošlotjednu odluku predsjednika Joea Bidena da Ukrajini opskrbi kazetnim streljivom, američki podtajnik obrane za politiku Colin Kahl priznao je da se “stvari odvijaju malo sporije nego što su se neki nadali” u smislu sadašnje protuofenzive Kijeva. Govoreći za CNN ranije prošlog tjedna, ukrajinski predsjednik Vladimir Zelenski optužio je zapadne podupiratelje da njegovoj zemlji nisu dovoljno brzo osigurali dovoljno oružja, što je rezultiralo “usporenjem” tekuće vojne operacije. Financial Times je prošlog mjeseca izvijestio da zapadni dužnosnici nisu bili impresionirani izvedbom Kijeva na bojnom polju. Izvori lista tvrdili su da će dugoročna potpora Zapada Ukrajini ovisiti o rezultatu protuofenzive.

Rusko ministarstvo obrane pak je izvijestilo da su njegove snage do sada uspješno odbile napad koji je započeo početkom lipnja.

euPetr Pavelpodrškarusijaukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
52 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Amar
9 mjeseci prije

Podrska ce se smanjiti kada ne bude potrebno vise, sjetimo se pocetka sukoba i u to vrijeme je podrska bila stidljiva i nije bilo dostave ukrima modernijeg naoruzanja ili se nije smjelo objavljivati a danas to ide javno jer vise se niko ne boji rusije .

Macron je posebno naglasio da će te rakete biti predane ukrajinskoj vojsci kako bi mogle pogoditi duboko u privremeno okupirani teritorij Ukrajine protiv vojnih logističkih objekata ruskih okupatora. Francuski predsjednik također je objavio da se Ukrajina obvezala da neće koristiti francuski SCALP-EG za udare na teritoriju Ruske federacije. Sve savremenije i bolje dolazi u Ukrajinu samo da se tamane zlikovci.

BurusLi
9 mjeseci prije

Nek skočí kroz taj prožít, P.mu materina

Ivan
9 mjeseci prije

Da se EU kretencine nisu petljale u rat slanjem oruzja, Ukrajina bi ostala daleko veca nego sto ce ostati sada kada su se neizmjerno zamjerili Rusima. Kako EU misli da ce Rusi oprostiti mrtve zahvaljujuci Ursulinom oruzju koje je slala ukrajinskim fasistima? A i Ukrajinci mogu zahvaliti samo onoj krmaci Ursuli koja da je sprijecila Zelenskog u privociranju Rusa s jasnom porukom da ne ocekuje pomoc od EU, rata ne bi bilo i Ukrajina bi ostala cijela. Ursula treba sto prije zavrsiti iza resetaka, sto zbog pljacke I ubojstava EU s cjepivima, sto zbog ekonomskog unistenja EU zbog glupe Ukrajine. Pitam se zar nitko od normalnih politicara ne vidi koju je stetu napravila ta krmaca?

Yenkre
9 mjeseci prije

Volio bi da je on u pravu, ali nije, ne moze biti u pravu. Ovo je pohod americko-europskih neonacista na Rusiju. Ja ne mogu zamisliti kakav bi bio svijet bez rata, demoniziranja Rusije…Kine, Irana . Ovaj anglosaksonski svijet ne moze postojati bez konflikta.

Object
9 mjeseci prije

Poljska vlada preuzela je kontrolu nad 20% udjela u najvećoj poljskoj kemijskoj grupi, Azoty, koju kontrolira Viatcheslav Kantor. Procjenjuje se na 500 milijuna zlota (113 milijuna eura).

“Korak po korak, eliminiramo prisutnost Rusa u poljskom gospodarstvu”, rekao je danas ministar razvoja Waldemar Buda. Tako su govorili I Nijemci za Zhidove…Onda sto ce biti s arapskim, kineskim investicijama po Evropi? Tek moje pitanje. Kuda ovo vodi? Jel ovo isto pravna drzava, demokracija, zapadne vrijednosti?

onaj najglu...Dalton
9 mjeseci prije

“Mnogi zapadni dužnosnici sve su više zabrinuti da bi Rusija mogla ponovno preuzeti inicijativu na bojnom polju i pokrenuti vlastitu ofenzivu ako Ukrajina ne pokaže značajan uspjeh ovog ljeta.” – Wall Street Journal

P.S.
Pao strateški grm kod Bahmuta – novosti s fronta javljaju izvori HTV-a!

Jajce
9 mjeseci prije

Ne treba covjek uzeti stranu ali ovaj Ceh je idiot , Tako su svi odreda po NATO EU institucijama

Tadmur Palmirović
9 mjeseci prije

Neće se smanjiti.Kako je krenulo ; prvo šljemovi ,municija iz sovjetskog doba,tenkovi ,krstareće rakete ,avioni .Poslije avijacije ide vojska ,pješadija.istočnoevropska boranija ,naravno.

Karma
9 mjeseci prije

Masonski kabala okot iz pakla 666. Krepat ce, implodirat od zla

Mane
9 mjeseci prije

Rat se polako zavesava.cim se to desi krece nova vestacka pandemija.kovid je bio samo zagrevanje.cilj je potpuno fizicko i mentalno unistenje coveka,u toj meri da ne bude sposoban da pruzi bilo kakav otpor.ne znam kako je u hrvatskoj i bosni ali u srbiji bolnice su vec obavestene.ovo sto pisemnije u cilju izazivanja panike i slicno vec poziv da zbijemo redove i da se mentalno pripremimo za bitku na zivot i smrt

Ivek
9 mjeseci prije

već su zacrtali šta bude, samo im treba budala koje će ginuti za to.

Sv.Alemka
9 mjeseci prije

12.srpnja…kažu meteorolozi,iznenadila ih oluja..prethodnu večer počeli špricat ko blesavi iznad ZG…danas 14:20 tsc213 let Zg>Toronto uzleće točno iznad centra ZG u pravcu sjevera!? …pazite pa to je ogroman airbus A330…

Max
9 mjeseci prije

To je upravo ono što su Rusi rekli da će se dogoditi.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI