Pokret ”Crni životi vrijede” (Black Lives Matter) dobio gotovo 83 milijarde dolara od korporacija

Black Lives Matter
24 komentara

Tko stoji iza pokreta protiv rasizma i siromaštva u Americi?

Radi se o mreži korporativnog financiranja takozvanih “progresivnih” organizacija.

Ovo umrežavanje financiranja neslaganja moćan je instrument. Ono predstavlja temelj kojim financijske elite zadržavaju kontrolu nad prosvjednim pokretom.

Ne možete organizirati značajan masovni pokret protiv Wall Streeta i zatim tražiti od zaklada milijardera da vam plate troškove.

Iako je organizacija Black Lives Matter, odnosno ”Crni život vrijede” zauzela stav u vođenju kampanje protiv rasizma i društvene nejednakosti, izdašno su je financirale “rasističke” korporativne dobrotvorne organizacije i zaklade, koje su čvrsto predane neoliberalizmu.

Ono što ovaj pomno dokumentirani članak otkriva jest da su čelnici BLM pokreta izdali svoje Grassrootse prihvaćajući novac od zaklada milijardera “White Supremacist” (bijelih supremacista), bankarskih institucija i moćnih korporacija.

Zove se “Proizvedeno neslaganje”.

Michel Chossudovsky, 15. ožujka 2023.

Pokret Crni životi vrijede, odnosno ”Black Lives Matter” (BLM) i organizacije povezane s njima dobili su nevjerojatnih 82,9 milijardi dolara od korporacija, što je otkrila nova baza podataka o financiranju Instituta Claremont. Centar za američki način života Instituta Claremont objasnio je nužnost svog izvješća u članku objavljenom u Newsweeku, gdje je Centar ustvrdio da je pokret BLM 2020 bio nešto više od pukog “nemira i uništenja”.

Centar je objasnio da su  ”kampanje pritiska, uznemiravanja i moralne ucjene od strane BLM-a također doveli do vjerojatno najunosnijeg pretresa korporativne Amerike u njezinoj povijesti”.

“Kao referentnu točku, 82,9 milijardi dolara više je od BDP-a 46 afričkih zemalja. U 2022. godini profit Ford Motor Company iznosio je 23 milijarde dolara”, također su naveli. Iznos od 82,9 milijuna dolara uključuje “više od 123 milijuna dolara izravno matičnim organizacijama BLM-a”, kao i mnogo više drugim organizacijama koje podržavaju agendu BLM-a.

Popis otkriva da je nekoliko popularnih korporacija iz širokog spektra različitih industrija opskrbljivalo pokret velikim svotama gotovine. Walmart je, na primjer, sa sjedištem u Arkansasu, dao nevjerojatnih 100 milijuna dolara u potporu BLM-u i srodnim ciljevima koji se fokusiraju na “rasnu jednakost”. Amazon je dao još više, opskrbivši pokret s nevjerojatnih 169,5 milijuna dolara. Banka Silicon Valley dala je pokretu 73,45 milijuna dolara. U međuvremenu, farmaceutska tvrtka AbbVie dala je pokretu više od 62 milijuna dolara financiranja. Allstate je dao 7,7 milijuna dolara, a American Express 50 milijuna dolara. Apple je dao 100 milijuna dolara, a AT&T 21,5 milijuna dolara. Pokret i njegovi uzroci dobili su još 90 milijuna dolara od Nikea.

United Airlines, JetBlue, Southwest Airlines i Delta Airlines također su dali novac BLM-u i srodnim ciljevima.

Bank of America je u međuvremenu osigurala 18,25 milijuna dolara za BLM i srodne svrhe, dok je Wells Fargo preusmjerio 210 milijuna dolara za BLM i povezane svrhe. Deloitte je dao 85 milijuna dolara za BLM i srodne svrhe.

Div za upravljanje imovinom BlackRock uložio je šokantnih 810 milijuna dolara u BLM i srodne svrhe, dok su druge moćne financijske institucije također financirale pokret, s Capital One Financial koji je dao 10 milijuna dolara, Morgan Stanley dao je 30 milijuna dolara, US Bank dao je 160 milijuna dolara, a Goldman Sachs dao je 10,1 dolara. milijuna. U međuvremenu, Prudential Financial opskrbio je pokret i njegove povezane ciljeve s iznosom od 450 milijuna dolara, ali ga je nadmašio Mastercard, koji je dao 500 milijuna dolara. Baza podataka je otkrila da je Boeing dao 15,6 milijuna dolara, dok je Northrop Grumman dao 2 milijuna dolara, a Raytheon 25 milijuna dolara.

Tvrtka Walt Disney dala je 8,8 milijuna dolara za BLM i srodne svrhe, dok je tvrtka Pokémon dala 200.000 dolara.

Centar za američki način života Instituta Claremont također je objasnio kako su sredstva iskorištena, napomenuvši sljedeće:

“Svjetska mreža ulaže desetke milijuna dolara za potporu budućim operacijama, kupnju luksuznih nekretnina, sudjelovanje u nepotizmu, isplatu potpora desecima ogranaka BLM-a i revolucionarnih organizacija te upravljanje PAC-om za “odabir progresivnih vođa zajednice, aktivista i kandidati radničke klase koji se bore za slobodu crnaca.“

U međuvremenu, “Lokalni ogranci BLM-a troše milijune na aktivizam i inicijative za uskraćivanje novca policijskim odjelima” dok ogranak ”BLM At School”, odnosno BLM u školama indoktrinira djecu diljem zemlje u teoriji rasne važnosti i inferiornosti (pri čemu uče da je bijela rasa inferiorna) kako i o LBGT stvarima, učeći djecu da trebaju mrziti sebe (jer su bijela) svoje vršnjake i svoju zemlju.”

“Ljevičarske neprofitne organizacije utječu na sveobuhvatne društvene promjene koje su previše radikalne za normalne zakonodavne puteve, čineći oblik upravljanja u sjeni”, naveli su.

Dnevni red je također prodirao u kreditne operacije financijske industrije, objašnjava Centar, ističući da “banke izdaju milijarde dolara drugorazrednih kredita ‘kako bi pomogle okončati sustavni rasizam'”, sve dok “korporacije financiraju ljevičarske fondove za jamčevinu koji puštaju nasilnike izgrednici i kriminalci na naše ulice i surađuju u stvaranju rasističkih, protu-meritokratskih planova zapošljavanja.”

Pretres se “može promatrati kao oblik odštete samoproglašenim neprijateljima američke nacije i načina života”, dodali su.

Autor: Spencer Lindquist
Pretplatiti se
Obavijesti o
24 Comments
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
eks
16 dana prije

Ovaj pokret služi za zloupotrebu od strane onih koji ga finansiraju . Uvek odaberu naziv kojem se ne može prigovoriti , ali to je maska , to je prevara, jer suština i uloga pokreta su služenje interesima finansijera.

Max
16 dana prije

To je fašističko korporativna paravojska koja će po nalogu ubijati sugrađane.

Red Dog
16 dana prije

Tako se pregovara.
–        Zasto bih ti dao nesto?
–        Zato sto…
1.    …ti mogu biti od koristi
ili
2.    …ti mogu naneti stetu.

Tako su pregovarali zapadni socijaldemokrati dok je postojao CCCP.
–        Dajte nam, ili cemo vam uzeti sve kao u CCCP.
Pa su dali. I bese to Zlatno Doba.

16 dana prije

Fantastičan primer da se pokaže više stvari:

  1. Kakvu ličnu korist imaju korporacije koje su donirale ogroman novac od BLM? Nemaju nikakvu ali ipak daju… jer nemaju izbora! Omogućeno im je na jednoj strani da skidaju kajmak ali tu mogućnost moraju da plate – kao Soroš, Fauči, Gejts, Mask ili pomenute korporacije.
  2. Sve vreme pričam da novac nije cilj, da je samo alat – treba li bolji primer?
  3. Korporacije finansiraju rasni bunt, nemire u nastajanju… mislim, ALOOOOO!?!
tuf
16 dana prije

Samo još jedan dokaz da se u SAD-u uistinu sve vrti oko dolara. To i sami amerikanci kažu – njima je dolar na prvom mjestu, onda sve ostalo. Zato Rusi i Balkanci redovito krivo dijagnosticiraju američke motivatore, stavljajući pri vrhu nekakvu ideološku borbu protiv slavenskih naroda. Gledajte, amera boli ku*ac za narode. Jučer Srbi i muslimani, danas Rusi, sutra Kinezi na nišanu. Moć, kontrola i novac. Jedini motivatori.

Tadija
16 dana prije

Ovo me plasi…..

404
16 dana prije

Čim bogate kompanije počnu financirati humanističke pokrete onda znajte, da se vam ubrzo piše rat, mržnja i glad.

tatamata
16 dana prije

i onda se cudimo sto je nas kolega mladen feder ,,… pa placaju ga za pucanje u bulju

emir v
16 dana prije

14 words

Prazni džepovi
15 dana prije

Tvorci Eurojackpot-a

tri p
15 dana prije

Mene ovo podsjeća na onu zelenu agendu iz 80tih greenpeace, koja je meni tada zvučala dobro i hrabro, da bi se na kraju saznalo da ih financiraju velike naftne kompanije, protiv kojih se ovi tobože bore. Kada sagledam iz ovog kuta, dosta dobro osmišljena prevara. Ovaj BLM na istom tragu….Čelnica tog pokreta, naravno afroamerikanka i njena žena, maznule nekoliko milijona dolara, odselile u drugi dio SAD-a i sad uživaju. Nestale iz pokreta i javnog života uopće. Sve je prevara, samo je pitanje u kojoj mjeri.

Lucija, prva
14 dana prije

Većina ovoga je pranje novca.

Nekoliko desetaka milijuna je otišlo vođama pokreta.
To je sve.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI