fbpx

Poljska će kazniti sve koji izjave da su Poljaci sudjelovali u holokaustu

vojska

Prošlog tjedna je poljski parlament usvojio zakon prema kojem će do tri godine zatvora i novčanom kaznom biti kažnjeni svi oni koji na teritoriju Poljske, bili oni poljski državljani ili stranci, veličaju vođe ukrajinskih kvislinških postrojbi i Ukrajinske ustaničke vojska (UPA), vojnog krila Organizacije ukrajinskih nacionalista (OUN) Stepana Bandere, koje su u Drugom svjetskom ratu u Volinju počinile genocid nad lokalnim poljskim stanovništvom i ubile oko 100 000 Poljaka. Poljski parlament je odlučio da će kazneno goniti i one koji negiraju “Volinjski genocid”.

Međutim, čini se da ove teme posebno zanimaju Poljake, koji sada donose novi zakon kojim će parlament zabraniti tvrdnje o uključenosti Poljaka u istrebljenje Židova tijekom Drugog svjetskog rata. Počinitelj ovog kaznenog dijela, kada postane dio Kaznenog zakona Poljske, može se suočiti s novčanom kaznom ili čak kaznom zatvora.

Izraelska je vlada je ogorčeno reagirala na ovu inicijativu, nazvavši je “poricanjem povijesne istine”, izvještava izraelski “Deveti kanal”.

Zakon kojeg je usvojio Donji dom poljskog parlamenta je izazvao iznenađenje i bijes u Izraelu. Njime se zabranjuje građanima bilo koje zemlje da tvrde kako je Poljska bila uključena u holokaust, osobito ako se koristi termin “poljskih koncentracijskih logora”.

Bilo koji prekršitelj ovog zakona u Poljskoj može biti krivično gonjen i kažnjen istom kaznom kao za veličanje ukrajinskih kvislinga, odgovornih za smrt stotine tisuća Poljaka i još više Židova u zapadnoj Ukrajini, tadašnjoj istočnoj Galiciji. Naime, za one koji se ogriješe o novi zakon je također predviđena kazna zatvora do tri godine ili velika novčana kazna, navodi “Deveti kanal”.

Kada poljski zakon stupi na snagu, svatko tko je napisao na forumu ili u društvenoj mreži da je Poljska sudjelovala u holokaustu riskira lišavanje slobode i zakonom predviđenu kaznu.

To vrijedi i za strance koji iz inozemstva komentiraju ili na društvenim mrežama iznose ove tvrdnje čitateljima u Poljskoj.

Osim toga, posebno kada govorimo o strancima, nitko se neće unaprijed obavijestiti da je prekršio zakon, da je poljsko tužiteljstvo pokrenulo postupak protiv njega i izdalo nalog za uhićenje. Dakle, netko iz inozemstva može upasti u konverzaciju na društvenim mrežama, portalima ili forumima i izjaviti kako si i Poljaci sudjelovali u holokaustu i da kasnije na poljskoj granici bude uhićen, priveden i osuđen zbog svojih izjava.

Međutim, “Deveti kanal” dodaje kako su izraelski političari ogorčeni ne toliko zbog pravnog puta kojim je Poljska krenula u pokušaju osporavanja sudjelovanja Poljaka u holokaustu, koliko su navodi u zakonu proturječni istini i povijesnim dokazima.

“Povijest se ne može promijeniti i holokaust se ne može pobiti”, izjavio premijer izraelskog režima Benjamin Netanyahu. Obećao je da će obavijestiti šefa poljske vlade o negativnom stavu židovske države prema zakonu.

Ministar financija Izraela, Moshe Kahlon, podsjetio je na Twitteru: “Postoji samo jedna povijesna istina i ona je nepobitno dokazana, a uključuje gnusobe koje je počinio nacistički Führer i oni koji su mu pomogli, uključujući i Poljsku. Nitko neće moći poreći holokaust, sigurno ne Međunarodni dan holokausta.”

Ministrica obrazovanja Naftali Bennet, odgovarajući na ovaj zakon, naredila je dva sata nastave na temu holokausta u školama. Pozvala je da se poseban naglasak da na ulogu europskih naroda u pomaganju Nijemcima u istrebljenju Židova.

“To je sramotno poricanje istine. Činjenica je da su mnogi Poljaci pomagali ubijati Židove. To je povijesna istina. Prijavljivali su ih, izručivali i sami ubijali za vrijeme rata, pa čak i nakon njega. Ali je isto tako istina da su koncentracijski logori u Poljskoj bili zamišljeni, planirani i izgrađeni od Nijemaca. Tu činjenicu, također, nitko neće mijenjati. Ona mora biti poznata i biti podsjetnik mlađoj generaciji “, naglasila je Bennet.

Ministrica pravosuđa izraelskog režima, izrazito ekstremističkih stavova kada su u pitanju Palestinci, Ayelet Shaked, također je komentirala poljski zakon.

“Ovo je pokušaj ponovnog pisanja povijesti i skidanja odgovornosti s poljskog naroda. Mnogi Poljaci, poput Ukrajinaca, Mađara i drugih naroda, pomagali su Nijemcima s velikim entuzijazmom. Poljska vlada se ne bi se trebala sramiti, već preuzeti odgovornost za brojna ubojstva, iako su logori smrti na području Poljske doista bili njemački”, rekla je Ayelet Shaked.

Poljska će kazneno goniti veličanje heroja Kijeva i negiranje „Volinjskog genocida“

Sviđa vam se portal Logično?
LAJKAJTE NAŠU STRANICU

(samo jednom, ako kliknete drugi put, Facebook će smatrati da nas ne volite)
Pretplati se
Obavijest
guest
Zaštitite svoje ime u komentarima... REGISTRACIJA
41 Komentara
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Inline Feedbacks
View all comments
tedi
Gost
tedi
3 godine prije

Ala ga Poljaci dobro odvalise sa tim novim zakonom.Sta sada niti su ubijani zidovi niti su postojali logori u Poljskoj,a Crvena armija je od oslobodioca od fasizma,sada po novom bila osvakacka i genocidna vojska nad Poljacima u Katovickim sumama,koja je pobila oficirski poljski kadar na teritoriji SSRa.Koja sizofrenija,da ti zlo dode.
Tako se peru budale.

palermo
Gost
palermo
3 godine prije
Reply to  tedi

“Katowičke šume”?! Valjda Katynska šuma. A tko je dijelio Poljsku ’39.? Namibija i Urugvaj? A što reći o tome da su s druge strane rijeke Sovjeti mirno gledali kako nacisti lome otpor poljskih partizana? Ne miješaj SSSR i današnju Rusiju. I Putin je nejednom rekao da su komunisti skoro uništili Rusiju. Tko o čemu Ayeled Shaked o nacizmu i rasizmu. Izrael se toliko kompromitirao od prvog dana svog postojanja da su do banalnosti doveli i antisemitizam i holokaust te stvaraju samo kontraefekt kod neutralnog promatrača.
Navikli su da svi pred njima skidaju gaće.

Oko
Gost
Oko
3 godine prije
Reply to  palermo

Rusi nisu delili Poljsku nego su vratili delove svoje teritorije koje su Poljaci okupirali za vreme gradjanskog rata u Rusiji. Te teritorije nikada nisu pripadale Poljskoj,danas ne pripadaju I Poljaci tamo nikada nisu bili vecinski narod ( cak ni nakon naseljavanja izmedju dva rata ). Sto se tice “gledanja sa druge strane reke kako Nemci guse ustanak” Rusi su se poneli fer. Ustanak je delo Britanske sluzbe ( niko nije uzimao oruzije godinama) I pokusali su da stvore sliku kako su Poljaci oslobodili Poljsku a ne Rusi na sta je Staljin u sportskom maniru vazno je ucestvovati, rekao ” izvolite pa pokusajte sami”. Koliko je Rusa stradalo u borbama za oslobodjenje Poljske ovi trebaju stope da im ljube. Kada ti tudja armija oslobadja drzavu onda nije tvoje da odredjujes tempo napredovanja I licitiras da li ce zbog sarade od ustanka Crvena Armija zrtvovati svoje.

tedi
Gost
tedi
3 godine prije
Reply to  palermo

ma ok ,greska ,u pravu si Katinska suma.

Ботовање
Gost
Ботовање
3 godine prije
Reply to  palermo

Samo su vratili svoje tj na granicu iz 1920.

Perun
Gost
Perun
3 godine prije
Reply to  tedi

@tedi treba imati na umu i da je kod nas Crvena Armija pomogla ali 1948. bili su na našim granicama spremni da nas pregaze (kao Jugoslaviju). Situacije se mjenjaju. Ako ćemo biti realni te 1948. iako bi pružili žestok otpor ne bi imali šanse protiv SSSR i satelita. Tu je tajna diplomacija odigrala glavnu ulogu pa srećom do napada nije došlo. Do zatopljenja odnosa sa SSSR došlo je tek nakon Staljinove smrti.

Zvrk
Gost
Zvrk
3 godine prije
Reply to  Perun

@Perun pa zapravo diplomatski kontakti nikad i nisu zamrli. pravo zatopljenje je mislim došlo ’55e ili godinu poslije obnovom odnosa.

Perun
Gost
Perun
3 godine prije
Reply to  Zvrk

@Zvrk bili smo pod nekom vrstom trgovačkog embarga i ekonomskih sankcija istočnog bloka a budući da smo tih godina imali najveći uvoz-izvoz s tim zemljama to nas je više pogodilo nego što bi prekid diplomatskih odnosa ali izvukli smo se. Samo što sad od ovih lešinara i domaćih izdajnika koji nam gule kožu nikako da se izvučemo. Djedovi i bake su ipak bili pametniji.

tedi
Gost
tedi
3 godine prije
Reply to  Perun

@Perunn,ma mi im nismo bili bitni,oni su usli u Jugoslaviju pomogli Titu,koji se prebacuje da djeluje protiv Italijanskih jedinica,pa za Trst itd, sovjetske jedinice dalje drito za Berlin,pa zasto je Tito posle otvorio sremski fron i pravac Blajburg?Osim toga Partizanski pokret je imao isti cilj kao i Sovjeti.Sto bi nas gazili?Sto sa Poljacima nije isto.

Perun
Gost
Perun
3 godine prije
Reply to  tedi

@tedi pa zbog rezolucije Informbiroa. Juga nije htjela biti sovjetski satelit kao ostale države istočnog bloka. Da je pristala na rezoluciju samo na papiru bi bila nezavisna dok bi sve važne odluke donosio Staljin. Za Staljina je to bila izdaja i da nije radila tajna diplomacija išlo bi se na vojnu intervenciju u Jugi. Evo dio iz rezolucije IB pod nazivom Jugoslavenska kompartija u rukama špijuna i ubojica. U rezoluciji se iznosi da su najviši jugoslavenski rukovodioci “zauzeli stanovište nedostojno komunista, na osnovu koga su jugoslavenski rukovodioci počeli identificirati vanjsku politiku SSSR s vanjskom politikom imperijalističkih sila i ponašaju se prema SSSR-u isto onako kao i prema buržoaskim državama. Upravo uslijed ove antisovjetske pozicije Centralnog komiteta KPJ raširila se klevetnička propaganda posuđena iz arsenala kontrarevolucionarnog trockizma o ,,izrođavanju” SKP(b), o ‘izrođavanju’ SSSR-a itd. Informacioni biro osuđuje ove antisovjetske koncepcije rukovodilaca KPJ, koje su nespojive s marksizmom-lenjinizmom i koje priliče samo nacionalistima”. Što je sve dogovoreno sa Zapadom ne znamo ali npr. Jugoslavija je morala prestati pomagati grčke komuniste u građanskom ratu. Jel zna neko onu provalu: Danas se svečano proglašava sovjetski grad Varšava.

tedi
Gost
tedi
3 godine prije
Reply to  Perun

@Perun,da sve je to tacno ali u pocetku 41-45g imali su iste ciljeve.A ovaj IB ne bi bio bez dogovora sa ,tada Englezima,da ce stiti leda Titu,a ovi su zaigrali na Grcku i Tito im je pomogao,izdavsi grcke partizane.Tako da je zapad igrao istu igru,kao i danas novc, vojno i medijski.Tzv Jugoistok Evrope,front,, Balkan je geostrateski bitan,vidis opet,diplomacija,pare,bombe.Da sve je to logicno i traje 100 i vise g.Napoleon ,pa na ovamo.Kao i Poljska sada baca oko i debelo se pripremila,da uzme teritoriju Ukrjine,evo jedna ruska analiza biti ce tu jos velikih preokreta….https://topwar.ru/134777-lvovnash-ili-kak-polsha-gotovitsya-k-razdelu-ukrainy.html?utm_source=website&utm_medium=push&utm_campaign=relevant

робокап
Gost
робокап
3 godine prije
Reply to  tedi

Amerikanac Poljskog porekla Jan Tadeuš Gros je 2011 objavio knjigu””Zlatna žetva”” koja opisuje pogrome Jevreja u mestuJEDVABE 10.7.1941 gde su Poljaci svoje susede Jevreje saterali u senik i Zapalili .Nekoliko desetina.Nemaca nije bilo ni od korova ili drugi slučajod 4.7.1946 u mestu KIELCE se isto ponovilo.

Therion
Gost
Therion
3 godine prije
Reply to  tedi

To več liči na CNC et co. Hipokrizija. Negiranje vlastitog antisemitizma ? Pa nek bio opravdan ili ne, po zakonu je glava ispod jastuka.

shumadinac
Gost
shumadinac
3 godine prije

Pročitate današnje vesti pa pomislite: “Ovo je kraj, gore od ovakvog ludila ne može…”
Nažalost, već sutrašnje vesti će da vas demantuju.

Antun Comb na aparatima
Gost
Antun Comb na aparatima
3 godine prije

ahahahaha

Mikojan
Gost
Mikojan
3 godine prije

Nešto takvo može izmisliti samo država koja nema muda obračunati se sa današnjim nacionalistima i neonacistima u svojim redovima. Takvih ima i takvima treba stati na vrat ali ne, valjda je jednostavnije izvrtati činjenice i mijenjati povijest. Da sam ja na vlasti u Hrvatskoj, svako veličanje ndh, isticanje zastave hdh bi tako rigorozno financijski kaznio da bi bila milina za gledati, nema kazne za neonaciste u rvata osim lupit ga po novčaniku, to ga najviše boli.

palermo
Gost
palermo
3 godine prije
Reply to  Mikojan

Naravno, ali nije samo ploča sa ustaškim pozdravom u Jasenovcu problem. Iz vremena ovog zadnejg, Domovinskog rata imaš diljem Hrvatske i četničkih spomen-ploča, počev od one Šoškoćaninove u Borovu Selu pa nadalje. Ili ih micati sve ili nijednu.

igi
Gost
igi
3 godine prije
Reply to  palermo

…što je to četnička ploča….ako je navedeni lik bio četnik to mu ne oduzima pravo na sječanje od vlastite obitelji stoga ima zakonski pravo da mu obitelj označi mjesto ukopa a spomen ploča ako sadrži njegovo ime ,srpski grb ili djelove nekog pjesmuljka nije očevidni znak da se pločom podržava neka ideologija….pitanje jeste kako prepoznati četničku ploču kao što je pitanje kako prepoznati nacističku ili ustašku…..možda bi trebalo utvrditi komisiju što i kako označuje neupitno četničku a što neku drugu ploču.

palermo
Gost
palermo
3 godine prije

A kolika je kazna u Belgiji za one koji spominju belgijski genocid nad 10 milijuna Kongoanaca? Ah da, Kongoanci su niža rasa ljudi u odnosu na Odabrane, pa zato nitko to niti ne spominje.

Riddick
Gost
Riddick
3 godine prije

Samo jos Ukrajina u Evropi neguje ideologiju i tradicije Nacional – Socijalizma .

StarDam
Gost
StarDam
3 godine prije

Plenky se sad lupa po glavi što se nije sam toga prije dosjetio. Ne bi mu Dačić onda mogao samo tako Jasenovac u UNu pokazivati.

Prolaznik
Gost
Prolaznik
3 godine prije
Reply to  StarDam

Ma može se lupati po praznoj ludari i plašiti vrane. Da nam je diplomacija za išta Hrvatska bi sada postavila izložbu o ulozi i snazi partizanskog pokreta u Hrvatskoj tj. bivšoj Jugoslaviji, više je u partizanima bilo Dalmatinaca nego Srba iz Srbije.

Arkaj
Gost
Arkaj
3 godine prije

Poljska država nije imala kocentracijske logore niti je vršila genocid nad židovima prije drugog svjetskog rata. Na samom početku drugog svjetskog rata poljska država država je kapitulirala i za koncentracione logore na poljskom teritoriju odgovorna je jednako kao i za zločin u Katynskoj šumi – dakle nimalo. Da su neki poljaci pomagali nijemcima u genocidu nad svojim židovskim sugrađanima sigurno je točno ali to nije odgovornost poljske države jer tada nije postojala. Postoji još jedna činjenica – poljaci nisu imali qvislinga tipa Ante Pavelića ni izdajnike poput ustaša…

polio
Gost
polio
3 godine prije
Reply to  Arkaj

poljaci i srbi su jedini koji nisu slali vijnike na istocni front a svi ostali jesu osobito su se isticali Hrvati i U krajinci

Arkaj
Gost
Arkaj
3 godine prije
Reply to  polio

Ni hrvati nisu slali vojnike na istočni front – slao ih je Pavelić…

tedi
Gost
tedi
3 godine prije
Reply to  Arkaj

A oni jedva docekali,nadojeni katolickom mrznjom.

Ботовање
Gost
Ботовање
3 godine prije
Reply to  polio

Čini mi se da nisu ni Bugari.Ali su ih zato poslali zapadno od svoje granice…

Zvrk
Gost
Zvrk
3 godine prije
Reply to  Arkaj

mislim da je tu gora uloga poljske u međuratnom razdoblju što je neka vrst tabu teme u poljskoj.

Sinisa
Gost
Sinisa
3 godine prije

Neki Srbi,neki Jevreji,i dgugi…isto su pomagali u genocidu,nisu Nacisti mogli sve poslove voditi.

Abe
Gost
Abe
3 godine prije

Dobar zakon. Neka se održi sto dulje na snazi. Čestitam Poljacima sto su se na ovaj nacin potrudili da se njihova sramota i krivnja ne zaborave.

igi
Gost
igi
3 godine prije

…..pametno je ovo…uskoro će biti uništeno kritičko mišljenje a sve podređeno državnim neupitnim istinama a što je znak puzajučeg povratka fašizma…..tako imamo nešto danas u hrvatskoj gdje jedna glasna i agresivna grupa upravlja hrvatskom političkom scenom.

žrec
Gost
žrec
3 godine prije
Reply to  igi

Aha, fašisti puze, a ovi partizani gmižu.

Perun
Gost
Perun
3 godine prije

Pa i Židovi su ubijali Židove u sklopu projekta Sonderkommando iako se ta činjenica pokušava zataškati. Poljska kao država ne može biti odgovorna jer nije egzistirala u to vrijeme. O krivotvorenju povijesti pričali bi oni koji su ubrojali i brojne poljske žrtve kao Židove. Suradnja nekih Židova iz banksterskih krugova sa Gestapom koji im je omogućio bijeg prije eskalacije sukoba uredno se prešućuje. Mene bi zanimalo koliko je židovskih bankstera skončalo po tim logorima? Mislim ako kažem NULA da sam jako blizu točne brojke. Što se tiče prokazivanja siguran sam da se mogu naći primjeri kako Poljaci prokazuju Židove i Židovi koji prokazuju Poljake. Ništa neobično u takvim okolnostima. Nije nikakva tajna da se baš ne vole. Ako je Poljska izgubila petinu predratnog stanovništva zašto nitko ne kleči pred Poljacima zbog toga i zašto cijeli svijet nema komemoracije o njihovom stradavanju? Zašto Poljaci ne smiju zbog toga ubijati koga im se prohtije pa čak i djecu? Zašto Poljaci nisu na visokim pozicijama u svijetu krupnih financija? Logična pitanja jer nakon takvih žrtava ima Ameri da im se klanjaju. Ili je ipak problem Poljaka što nemaju propagandu koja će stvoriti mit. Izgleda da postoje manje vrijedne žrtve i da se općenito… Pročitaj više »

Sinisa
Gost
Sinisa
3 godine prije
Reply to  Perun

Eto Rusi/Sovjeti su imali ogromne zrtve za koje prosto netreba nikakvo reklamiranje ali opet imas ne minimiziranje vec bukvalno ponizavanje i ponistenje te zrtve i pobjedonosne uloge Sovjeta uz radikalno mijenjanje istorije.Slazem se sa tobom uz malu digresiju a to je da se Poljska posle Prvog velikog u mnogome multiplicirala uštrb teritorije Carske Rusije i Njemackog carstva;invaziju smatraj na sve teritorije van one sto su povratilinu svoje okvire.

Perun
Gost
Perun
3 godine prije
Reply to  Sinisa

Naravno SSSR je dao najviše žrtava za poraz Njemačke i možemo biti sigurni da je tu bilo najviše Rusa kao najvećeg naroda. Što se tiče same invazije Poljska je iskoristila propast Carske Rusije i poraz Njemačke da se proširi. S druge strane komunisti su srušili tu Carsku Rusiju i SSSR je stvoren kao sasvim nova država ili neka vrsta saveza država. Najveći problem ideološki zadojeni pojedinci imaju s tim što su radili koordinirano sa Njemačkom prema dogovoru Molotov-Von Ribbentrop. To je povijesna činjenica da su kratko vrijeme Hitler i Staljin bili na istoj strani iz čistog interesa, nema tu ni ljubavi niti išta ideološki nego recimo pragmatičan dogovor. Slična stvar je bila s tim Saveznicima: Nikad se SSSR nije volio s Amerima i Britancima ali udružili su se protiv Sila Osovine. Pitanje je kako bi rat završio bez SSSR-a. Već na kraju rata kad su nacisti bili poraženi krenule su priče da će Ameri i Britanci odmah udariti na SSSR ali nisu se usudili na otvoreni sukob pa je tako počeo Hladni Rat. Sve su to bili brakovi iz računa. Nema tu crno-bijelo, dobri-loši kako ljudi vole gledati. Najveći zločin su napravili Ameri bacanjem atomskih bombi na Hiroshimu i Nagasaki,… Pročitaj više »

Brainstorm
Gost
Brainstorm
3 godine prije

eto prvih kandidata za progon – izraelski politicari.

neko ime
Gost
neko ime
3 godine prije

“Ministrica obrazovanja Naftali Bennet, odgovarajući na ovaj zakon, naredila je dva sata nastave na temu holokausta”…
Zanimljivo je kako se u demokratskim zemljama lako dopunjava kurikulum. Nema komisije, nema ekspertne skupine, nema kritike, nema rasprave, samo naredba…

Har Megiddo
Gost
Har Megiddo
3 godine prije

Ovako nešto se moglo očekivati prije ili kasnije kao odgovor na istovjetnu legislativnu praksu kad je u pitanju negiranje holokausta. U sedamnaest zemalja EU negiranje holokausta je kažnjivo. Koliko znam, u Austriji možete dobiti do deset godina zatvora, u Njemačkoj do pet za nijekanje holokausta, pri čemu ta sintagma poprima široko značenje. Ako ste npr. neki povjesničar istraživač koji je svojim znanstvenim radom došao do zaključka da na nekom lokalitetu ubijen manji broj žrtava nego što se službeno prikazuje, možete biti optuženi i osuđeni za negiranje holokausta, pa taman da su vam tvrdnje neznamkako dobro argumentirane i potkrijepljene dokazima. Isto će vjerojatno biti i u slučaju Poljske i njihovog zakona, bez obzira što je predmet njihovog zakona suprotnog predznaka. Da stvar bude gora, ovi zakoni uglavnom imaju univerzalnu jurisdikciju, pa tako vrijede za bilo koga tko bilo kad bilo gdje ih prekrši: ta osoba može biti privedena odmah po stupanju na tlo države u kojoj zakon vrijedi. Od ovakvih zakona ništa jasnije ne oslikava totalitarni karakter poslijeratnog Zapada. Nema tu nikakvog pijeteta prema žrtvama, nego samo lešinarsko iskorištavanje žrtvoslovlja u svrhu političkog i ekonomskog podjarmljivanja, već prema potrebi. A svi znaju galamiti kako se npr. u bivšem SSSR-u ili SFRJ… Pročitaj više »

Perun
Gost
Perun
3 godine prije
Reply to  Har Megiddo

Za SSSR ne znam ali u SFRJ je barem 80-ih bila veća sloboda govora nego sada. Sad ako kažeš da su LGBT psihički bolesnici to je govor mržnje i mogu te tužiti za diskriminaciju. Mi smo u Jugi govorili pederi i lezbače što je danas politčki nekorektno. Ali mislim u Klaićevom riječniku riječ pederast označava muškarca kojeg privlači isti spol. Peder je samo skraćena verzija od književne riječi pederast. Lezbijke su dobile ime po grčkom otoku Lesbosu a izraz lezbača koji zvuči grubo je nastao baš zato što većina njih nisu ženstvene nego su onako muškobanjaste, grube, neki bi rekli muškarače. Danas su to praktički kažnjivi izrazi u “demokraciji” iako imaju uporište i u riječnicima i u narodnoj tradiciji.

Har Megiddo
Gost
Har Megiddo
3 godine prije
Reply to  Perun

Kad se spomene ta tema, uvijek mi padne na pamet jedna pjesma od prije nekih 25+ godina koju pjevaju novosađani Atheist Rap u kojoj kažu “ne spominjemo pedere i ostale zlotvore što razne stvari guraju u pogrešne otvore”. Danas naravno više to ne pjevaju, je li zbog straha ili zato što im se “podigla svijest” – ne znam. Uglavnom, kad bi i htjeli to pjevati, sumnjam da bi im u ovom slučaju pomoglo pozivanje na satiru, kao što je to popularno u zadnje vrijeme.

alan ford
Gost
alan ford
3 godine prije

vidim da neki diskutanti ovdje na forumu ne shvataju stvari, već su zarobljeni u službenoj verziji povijesti 2. sv. rata, koju su pisali pobjednici: SAD, Britanija, Izrael, odnosno recimo to otvoreno, “duboka država” i cio-banksteri iz FED-a. A dok je to tako, dok “duboka država”,. diktira igru, i dok se svi njima moraju klanjati, izvinjavati, pravdati, ovo i ono, oni ne mogu izgubiti. Iako ste svi mogli pročitati nedavno onaj odlični članak Babića o tome, tko je financirao Hitlera i holokaust. Finacirali su ih “duboka država”, oni isti koji su razjebali cijeli bliski istok, koji su vodili revolucije “arapskog proljeća”, koji su stvorili Talibane, Al Kaidu, Al Nusru, Boko Haram, ISIL..itd, oni koji su vršili agresiju na Siriju, oni koji su izazvali puč u Ukrajini, oni koji vode hibridni rat protiv Rusije…itd. Hitler je bio njihovo kopile, izrod, izrod “duboke države”, a holokaust je također bio zajednički proizvod “duboke države” (mahom cionista) i Hitlera. Kada je britanski ljevičar, Jeremy Corbyn, čelnik Laburista, prije 2 godione izjavio, da je Hitler ustvari bio također cionist, jer je želio da se židovi protjeraju iz Europe i nasele negdje drugdje (nacisti su tada 40-ih godina predlgalai veliki afrički otok Madagaskar, da se tu presele… Pročitaj više »

POVEZANE VIJESTI

Izbornik