Poljska se sprema da se uključi u sukob u Ukrajini

Poljska vojska
33 komentara

Poljska vlada “mentalno” priprema svoje stanovništvo za direktno učešće zemlje u sukobu u Ukrajini, izjavio je u četvrtak za RT bivši oficir američke vojske Stanislav Krapivnik. On je tvrdio da nedavne tvrdnje najviših poljskih zvaničnika o navodnim planovima Rusije da napadne NATO imaju za cilj opravdanje preventivne vojne operacije.

Tokom proteklih nekoliko sedmica, određeni broj visokih civilnih i vojnih zvaničnika iz više država članica NATO-a upozorio je da bi Moskva mogla napasti blok u narednim godinama. Načelnik poljskog generalštaba general Wieslaw Kukula u ponedjeljak je rekao da  se “Rusija priprema za sukob sa NATO-om” u narednoj deceniji. Dodao je da će Moskva „iskoristiti svaku priliku i svaku novonastalu slabost koja se može operacionalizovati za postizanje sopstvenih interesa“.

Prema Krapivniku, takve izjave su dio “psy-operacije” Varšave osmišljene da “pripremi narod za rat”. On je sugerirao da, budući da je “rusofobija u Poljskoj ravna nacionalnom obilježju”, većina stanovništva rado prihvaća takve narative.

Penzionisani oficir američke vojske predvidio je da će poljska vlada tada početi zagovarati “prvi udar” kako bi spriječila ruske snage da dođu do granice zemlje.

Krapivnik je za RT rekao da, iako bi mnoge zemlje NATO-a htjele izbjeći ulazak u direktnu konfrontaciju s Rusijom, blok bi neizbježno bio uvučen u sukob ako bi nacije koje su imale “okidač” kao što su Poljska, Češka i baltičke zemlje prve djelovale.

On je, međutim, primetio da neke nacije – uključujući Mađarsku, Slovačku, Bugarsku, Grčku i pre svega SAD – verovatno neće učestvovati.

Povodom stava Washingtona, Krapivnik je ustvrdio da tamošnje rukovodstvo neće imati zadrške oko “žrtvovanja Evropljana “.

Ruski predsjednik Vladimir Putin je više puta jasno stavio do znanja da Moskva ne planira napad na NATO. Obraćajući se svojim pristalicama tokom vikenda nakon pobjede na predsjedničkim izborima, rekao je da je “u modernom svijetu sve moguće”, ali da je “teško da je iko zainteresiran” za punu vojnu konfrontaciju.

Poljskarusijaukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
33 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
BanOvan
1 mjesec prije

Poljaci, junaci. Najbolje je da napadnete Rusiju odmah ovog trena dok su ovi dogadjaji u Moskvi jos vruci,

Red Dog
1 mjesec prije

Poljska se sprema da uzme svoj deo.
Ukrajina je odradila svoje. Oslabila je ruse koliko se je moglo i sad je pred slomom. Bila bi greota da ide sve rusima, kao sto je bila greota da cela Poljska ide nemcima 39.
Uci ce kao prijatelji i osloboditelji, a onda ce ostati tamo.

ogo
1 mjesec prije

Plan globalista je jasan Evropa mora biti unistena u nuklearnom ratu

NOME
1 mjesec prije

……kad dobiješ jednom od nekog batina, ak si baš usijana glava ideš u revanš… ak i opet dobiješ batina od iste osobe onda je zaobilaziš….ako ideš i treći puta na istog onda si teška budala…..

Sparkling
1 mjesec prije

Sagledajte činjenice na terenu u Ukrajini i uvidjeti će te da Ukrajina gubi i ništa više ne može zaustaviti Ruse da za mjesec dana zauzmu Harkiv i zatim Odesu. Game over. To što gledate i dobivate info “direktno s bojišta” je samo mali dio onoga što im Rusi rade u stvarnosti. Raspada se Ukrainska i druga linija obrane. Zbog toga “zapadni partneri” pumpaju psihološki svakoga tko je voljan da izrazi želju krenuti s vojskom na teritorij Ukrajine. I nažalost, na kraju će uspjeti a da “izuzetni” neće biti direktno uključeni u sukob. I kad se sve dobro “zakuha” reći će da su pojedine vlade EU donijele samostalne odluke. Budu li Rusi tog trenutka osjetili da im situacija izmiče kontroli, budite sigurni da ni taktičko nuk. oružje neće biti samo prazna priča. No još jedna stvar nam mora biti jasna. A to da nitko neće slati trupe na teritorij Ukrajine ako… Čitaj više »

Zvone
1 mjesec prije

Rusi izgleda čekaju da se NATO uključi u rat pa da se poubija što više slovena.

Karma
1 mjesec prije

Hazarska kamatarska gamad uz krvavi profit slaze leseve na hrpu ritualno svojem demonu BAALU i Luciferu.
Ostali sotonski oligarsi kupuju masu zemlje i unistavaju farmere kako bi proizvodili plasticnu hranu za goyime. Masonska lokalna gamad im pomaze u tim momentima kod prodaje firmi strancima zlog plana

nastran
1 mjesec prije

idioti bolesni?!!

Dumand
1 mjesec prije

Pa, do sada je poginulo preko 1000 vojnika iz Pl u Ukr

Bruno
1 mjesec prije

Borba za najgluplju naciju je žestoka. Tu su Poljaci, Rumuni , Baltičke zemlje, Slovenci, Hrvati i Srbi. Poljaci, Rumuni i Balti su se stavili u prvi red za taracanje, i u slučaju rata zapada sa Rusima u tim zemljama neće ostati kamen na kamenu. A ove tri bivše republike SFRJ su sve rasprodale. Više nisu vlasnici ni svojih života. Ako se Ursuli digne dilindara, sve će ih ili raseliti ili pobiti pa ono malo što ostane to će biti samo grobari, da sahrane i očiste zemlju za Arijevce.

Max
1 mjesec prije

To nam je najavljeno.

FELIX
1 mjesec prije

SVE SU TO SAME PRIPREME NA VELIKI CIRKUS KOJI CE SKORO POCETI SA CILJEM DA SE STO VISE NAJBOLJIH SLOVANA SA OBE STRANE POBIJE, TO JE VEC DUGO ZELJA GLOBALISTA KOJIMA CE BITI LAKSE DA SPROVEDU NOV SVETSKI POREDAK, JER JIM PORED ZIDOVA JOS NAJVISE SMETAJU SLOVANI, PRITO SU JIM DOBRI POMAGACI POLJACI UKRAINCI A NI HRVATI NE ZAOSTAJU KAD JE UPITANJU MRZNJA DO ZIDOVA BRACE SRBA ZAJEDNO SA RUSSIMA, USPELO JIM JE DA POKATOLICENI SLOVANI POSTANU NAJVECI NEPRIJATELJI SAMIH SLOVANA, PRIMER SU POLJACI KOJI PRDNJACE I SLUZE SATANU.

Tito
1 mjesec prije

I dalje sam mišljenja da ameri EU pokušavaju uvući u rat a oni na kraju pokupit kajmak

Tito
1 mjesec prije

I dalje sam uvjeren da ameri pokupavaju uvući EU u rat a oni na kraju pokupit kajmak

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI