Poljske trupe nikada ne bi napustile Ukrajinu

Vladimir Putin govor
25 komentara

Svaki pokušaj slanja poljskih trupa u Ukrajinu može završiti dugotrajnom okupacijom, upozorio je predsjednik Vladimir Putin u opširnom intervjuu ruskom novinaru Dmitriju Kiseljovu, koji će u srijedu emitovati TV Rossiya 1 i RIA Novosti.

“Ako poljske trupe uđu na teritoriju Ukrajine kako bi, kako kažu, osigurale ukrajinsko-bjelorusku granicu, na primjer, ili na nekim drugim mjestima kako bi oslobodile ukrajinske pozadinske vojne jedinice za učešće u neprijateljstvima na liniji fronta, onda mislim da poljske trupe nikada neće otići”, rekao je Puitin, prema dijelovima intervjua.

Razmještanje NATO trupa u Ukrajinu usred sukoba s Rusijom “nije nezamislivo”, izjavio je prošle sedmice poljski ministar vanjskih poslova Radoslaw Sikorski. On je komentirao izjavu francuskog predsjednika Emmanuela Macrona, koji je krajem prošlog mjeseca rekao da “ne može isključiti” mogućnost da vojnici iz vojnog bloka predvođenog SAD budu poslati u pomoć Kijevu.

Putin smatra da poljski zvaničnici spavaju i sanjaju da vrate “one zemlje koje smatraju svojim istorijskim, a koje im je oduzeo… Josif Staljin i preneo u Ukrajinu”.

“Oni ih sigurno žele nazad. Dakle, ako zvanične poljske jedinice uđu tamo, malo je vjerovatno da će otići”, ponovio je.

PoljskaPutinrusijaukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
25 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
1 mjesec prije

Poljaci sanjaju a Madvedev namiguje: nedavno je govorio na nekom skupu a iza njegovih leđa karta bivše Ukrajine… na kojoj je ruska istočna Ukrajina, poljski ogroman deo zapadne a i Rumunija i Mađarska zahvataju po lepo parče.
Ako se pitate gde je tu Ukrajina – ostavio joj je malo oko Kijeva, samo rumunski deo je veći od “nove Ukrajine”.
———————
Ozbiljan psihološki rat je u toku, videvši ovakvu kartu poljski, rumunski i mađarski nacionalisti će s pravom da pitaju “zašto bi mi ratovali i ginuli kad velike teritorije možemo da dobijemo džabe ako smo dobri sa Rusijom?” Jer pomenuta karta je posredna ponuda.

Гавран
1 mjesec prije

Poljaci su na zapadu Poljske proterali nemce i proširili teritoriju na svoje “istorijske zemlje”. Sada će na istoku uzeti deo Ukrajine, proterati deo ukrajinaca i proširiti se na svoje “istorijske zemlje”.
.
Za očekivati je da i njima Plenković ponudi iskustva i “najbolje prakse”.

Bruno
1 mjesec prije

Logično. Pošalju Ukrajince na front, Rusi ih pomlate ili obogalje i ko će se onda suprostaviti Poljacima? Svi vode politiku za sebe, samo Zeleni za sve ostale, protivno ukrajinskom narodu.

Ziv je Geza
1 mjesec prije

Imbex prijelomna, partizani su jos u uvijek u Tetkovu i eksplozije diljem Rusije,partizani snimili video, urlaju slava ukrajini sto bi bilo sieg hail u prevodu.

Tko bi reko lani da ce nacisti postat partizani:)))

Steve
1 mjesec prije

Biće od Ukrajine na kraju švedski sto, a zastava će i dalje ostati plavo-žuta…

No.1
1 mjesec prije

Glup komentar, glupog subjekta…

Franjo Vinkovski
1 mjesec prije

Dve tri taktičke nukse i poljske vojske nema više…
Putin nema konkurencije.

Ivek
1 mjesec prije

Znači putin je isto sneće od kabale.
On kaže da on uzima povijesno ruski teritorij, ali poljaci ne mogu uzet svoj povijesnibteritorij.
Jedini cilj ovdje je da pobiju što više slavena jer im ne pašu ovi koji žive na selu i samodostatni su. Njih kupe i prve šalju u rat i s jedne i druge strane.

Max
1 mjesec prije

Mogu ući ali neće izaći.

xyz
1 mjesec prije

Poljaci su katolibanizirani odmetnuti Rusi.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI