Potpuni obrat ili nova prevara – Austrijska vlada najavila ukidanje svih mjera!

Austrija - Sokantne vijesti
46 komentara

Sve se otvara! Od 5. ožujka 2022. ukinut će se gotovo sva ograničenja korona virusa koja su još uvijek na snazi ​​u Austriji, a savezna vlada će tada ukinuti i takozvana G-pravila (s izuzetkom domova za umirovljenike i bolnice) i gastro policijski sat. U određenim područjima treba zadržati samo zahtjev za maskom FFP2. Krone.at daje pregled aktualnih odluka.

Kao što je već najavljeno, prvo popuštanje bit će provedeno u prijelaznoj fazi do 5. ožujka – počet će ovaj tjedan. Od 19. veljače gotovo svi 2G zahtjevi bit će prebačeni na 3G (cijepljeni ili oporavljeni ili testirani) – to se odnosi na žičare, putovanja autobusom, izletničke brodove, fizičke usluge, sportske objekte, trgovačke i javne sajmove i događanja.

Neograničen pristup za necijepljene

Nakon toga gotovo sve pada. Od 5. ožujka necijepljenima će biti dopušten ulazak na sva područja koja su prije bila zabranjena – i to bez testa. U noćnom gastronomskom salonu možete čak i partijati – otvaranja zahvaćaju i diskoteke i klubove, potvrđeno je na konferenciji za novinare u srijedu.

Ostaje nam samo zahtjev za maskom FFP2, ali samo u javnom prijevozu, supermarketima itd. te u zdravstvenom sektoru.

“Nema više propisa o pristupu i zelenih putovnica unutar Austrije”, rekao je ministar zdravstva Wolfgang Mückstein (Zeleni). “Izgledi nam pokazuju da pažljivo i namjerno, ali odlučno, malo po malo, vraćamo slobodu koju nam je virus oduzeo”, rekao je kancelar Karl Nehammer (ÖVP). “Moramo iskoristiti vrijeme koje sada imamo da promatramo razvoj pandemije.”

Na pitanje zašto je – suprotno preporuci vlastitih stručnjaka – došlo do otvorenja unatoč i dalje velikom broju slučajeva, Mückstein je rekao da je “relevantan broj” onaj na jedinicama intenzivne njege. Situacija je tamo stabilna, iako se na normalnim postajama lagano povećava. Ministar je dodao: “Ne mogu vam obećati da nam idućih mjeseci neće trebati strože mjere, virus nas je tome već naučio”.

Besplatni testovi do kraja ožujka

Zeznuto pitanje, na koje su posebno zemlje unaprijed vršile pritisak, bilo je trebaju li testovi na korona i dalje biti besplatni. Ovdje još nije izgovorena posljednja riječ. U svakom slučaju, testovi bi trebali ostati besplatni do kraja ožujka, rekao je Mückstein. Zatim će se ponovno.

Komisija za obvezno cijepljenje “skoro formirana”

Još uvijek nema odluke kako postupiti sa zakonom o obveznom cijepljenju. Komisija je “trenutno u formiranju” koja bi trebala početi s radom u narednim danima. Vlada tvrdi da sve ide po planu.

Beč nastavlja ići svojim putem

A kako to izgleda u saveznoj prijestolnici? Beč će zasad nastaviti ići svojim putem, dakle u Beču zasad sve ostaje po starom.

IZVOR: krone.at

AustrijaCovidmjereograničenjaPandemija
Pretplatiti se
Obavijesti o
46 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
MKD
2 godine prije

Hmmm, diskutabilno …

preseren3
2 godine prije

Naterali su ustrahovanjem da se cjepi, koga su mogli.
Na kraju, ko če dobiti posljedice: “Ko vas je tereao na iglu, pa nije bilo obavezno…..”.

Luke Skywalker
2 godine prije

Interesantno…
Ima vijest normalno čista “teorija” da će u mjestu gdje se održavaju olimpijske igre doći do širenja novog nevidljivog i da će sportaši i navijači i prateće osoblje biti ti koji ce to da raznesu dalje. Taman nekako dođe da po završetku igrica će se u dosta država ukinuti sva ograničenja. 2+2= ostaje da se vidi..

Jery
2 godine prije

Jos jedna navlakusa za naivne! Usrali su se jer jim prijeti pobuna naroda! A daleko od toga da se uskoro nece događati nove prevare i prisile i to još žešče nego do sada! Kuhanje žabe se nastavlja! Glupi narode budite mirni, poslušbi te tiho i dalje!

Jednostavno receno
2 godine prije

Nadrealisti, su 0 bodova za ove.

abc
2 godine prije

Covid fašisti samo menjaju taktiku. Napravili su nekoliko greški i propusta, zbog kojih je narod izašao na ulice, pa sad treba situaciju malo primiriti. Žabe su iskočile iz lonca, pa jih sad treba pohvatati i vratiti nazad na sporo kuhanje.

Hum
2 godine prije

Nema ovdje nikakvog ukidanja… nego nastavak psihološkog ratovanja davanjem kontradiktornih informacija…. razvlačenje pameti. vječna ” pandemija”.. stalne promjene pravila… zbunjivanje ljudi… ništa novo nema.

G666
2 godine prije

Koja ironija: prvo uzeli sve (slobodu) pa kao vraćaju na rate!.. Haha…. Zakon o cijepljenju ostaje u “ladici” spreman svakog trenutka na “aktiviranje”..😏
Ako ga uskoro “zamrznu” biće to samo iz jednog razloga: zamrznuti zakon vrhovni sud nemože da razmatra i donese eventualno ukidanje… koja mafija, svi trikovi su dozvoljeni….

G666
2 godine prije

Mali dodatak: Sorosh junior bio u ponedjeljak u Austriji – “tajni” susret sa vladom bez “protokola”… i evo: već nova “strategija” stupa uskoro na snagu… providno providno.. isto tako je bili u 11. mjesecu 21……..😏

onaj najglu...Dalton
2 godine prije

Upravo sa koronom otplesao tango za dvoje…

Jesmo li sada mi necijepljeni “Pure Organic”!?
Da nas kao baštinu zaštiti UNESCO…

ZriBra
2 godine prije

Planetarno testiranje do koje se razine može provoditi mentalno blesiranje i moralno ulizivanje kako pojedinca,osobno tako i pripadajućeg mu društva.

hope
2 godine prije

koje izrugivanje i ponizavanje sa ljudima!!!barba adolf je bio mala beba za ove debile!

Legendarni Grk
2 godine prije

Oni nikada ne odustaju od svojih planova, tako da im ništa ne vjerujem.
Kao jedino rješenje priznajem samo da narod ukloni umreženu masonsku bandu i ništa drugo što dolazi od tih prokletnika.

tomislav
2 godine prije

Ovo je vrlo tanak led,ali mi u Austriji ne odustajemo,jer znamo da će na jesen sve opet biti pokrenuto!!
Obavezno cijepljenje mora pasti,testiranja,maske tako I tako!!
Vlada,lopovska vlada mora pasti!!
Dok se to ne dogodi,mi ne prestajemo!!!
Pozz iz Austrije

tihobl
2 godine prije

A sta je gastro policijski sat ?

Kobac
2 godine prije

“Gdje nema tigra, ondje se i zec smatra vladarom.”
 
-Korejska narodna poslovica

ime
2 godine prije

prouciti experiment sa stakorima koji se utapljaju.
drowning rats experiment.

malo popustis mjere pa raja u slijedecem valu vise proguta.

Keki
2 godine prije

Zašto ne odmah.

Hattori Hanzo
2 godine prije

Uzmeš im sve,vratis im malo od toga i oni su sretni.
U Njemačkoj to predstavljaju kao dan slobode a u biti nista konkretno se nece promjeniti u dogledno vrijeme osim sto ce u restoran moci ući sa testom oni koji nisu pelcovani.
Zdravi ljudi moraju pokazati test koji ničemu ne služi da bi usli u restoran i potrosili svoj novac.
Bitno da se diže puno buke oko toga,da to sve izgleda kao nekakvo olakšanje.

pirat sa kariba
2 godine prije

shvatili stakori da im niko ne vjeruje ,i sad se prikazuju kao dobrocinitelji ali iza svega stoji strah da ne kulminira situacija u drzavi ,shvatili u da su prenaglo pokrenuli fasisticke mjere i sad pokusavaju okrenuti situaciju da ih narod ne lincuje . Ako se desi to da ovi izrodi smire situaciju ,samo je pitanje vremena kad ce ponovno pokrenuti fasiticke mjere ali na pametniji nacin ,,ovo je samo pregrupisanje i da situaciju stave pod kontrolu i da dobiju na vremenu da odluce sta dalje da cine

pirat sa kariba
2 godine prije

ovo staje samo kad pocnu padati glave ovim koji su to organizirali ,, tad ce doci do panike ,i vjerujem da ce svi preseliti na antarktik

Zoxx
2 godine prije

Ne vjeruj Danajcima ni kad darove donose. Rekli su jos stari Grci pa smo valjda nesto naucili.

SlučajniČitatelj
2 godine prije

Nova prevara! Nemojmo biti naivni niti sekunde, kabalisti neće odustati od cijepljenja, ovo je samo bacanje prašine u oči! Zar mislite da je EU kupila bez veze 5 milijardi doza, 10 uboda po stanovniku?? Radi se samo o privremenom usporavanju zagrijavanja kuhanja žaba, jer je došlo toplije vrijeme, i u događanju kanadskih truckera, situacija im ne ide na ruku, te nisu imali dovoljno vremena da sprovedu zlokobni plan ove zime. Dok bude zatišje preko ljeta, donijet će sve potrebne zakone i u 9-etom mjesecu ljude staviti pred gotov čin! Uostalom pogledajte kraj članka, najbitniji dio članka “Još uvijek nema odluke kako postupiti sa zakonom o obveznom cijepljenju. Komisija je “trenutno u formiranju” koja bi trebala početi s radom u narednim danima. Vlada tvrdi da sve ide po planu.” Ista stvar je u Njemačkoj, kao jelte ukidaju sve mjere iza 20.3 “ali ne odustaju od cijepljenja i vlada priprema zakonski okvir… Čitaj više »

Ja to onako
2 godine prije

Jbo drzavu u kojoj je zvezda kreatura sa bradom zensko a ima pisu.

Nekoizmase
2 godine prije

Malo mrkve,pa puno batina i tako ukrug

Max
2 godine prije

Zlo se povlači ali još nije poraženo.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI