Pozadina Covid aplikacije

Covid 19 - Aplikacija
20 komentara

Tvrtka koja stoji iza aplikacija za praćenje stanja Covid-19 zaslužna za ”curenje” podataka 296 elektroničkih poruka, što je dovelo do ugrožavanja povjerenja između vlade i izvođača kojeg pogađa skandal!

Serco, tvrtka koja stoji iza britanske nadolazeće aplikacije za praćenje Covid-19, priznala je ”curenje” podataka zbog kojeg su se saznali detaljni podaci gotovo 300 ljudi. Ali kako je uopće dobila vladin ugovor, s obzirom na to kako bilježi rezultate?

Britanska vlada pokušava očarati javnost, na isti način kao što zmija kobra može šarmirati, pomoću aplikacije za praćenje.

Naša navodna svjetska sila, s relativno malim brojem stanovnika, dosad nije imala puno uspjeha u vezi ove Covid-19 krize, a broj smrtnih slučajeva sada je premašio 55.000. Ali aplikacija bi trebala sve riješiti.

Sve je iskušano na otoku Wight i sve je bilo postavljeno da odmah krene uživo, iako je to već iza rasporeda. Jedina ”rupa na cesti” bio je problem privatnosti.

Što je moglo poći po krivu?

Britanska vlada odlučila se baviti metodologijom središnjeg pohranjivanja podataka, nasuprot alternativi dopuštanja da telefoni pojedinačno pohranjuju podatke. Ta metoda pomaže vlastima u dobivanju boljeg pregleda stanja pandemije, ali sa 60 posto populacije, koliko je potrebno za preuzimanje aplikacije, kako bi ona funkcionirala, pitanje privatnosti jako je dobilo na važnosti.

Posljednjih je godina došlo do masovnog kršenja podataka, što znači da ova aplikacija ne samo da bi morala biti neprobojna u pogledu zaustavljanja podivljale pandemije, već bi se njome isto tako trebala iskupiti vlada i povratiti povjerenje kod građana.

U ovom trenutku upoznajte se sa Sercom, velikom tvrtkom koja je umiješana u mnoge poslove”. Serco je uskočio kako bi osigurao ugovor o osposobljavanju, zapošljavanju i upravljanju kontakata za praćenje, naravno uz pridržavanje na prava privatnosti svih koji su u praćenje uključeni.

Ali u ovoj je ranoj fazi, tvrtka je prisiljena na ponižavajuću ispriku, nakon što je slučajno podijelila adrese elektroničke pošte 296 osoba koje su bile praćene.

Serco je pao na prvoj prepreci, što dovodi u sumnju uspjeh aplikacije. Ako čak ni podatke svojih vlastitih ljudi ne mogu čuvati, kako će čuvati podatke drugih? Da nije tako ozbiljno, bilo bi smiješno.

Sumnjiva prošlost

Izbor Serca u vezi vođenja ovog projekta dodatno dodaje ”sol na ranu”.

Tvrtka je prošlog ljeta novčano kažnjena s 19.2 milijuna funti zbog prijevara i lažnog vođenja knjigovodstva preko usluge elektroničkog označavanja Ministarstva pravosuđa za puštene zatvorenike, plus dodatnih 70 milijuna funti koje su platili kao naknadu. Dvojica njihovih bivših rukovoditelja također su kazneno optuženi zbog afere.

Panama Papers je otkrila dodatnu prljavštinu u vezi Sercovog dosjea. Offshore odvjetnička tvrtka Appleby nije htjela s njima ništa imati, budući da je Serco poznat po svojoj ”povijesti problema, neuspjesima, kobnim pogreškama i prekomjernog zaračunavanja”.

Serco se javio Applebyu u vezi osnivanja holding kompanije na Mauricijusu radi kupovanja 49 posto firme iz Abu Dhabija. Odvjetnici su bili sumnjičavi prema motivacijama i smatrali su da je to bijeg od poreza te nisu pristali. Kako bi potvrdili svoju odluku, pozvali su se na optužbe protiv Sercoa koje su uključivale kršenje odgovornosti u vezi postupanja s nuklearnim otpadom, manipulirajući rezultatima kako bi tvrtka pokazala da ispunjava ciljeve NHS-a, prikrivanje seksualnog zlostavljanja imigranata, plus užasna izvješća iz zatvora, kojima je tvrtka upravljala na Novome Zelandu i u Australiji.

Uza sve to, kao i ostale glasine koje kruže poslovnom zajednicom, zašto je tim oportunistima uopće dopušteno da surađuju na pitanju koje je od nacionalnog značaja i povjerenja? To je ono gdje postaje jasno koga poznajete, a ne što znate raditi.

Sve povezano

Sercov izvršni direktor je Rupert Soames, unuk Winstona Churchilla i brat konzervativnog zastupnika, Nicholasa. Unatoč tvrdnjama Serco-a o tome da su ”okrenuli novi list”, Rupert je prije samo nekoliko tjedana uhvaćen u mreži laži, zbog čega su ”mainstream” mediji o tome javnost obavijestili minimalno.

Uhvaćen je kako ”tweeta” u spavaćem vlaku iz Londona za Škotsku, još jedna snažno kritizirana usluga kojom je upravljao Serco.

Predefinirani arogantni stav poduzeća došao je do izražaja, dok je njihova desna medijska ruka izjavila: “On žestoko brani svoju odluku da pokaže solidarnost s radnicima na liniji fronta i vjeruje da skrivanje kod kuće … nije prikladan stil vođenja”.

Te bi riječi mogle i djelovati, da se ubrzo nakon toga Soames ne fotografirao tri sata iz škotskog sjevernog grada Invernessa, na brodu kraj ušća Loch Nevisa. Saznalo se da ima tamo seosko imanje, gdje zapošljava troje djelatnika.

Reagirajući na nove dokaze, rekao je Scotsmanu: “Svrha posjete, koja je bila u moje privatno vrijeme, bila je obavljanje bitnih razgovora za posao s kandidatima za slobodno radno mjesto upravnika rezidenata, što je vitalna uloga u takvoj udaljenoj zajednici”.

Nije li to isti zločin, koji je natjerao predstavnicu Glavne zdravstvene službe Škotske, Catherine Calderwood na ”hodanje po dasci” i davanje ostavke? Izgovor za vođenje intervjua za ne-ključnu radničku ulogu očigledno nije valjan. Škotska vlada zgrozila se nad Soamesovim putovanjem, čak i prije nego što je čula za pomorski obilazak njegovog imanja, dok su konzervativci u Londonu šutjeli.

Je li previsoki skok donošenje činjenice da je njegov brat dio unutarnjeg kruga konzervativaca i da je Boris Johnson, koji je gorljiv obožavatelj njegovog djeda, napisao čak i knjigu pod naslovom: “Churchillov faktor: Kako jedan čovjek napravio povijest”?

Javni se život oslanja na dojam da se stvari rade pošteno i u nedostatku pristranosti. Serco dobiva ugovor kako bi pratio građane, što ukazuje na sve samo ne na to, što opet znači ugrožena privatnost.

Britanija skače s jednog skandala do drugog i opet, obična osoba mora uzeti pravdu u svoje ruke. To je sljedeća faza noćne more za koju se čini da nikad neće završiti.

Aplikacija za praćenjeCOVID-19Serco
Pretplatiti se
Obavijesti o
20 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Bosanac
3 godine prije

Pozadina Covid-19 je po meni uvod u lagano uvodjenje Kineskog sistema, na (manje-vise) zapadnjacki demokrarski nacin kod ostalih
https://youtu.be/N4Gr-HLM7Qk
https://youtu.be/0cGB8dCDf3c
https://youtu.be/CLo3e1Pak-Y
a imamo i ovog parsu https://youtu.be/YqtuboVTkbg sad on iznosi veoma jake info..treba to sve sad provjerit 🙂 https://theaiorganization.com/google-facebook-neuralink-sued-for-weaponized-ai-tech-transfer-complicity-to-genocide-in-china-and-endangering-humanity-with-misuse-of-ai/

neznanje
3 godine prije

“Money makes the world go round” by Rupert Soames. Poštenje, humanost i empatija nikad nisu bile osobine bogatih i/ili “plemenitih” engleza.

BLuka
3 godine prije

To i jeste suštinski problem, opasnost od COVID19 je realna i opipljiva međutim suština je ta nesretna pozadina dešavanja. Recimo u Banja Luci su za vreme vanrednog stanja zadužili Srpsku za milijardu maraka, prosto neviđena pljačka a sada zamislite šta rade ozbiljni igrači u ozbiljnim državama sa ozbiljnim sistemina kada ovi obični homosapiensi ovako pljačkaju.
I onda dolazimo do rasprave ima li ili nema nečega a u suštini svi u pravu jer COVID19 nije grip i realno je sa mračnim kapacitetom ali definitivno se koristi za sve i svašta a to sve i svašta nije dobro za široke mase i obične ljude koji samo žele da mirno rade i žive.

Patriot
3 godine prije

Samo idiot moze instalirati ovakvu aplikaciju. Znaci da je aplikacija napravljena za pracenje idiota.

Dopizdilomi
3 godine prije

To je ok ukoliko će lada svakome praćenome dodijeliti pametni telefon.

Ante
3 godine prije

Htjeli bi da privatnost ne postoji. Ne mogu raditi kao Kina, gdje Kineske vlasti bez problema sve prate pa moraju nešto izmisliti da opravdaju praćenje ljudi. Zato je kao naručen došao taj virus da privatnost građana gurnu postrance i da se građani previše ne bune.

Max
3 godine prije

Dobili su posao zato što su povezani s velikim igračima.

Perun
3 godine prije

UTRKA ZA CJEPIVOM
‘OVO JE VELIKA I OHRABRUJUĆA VIJEST, IMA NADE!’ Prototip cjepiva već je isproban na majmunima, rezultati su objavljeni u pozadini Covid aplikacije ( citaj zadnjica smartphonea )….Covid -19 aplikaciju tvorci su namijenili za borbu protiv hemoroida i slicnih opasnih zarazenih pozadina tvoraca ove ,,applikacije”….P.S Obavezno se cijepajte protiv korone

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI