Požar zahvatio veliki tržni centar u Moskvi

26 komentara

Ogroman požar izbio je u velikom tržnom centru na periferiji ruske prijestolnice, a lokalni zvaničnici kažu da je požar izbio u maloprodaji građevinskog materijala i da postoji opasnost da se proširi na druge odjele i zahvati cijeli mega kompleks. 

Radnici hitne pomoći odgovorili su na izvještaje o požaru u tržnom centru Mega Khimki koji se nalazi u moskovskoj regiji nedaleko od glavnog grada zemlje u petak rano ujutro, prema regionalnom uredu ruskog Ministarstva za vanredne situacije.

Do 7 ujutro požar je porastao na površinu od oko 7.000 kvadratnih metara. Najmanje 30 hitnih službi pomaže u gašenju požara sa devet komada opreme, saopćilo je ministarstvo i dodalo da je požar ocijenjen kao četiri od pet po intenzitetu. Kako se plamen širio, radnici hitne pomoći najavili su planove za korištenje aviona za gašenje požara kako bi pomogli u gašenju požara.

Nema izvještaja o žrtvama, iako izvještaji lokalnih medija sugerišu da su ljudi bili unutar zgrade u nekom trenutku tokom požara. Međutim, očevici su rekli da su zaposleni u tržnom centru odmah evakuisani iz kompleksa.

Dramatični snimci koji su kružili internetom otkrili su obim plamena, s više snimaka koji pokazuju da je barem jedna eksplozija izbila unutar tržnog centra, jer su neki mediji naveli da su “boje i lakovi” pohranjeni u zapaljenom dijelu tržnog centra.

Denis Andreev, gradski tužilac iz Himkija, navodno je stigao na lice mesta da posmatra, dok je tužilaštvo za širu moskovsku oblast saopštilo da će pokrenuti istragu o incidentu i njegovom uzroku. Nejasno je kako je požar počeo, ali zvaničnici su potvrdili da je prvo izbio u okviru OBI-ja, maloprodaje za poboljšanje doma u bivšem njemačkom vlasništvu, koja je prodata novim ruskim operaterima ranije ove godine.

Himkipožarrusija
Pretplatiti se
Obavijesti o
26 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
tihobl
1 godina prije

Britanija je toliko nisko spala da im nije preostalo nista drugo osim najnizi terorizam.

Rimtutituki
1 godina prije

Fals flag samo ciji? Rusi? Tanka logika,ukri? Nisu u stanju,Usa,bice da odavno imaju nivoe kako tacno namjestit 3ww. Apropos je li neko id vas primjetio da od pocetka ukrajinskog rata,nema kemitralisa? Odlicno vrijeme jao prije 50 godina,hladno,minud,suho,jesen bila isto tip top,mozda im je tamo bio crntar,ili glavni magazini ili su id tamo tovarili za ostale avione? Je li iko jos primjetio?

držnedaj
1 godina prije

Rusija treba istjerat sve zapadne ambasade…

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI