Pozitivan znak? Na Dan pobjede, Putin i Johnson složili su se kako Rusija i Velika Britanija trebaju poboljšati svoje odnose

Vladimir Putin i Boris Johnson
36 komentara

Dan pobjede doveo je do rijetkih pozitivnih trenutaka između Rusije i Velike Britanije; predsjednik Putin i premijer Boris Johnson složili su se kako se stvorila velika potreba za poboljšanjem vidno poremećenih odnosa između te dvije države. U telefonskom pozivu, Putin i Johnson izrazili su zajedničku želju za poboljšavanjem odnosa te za obnovom dijaloga i suradnje između Londona i Moskve, stoji u izvješću.

„Obje strane izrazile su spremnost na uspostavljanje dijaloga i suradnje u vezi problema koji se odnose na britansko-ruske odnose, kao i u vezi rješavanja sve većih međunarodnih problema“, stoji u izvješću iz Kremlja.

Za vrijeme razgovora, dvojica su si vođa također međusobno čestitala 75. obljetnicu savezničke pobjede u Drugom svjetskom ratu. Dvojica su se također složila u vezi toga kako međunarodni trud mora biti usmjeren na obračunavanje sa ”modernim prijetnjama i izazovima”, uključujući i novu pandemiju koronavirusa.

U proteklim godinama britansko-ruski odnosu dosta su se pogoršali. Daljnja pogoršanja dogodila su se nakon što je London optužio Kremlj za odgovornost u slučaju trovanja bivšeg špijuna, Sergeja Skripala i njegove kćeri, koje se dogodilo u Salisburyju u Engleskoj, u ožujku 2018. godine.

Iako nije bilo niti jednog jasnog dokaza koji bi upućivao na Moskvu, optužbe su potaknule bujicu optužbi sa Zapadne strane, što je mnoge države nagnalo na to da ruske diplomate i veleposlanike istjeraju i protjeraju u Rusiju.

Rusija i Velika Britanija također su se sukobile u vezi krize u Siriji i Libiji, kao i u vezi odnosa sa Iranom, gdje su Zapadne sile optužile Moskvu da ”destabilizira” regiju svojim aktivnostima u njoj. Razgovor dvojice vođa izgleda da je razlog za optimizam, budući da je ovaj razgovor bio znatno bolji nego što je to bio prethodno slučaj. Kada su se dvojica susrela u siječnju, Johnson je nekoliko puta ponovio ruskom predsjedniku kako neće biti normalizacije niti bilateralnih odnosa, sve dok se ne riješe stvari vezane za različite međunarodne probleme.

boris johnsonPomirenjerusijaVelika Britanijavladimir putin
Pretplatiti se
Obavijesti o
36 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Tajo
3 godine prije

Bit će da je Corona omekšala neke tvrde stavove, pozitivno…

Sparkling
3 godine prije

Hmm.. Stara je to British škola. Stoljeća porobljavanja, ratovanja i diplomacije. Ne vjeruj Englezu ni kad darove nosi. Ali šta možemo iščitati iz ovih napisa nego da (kao što je poznato) se politička šahovska ploča polako mijenja. A Englezi su uvijek bili predhodnica nečega. Izašli iz EU da bi mogli sjediti na dvije stolice? Svašta je moguće. S njima nikad dosta opreza. Kraljevstvo u kojem nekad nikada Sunce nije zalazilo nije za podcijeniti.

Sparkling
3 godine prije

@Brave
Šta ti je danas? Šta ne navijaš više za isti tim? Ma jesi to stvarno ti? Ili si pofatao sve boljševike pa sada je napokon sve u redu?

Spacevoodoo
3 godine prije

A Putin i Trump su se nakon telefonskog razgovora složili kako se bore protiv zajedničkog neprijatelja ma tko god to bio.
Isto kao Trump i Putin i mi možemo zamisliti svaki svojeg neprijatelja i izjaviti kako je neprijatelj svima nama isti.

Mlata
3 godine prije

Britansko – ruski loši odnosi? Kada su odnosi bili loši, jel to iz novina, medija podatak?

Davor drugi
3 godine prije

“Johnson je nekoliko puta ponovio ruskom predsjedniku kako neće biti normalizacije niti bilateralnih odnosa, sve dok se ne riješe stvari vezane za različite međunarodne probleme”.
To je rečeno prije Korone. Englezi: iskrenost, poštenje, dosljednost, korektnost u politici??? Totalna nepoznanica!
Pokušaj uključivnja i uvlačenja Rusije u pakt i savezništvo za pritisak i optužbe na račun Kine po pitanju nastanka i svih problema u svezi s Koronom.

alex
3 godine prije

Pa bi se nešto polonija i novičoka ustupilo Britancima za njihove potrebe…😂😂😂

Spacevoodoo
3 godine prije

Diplomacija je vještina zaobilaženja istine u širokom luku. Što dalje od istine, diplomacija je bolja.

Ringo10
3 godine prije

Nema od toga ništa

Ana
3 godine prije

Kad ne mozes pobijediti, onda se pridruzi… potpisao…. hm….tko?
Mala pomoc- nije Rusija.

komentar
3 godine prije

Britanija koristi Rusiju da ucjeni druge partnere za što povoljnije uvjete ovaj put EU i Usa. Kada isposluje ono što hoće i može, odbaciti će rusiju kao staru krpu.

protiv Putin-Boris
3 godine prije

vecernji.hr/vijesti/masovna-silovanja-i-danas-su-tabu-tema-75-godina-nakon-rata-1400868
intermagazin.rs/ruski-istoricar-otkriva-istinu-o-srpskim-devojkama-koje-su-navodno-silovali-rusi
telegraf.rs/vesti/1355269-sakrij-cerku-od-ruskog-vojnika-brutalna-istina-o-oslobodjenju-beograda-i-srbije-1944-foto

Zvrk
3 godine prije

Dajte molim vas, ovo je ništa drugo nego mlaćenje prazne slame.
Čuj ti, oni su se složili.

To je ono kao kod izraelsko-palestinskih pregovora. Ne slažu se u ničemu, ali su se složili da će razgovarati.

istrazuj
3 godine prije

Najbjedniji Dan pobjede u zadnjih 75 godina!
https://www.youtube.com/watch?v=DpUk8-IvIpQ
Moshiah ben David blebece jedno 70% od programa, a par vojnika skakuce po praznom trgu ostalih 30%.
Sve bazirano na epskoj – lazi – koje je Moshiah ben David sastavni dio!
Bijedno!
FUJ!

ewifrvowneiuvnweirgnwiegriewurgwerg
3 godine prije

Koga vi folirate kad radite za istog gospodara…………………..

Dopizdilomi
3 godine prije

Dobro jutro. Rusije ima i u Europi i treba s njom biti dobar i trgovati. Bolje nju primiti u EU nego Trusrsku.

piždro
3 godine prije

Izgleda da zapadno vodstvo I stafetnu palicu ponovo, lagano al sigurno preuzima Union Jacksovci..! Posto svi vide tonjenje, i otapanje moći Oceanije a Rusia sa svojim jakim international relations I respektom kompleksi situacija, pogotovo nakon ‘clash of CIVILISATIONs’ nakon Sirije to najbolje vidi .. Sad se naslućuje sto su Englad forever izisli iz rastimane nemoćne E-unije..Znici ponovo se vraca sve na staro… Davno su Saxonci primjetili od kad je moc I utjecaj prebacen preko bare-svjet jos kompliciraniji i zayebaniji postao. Uostalom rotschildovci su tamo I tamo je centrala krune, funte I ‘nezalzeće’ slave.
ps.ovaj ce komentar dogo čekat validaciju na zalost

EU dismr
3 godine prije

Brawe new world, čestitam ti Dan Pobjede !! Naravno, SVIM ljudima antifašistički orijentiranim ..
P.S: Minus nije moj .. Smrt fašizmu Sloboda Narodu !!

Makedonac
3 godine prije

Stvari se razvijaju, kada ce doći dan D ne znam, kakve su šanse svakog ot tri scenarija, ne znam. Tačno ko na čiju stranu je ne znam, mislim da Putin i Tramp rade na stranu dobra, eventualno i Si. Englezi uvek igraju dvojnu igru, ali svet se menja isto i ljudi, za Džonsona mislim da je na stranu zla. U svakom slučaju Do kraja karantine u Rusiji glavni zaokret u svetu če biti fakt. Malo analitike Dugina: https://www.youtube.com/watch?v=1GgCLHwCnCI&feature=emb_logo Kod evroatlantika zadnjih 20 godina histerija i Rusowobija narastawa svakog dana, danas je več na ratnih obrtaja, zamjena istorije DSR, ovaj mesec kao talibani ruše spomenike savetskoj armiji niz Evropu, tako da to je prvi scenarij neokona, liberala deep state i EU. Ja lično osećam taj ratni mainstrim, nije samo euforija a realni scenarij za rat ili raspad Rusije, kolko da zvuči apsurdno, pomislim si kako je moguće da se Evropa opet… Čitaj više »

piždro
3 godine prije

a americko carstvo je proizvelo najvise srece, ,slobode, blagodati i mira u svjetu – laku noć

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI