Pozitivan znak? Na Dan pobjede, Putin i Johnson složili su se kako Rusija i Velika Britanija trebaju poboljšati svoje odnose

Vladimir Putin i Boris Johnson

Dan pobjede doveo je do rijetkih pozitivnih trenutaka između Rusije i Velike Britanije; predsjednik Putin i premijer Boris Johnson složili su se kako se stvorila velika potreba za poboljšanjem vidno poremećenih odnosa između te dvije države. U telefonskom pozivu, Putin i Johnson izrazili su zajedničku želju za poboljšavanjem odnosa te za obnovom dijaloga i suradnje između Londona i Moskve, stoji u izvješću.

„Obje strane izrazile su spremnost na uspostavljanje dijaloga i suradnje u vezi problema koji se odnose na britansko-ruske odnose, kao i u vezi rješavanja sve većih međunarodnih problema“, stoji u izvješću iz Kremlja.

Za vrijeme razgovora, dvojica su si vođa također međusobno čestitala 75. obljetnicu savezničke pobjede u Drugom svjetskom ratu. Dvojica su se također složila u vezi toga kako međunarodni trud mora biti usmjeren na obračunavanje sa ”modernim prijetnjama i izazovima”, uključujući i novu pandemiju koronavirusa.

U proteklim godinama britansko-ruski odnosu dosta su se pogoršali. Daljnja pogoršanja dogodila su se nakon što je London optužio Kremlj za odgovornost u slučaju trovanja bivšeg špijuna, Sergeja Skripala i njegove kćeri, koje se dogodilo u Salisburyju u Engleskoj, u ožujku 2018. godine.

Iako nije bilo niti jednog jasnog dokaza koji bi upućivao na Moskvu, optužbe su potaknule bujicu optužbi sa Zapadne strane, što je mnoge države nagnalo na to da ruske diplomate i veleposlanike istjeraju i protjeraju u Rusiju.

Rusija i Velika Britanija također su se sukobile u vezi krize u Siriji i Libiji, kao i u vezi odnosa sa Iranom, gdje su Zapadne sile optužile Moskvu da ”destabilizira” regiju svojim aktivnostima u njoj. Razgovor dvojice vođa izgleda da je razlog za optimizam, budući da je ovaj razgovor bio znatno bolji nego što je to bio prethodno slučaj. Kada su se dvojica susrela u siječnju, Johnson je nekoliko puta ponovio ruskom predsjedniku kako neće biti normalizacije niti bilateralnih odnosa, sve dok se ne riješe stvari vezane za različite međunarodne probleme.

38
Ostavite komentar

avatar
10000
 
17 Grupirani komentari
21 Odgovori unutar grupe
0 Pratitelji
 
Komentar koji izaziva reakcije
Najaktivniji komentar
38 Komentatori
piždroivanivanivanbrusilica Zadnji aktivni komentator
  Pretplati se  
Obavijest
Tajo
Gost
Tajo

Bit će da je Corona omekšala neke tvrde stavove, pozitivno…

komentar
Gost
komentar

“RUSIJA u subotu, sedmi dan zaredom, bilježi veliko povećanje broja zaraženih koronavirusom – više od 10.000 novih slučajeva zaraze, zbog čega ukupan broj zaraženih u toj zemlji do danas iznosi gotovo 200.000.

U najvećoj državi na svijetu do danas je evidentirano 198.676 slučajeva zaraze, a u posljednja 24 sata zabilježeno je 10.817 zaraženih.

Rusija je peta najugroženija zemlja u svijetu po broju zabilježenih slučajeva, odmah nakon Sjedinjenih Država, Španjolske, Italije i Velike Britanije.

Sa 1827 smrtnih slučajeva, među kojima i 104 evidentirana u posljednja 24 sata”

Sparkling
Gost
Sparkling

Hmm.. Stara je to British škola. Stoljeća porobljavanja, ratovanja i diplomacije. Ne vjeruj Englezu ni kad darove nosi. Ali šta možemo iščitati iz ovih napisa nego da (kao što je poznato) se politička šahovska ploča polako mijenja. A Englezi su uvijek bili predhodnica nečega. Izašli iz EU da bi mogli sjediti na dvije stolice? Svašta je moguće. S njima nikad dosta opreza. Kraljevstvo u kojem nekad nikada Sunce nije zalazilo nije za podcijeniti.

Mlata
Gost
Mlata

Pa budi oprezan, ne dozvoli im da te gaze! Osetiš namere njihove i boli te tuki, spreman si

piždro
Gost
piždro

pa opet bolje od kaubojske skole i njihovog poredka. pitaj p. Craiga Roberts w. Engdahla .p Stein d. Gansera I 100 zapadnih strucnjaka.. dok su svjet vodili britanci koliko toliko je bilo poredka- jest da je bio kolonijalni, al nije bila otimacina I yeb..na u tri čina ko sad..

Spacevoodoo
Gost
Spacevoodoo

A Putin i Trump su se nakon telefonskog razgovora složili kako se bore protiv zajedničkog neprijatelja ma tko god to bio.
Isto kao Trump i Putin i mi možemo zamisliti svaki svojeg neprijatelja i izjaviti kako je neprijatelj svima nama isti.

Mlata
Gost
Mlata

Britansko – ruski loši odnosi? Kada su odnosi bili loši, jel to iz novina, medija podatak?

ewifrvowneiuvnweirgnwiegriewurgwerg
Gost
ewifrvowneiuvnweirgnwiegriewurgwerg

Toliko su loši da su im rusi izvezli zlata (fizičkog ne papirnog) za desetinu miljardi dolara prije ovog karnevala ne u Veneciji pod maskama već čitavim svijetom maskiranim.

Davor drugi
Gost
Davor drugi

“Johnson je nekoliko puta ponovio ruskom predsjedniku kako neće biti normalizacije niti bilateralnih odnosa, sve dok se ne riješe stvari vezane za različite međunarodne probleme”.
To je rečeno prije Korone. Englezi: iskrenost, poštenje, dosljednost, korektnost u politici??? Totalna nepoznanica!
Pokušaj uključivnja i uvlačenja Rusije u pakt i savezništvo za pritisak i optužbe na račun Kine po pitanju nastanka i svih problema u svezi s Koronom.

Umpah Pah
Gost
Umpah Pah

Pozitivan znak ?
Oduševljenje u Vinjanima Donjim ?
Cilj obojice (zadatak Obama) :
Bez žena (supruga) beskonačna vlast i život ?

NO WOMAN
NO KRAJ ?

alex
Gost
alex

Pa bi se nešto polonija i novičoka ustupilo Britancima za njihove potrebe…😂😂😂

Spacevoodoo
Gost
Spacevoodoo

Diplomacija je vještina zaobilaženja istine u širokom luku. Što dalje od istine, diplomacija je bolja.

Ringo10
Gost
Ringo10

Nema od toga ništa

Ana
Gost
Ana

Kad ne mozes pobijediti, onda se pridruzi… potpisao…. hm….tko?
Mala pomoc- nije Rusija.

mislim
Gost
mislim

bob rock

protiv Putin-Boris
Gost
protiv Putin-Boris

vecernji.hr/vijesti/masovna-silovanja-i-danas-su-tabu-tema-75-godina-nakon-rata-1400868
intermagazin.rs/ruski-istoricar-otkriva-istinu-o-srpskim-devojkama-koje-su-navodno-silovali-rusi
telegraf.rs/vesti/1355269-sakrij-cerku-od-ruskog-vojnika-brutalna-istina-o-oslobodjenju-beograda-i-srbije-1944-foto

FranjoTahi
Gost
FranjoTahi

Daj razguli bolesnik.

Makedonac
Gost
Makedonac

Strašno, mnogo su loši bili ti rusi.;) Za Beograd nije istina ali za Nemačku i ostala fašistička gamad jeste.
Ti sediš kuči neka EU orda dođe da te ubije, tako poginu 25 miliona. Ja se čudim kako su bili glupi ti rusi, za 25 miliona tvojih žrtva pola nevinih žene i deca, ti se osvetiš sa nekih silovanja žene okupatora.
Kakva duša treba da si, mi na balkanu smo po pravedni, za sto tvojih dvesta njihovih, a rusi su samo silovali neke germanke čiji muževi su došli u rusiju i ubijali ruske žene i decu.

rusi u nemački
Gost
rusi u nemački

morgenpost de/kultur/article103024597/Wie-Berlinerinnen-von-Rotarmisten-vergewaltigt-wurden.html

ivan
Gost
ivan

Sta pricas ti bolesna duso? Neka dodju tebi i neka se se.svete zbog greha tvojih rodjaka i predaka koji su pocinili zlodela onih koje smatras svojim rodjacina, iako sa njima zapravo nemas nikakve veze. Necemo uzimati u razmatranje kako sadasnji Makedonci nemaju veze sa starim Makedoncima nego su u bliskoj vezi sa Bugarima.

Zvrk
Gost
Zvrk

Dajte molim vas, ovo je ništa drugo nego mlaćenje prazne slame.
Čuj ti, oni su se složili.

To je ono kao kod izraelsko-palestinskih pregovora. Ne slažu se u ničemu, ali su se složili da će razgovarati.

istrazuj
Gost
istrazuj

Najbjedniji Dan pobjede u zadnjih 75 godina!
https://www.youtube.com/watch?v=DpUk8-IvIpQ
Moshiah ben David blebece jedno 70% od programa, a par vojnika skakuce po praznom trgu ostalih 30%.
Sve bazirano na epskoj – lazi – koje je Moshiah ben David sastavni dio!
Bijedno!
FUJ!

ewifrvowneiuvnweirgnwiegriewurgwerg
Gost
ewifrvowneiuvnweirgnwiegriewurgwerg

Ako netkom još nije jasno poslije karnevala pod maskama da su SVI upravljani iz istog centra onda što reći Istražuj………………….

Zsphere
Gost
Zsphere

Otkud ti znas kakve on sve ima informacije i zasto je tako? Mozda postoji veliki rizik za otvorenim ceremonijama a da ti toga nisi svjestan?

brusilica
Gost
brusilica

pogledaj ovohttps://www.youtube.com/watch?v=PmYf8BNyq_I&featu..

ewifrvowneiuvnweirgnwiegriewurgwerg
Gost
ewifrvowneiuvnweirgnwiegriewurgwerg

Koga vi folirate kad radite za istog gospodara…………………..

Zsphere
Gost
Zsphere

Svaki neprijatelj bi te pozelio za protivnika.

Dopizdilomi
Gost
Dopizdilomi

Dobro jutro. Rusije ima i u Europi i treba s njom biti dobar i trgovati. Bolje nju primiti u EU nego Trusrsku.

piždro
Gost
piždro

Izgleda da zapadno vodstvo I stafetnu palicu ponovo, lagano al sigurno preuzima Union Jacksovci..! Posto svi vide tonjenje, i otapanje moći Oceanije a Rusia sa svojim jakim international relations I respektom kompleksi situacija, pogotovo nakon ‘clash of CIVILISATIONs’ nakon Sirije to najbolje vidi .. Sad se naslućuje sto su Englad forever izisli iz rastimane nemoćne E-unije..Znici ponovo se vraca sve na staro… Davno su Saxonci primjetili od kad je moc I utjecaj prebacen preko bare-svjet jos kompliciraniji i zayebaniji postao. Uostalom rotschildovci su tamo I tamo je centrala krune, funte I ‘nezalzeće’ slave.
ps.ovaj ce komentar dogo čekat validaciju na zalost

Makedonac
Gost
Makedonac

Stvari se razvijaju, kada ce doći dan D ne znam, kakve su šanse svakog ot tri scenarija, ne znam. Tačno ko na čiju stranu je ne znam, mislim da Putin i Tramp rade na stranu dobra, eventualno i Si. Englezi uvek igraju dvojnu igru, ali svet se menja isto i ljudi, za Džonsona mislim da je na stranu zla.
U svakom slučaju Do kraja karantine u Rusiji glavni zaokret u svetu če biti fakt.
Malo analitike Dugina: https://www.youtube.com/watch?v=1GgCLHwCnCI&feature=emb_logo
Kod evroatlantika zadnjih 20 godina histerija i Rusowobija narastawa svakog dana, danas je več na ratnih obrtaja, zamjena istorije DSR, ovaj mesec kao talibani ruše spomenike savetskoj armiji niz Evropu, tako da to je prvi scenarij neokona, liberala deep state i EU. Ja lično osećam taj ratni mainstrim, nije samo euforija a realni scenarij za rat ili raspad Rusije, kolko da zvuči apsurdno, pomislim si kako je moguće da se Evropa opet fašizira.
Drugi scenarij je Putinov, dvadeset godina se gotovio, importzamena, svoj kompjuteri, svoja armija, svoj internet, svoj operativni sistem, ti stres testove kako ce raditi preduzeća i država ako otkači međunarodni internet, nisu bili tako slučajni i naivni. Stalinu je bilo mnogo lakše DSR , koliko sada Putinu sa liberalnom petom i šestom kolonom, ali mnogo-polarnost, ne-liberalna ekonomika je najbolja varijanta za sve nas.
Treća varijanta je feudalizam čipove, digitalno ropstvo, potom depopulacija je isto tako moguć, za sada svet ide u taj pravac, ali moze da je to varljivo, da bitka več rešena i dobro pobedi ranije ot kolko piše u svetim knjigama.

Slavonac
Gost
Slavonac

Engleska kruna,Rimsko i Tursko carstvo,su proizveli najvise nesrece od 15stoljeca.Racuna se do 500milijuna mrtvi.Sad nam te krune drze predavanja o demokracija.Daje bilo pravde,UN su trebali davno suditi radi kolonija u Aziji i Africi.

piždro
Gost
piždro

a americko carstvo je proizvelo najvise srece, ,slobode, blagodati i mira u svjetu – laku noć

POVEZANE VIJESTI

Izbornik