Predator dronovi protiv mirnih demonstranata u Minneapolisu

Predator dron
12 komentara

Demokrati iz Odbora za nadzor i reforme u američkom parlamentu traže od Ministarstva za unutrašnju bezbjednost (DHS) da objasni upotrebu bespilotnih letjelica i drugih resursa savezne vlade za nadgledanje protesta u čast pokojnog Georgea Floyda u Minneapolisu u Minnesoti.

„Pišemo sa ozbiljnom zabrinutošću zbog korišćenja resursa Ministarstva za unutrašnju bezbjednost (DHS)- uključujući bespilotne letjelice i naoružane snage – za nadgledanje i zastrašivanje mirnih demonstranata koji su koristili svoja prava iz prvog amandmana da bi protestovali zbog ubistva George Floyda od strane policije Minneapolisa”, napisali su zakonodavci, predvođeni predsjednicom Carolin B. Maloney, u pismu vršiocu dužnosti sekretara za unutrašnju sigurnost Chad Wolfu 5. juna.

Zakonodavci su detaljno precizirali da je jedna upotreba Predator frona za nadgledanje carina i granice (CBP) 29. maja možda prekršila savezni zakon zbog njegovog prekoračenja granice nadležnosti CBP-a.

Istražni reporter Jason Paladino, iz supervizorske grupe Projekt nadzora vlade, bio je prvi koji je skrenuo pažnju na putanju vladinih bespilotnih letjelica. Potvrđeno je da je Predator, pod nazivom “CBP104”, kružio Minneapolisom u šesterougaonoj putanji prije nego što je napustio državu.

Budući da je to bilo samo četiri dana nakon što je Floyda ubila policija, mnogi su se uplašili da bi dron mogao biti početak vladinog odgovora na rane nerede. Uključivanje drona je takođe popraćeno zlobnim tvitom američkog predsjednika Donalda Trumpa koji je rekao da „kada počne pljačka, započne pucnjava“, što je kasnije na Twitteru označeno kao „veličanje nasilja“.

Nekoliko sati kasnije, CBP je dao izjavu u kojoj se tvrdi da je bespilotna letjelica poletjela iz vazduhoplovne baze Grand Forks u Sjevernoj Dakoti kako bi „ saveznim partnerima u Minneapolisu obezbjedila video snimak uživo kako bi pomogla u sagledavanju činjenica“.

Međutim, “kada je stigao u vazdušni prostor Minneapolisa, agencija koja je podnijela zahtjev utvrdila je da dron više nije potreban i odletio je nazad u Grand Forks”, dodaje se u saopštenju.

Jasno nezadovoljni izjavom agencije o tom pitanju, zakonodavci su zatražili da im DHS, matična agencija CBP-a, dostavi niz detalja o misiji – uključujući i to da li je napravljen pun video snimak demonstranata i da li je softver za prepoznavanje lica korišćen.

Oni su takođe primjetili da je nedavna potvrda da su službenici CBP-a raspoređeni širom zemlje izazvala zabrinutost.

„Ova vijest je posebno alarmantna s obzirom na to da je Komitet skoro godinu dana istraživao rasističke, seksističke i ksenofobične komentare zaposlenih u CBP-u u tajnim Facebook grupama“, tvrdili su zakonodavci. „CBP opstruira istragu Komiteta, a zaposleni u CBP-u koji su iznijeli neprimjerene i prijeteće komentare možda su još uvijek na poslu i raspoređeni kako bi ućutkali demonstrante koji koriste svoja ustavna prava.“

DronoviGeorge FloydSAD protesti
Pretplatiti se
Obavijesti o
12 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
tihobl
3 godine prije

Da li su to oni dronovi sa hiruski preciznim raketama?
Da sam amerikanac vise nebi isao u svatove i na sprovode, to je sad postalo nesigurno.

Antikabalista
3 godine prije

Specialni dronovi za žurke na svatbama…

Armagedon
3 godine prije

Interesantno je koliko se Globalistii boju za svoje jatake ANTIFU koji su tako zdusno razbijali i pljackali .
Nadam se da imaju slike svih kopji su to radili.
Vidim da su neki zbunjeni pa brkaju mirne demostracije i pljacku i razbijanje .
Dobro ih placa Soros. Kolika je budala i sam je to prizna.
Tramp je dobro rekao , da kad pocme pljacka da pocimje pucnjava , ne vidim sto je tu sporno .
Ovi u Siattlu su isto mirni demostranti , sa Demokratsko automaskim mirnim oruzjem .

Max
3 godine prije

Predator protiv civila? Pitam se hoće li ih početi ubijati Reaperom kao generala Sulejmanija?

aiefbvqiufriuqqbwubfqwef
3 godine prije

Tek će kauboji vidjeti svog boga bajkabala, bit će im ko onim indijancima koje su ubijali gdje su stigli al će sad oni bit ti indijanci a terminatori gore i dolje bukvalno.

neznanje
3 godine prije

Ma šta vi komentirali no u njhovoj zemlji možeš postaviti to pitanje a da ne završi u Sibiru ili ti ne prodaju organe u pola cijene.

Žilevski
3 godine prije

Da li je itko napravio istraživanje gdje je ta hitna ostavila G.F., da li je to prava hitna po broju na vozilu , tko je jedini lik koji je vozio i bio medicinski tehničar ,etc. Možda stvari postanu jasnije ….

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI