Predsjedavajući američkog Predstavničkog doma obećao odluku o opozivu Bidena ‘uskoro’

Biden
3 komentara

Republikanci u Predstavničkom domu brzo se približavaju tački u kojoj će morati da odluče hoće li opozvati američkog predsjednika Joea Bidena, ali praćenje dokaza i poštovanje zakonskog procesa koji zahtijevaju vrijeme, rekao je u četvrtak predsjednik Mike Johnson.

„Verujem da ćemo vrlo brzo doći do odluke o tome“, rekao je Džonson, republikanac iz Luizijane, novinarima na Kapitol Hilu. “Pratit ćemo dokaze kamo vode, pa ćemo vidjeti, a neću to unaprijed određivati ​​jutros.”

Džonson je istakao da su demokrate dva puta koristile opoziv u “sirove stranačke političke svrhe” protiv predsednika Donalda Trampa.

“Moramo slijediti propisani proces i moramo slijediti zakon”, dodao je on.

Opoziv je najozbiljnija moć koju Kongres ima, pored objave rata, i ona mora biti urađena kako treba, rekao je Džonson, a “ne na način na koji su to uradile demokrate – brzi impičmenti, lažni opozivi i sve ostalo”.

Trampa je Predstavnički dom opozivao dva puta, jednom zbog navodnog uslovljavanja pomoći SAD Ukrajini istragom o Bajdenu, a drugi put zbog nemira na Kapitolu 6. januara 2021. Oba puta, Senat je izglasao da se ne osudi.

Bajdena su dugo optuživali da je njegov brat James i sin Hunter profitirao od šema za trgovinu uticajem, koji datiraju još iz vremena njegovog potpredsjedničkog mandata pod Barackom Obamom. On je negirao bilo kakvu nepravdu i više puta je negirao bilo kakvo saznanje o Hunterovim poslovima. Dokazi koji su se nedavno pojavili, međutim, govore suprotno.

U srijedu su republikanci Odbora za nadzor Predstavničkog doma objavili izvještaj koji pokazuje da ček od 40.000 dolara za “otplatu kredita” koji je Joe Biden primio od svog brata u septembru 2017. potiče od veće uplate koju je kineska kompanija CEFC uputila njegovom sinu Hunteru, koji ga je “iznudio” od ih u tekstualnoj poruci kasnije otkrivenoj na njegovom laptopu.

Biden ne samo da je lagao američki narod o Hunterovim poslovnim poslovima i njegovoj ulozi u njima, on je također stavio “američke interese iza svoje želje za novcem”, rekao je predsjednik odbora James Comer, republikanac iz Kentuckyja.

U četvrtak ujutro, USA Today objavio je članak Huntera Bidena , u kojem je optužio republikance da su njegovu ovisnost o drogama orožjali za “podlu i trajnu kampanju dezinformacija” protiv njegovog oca, predsjednika.

BidenJohnsonSAD
Pretplatiti se
Obavijesti o
3 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Darko
5 mjeseci prije

Kakav opoziv zatući to govno golf palicama i pretvoriti ga u kašu..

Steve
5 mjeseci prije

Ako čak i dođe do toga glasanja, ne očekujem da će se tu išta bitno dogoditi…

Max
5 mjeseci prije

Nije ni trebao biti tu.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI