Predsjednik Hrvatske osvanuo na Ukrajinskoj ”listi za odstrel”

Ukrajinska lista

Ne samo mađarski premijer Viktor Orban, već i hrvatski predsjednik Zoran Milanović i dobitnica Nobelove nagrade uvršteni su na Myrotvorets, bazu podataka ukrajinske obavještajne službe koja služi kao lista za odstrel.

Sputnjik je tu web stranicu opisao kao “ozloglašeni ukrajinski popis za ubojstava”. U travnju 2015., Myrotvorets, [u prijevodu Mirotvorac] objavio je kućne adrese ukrajinskog pisca Olesa Buzine i bivšeg zastupnika Vrhovne Rade Olega Kalašnjikova, “samo nekoliko dana prije nego što su ubijeni”, prema Wikipediji.

Myrotvorets je Orbana proglasio “antiukrajinskim propagandistom”. Mađarska vlada se izjasnila protiv embarga na naftu i plin protiv Rusije. Glasnogovornik je agenciji Reuters rekao da Mađarska nije promijenila mišljenje o tom pitanju. Ako se ovaj veto zadrži, potpuna zabrana uvoza u EU ne bi bila razmatrana.

Europski trust mozgova Bruegel procijenio je da je Rusija prije rata svakodnevno izvozila u EU naftu u vrijednosti od 450 milijuna eura. Osim Mađarske, zbog bojkota nafte zabrinute su i druge zemlje EU poput Grčke, Italije i Španjolske. Boje se da će potrošačke cijene zbog toga nastaviti rasti. Čak i ako se donese odluka o embargu, još uvijek je potpuno nejasno kada će mjere stupiti na snagu.

U nedjelju je Gergely Gulyas, šef Ureda mađarskog premijera, potvrdio da je najmanje devet europskih zemalja otvorilo račune u rubljama u ruskim bankama kako bi omogućilo plaćanje plina, čak i ako to ne žele objaviti, vjerojatno iz straha da će biti dodani na popis za odstrel.

”Neprijatelji Ukrajine”

Ukrajinska baza podataka objavljuje osobne podatke “neprijatelja” Ukrajine. Sputnjik je izvijestio da je “nekoliko osoba čija su imena objavljena na stranici ubijeno, a grupe za ljudska prava i vlade u više navrata pozivale su da se ona ukloni”.

Kritičarka Kremlja i dobitnica Nobelove nagrade za književnost Svetlana Aleksijevič također je na popisu koji se zlokobno naziva ”Peacemaker”.

“Orban je naveden kao ‘saučesnik ruskih ratnih zločinaca’, ‘saučesnik u zločinima ruskih vlasti nad Ukrajinom i njenim građanima’, zbog svog ‘sudjelovanja u djelima humanitarne agresije na Ukrajinu’, kao ‘antiukrajinskog propagandista, te za njegovu opću svestranu ‘suradnju s ruskim agresorom’.”

“Orbanovi specifični ‘zločini’ uključuju njegovo odbijanje da se oružje namijenjeno Ukrajini šalje preko teritorija njegove zemlje i njegovo odbijanje da odbije isporuke ruskog plina čak i dugoročno. Spominje se i premijerova spremnost da ruski plin plaća u rubljama.”

Zajedno s Orbanom na listi se pojavljuje i hrvatski predsjednik Zoran Milanović. “Milanović je završio na listi jer je rekao da se Hrvatska ni na koji način neće uplitati u ukrajinsku krizu u slučaju njezine eskalacije i da tamo neće rasporediti svoje vojnike. Također je rekao da Ukrajini nije mjesto u NATO-u i da je Europska unija pokrenula državni udar u Ukrajini 2014. kada je svrgnut proruski predsjednik Viktor Janukovič”, javlja hrvatska državna tiskovna agencija HINA.

Popis sadrži oko 187 000 imena, uključujući člana Pink Floyda Rogera Watersa, koji je prije tri godine rekao da Rusija ima više prava na Krim nego Ukrajina.

Čak je i kritičarka Kremlja, dobitnica Nobelove nagrade Svetlana Aleksijevič na listi jer je spomenula da su neki etnički Ukrajinci pomogli nacistima u progonu Židova tijekom Drugog svjetskog rata.

Oko 4 500 zapadnih, ukrajinskih i ruskih novinara akreditiranih od vlasti Donbasa, što je obavezan uvjet za rad na tom području, kasnije je dobilo prijetnje smrću. Suradnik FWM-a, Manuel Ochsenreiter, koji je preminuo prošle godine, bio je jedan od njih.

“Popis je vrlo opasan i treba ga odmah ukloniti. Napetost je već velika i samo dolijeva ulje na vatru”, istaknula je bivša dužnosnica Human Rights Watcha u Ukrajini Julija Gorbunova. Uklanjanje popisa više puta su tražili UN, G7 i Veleposlanici EU-a kao i skupine za ljudska prava, ali bezuspješno.

hrvatskaMirotvoracukrajinaZoran Milanović
Pretplatiti se
Obavijesti o
138 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
1 godina prije

Kad se SAD negdje upletu, odjednom osvanu ljudi, organizacije, koji svašta govore i mediji to objavljuju. To je za njih suvo zlato.
I bolest se širi. Nema za to maski, ni cjepiva.
Aleksej Danilov, šef ukrajinskog Saveta za nacionalnu bezbednost i odbranu, izjavio je: “Nema mirovnog sporazuma sa Rusijom, prihvačamo samo njenu kapitulaciju!”
Može čovijek biti još luđi od toga?

RovinJ
1 godina prije

Ukrajina se previse osilila, oni mislu sad kad su postali centar kaosa i americki ljubimac da mogu svakog zayebavati

LZN
1 godina prije

Nema mira u ukrajini:
Tucker: This is why Democrats are taking us to war with Russia

Marlov
1 godina prije

Za Židove ništa novo da se tako ponašaju, šta je tu čudno? Ako nije po njihovom su spremni i Jeruzalem bombardirati(sami sebe)

Гавран
1 godina prije

U ovome, svaka čast Milanoviću. Voleo bih da je i Vučić na spisku, ali nije.

Knin
1 godina prije

Dodik – Da desio se genocid u Srebrenici ( Nije bio genocid u Srebrenici)
Milanovic – Zeljko komsic je pravi covjek na pravom mjestu 2010 (Zeljko je imbicil kojeg treba ukloniti 2022)
Dva bivola koja predstavljaju narod i koji pricaju onako kako im kad treba.

DRD
1 godina prije

Onih par iz EU koji su dosli na vlast bez izbora i mandata namecu svoju volju Hrvatskoj i svim narodima EU. Onda jos govore o demokraciji, slobodi izbora a uspostavili su diktaturu.
Nasa buducnost je siva.
Hrvatska ce na-je-bati sluzeci ne-hrvatskim nacionalnim interesima.

Mladen
1 godina prije

Šta bi mi bez tebe čitatelji komentara s ovog portala i tvojih obrazloženja trenutne vojnopoliticke situacije s istoka Europe .Imaš znanje i informacije ,i to se ne može negirat ili ti ga poreć.Samo nastavi .

Schwarze Hunderte
1 godina prije

Iz inozemna tiska ; – Pohlepni evropski čelnici ne žele izdvojiti pravu količinu novca , oruzja i ljudstva . Evropske lidere sada se dodaje na popise na stranici Peacemaker (Mirotvorac). Tamo su dospeli šefovi drzava , poput hrvatskog predsednika Zorana Milanovića i mađarskog premijera Viktora Orbana. Oni ne vole Ukrajinu punom snagom. Sada ste naši neprijatelji! patice te!” Pisu Ukrainci da ce se obracunati s nepoželjnim liderima i razdvojiti “jagnjad od jaraca”.
“Kao što siročad ne shvata svoju sreću, oni ne vole Ukrajinu punom snagom. Izvolite, sada ste naši neprijatelji! Patice te!”….

Sir Oliver
1 godina prije

Svo vrijeme pišem protiv Ukrajine i SAD.Niko da me stavi na taj popis nisu fer.

Kile
1 godina prije

Jedini normalan kolko tolko, na ovoj našoj smrdljivoj političkoj sceni, fino ih je jučer izvrjeđao kompletni kradeze, brisel i bundestag

Cora
1 godina prije

Sjećam se jednog komentatora sličnog (istog) narativa oliti izražaja i pravopisa. Zvao se SK, ili je njegov brat blizanac.

dežnedaj
1 godina prije

Kakav god da je Milanović, opet je sa više časti, ljudskosti i povjerenja od briselskog Njonje i njegove ekipe.

Etz chayim
1 godina prije

Če koga zanima osnove KABALE Hebrew gematria by Bill Hendriks boste razumeli ,da po orginalnem svetem pismu TORI _znanstveni pristop, da pospešijo vnovičen prihod odrešenika in ENO KRALJESTVO. Seveda uprabljajo razne vrste ritualov kot so golden dawn in vključujejo imena različnih hudičev satanov po nasvetu največjega satanista Alisona Crowleya.

Hubert
1 godina prije

Ma kakav odstrel, njihov igrac bas kao i Plenki!

Kardinale
1 godina prije

Poslije svrgavanja Janukovica ukrajincima ide samo gore i gore. Ovo su rijeci vozaca autobusa i njegove zene uciteljice oboje ukrajinci. Sirotinja jedva zive. Sada i rat. Sta reci, bez mog komentara.
Tuzno a bit ce i jos tuznije. Sotona treba krv i zaplesalo se dobro.

Perun
1 godina prije

Zoran Milanović je Hrvatski predsjednik….i moj presjednik ….uz to i vrhovni zapovjednik Hrvatske vojske….Nije ,,zdravo i pametno ” prijetiti Hrvatskom predsjedniku i uopce Hrvatima kao narodu i institucijama Hrvatske drzave .. jednostavno nije preporucljivo … kao pomorac pristao sam u Odessi jer brod je krstario Crnim morem dva tjedna i dobio sam priliku da se skinem s broda par sati i dotaknem tlo Ukrajine u Odessi… moram priznati Caraibi su mi puno draze mjesto ..P.S.. SFSN…. .Evo jedna pjesma od Atomskog Sklonista … U vremenu horoskopa … U vremenu horoskopa, I velikih snoviđenja, Nije dobro mornarima Poželjeti doviđenja. Jer čudni su i sablasni Mornarevi neki snovi, U kojima iznad broda Lete crni galebovi. U vremenu transplatata, I uspješnih dijaliza, Novi bubreg bi poželjela I čudesna Mona Liza. Jer čovjek se odhrvao Bar po nekoj ružnoj smrti, I još uvijek hvala bogu, Na planeti on se vrti. U vremenu satelita, I… Čitaj više »

nepoželjni
1 godina prije

Znači, ubili bi nam predsjednika!? …nevjerovatno!
…nije mi jasno što Rusi čekaju da ne pošalju par “Oniksa” na jazbine tih niškoristi i štetočina koji vode svoj narod u propast a svijet u produbljivanje sukoba sa mogućim kobnim posljedicama ?

1 godina prije zadnji put uredio dzabaludin
Trebinj
1 godina prije

Onaj crnac Austin Lloyd prijeti slavenskoj Rusiji i ja kao Hrvat moram slusati tog crnca. To ime i prezime nije njegovo. On kao bivsi potomak beraca pamuka je uzeo to ime i sada se kurci radeci za americki imperijalizam.

engleski pirat
1 godina prije

Rusija je morala platiti svojim kreditorima [ jucer ] da bi izbjegla default.
Bez obzira koje sankcije uveli na Rusiju i koliko joj novca ukrali ipak Rusija mora placati kreditore da bi izbjegla taj default.
A sto je taj default?
Ovo pokaziva kako je Amerika poput hobotnice pruzila svoje krakove sirom svijeta.
Nije nama Hrvatskoj prijetnja neka Kuba ili Sjeverna Koreja, oni ne diraju nikoga, nego Amerika i NATO pakt.

Otpornik
1 godina prije

Pa čast je biti na listi za odstrijel koju sastavljaju nacisti.

Otpornik
1 godina prije

Upravo tako. Cilj ovog rata je Rusiju razbiti kao bivšu YU. Na puno malih beznačajnih državica, koje će sve biti pudlice svojih gazdi.

rade
1 godina prije

On je po meni prvi Hrvatski politicar koji se zalaze za dobrobit svog naroda,svi ostali su samo potvrdno klimali glavom na komande iz Brisela i Vasingtona.Hrvatski narod ima pravo da izabere svoje politicke predstavnike u BiH,kao sto to pravo vec imaju i Srbi i Bosnjaci.

Emiliano Zapata
1 godina prije

Nadam se kako su ostali politicari mozda na nekakvoj Ruskoj listi?

Osam Šezdeset
1 godina prije

Pogledajte današnji video na Matrixu: Evo što se zaista događa u Ukrajini – Svjedočanstvo.

Toyte
1 godina prije

Na Google su se pojavile enovine na engleskom iz Ukrajine, sponzirane of. NATO a zovu se the new voice of Ukraine I ukrajinska pravda…kao da su stvoreni za Djuru Debelog.

Austrija
1 godina prije

Nikom nije palo na pamet da proglasi ovo Terrorizmom

Mat
1 godina prije

Akt,medjunarodnog terorizma.

Max
1 godina prije

Ukrajinski teroristi i ekstremisti prjete Hrvatskom predsjedniku države jer je rekao istinu.

Necjepljeni Kokot
1 godina prije

Hrvatska im šalje oružje i ostalu pomoć ,a oni stave predsjednika iste te države na listu za odstrel. A premijer RH se tome zlurado smije ! Umjesto da nakon toga ,umjesto pomoći udari sankcije Ukrajini !

ANTIFAŠISTA
1 godina prije

Ukrajinci vi ste većinom NAZY govna od ljudi.n

Zeve
1 godina prije

Telekanal Zvezda javlja…u Kijevu su zabranili na slovenskoj ambasadi slovensku zastavu zato jer je ista kao ruska.U Varshavi su zabranili ukrajinsku zastavu na autobusima. EU ludnica

dfgrtzuii
1 godina prije

sve je jasno.rusi će napraviti parkiralište od ukrajine i okolnih zemalja…

Lucija, prva
1 godina prije

Da je taj popis zbilja radila Ukrajina ili netko kome su interesi Ukrajine pri srcu, ne bi bio Orban i Mađarska na neka im popisu, nego – Poljska i Rumunjska.

A koje već čekaju s vojskom da očepe dijelove teritorija.

Dakle, sve je jasno.
Ukrajina odavno ne postoji.
Rusi spašavaju ljude i zemlju.

abc
1 godina prije

MARIA ZAKHAROVA: IZRAELSKI PLAĆENICI U UKRAJINI BORE SE ZAJEDNO S MILITANTIMA IZ AZOVA

Ruske vlasti imaju videodokaze izraelskih plaćenika koji se bore u Ukrajini zajedno s nacionalistima iz Azova, rekla je glasnogovornica Ministarstva vanjskih poslova Maria Zakharova.

Kako je za radio Sputnik rekla službena predstavnica ruskog Ministarstva vanjskih poslova Marija Zaharova, plaćenici iz Izraela bore se zajedno s ukrajinskim nacionalistima puka Azov (organizacija je zabranjena u Ruskoj Federaciji).

Prema riječima Zaharove, ruske vlasti imaju na raspolaganju video dokaze o takvim činjenicama.

 “U Ukrajini su izraelski plaćenici sada zapravo rame uz rame s militantima iz Azova”, rekao je predstavnik agencije, napominjući da se ova informacija vjerojatno neće svidjeti službenom Tel Avivu, čiji su visokopozicionirani političari pokrenuli pravu kampanju zbog Sergejevih izjava Lavrova.

Ranije je u eteru talijanskih medija ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov sugerirao da bi Hitler mogao imati židovske korijene, te da bi Židovi mogli biti najvatreniji antisemiti.

nessy
1 godina prije

Po prirodnim zakonima, za svaku akciju, postoji posljedica. Kao sto vrijedi u fizici, to se moze primjeniti i na drustvene odnose. Koliko sam informiran, tu stranicu su pokrenuli entuzijasti, a sada njome upravlja Ukrajinska obavjestajna sluzba. Ukrajinskli politicari su odavno presli prag pristojnosti, prozivajuci, cak, ljude koji im pomazu, da ne cine dovoljno. Mogu li oni uopce shvatiti da netko odluci ne birati stranu izmedju njih i Rusa, nego je samo na strani svoje domovine? Gdje samo ide taj od GB i USA forsirani bezobrazluk? Nemas gace na dupetu, ja ti dam 1000e, a ti me ispljucas da je to malo? Sto se mene tice, sa takvim odnosom, iducu pomoc bi dobili, nikada. I jos bezobraznije, prozivanje zapadnih drzavnika, da moraju doci pokloniti se, novopecenom drzavniku svjetskog kalibra, novopecenom miljuneru, sviracu kitom, u Kijev, inace… EU, kao zajednica, nema nikakav kredibilitet, ali ipak se sastoji od pojedinaca, sefova drzava. Pa,… Čitaj više »

Lucija, prva
1 godina prije

Sad ćemo vidjeti reakciju briselskoj ćate.

Taj je uvjeren da smo svi gl.upi i nesposobni…i nitko niš ne kuži.

JoeP
1 godina prije

Jučer sam napisao komentar na temu Milanovića i Plenkovića u odnosu na njihovo pro i kontra rata u Ukrajini. Kimentar nije objavljen. Medvedev je još prekjučer izjavio kako se Mioanovič nalazi na ukrajinskoj listi neprijatelja Ukrajine. Ovo nebi trebalo gledati izvan konteksta promjene izbornog zakona u BiH jer su se tenzije podignule poslije Milanovićeve izjave kako Hrvatska nebi trebala glasati za prijem Finske i Švedske u NATO, ako EU ne pritisne Muslimane za promjenu izbornog zakona u BiH. A ovo oko Milanovićevih izjava o Rusiji i Ukrajini ima svoju povijest i to su igre tajnih službi u cilju podjela u Hrvatskoj i BiH te discipliniranju Ukrajine kojoj nedostaje neprijatelja, a time i zaštitnika. Sve ovo ima potpuno drugu pozadinu i uzroke, a prikazuju se samo pojedine posljedice kao ova o Milanoviću na Mirotvorecovoj listi. Nije baš obećavajuće to što nitko niti ne pokušava doprijeti do uzroka, kako u svim medijima,… Čitaj više »

Lucija, prva
1 godina prije

Off
Divote hrvatske birokracije

“…Hrvatska u Fondu za oporavak i otpornost ima čak 9,6 milijardi eura na raspolaganju, no kako su usprkos tome raspisana samo dva natječaja, pri čemu se sva sredstva moraju ugovoriti u iduće dvije godine, a projekti realizirati do kraja 2026. godine…”

Legendarni Grk
1 godina prije

Najmanje 90 % ljudi je na popisu Kabale za odstrijel, ali i oni su na našem popisu za odstrijel.
Glavna razlika je u tome da se oni zaista usuđuju izvoditi odstrijel ljudi ratovima, trovanjem i slično, dok se ljudi još uvijek ne usuđuju koristiti svojom snagom djelovanja da ih odstrijele i da konačno postanu slobodni od njihovog tlačenja i uništenja.

JoeP
1 godina prije

Milanović je za promjenu izbornog zakona u BiH, a Plenković protiv.
Koji je balans Hrvatima važniji?

abc
1 godina prije

Samo da USA digne ruke od Ukrajine, ukronacisti bi se isti tren pretvorili u umiljate i krotke mačiče. Dobro se zna, koje naredbe izvršavaju i tko jim naređuje. A to je američka CIA.

Jure
1 godina prije

Rusija je uvela zabranu ulaska u Rusiju na 62 Japanca. Japan je ulozio protest, sad placu. Japan zeli stacionirati neke americke rakete protiv Kine. Zar nisu nista naucili of dvije A bombe

abc
1 godina prije

Način i princip djelovanja ukro nacista i ISIS-a je potpuno jednak. Razlika je samo u ideološkom narativu. CIA-in podpis se vidi na daleko…..

Drago
1 godina prije

Zasto sute nasi partneri iz EU? Zasto ne branu naseg predsjednika?

1 godina prije

zar stvarno nitko nije cuo … veto je vezan za status hrvata u BiH?
ovaj slucaj me podsjeti na staru hrvatsku navadu … pola igra za jednu staranu, pola za drugu. podsjeti me na stipu mesica koji se kladio na gadafija.
podsjeti me na drugi rat kad je otac slao sinove na obje strane. citav rat partizani zimovali kod kuce da bi 45. spasili svoje od osvete.

македонец🇲🇰
1 godina prije

zoran je CAR ! 👍

Roccos
1 godina prije

Sve je jasnije da se na tlu Ukrajine želi stvoriti hazarski Izrael.Glavna prepreka za taj plan su naravno Rusi.

македонец🇲🇰
1 godina prije

scenario koji je 100% siguran je ovaj: jugo-zapad ide u R.F. a ostalo biče ” kosovo” nato prčija !

Franciska
1 godina prije

Sad ruska CIA moze ukokati bilo koga, vise nema sankcija.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI