Predsjednik priznao – Sve je farsa. Iza puča u Ukrajini stojimo mi. Treba se boriti do zadnjeg Ukrajinca…

Merkel i Hollande
85 komentara

Video koji trenutno bruji društvenim mrežama prikazuje bivšeg francuskog predsjednika Francoisa Hollandea kojeg je ruski humorist prevario, predstavljajući se kao bivši ukrajinski predsjednik Petro Poroshenko. Francois Hollande otvoreno je priznao da su sporazumi iz Minska bili lukavstvo NATO-a za militarizaciju Ukrajine, te da su zapadne nacije svrgnule demokratski izabranu ukrajinsku vladu 2014. i da EU i Francuska u potpunosti sudjeluju u sukobu u Ukrajini.

François Hollande zarobljen u prevari: Priznaje puno sudjelovanje EU i Francuske u sukobu u Ukrajini. Nakon gafa Christine Lagarde koja je otkrila datum lansiranja digitalnog eura… Ruski šaljivdžije Vladimir Kuznjecov (Vovan) i Aleksej Stoljarov (Lexus) ponovno su udarili. Potonji je razgovarao s bivšim predsjednikom Françoisom Hollandeom predstavljajući se kao bivši ukrajinski predsjednik Petro Porošenko. Cijeli video njihova razgovora objavljen je na platformi za dijeljenje videa Rutube 6. travnja 2023.

Kako prenosi EADaily, François Hollande je od početka razgovora priznao da su Europska unija i Francuska punopravni sudionici u sukobu u Ukrajini. Bivši francuski predsjednik je uvjeren da Kijev mora dobiti borbene zrakoplove F-16 te da se ukrajinski piloti moraju obučavati u SAD-u. Bivši predsjednik smatra da Vladimir Zelenski ne bi trebao pristati na mirovne pregovore sve dok je u stanju izvoditi vojne akcije:

Današnji razgovori s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom doveli bi do statusa quo. Sve dok Ukrajina želi nastaviti borbu, sve dok je Ukrajina u stanju odgurnuti Ruse, ne može biti razgovora. Ne vidim oko čega bi se Putin mogao dogovoriti tijekom razgovora u smislu povlačenja svojih trupa iz Donbasa, a još manje s Krima. Ne može biti razgovora, a europski čelnici ne bi trebali spominjati riječ ‘razgovori’ sve dok imate ovakav stav i dok se možete boriti do posljednjeg [Ukrajinaca?]”.

Prema Hollandeu, sukob u Ukrajini određuje novu globalnu ravnotežu koja će utjecati na Kinu, Iran i Tursku:

Ako Ukrajina pobijedi, što joj svim srcem želim, sigurno će poslužiti kao protuteža autoritarnim režimima. Bilo za Kinu vis-à-vis Tajvana ili za druge zemlje koje su u iskušenju ići dalje: na primjer, Iran ili čak Turska. Jako je važno da Ukrajina pobijedi. Zbog toga se vojni zahtjevi Ukrajine ne mogu svesti na jednostavno ponovno osvajanje nekoliko četvornih kilometara. To stvarno mora biti ofenziva koja će Putinu nanijeti pravi poraz.

Prema bivšem francuskom predsjedniku, sporazumi iz Minska su u početku bili nepovoljni za Ukrajinu i potpisani su pod pritiskom:

U Minsku, kao što se sjećate, nismo smjeli spavati ni jesti. I potpisali smo te sporazume. Bilo je to mučenje. I sami se sjećate, uvjerili ste me da ih potpišem, a i njemačka kancelarka Angela Merkel je rekla da bi tako bilo bolje. Zapeli smo nakon Minska. Razlog je nažalost nedostatak dovoljnog pritiska iz europskog tabora na Putina da obnovi teritorijalnu cjelovitost i okonča separatizam. A onda je i sama Ukrajina teško dobila većinu za pojedine tekstove. I mislim da je to iskoristio i Putin, iako Ukrajina nije odgovorna.

Hollande je rekao da je jedina svrha Minskog sporazuma bila pružiti privremeni predah kako bi se Ukrajini omogućilo oporavak i izgradila svoje vojne sposobnosti:

Zato smo morali braniti pregovore iz Minska, jer smo tijekom ovih sedam godina ojačali i pripremali Ukrajinu

Francuski političar osvrnuo se i na događaje na Euromajdanu. Ustvrdio je da bez Porošenkova posjeta Parizu s budućim gradonačelnikom Kijeva Vitalijem Kličkom ne bi bilo moguće svrgnuti šefa države Viktora Janukoviča.

“Mislim da ste tada odigrali vrlo važnu ulogu. Još se sjećam kako ste došli u Elizejsku palaču u pratnji Klička, i to na samom početku procesa. A da vas nije bilo, ne bi bilo Euromaidana i ne bi bilo te pobjede koju ste izvojevali svrgavanjem Janukoviča. Stoga je vrlo važno sjećati se ove povijesne uloge koju ste odigrali”, završava bivši francuski predsjednik.

Kako vidimo, izgleda da Vladimir Putin nije imao izbora, osim oduprijeti se zapadnim manipulatorima koji su javno pregovarali, a tajno se pripremali veliku slavensku klaonicu.

Françoisa HollandpučRatukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
85 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Max
1 godina prije

Rekao je istinu.

Pravda
1 godina prije

I ŠTO SAD???LICEMJERI;LOPINE I LAŽOV;KOLIKO ŽIVOTA JE NA VAŠIM ZLOČINAČKIM RUKAMA???U PAKLU GORJELI ZAVAZDA

hiber
1 godina prije

Koja glupost. Dakle, Putin je naivac. Preveslala ga Muti i Makronova baba. U stvarnosti se radi o klasičnom bračnom zapletu. Kremlj je prvo Ukrainu odbacio kao staru ženu, a onda izvršio oligarhizaciju resursa. Onda je bivša žena našla novog jeb*ča, pa su poludili. Sad se mogu slikati jer ih je dobro izdevetalo. Međutim, jos se mogu izvuči ako se povuku iz Ukraine, vrate kinezima Sibir i Vladivostok, fincima Vilburg itd.

Dux
1 godina prije

EU i SAD, jedno misle, drugo govore, treće rade…. ništa čudno za licemjere i manipulatore.

Ivan Bgd
1 godina prije

Smesna demagogija o autoritarnim rezimima, pa za vreme plandemije bilo je totalno jednoumlje svih svetskih vlada – i sad prodaje tu neku pricu… ali ima budala koje se na to primaju.
Poenta je da nam pricaju bajke i da nas drze usapavane, da navijamo za jedne ili druge, dok polako, na obe stvrane (bez razlike) uvode transhumanizam i ropstvo, bas onako kako nam je opsiao Klaus Svab.

Most
1 godina prije

Zasto mali iz Pariza u Kini kvari racune nato kabali?

hiber
1 godina prije

Putin je prvenstveno loš trgovac. Koliko je slupao u rat mogao je kupiti dvije Ukraine. Da vidimo, 2,4 triliona rubalja deficita u prvom kvartalu, a projecirani deficit u cijeloj 2023 je bio 2,9 triliona rubalja. Uz to u ožujku je otpeljalo 20 tona zlata i poveća hrpa juana i avionče dolara irancima. I tu je glavna kvaka sa dedolarizaciom. Za svaku trgovinom juanima treba dozvola kineske centralne banke, za dolar ne treba. Zato iranci primaju samo sotonsku valutu.

Ziv je Geza
1 godina prije

Cujem da je A.P. kandidat za nasljednika Stoltenberga,sada je vec jasnije zasto je hrvatska vlada vise u Kijevu nego u Zagrebu,odnosno zasto vec godinu dana, vise vode brigu o zelenskom i ukrajincima nego li o hrvatskim gradjanima.

Helter Skelter
1 godina prije

Iz teksta se uopće ne vidi da je itko priznao išta konkretno. Ali važno je da autor istoga funkcionira po logici “Što je babi milo to se babi snilo”.

Helter Skelter
1 godina prije

A svi jako dobro znamo da je to živa istina, jer se vojni planovi uvijek najavljuju preko vrištecih reklamnih panoa.

Helter Skelter
1 godina prije

Ako je to istina, samo je izrekao isto što je vise puta prijetio Putin Ukrajincima još od preklani.

Helter Skelter
1 godina prije

Na kraju će ga imati Ukrajinci. Kako je i red.

Гавран
1 godina prije

Ne verujem. Da su rusi sabotirali izvadili bi motor i stavili motor zaporošca ili volge.

goran
1 godina prije

svi vi seronje od političara u cijeloj eu žarko želite da rusija izgubi rat,ali nikako da ti vaši blesavi mozgovi da shvate da se to ne može desiti,ne da če porazit ukrajinu,nego če uništit i cijeli nato komadić po komadić,država po državu.

alexosijek
1 godina prije

Tako je NATO-u konačno osigurana put u propast, juppiii…lp

Eto
1 godina prije

“Moskva želi da se svi mirovni pregovori u Ukrajini fokusiraju na stvaranje novog svetskog poretka”, rekao je šef ruske diplomatije Sergej Lavrov.

Drljo
1 godina prije

Ako je ovo u tekstu istina onda je Putin ispao naivac. Zapad ga navukao na tanak led i sad pušiona. Upropastio je Rusiju i bit će zapamćen kao posljednji predsjednik ovako velike Rusije. Sve ovo je koncentracija prevelike političke moći u rukama Putina. On zna i može sve. I eto što se dogodilo i što će se dogoditi. Rusija vraćena 100 godina unatrag i izgubila političku i vojnu moć. Postala je pudlica Kine a kako mi se čini i Irana. Putin upropastio jednu veliku i prosperitetnu državu. Rusija će se teško oporaviti od ovog rata.

Lucija, prva
1 godina prije

Repriza Poljske.
Tamo je i ministar poljoprivrede dao ostavku .

Sardelino
1 godina prije

Plenković je neformalni povjerenik EU za Ukrajinu. U više navrata boravio je u Ukrajini gdje se susreo (dali samoinicijativno) sa ukrajinskim vlastima sa proklamiranom namjerom prenošenja hrvatskog iskustva o mirnoj reintegraciji okupiranih područja. Za taj doprinos Ukrajinci su ga javno pohvalili mada se je već i tada znalo da se radi o ” farsi” jer Ukrajince nisu zanimala nikakva iskustva,nekakvih mirnih reintegracija, već da su spremaju za ratnu opciju, nešto kao “Oluja”. Više im je srcu prirasla. Logična sumnja koja je ostala visiti u zraku. Zašto se je Plenkovića pohvalilo za nešto za što nitko nije pokazao nikakvo zanimanje. Ili pak kakva su to neka druga iskustva (dokumentacija) koju je Plenković prenio ukrajincima vrijedna njihove pohvale a koja su mu između ostalog pomogla da si otvori put ka čelništvu u NATO. Nedavno u jednom od podkasta poznati hrvatski obavještajac onako uz put napominje da je nestao ratni dnevnik operacije “Oluja”.… Čitaj više »

Lucija, prva
1 godina prije

Aha.
I, to su SADA otkrili? 🤔😄

Noname
1 godina prije

Arapsko izdanje Al Mayadeena predvidjelo je potpuni kolaps SAD-a i Europe tijekom sukoba s Rusijom. Sankcije su se pokazale pogubnim za one koji su ih uveli. Zapad je pustio duha iz boce. Kolumnistica Al Mayadeena Buseina Shaaban smatra da će sulude sankcije protiv Rusije pokopati zapadnu ekonomiju. Već su potaknuli inflaciju u SAD-u i Europi, doveli do bankarske krize i povećali cijene energije. Ali što je najvažnije, potkopali su povjerenje u dolar i euro.Ekonomist Vasily Koltashov, u razgovoru za “Narodne vijesti” potvrdio je Shaabanove zaključke. Prema njegovim riječima, zapadne elite više ne mogu osigurati brzi gospodarski rast u sadašnjim uvjetima, ali u isto vrijeme njihove zemlje nisu napustile prethodnu razinu potrošnje. Sve to, uz visoke ključne stope, stvara duboku krizu. Ako je 2021. EU imala pozitivnu trgovinsku bilancu, sada ima deficit veći od 400 milijardi eura. Zapadna gospodarstva više ne mogu održavati visoku razinu potrošnje, SAD ima bankarsku krizu. Središnja banka… Čitaj više »

Noname
1 godina prije

Zapadne zemlje su konačno izgubile Rusiju kao trgovinskog partnera, smatra izraelski politolog Yakov Kedmi. Dešifrirao je skrivenu poruku ruskog predsjednika Vladimira Putina SAD-u i Europi. Putin je nedavno odobrio novu koncepciju sigurnosti Rusije, u kojoj je jasno navedeno koje mjesto ta zemlja zauzima u svijetu i kako će osigurati svoje interese. Kedmi je skrenuo pažnju da se u ovom dokumentu kao partneri spominju zemlje Afrike, Azije, Bliskog istoka i Latinske Amerike, ali ne i Zapad. Time su zapadne države konačno izgubile Rusiju kao mogućeg partnera. I više se ne može računati na to da će nakon ukrajinskih događaja opet poslovati s Moskvom, kao prije. Vanjskopolitički prioriteti su se promijenili. Rusija je okrenula lice prema svijetu u kojem vidi budućnost. Amerika nije na ovom svijetu, ona je na zadnjem mjestu i onda ako ispuni naše uvjete, – rekao je Kedmi, govoreći u emisiji “Večer s Vladimirom Solovjovom”.Važno je napomenuti da je… Čitaj više »

Noname
1 godina prije

Europski mediji zaključili su da su smrtni slučajevi od COVID-19 posljedica cijepljenja. Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) objavila je zastrašujuću statistiku za UK. Do kraja svibnja 2022. u Engleskoj je od zaraze koronavirusom umrlo više od 15.000 ljudi. Od toga je više od 13,6 tisuća cijepljeno. “Većina ih je među cijepljenima tri puta mjesečno”, citira MK, ne navodeći izvor. Drugim riječima, 90% smrtnih slučajeva od COVID-19 dogodilo se u cijepljenoj populaciji, 82% od ovog broja umrlih bilo je potpuno cijepljeno, uključujući i docjepljivanje. Stručnjake najviše zabrinjava ovaj jasan trend: smrtnost među necijepljenima u Ujedinjenom Kraljevstvu brzo pada, među cijepljenima situacija je upravo suprotna. Na svakih 100.000 cijepljenih u svakoj dobnoj skupini došlo je do skoka u stopama smrtnosti pet mjeseci nakon cijepljenja u usporedbi s onima koji nisu primili niti jednu dozu lijeka. Većina umrlih (66%) su osobe koje su primile samo jednu injekciju. Razlozi za ono što se događa ili se ne istražuju, ili… Čitaj više »

jupiter
1 godina prije

bolje da se razidju pre toga mirnim putem i van ukrajine…..

close
1 godina prije

Neke zapadne novine su lansirale da je rekao Micron u Kini kineskom pred. Xi da urazumi ruskog predsjedniku Purina a onda za Tim izvorom su drugih sto novina, zapadnih I nezapadnih to papagajski ponovili. Zapad je urazumio Ruse s pljackom ok 300 miljardi Dolara, sankcijama, huskanjem Ukrajinca na rat a radi na tome I da urazumi i Kini.

Postolar
1 godina prije

Defying Isolation: After the invasion of Ukraine, the West tried to cut Russia off from the rest of the world. Here is why it didn’t work. Ostatak u The New York Times

Rudar
1 godina prije

Ooooooo, brutalno !!
To bi moglo biti spasonosno za EU i parazite na socijalki, naravno, da su mlađi od 60 godina i pokretni.
Možda “umoran od života” ne zvuči baš obečavajuće, trebali su ubaciti dosadu, monotojiju, bezciljnost, nešto takvo i bilo bi kandidata.

Rudar
1 godina prije

Komičar uvjek ostaje komičar, a šta bi njega kinezi zvali, da pitaju jel će kupiti kakvu robu ?
Ukrajina sila ?
A mislio sam da sam sve vidio.
Ukrajina je bila EU sila prije 30-40 godina, danas je sila žalosti.
Žao mi je ukrajinaca kao što mi je bilo žao hrvatskih pravoslavaca koji su popušili tuđe priče o sili i veličini.

Rudar
1 godina prije

A? Imaju takve informcaije i čekaju da se primjene na prvim linijama ?
Ja više te Ruse ne razumijem, to kao da sudjeluješ u uličnoj tučnjavi i čekaš da se druga strana oporavi od udarca ili dozove još prijatelja na svoju stranu da bi se nastavio tući.
Možda mogu shvatiti namjerno sporo napredovanje ali potpuno slobodnu logistiku i još sada sa otrovnim supstancama, to stvarno ne razumijem. Kome je to u interesu na Ruskoj strani ?
To se radi kada su mediji na tvojoj strani ali sada ?!
Da Rusi govore 100% istinu nitko im na zapadu ne vjeruje jer su mozgovi isprani kontroliranim medijima.
Vidim to svaki dan oko sebe i tu ispadam da sam ja naivna budala, eh, da barem jesam.

Rudar
1 godina prije

Pa to rade zanjih godinu dana, jel to Rusi još spavju, koji im je klinac ??

Rudar
1 godina prije

Nek se oni igraju s federima, mi ćemo se zabaviti sa njihovim ženama !
Svi sretni i zadovoljni !

jonbonjovi
1 godina prije

Ne spava na netu nego citira telegram. Sve sam to pricitao tamo. Ako pratis odredjene kanale imas sve te vijesti.

Ivan
1 godina prije

Izvesti ih pred strekjacki vod i javno pogubiti..

Ivan
1 godina prije

Pustili smo na celo EU dvije krmace, prvo Merkelicu koja je sve diktirala, a sada Ursulu pa mozemo sjesti i plakati zbog toga sto su napravile od EU.

ForSale
1 godina prije

Baš dobro radi… ko japanci, za nas! 👍

Tamabo
1 godina prije

Nije Putin naivan,sve je znao i pripremao.
Sjetite se malo Rusije u to vrijeme ,a pogledajte sad.
Ali najveca snaga se krije u narodu,u slavenskoj dusi.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI