Preko 10.000 ukrajinskih boraca predalo se od ljeta koristeći specijalnu radio frekvenciju

36 komentara

Oko 10.000 ukrajinskih vojnika već se predalo ruskim snagama koristeći specijalnu radio-frekvenciju 149.200 “Volga”, koja radi od sredine ljeta, saopštile su operativne službe.

“Sada je više od 10.000 ukrajinskih vojnika već odabralo život i iskoristilo frekvenciju ‘Volga’ od 149.200 za predaju. Zarobljenici se hrane, pruža im se sva neophodna medicinska njega”, rekao je izvor, napominjući da radi namjenska radio frekvencija na svim pravcima linije dejstva u zoni specijalnih vojnih operacija.

On je istakao da je u posljednje vrijeme povećan broj zarobljenika koji se predaju. Za to je, između ostalog, zaslužno i prorusko podzemlje, čiji su aktivisti širili informacije o mogućnosti predaje u zoni specijalne vojne operacije u onim gradovima pod kontrolom ukrajinskih oružanih snaga.

„Već je bilo slučajeva u selu na liniji fronta Rabotino kada su ukrajinski borci koristili frekvenciju 149.200 ‘Volga’ da se predaju u čitavim grupama”, rekao je Savez veterana Specijalne vojne operacije.

Frekvencija 149.200, kojoj se može pristupiti na bilo kom digitalnom radiju, posebno je određena da je koriste ukrajinski vojnici kao kanal za saopštavanje svoje namjere da se predaju ruskoj vojsci, koja ih onda može locirati i sigurno zarobiti, čime se spašava Ukrajinski vojnici rizikuju svoje živote prelazeći minska polja kako bi došli do ruskih linija. Projekat je u funkciji od sredine ljeta.

Predajerusijaukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
36 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Schwarze Hunderte
2 mjeseci prije

Upravo to !!! Odbijaju se boriti jer sebe ne vide u tomu no su već formirane i postrojbe , dragovoljaca , sastavljenih od onih Ukrainaca , izvan regija Donbass & Lugansk za borbu protiv , matična regimea 🤷 .

Marko
2 mjeseci prije

dati politicarima puške u ruke i njihovim sinovima i kcerima, pa nek se rokaju… ipak su oni sve i pokrenuli… rat nebi ni poceo vec bi bio gotovo …
ljudi da neprate masu kao guske, ratova nebi nikad ni bilo

BanOvan
2 mjeseci prije

Dziber, prika , mladjo , toni makaroni i dule prdule, zapisite sebi frekvenciju za zlu netrebalo …. i dido vam je ’45 imao istu taktiku prelaska na pobjednicku stranu.
Mozda opet dodje “gur u guzu”

tihobl
2 mjeseci prije

Sto ne kazete koliko su nacisti pobili ukrajinaca koji su se htjeli predati?
Ne stede granate da pobiju prebjege.

Red Dog
2 mjeseci prije

Kad bi imali priliku verujem da bi se jos vise njih predali. Ali idu „komesari“, cesto tvrdi nacisti, iza njih.
Na zapadu Ukrajine su se poceli organizovati da biju one koje regrutuju na silu.

ime
2 mjeseci prije

znači ne žele poginit za globohomo?

eks
2 mjeseci prije

Objasniće nama hibler , stručno, da NATO snage Ukrajine pobedjuju i nezadrživo napreduju ka Moskvi .

Max
2 mjeseci prije

Za spas života.

GMBH
2 mjeseci prije

Gotovo je, Ukrajina je na putu prema dole, Rusi samo čekaju da se još malo ispušu, a onda kom opanci kom obojci.. Zelenski i kamaradi će na galge, sami Ukrajinci će mu presuditi..

Emiliano Zapata
2 mjeseci prije

Depopulistima polako propada plan , tako da ce se uskoro prebacit na klimatske promene, 15min.gradove uz trovanje iz aviona, gmo-a, 5G i valjat ce kukce gdje god stignu od piva do cokolade pa ce to izazivat puno ozbiljnih infekcija… Ima da sve potamane , tako da im giljotine uzalud zahrdaju!

Sad će hibernator izisrat
2 mjeseci prije

da predajom ukropi ustvari osvajaju područja iza fronta i kako se samo čeka da Ameri pošalju oružje koje će natjerat Ruse u bijeg….

stipan
2 mjeseci prije

hahaha logično hshaha , pas mater vam hahah

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI