Prema bivšem ruskom predsjedniku nevladine organizacije su oružje u hibridnom ratu

Dmitrij Medvedev
11 komentara

Organizacije često nastoje potaknuti građanske nemire dok tvrde da slijede plemenite ciljeve, inzistira Dmitrij Medvedev

Protivnici Rusije koriste razne nevladine organizacije (NVO) za destabilizaciju nacije, izjavio je u petak bivši ruski predsjednik Dmitrij Medvedev, ističući potrebu suprotstavljanja takvim destruktivnim aktivnostima.

Govoreći na sjednici ruskog Ministarstva pravosuđa, Medvedev, koji sada obnaša dužnost zamjenika predsjednika Vijeća sigurnosti, ustvrdio je da se nevladine organizacije često koriste u zlonamjerne svrhe.

“Znamo da je omiljena metoda naših neprijatelja, svih vrsta, korištenje nevladinih organizacija u hibridnim ratovima”, ustvrdio je dužnosnik, napominjući da neke organizacije koje su “nastale pod pristojnom pločom zapravo žele uzburkati situaciju u zemlju i potkopati stabilnost u građanskom društvu.“

Primjeri takvih pokušaja su brojni, dodao je.

Imajući to na umu, Medvedev je pozvao na usavršavanje relevantnog zakonodavstva na način koji bi suzbio aktivnosti zlonamjernih nevladinih organizacija, a istovremeno osnažio one koji žele činiti dobro.

“S jedne strane, potrebno je stvoriti ugodne uvjete za normalne, bona fide nevladine organizacije, čiji rad donosi stvarnu dobrobit državi i društvu”, rekao je. S druge strane, potrebno je oštro suzbiti rad struktura čije su aktivnosti u suprotnosti s interesima Rusije.

Kako bi postigle ovaj cilj, nastavio je Medvedev, ruske vlasti “ne bi trebale oklijevati koristiti sve potrebne pravne instrumente”. U isto vrijeme, nastavio je bivši predsjednik, Moskva će se oduprijeti naporima raznih nacija da potkopaju stupove međunarodnog prava. Naveo je da će se Rusija i dalje zalagati za “dosljedno formiranje multipolarnog svjetskog poretka” dok će uložiti sve napore kako bi “spriječila iskrivljavanje” normi međunarodnog prava i reviziju Povelje UN-a.

“Naravno, Rusija bi nastavila inzistirati na tome da se od prakse miješanja u unutarnje poslove država treba odustati”, dodao je Medvedev.

Rusija je prošlog ljeta usvojila novi zakon o stranim agentima koji je stupio na snagu prošlog prosinca. Zakonodavstvo, koje nastoji “zaštititi interese i sigurnost” Rusije, uvelo je više propisa o osobama i subjektima koji su pod utjecajem strane sile na ovaj ili onaj način. Nova ograničenja zabranjuju im obavljanje širokog spektra obrazovnih aktivnosti ili obavljanje javnih dužnosti.

MedvedevNevladine organizacijerusija
Pretplatiti se
Obavijesti o
11 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
pinčunela
1 godina prije

U ovom razvoju događaja rata  Zapada (US_UK_EU patuljci) i Rusije promiče jedan aspekt promašenosti mjera-sankcija koje je Zapad u svojoj bahatosti i umišljenoj prepotenciji sproveo a u stvari je bio pucanj u vlastite noge. Naime radi se o ulozi poslovne oligarhije Rusije u provođenju dekonstrukcije Ruske Federacije i defragmentacije Rusije kao države od strane Zapadnih globalističkih hegemona (oni koji orkestriraju (svoje) novo vrijeme). Uvođenjem zamrzavanja imovine ruskim oligarsima Zapad je želio prisiliti poslovnu elitu Rusije da izvrši ekonomsko-politički puč i izazove „narodnu pepita revoluciju u Rusiji“ kao što im je to uspjelo sa Ukrainskim oligarsima ( koji usput svi su prizašli na poslovima ruskih energenata i poslovanja sa ruskim sirovinskim resursima i energije i induskriskim nasljeđem (metalurgija) po raspadu SSSRa) koji su se stavili u potporu državnoga udara u Ukraini i doovođenja na vlast pronacističko zapadno sponzorirane hunte (režima). Ruski oligarsi sada su shvatili da nikada ih Zapad nije prihvatio kao sebi… Čitaj više »

burt
1 godina prije

Međunarodni kazneni sud nije optužio Assada iako je utvrđeno da je koristio sarin u Siriji a optužili su Putina radi deportacije djece, znači da im je Putin važniji od Assada jer se ovaj put udara u glavu hobotnice

Eto
1 godina prije

Da li to vrijedi I za nevladine novine I portale?
Da li su onda I svi nevladini izvori informacija – zli ?

throne
1 godina prije

Sve udruge sponzoriranje od sorosa, Rockfellera, Rotschilda i ostalih ka npr. Usaid-a zatvoriti i protjerati. Sta Rusima preostaje drugo ( pod laznim stijegom demokracije oni predstavljaju neprijatelja ruskog naroda u sjeni.

Max
1 godina prije

Pa i jesu.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI