Prema Bloombergu, Njemačka otvorena za preuzimanje zamrznute ruske imovine

Njemacka - Ruska zamrznuta imovina
11 komentara

Berlin bi navodno podržao konfiskaciju ako bi ga saveznici u tome podržali

Njemačka je otvorena za korištenje imovine ruske središnje banke, zamrznute od prošle godine kao rezultat sankcija, za financiranje obnove Ukrajine, izvijestio je u utorak Bloomberg. Njemačka vlada je navodno za korištenje sredstava u Ukrajini, međutim još uvijek nije zauzet službeni stav o tom pitanju, budući da su članovi kabineta podijeljeni, primijetio je Bloomberg, pozivajući se na ljude upoznate s raspravama. EU i G7 zamrznuli su oko 300 milijardi eura (311 milijardi dolara) u rezervama koje pripadaju ruskoj središnjoj banci, s milijardama imovine u vlasništvu sankcioniranih ruskih poduzetnika.

Njemačka ministrica vanjskih poslova Annalena Baerbock inzistira na tome da se barem dio zamrznute imovine mora zaplijeniti, dok je ministar financija Christian Lindner zabrinut da bi taj potez mogao stvoriti opasan presedan i dovesti europske nacije i njihove saveznike u pravnu baruštinu, rekli su izvori za Bloomberg.

Berlin bi podržao konfiskaciju pod uvjetom da se riješe pravni problemi i da njegovi saveznici slijede primjer, dodaje list.

Predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen ranije je rekla da će EU “pronaći legalne načine” za zapljenu ruske imovine, kako bi ju koristila za Ukrajinu.

SAD je do sada bio oprezniji zbog zabrinutosti da bi konfiskacija mogla oštetiti njegovu reputaciju utočišta za stranu imovinu. Banka Rusije izjavila je prošlog tjedna da smatra da su šanse da zapadne zemlje vrate rusku imovinu zamrznutu sankcijama “izuzetno niske”, unatoč činjenici da ona nije zakonski oduzeta.

konfiskacijanjemačkarusija
Pretplatiti se
Obavijesti o
11 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
kikomentar
1 godina prije

Dobra povod za pocetak globalnog armagedona.

1 godina prije

Bilo bi pametno proveriti da nije Mask prčkao po mozgu Usrulje i Annalena BlackRock – kako drugačije objasniti identičnost misli iz Vašingtona i otrova koji izlazi iz usta ove dve zmije.

Izvinjavam se, prevideo sam otkriće telegrafa :))))))))

Max
1 godina prije

Otimačina

nekoime
1 godina prije

Imovina je denominirana u dolarima, znači do kraja godine će to iznositi manje od milijun rubalja…

NOVI STARI
1 godina prije

koje obnove, rat nije gotov…..valjda misle za financiranje nastavka

Nekoime
1 godina prije

Rusi će, za uzvrat, pripojiti Istočnu Njemačku.

nessy
1 godina prije

Nepovredivost prava vlasnistva je osnova i temelj svakog zakonodavstva, nebitno rimskog ili anglosaksonskog. Pocnu li izlaziti ‘zakoni’ o otimanju tudjih sredstava, zakoni nemaju vise nikakvog smisla. Za primjer, sve strahote III Reicha su napravljene po zakonu. Ipak, postoji moral i logika, tako da opravdanja kao ‘samo sam slusao naredjenja’ ili ‘bilo je po zakonu’, ne drze vodu. A pored pravnih mjera, postoje direktnije i okrutnije mjere za one koji misle da im je sve dozvoljeno. I ne bi bilo prvi put, GB je odbila Venecueli vratiti zlatne rezerve, naivno pohranjene kod tih kriminalaca, pod izgovorom da ne priznaju Madurovu vladu (a svejedno ih nisu dali na raspolaganje ni izdajniku Guaidu, kojega, fol, priznaju). A tek Libijske stotine miljardi, koje su nestale iz zapadnih banaka, bez barem, pristojnog izvinjenja. Kad jednom ‘plijenitelji’ plijena pocnu padati kroz prozore, bit ce mnogi iznenadjeni. A svi znamo da ‘horde sa istoka’, znaju biti strpljive,… Čitaj više »

1 godina prije

Nejasno je da li je veće ponizenje put evrope u propast ili što ih ove dvije ćurke vode u propast..Dvostruko poniženje ?!

Rimtutituki
1 godina prije

Sto im curi voda na usta za tih 380miliardi. Mogle bi ih kodtat puno vise

Promatrac
1 godina prije

Zašto im Andrej ne šapne kako je to kod nas odrađena konfiskacija privatne imovine, pretvorba iste u državno i prodaja vlasništva odabranima? Sve legalno i po pravu EU.
E sad, rusofilima i inima na mlin, retroaktivno pravo ne vrijedi osim u ustavnim kategorijama poput zločina protiv čovječnosti i ratnog profiterstva.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI