Prema čelniku, Europskoj uniji ponestaje ruskih entiteta kojima bi mogla nametnuti sankcije

Charles Michel - EU sankcije Rusiji
12 komentara

Sva veća moguća ograničenja već su uvedena, smatra predsjednik Europskog vijeća

Rasprave Europske unije o novim kaznama usmjerenim na Rusiju postale su izazovnije, jer je blok već nametnuo sve moguće velike sankcije toj zemlji i “nije preostalo puno stvari” koje se još mogu učiniti, rekao je u ponedjeljak predsjednik Europskog vijeća Charles Michel. U intervjuu za belgijske novine LeSoir rekao je da svaki novi paket kazni sada ima za cilj “pooštriti rupe u zakonu i spriječiti pokušaje zaobilaženja”, budući da su sve glavne sankcije već na snazi.

“Glavna stvar je već učinjena jer smo nametnuli sankcije na fosilna goriva. Nakon što poduzmete glavne korake, nema mnogo dodatnih stvari koje možete učiniti”, dodao je Michel. Prošlog mjeseca, tijekom putovanja u Kijev gdje se susreo s ukrajinskim predsjednikom Volodimirom Zelenskim, Michel je priznao da pregovori o daljnjim sankcijama postaju sve kompliciraniji sa svakom novom rundom, budući da su dodatne mete sada rijetke.

“Svaka rasprava o sankcijama puno je teža od prethodne”, rekao je.

Deseti paket sankcija EU-a Rusiji, o kojem se trenutno raspravlja, navodno je vrijedan 11 milijardi eura (11,7 milijardi dolara) i usredotočit će se na zaustavljanje prodaje visokotehnološke robe, koja se može koristiti u sustavima oružja.

Crna lista za izvoz navodno će uključivati elektroniku, lasere, radio opremu, softver, avioniku, pomorske kamere i minerale rijetkih zemalja, kao i druge specifičnije komponente koje se koriste u nanotehnologiji. Sankcije će navodno ciljati više ruskih zajmodavaca, dodajući Alfa banku, Rosbank i Tinkoff banku na crnu listu EU-a. Također će zabraniti ruskim stanovnicima da budu na položajima u upravnim tijelima kritičnih europskih kompanija i ograničiti pružanje kapaciteta za skladištenje plina subjektima osnovanim u Rusiji.

Bruxelles je do sada usvojio devet paketa sankcija Rusiji, koji su usmjereni na brojne sektore gospodarstva, ali i gospodarstvenike, političare i novinare.

Charles MicheleurusijaSankcijeukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
12 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
MrKamenjarac
1 godina prije

…OVAJ DERPE BI SE MOGAO PRIDRUZITI ESTONSKOJ PREMIJERKI PA DA UDRUZENO PO PU SE GOSPODINU PUTINU

NOVI STARI
1 godina prije

katastrofa od tipa…gdje su ga samo našli…prosto zrači inteligencijom

bruegel the elder
1 godina prije

“Charles Michel rođen je u Namuru u Valoniji 21. prosinca 1975. Sin je Louisa Michela, bivšeg europskog povjerenika, i Martine Pierre.”Još jedan birokrata …..ha……..ćaćin sin……poguranac…..
ista slika kao kod Glupenberga …..nasljedstvo…….Srednji vjek. Gori su nego virusi…….

Zlovenac
1 godina prije

Pa mogli bi nam uvesti maske.

NOVI STARI
1 godina prije

75 godište…pa ja bolje izgledam koji sam 58, da sad fotku nešaljem, zapravo ljudi danas je fašnik…sve je ovo prigodno

nekoime
1 godina prije

Niste napisali kako je Pfizer zabranio izvoz Viagre u Rusiju. Kako će sada Putin hevati NATO?

eks
1 godina prije

Još uvek imaju mogućnosti uvesti sankcije – pokojnicima .

NOVI STARI
1 godina prije

kauboji je, je, je!!

tihobl
1 godina prije

Uveo je sankcije na pisoare i vodokolice. Pa nije mu jos ostalo puno toga.

Max
1 godina prije

Ne mogu oni njima ništa.

Ivan
1 godina prije

Rusi mogu veoma jednostavno rijesiti problem EU tako da rastale Brisel s jednom precizno navodenom. Bio bi to spas za sve clanice EU a i za ukrajinski narod koji gine zbog tih svinja koje su ih uvele u rat..

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI