Prema Kremlju, incident sa Sjevernim tokom je teroristički čin

Dmitry Peskov
49 komentara

Malo je vjerojatno da bi se takav incident dogodio bez uplitanja državne vlasti, tvrdi glasnogovornik Dmitrij Peskov

Šteta nanesena ruskim plinovodima Sjeverni tok 1 i 2 ukazuje na vjerojatni ”teroristički čin”, rekao je u četvrtak glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov. Rekao je novinarima da je trenutačno teško s apsolutnom sigurnošću reći što se dogodilo s cjevovodima, ali “razmjeri razaranja ukazuju da se doista radilo o svojevrsnom [terorističkom] činu.”

“Vrlo je teško zamisliti da bi se takav teroristički čin mogao dogoditi bez uplitanja neke državne sile”, rekao je. Glasnogovornika su također zamolili da prokomentira izvješće CNN-a, koji je citirao neimenovane zapadne obavještajne službe, koji tvrde da su ruski ratni brodovi uočeni nedaleko od mjesta curenja plina u moru u ponedjeljak i utorak.

“Ovo područje je Baltičko more. Tamo je primijećeno mnogo više letećih, plutajućih i drugih pomorskih vozila koja pripadaju zemljama NATO-a”, inzistirao je Peskov, opisujući izvještaj kao “glup” i “vođen posebnim planom”.

Danska je u utorak otkrila curenje iz plinovoda koji povezuje Rusiju s Njemačkom nakon što je operater Sjevernog toka izvijestio o gubitku tlaka. Danske i švedske vlasti kasnije su izvijestile o tome da je niz podvodnih eksplozija otkriven u blizini otoka Bornholm u Baltičkom moru.

To je navelo Rusiju, SAD, EU i Švedsku na sugeriranje da je curenje moglo biti rezultat namjernog čina. Na najvišoj razini nisu izrečene nikakve optužbe, ali neki europski i ukrajinski dužnosnici požurili su uprijeti prstom u Rusiju, rekavši da je navodna sabotaža cjevovoda mogla biti ”lažna operacija” Moskve u pokušaju ocrnjivanja Kijeva i dodatnog povećavanja cijena energenata unutar EU.

Peskov je u srijedu odgovorio na te tvrdnje, nazvavši ih “apsurdnima” i istaknuvši da su curenja “veliki problem” i za Rusiju. Ponovio je da SAD u posljednje vrijeme ostvaruje “super-visoki profit” od opskrbe LNG-om Europi i da će dobiti od nastavka tih isporuka.

Švedska je u četvrtak priopćila da je njezina obalna straža otkrila još jednu, četvrtu pukotinu u cjevovodima Sjevernog toka. Prema danskim procjenama plin će u Baltičko more i dalje curiti do kraja tjedna. U međuvremenu je njemački Tagesspiegel, pozivajući se na “vladine krugove”, izvijestio da bi šteta koju su pretrpjeli cjevovodi mogla biti nepopravljiva.

NapadrusijaSjeverni tokTeroristički napadukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
49 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Boki
1 godina prije

Je li Peskov junior mobiliziran?

Tupko Glupko
1 godina prije

“U međuvremenu je njemački Tagesspiegel, pozivajući se na “vladine krugove”, izvijestio da bi šteta koju su pretrpjeli cjevovodi mogla biti nepopravljiva.”

Ako je ovo točno, onda se sabotaža plinovoda napravila uz blagoslov njemačke vlasti.
Kada bolje razmislim, rasturili su ga da spase svoje političke fotelje u Njemačkoj 😉

Jer su već počeli osjećati pritisak naroda da se otvori Sjeverni Tok, koji bi bio sve veći i veći sa porastom otkaza, inflacije, propadanja tvrtki, osiromašenja, što i jest cilj njemačkih vlasti.

Ovako izmišljavaju nepopravljivu štetu na plinovodu, i optuživat će Ruse – uprežući sve svoje političare i medije – za ovo sve dok su na vlasti.
Znate onu – bi mi otvorili Sjeverni Tok, ali je nepopravljivo uništen zbog ruske sabotaže.

Ogolilo se do kraja Schwabovo društvo u “semafor” vladajućoj koaliciji.
Odlučeno je da moraju ostati na vlasti da bi mogli odraditi svoje postavljene zadatke od naredbodavaca.

Atlas
1 godina prije

Sve ovo djeluje kao priprema gojima za klanje pri realizaciji tzv. Velikog reseta… Ko izaziva svjetske “incidente”, stvara “vijesti” i s kojim ciljem? U cijem su vlasnistvu tzv. informativne agencije, main stream mediji pa i mnogi “alternativni” mediji? Pojavljuje se video u kojem glumac “dementni” Dzo (koji vele nosi pelene da ne bi piso u gace, “slucajno” se rukuje sa zrakom, ponekad “ne zna” ni u kojoj se prostoriji nalazi i pravi “gafove” pred kamerama…) veli gasovod Sjeverni tok ce biti unisten… Taj isti Dzo je rekao da je CIONISTA… Senjorina Viktorija Nuland, inace podrijetlom “ukrajinska” Zidovka, takodjer je ranije rekla da ce gasovod Sjeverni tok biti stavljen van funkcije, sve snimljeno i video “slucajno” procurio u javnost… Radoslav (Radek) Sikorski je poslanik u Europskom parlamentu za svoju rodnu Kujavsko-pomorsku regiju. Clan Komiteta za spoljne poslove (AFET), Specijalnog komiteta za VJESTACKU INTELIGENCIJU u DIGITALNOM DOBU (AIDA)… Dana 25.01.2018. godine u… Čitaj više »

tuf
1 godina prije

Rusi su prespori i previše blagi. Dok se oni domisle što će i kako reći (da ne nagaze “zapadnim partnerima” na prste) ovi će im već spakirati optužnicu, “dokaze” i medijsku kampanju. Udri brate agresivno, pozovi ih na odgovornost jer je taj dio mora pod njihovom sigurnosnom nadležnošću. Direktno i bez uvijanja optuži SAD (Rusi samo govore o tome da SAD “ima koristi”) ili njihove militantne satelite u Europi. Proglasite ih sponzorima terorizma. Što ionako imate za izgubiti, svi odnosi su ionako prekinuti i to dugoročno.

Tupko Glupko
1 godina prije

Ne znam jeste li kada gledali Peskova.

Ne sjećam se kada sam vidio nekog političara koji širi takvu pozitivnu energiju iz sebe.
Ne govorim to zato što je Rus, nego generalno takvog nema na svjetskoj političkoj sceni.
Način kako priča, facijalne ekspresije, govor tijela.
Oči mu se smiješe, nikada nećete vidjeti mračnu crtu u njima, a često i smiješak zatitra na njegovim usnama.
I vidiš da to nije usiljeno.

Imate na YouTube-u puno uradaka, volio bih čuti komentare jesam li objektivan u tom mišljenju.

hiber
1 godina prije

Nije teroristički, nego ratni čin. Dakle, ako Rusija ima dokaze morala bi objaviti rat onome za koje ima navodne dokaze. Nije bitno da li je navodni počinitelj lažan ili istinit. Da se podsjetimo, kod rušenja blizanaca odmah su imenovani krivci kojima je objavljen rat. Iako krivci na dan napada o tome nisu imali pojma, sutradan su se i oni složili da su napadači. Slučaj rijesen. Sada se jedino čitatelji ovog portala teroriziraju o navodnoj krivici ovoga ili onoga. U stvarnosti Kremlj nikoga nije optužio već mudro šuti, a naši tekstoklepci i komentatori postaju nevjerodostojni pajaci, kao i onaj poljski lakrdijaš. A sa Sjevernim tokom 1 i 2 je gotovo, bio krivac ovaj ili onaj. Obje strane imaju motive, a pogotovo treća strana za koju je ovaj portal obolio od kokošjeg sljepila.

rade
1 godina prije

Zna se,ne ide jer je student,a nema ni potrebe,specijalna operacija je danas zavrsena.Mozda pitaj svog predsjednika Joa Pelena Biden koliko mu je sin miliona opljackao u ukrajini.

So baby talk to me
1 godina prije

Mene sad više zanima kad će tačno da se uruši EU?! 😁

tihobl
1 godina prije

Ruski sinovi nisu nisu amemicni. Pogledaj po tabloidima ko je sve od poznatih se odazvao mobilizaciji.

Smurgl
1 godina prije

Jel’ bilo kakvih pasoša u okolini eksplozija, američkih, ruskih, saudijske arabije…? To bi mnogo pomoglo u istrazi, kao u ranijim terorističkim aktima…

Beeeeeee…

tedi
1 godina prije

Brini se ti za svog sina, jer hrvatska mladez ce biti u prvim redovima,kao onaj Prebeg.

tedi
1 godina prije

Tik Tok je Kineski,neka probaju.Biti ce tamo lijepih videa iz EU.

Max
1 godina prije

A što bi drugo bilo.

Jomla
1 godina prije

Tako je, svaki tok treba uništiti! 😛 😛

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI