Prema Lavrovu Zelenski je samo marioneta

Lavrov i Zelenski
113 komentara

Napetosti između Moskve i Zapada mogu se riješiti samo razgovorom s inozemnim gospodarima ukrajinskog predsjednika, rekao je ruski ministar vanjskih poslova

Zapad i Rusija će u konačnici sjesti za stol kako bi razgovarali o svojim razlikama, ali taj dijalog ne treba voditi s ukrajinskim predsjednikom Vladimirom Zelenskim, već s onima koji ga koriste kao marionetu, rekao je u petak ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov. Obraćajući se novinarima nakon sastanka ministara vanjskih poslova Šangajske organizacije za suradnju (SCO) u Goi u Indiji, Lavrov je ponovio da Moskva “nikada nije odbila riješiti pitanja koja su proizašla iz djelovanja SAD-a i njezinih satelita koja su bila usmjerena prema slanju oružja i opreme Ukrajini”, kako bi se mogla boriti protiv Rusije.

Ministar je istaknuo da mnoge zemlje širom svijeta postaju sve svjesnije da se te napetosti ne mogu ublažiti samo zamrzavanjem ukrajinskog sukoba. “Svi razumiju da su događaji koji su u tijeku geopolitičke prirode”, rekao je.

“Bez rješavanja glavnog geopolitičkog problema, Zapada koji teži prema zadržavanju svoje hegemonije i koji i dalje želi nametati svoju volju drugima, nemoguće je riješiti krize u Ukrajini i drugdje u svijetu”, dodao je Lavrov.

Ruski diplomat ukazao je na kineski plan u 12 točaka, osmišljen za političko rješenje u Ukrajini, koji je objavljen koncem veljače. Lavrov je rekao da, iako je plan usmjeren na rješavanje samog sukoba, također se usredotočuje na pitanja koja su daleko sveobuhvatnija i koja su geopolitičke prirode.

“O svemu tome treba razgovarati, naravno, ne sa Zelenskim, koji je marioneta u rukama Zapada, nego izravno s njegovim gospodarima”, rekao je Lavrov, napomenuvši da će do takvih razgovora doći “prije ili kasnije”.

Početkom travnja, usred pretpostavki o skorašnjoj ukrajinskoj proljetnoj protuofenzivi, američki državni tajnik Antony Blinken odbacio je bilo kakve mirovne pregovore između Kijeva i Moskve, sugerirajući da bi takvi razgovori samo pomogli Rusiji u “ratificiranju” svojih teritorijalnih dobitaka.

Moskva je neprestano ponavlja da je otvorena za razgovore s Kijevom ako Kijev prizna “stvarnost na terenu”, uključujući novi status četiri bivše ukrajinske regije, koje su velikom većinom glasovale za pridruživanje Rusiji prošle jeseni. Međutim, otprilike u isto vrijeme kad su se održavali referendumi, Zelenskij je potpisao uredbu kojim zabranjuje pregovore s aktualnim ruskim vodstvom.

LarovrusijaukrajinaZelenski
Pretplatiti se
Obavijesti o
113 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Ringo10
11 mjeseci prije

Naravno da je samo marioneta

nepoželjni
11 mjeseci prije

Hehe, kaže, marioneta…. dugo mu je trebalo da to zaključi. (ili se do sada pravio grbav;)

eks
11 mjeseci prije

Svi znaju da protiv Rusije ratuje USA sa svojim vazalima, da je Zeleni samo marioneta USA psihopata, ali je Lavrov prvi visoki diplomata koji je to javno rekao.

baltik BTK abe04 abaska
11 mjeseci prije

odustajem od komentara i opcenito praćenja logicno com.
još ću poslije provjerit je li prošao ovaj komentar i kraj.
baltik

Гавран
11 mjeseci prije

Zelenski je pobegao iz zemlje.

Kineski analitičari smatraju da je Vladimir Zelenski s razlogom na brzinu napustio Kijev i otišao na evropsku turneju. Njegovo putovanje može biti povezano sa napadima dronova na Kremlj. Baijiahini autori ne vjeruju da je ovo slučajnost. „Zelenski je brzo napustio Kijev i posetio zemlje NATO-a kako bi sveo na minimum mogućnost da bude odmah likvidiran“, kažu stručnjaci iz Kine.

Ivan
11 mjeseci prije

Americkim svinjama to nikako ne dolazi iz dupeta u glavu. Oni jos uvijek misle da su kauboji sa divljeg zapada, a svi ostali indijanci. I samo dobre batine im to mogu izbiti iz glave..

Amar
11 mjeseci prije

Jel palo selo Bahmut i koliko je kostalo 🙂 ?

rope
11 mjeseci prije

a sta je zelenski prema logico@sasa

2i2su22
11 mjeseci prije

A što je Lavrov?

Antee
11 mjeseci prije

Nekako me opet obuzima misao da je sve ovo bio šou da se skrene pažnja sa masovnog trovanja bojnim otrovom zvanog Cjepivo.

Schwarze Hunderte
11 mjeseci prije

Genijalno otkriće 😁

Mrčikola
11 mjeseci prije

Trenutno se, na određenom mjestu, događa ogromno okupljanje planetarnog ološa.
Rijetko dobra prilika za “denacifikaciju”…e, Rusi, Rusi…pratite li vi, uopće, situaciju..?😁

alexosijek
11 mjeseci prije

Jučer je Dima sa Military Summary objavio vijest kako je SBU odveo iz stana u Harkivu neovisnog novinara Gonzala Liru, podrijetlom čileanca sa američkim državljanstvom…Od početka SMO Gonzalo je kroz svoj podcast The Roundtable dovodio goste i raspravljao o mnogim aspektima i posljedicama ovog sukoba. Navodne optužbe kojima će biti izložen mogu ga odvesti u zatvor u trajanju 8 godina…Ovo nije prvi novinar koji je uhićen od strane režima, španjolski novinar koji je radio za donatorsku organizaciju i pisao realne stvari koje se događaju (isprika, zaboravila ime) jest u zatvoru još od ljeta prošle godine i onemogućena mu je bilo kakva komunikacija sa obitelji. Toliko o stanju stvari, toliko o realnosti, toliko o iznošenju činjenica….nastavite gledati RTL i HRT….lp

Dux
11 mjeseci prije

Vjerovatno se Zelenom bliži kraj, ne bi Rusi ovako pričali da nemaju nekakva saznanja sa zapada, vjerovatno su i ameri shvatili da od vojnog poraza Rusije nema ništa.

Mika
11 mjeseci prije

Da tako je, Zelenski je predstavnik zapadne civilizacije koja se bori protiv najezde hordi s istoka. U prijevodu zapad brani svijet od najezde s istoka. Cijeli svijet je na strani Ukrajine.

tihobl
11 mjeseci prije

Zasto su ukropi obarali turske dronove iznad Kijeva juce? Ko se odmetnuo – SBU ili generlastab? Ovo je unutarstranacki uticaj.

Sabahudin
11 mjeseci prije

Jer to kopiras sam sebe ili imas problema sa pisanjem, zaboravio si tisuce aviona, tisuce tenkova i svasta nesto u tisucama.

burt
11 mjeseci prije

Rusija je htjela postaviti marionetsku vlast u Ukrajini ali od toga nije bilo ništa jer nisu uspjeli zauzeti Kijev, Harkov, Odessu, svi ruski planovi su propali i umjesto toga digla se velika ukrajinska vojska od milijun vojnika sa novoprispjelim zapadnim sistemima tako da rusku vojsku, rezerviste i separatiste čeka poraz

Max
11 mjeseci prije

I jest.

Joep
11 mjeseci prije

Rusija igra igru koju zapad ne razumije, ali ne samo to, lako za ove koji ponavljaju zapadni narativ o tkz agresiji Rusije na Ukrajini jer oni ionako ništa ne razumiju, nego to nerazumije ni većina onih koji navijaju za Rusiju i oni koji su tobože neutralni. Mogu napisati samo to kako ni ja ne razumijem točno šta Rusi žele, ali nemogu ne primjetiti kako svi iz ruskog vrha nemaju svoju ulogu u ovoj ratnoj igri. Putin je svoje rekao kao i ruski generali koji vrlo rijetko istupaju u medijima. Od ostalih u koje spadaju Lavrov, Medvedev, Zaharova, Peskov i sad aktualni Prigožin igraju svaki svoju rolu predstave. Zapadni um je nemoćan za shvatit rusku igru jer Rusi očito igraju na zapadnu logiku i racionalizaciju koje su limitirane prostorom i vremenom gdje za sve šta Rusi rade mora postojati logično i racionalno objašnjenje i pojam “neznam” ili “neznamo” uopće ne postoji.… Čitaj više »

burt
11 mjeseci prije

glumac koji je postao najvažniji europski predsjednik

HEKPCT
11 mjeseci prije

Maskota

goran
11 mjeseci prije

taj clown je napunio dzepove zato nesmije odustat, a narod ko j…

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI