Prema ministru, ukrajinske postrojbe uglavnom su spremne za protuofenzivu

Aleksey Reznikov
73 komentara

Vojska čeka zapovijed za napad, rekao je Aleksej Reznikov

Ukrajinska vojska uglavnom je spremna za pokretanje svoje toliko najavljivane protuofenzive protiv Rusije, ali čeka zapovijed za napad, koja treba doći od visokih dužnosnika u Kijevu, rekao je ministar obrane Aleksej Reznikov. “Odmah nakon što dobijemo zapovijed glavnog stožera, odmah nakon što saznamo vrijeme napada i uz Božju pomoć, krenut ćemo”, rekao je dužnosnik na tiskovnoj konferenciji u petak. Reznikov je izvijestio medije o stanju ukrajinskih snaga i njihovoj upotrebi teškog naoružanja koje su osigurali zapadni pokrovitelji.

Ukrajina je dobila “vrlo napredne oružane sustave, posebno u smislu oklopne šake, što su zapravo oklopna borbena vozila”, izvijestio je ministar, iako je dodao da je obuka o tome kako njima upravljati još uvijek u tijeku.

Glavni tajnik NATO-a Jens Stoltenberg rekao je ovaj tjedan da su članice vojnog bloka predvođenog SAD-om isporučile 98 posto obećanog oružja Kijevu, uključujući 1.550 oklopnih vozila i 230 tenkova. Šef američkog zapovjedništva za Europu Christopher Cavoli iznio je sličnu ocjenu tijekom saslušanja u Kongresu u svojoj domovini.

Međutim, Mikhail Podoljak, pomoćnik ukrajinskog predsjednika Vladimira Zelenskog, osporio je te tvrdnje, rekavši u intervjuu da je razina isporuke koju su naveli dužnosnici NATO-a bila “previsoka” i da je njegovoj zemlji potrebno više oružja. Reznikov je prethodno upozorio na povećana očekivanja u vezi s budućom ofenzivom, tvrdeći da su nade u Ukrajini, kao i one koje postoje među njezinim inozemnim sponzorima previsoke.

Kijev je odbacio ideju o mirovnim pregovorima s Moskvom i obećao da će se nastaviti boriti sve dok ne povrati svoj teritorij, koji je izgubio od Rusije. Vodeći zapadni mediji upozorili su da bi očekivani pritisak mogao biti posljednja prilika Ukrajine za ostvarivanje značajnih pomaka te da bi neuspjeh u vezi toga potkopao nadu u to da će Ukrajina dobiti istu vojnu pomoć u budućnosti.

Moskva smatra da je sukob u Ukrajini dio posredničkog rata pod vodstvom SAD-a protiv Rusije, kojeg ukrajinska vojska vodi uz veliku podršku Zapada. Kremlj je optužio Washington da je Ukrajinu namjerno pretvorio u “proturusku zemlju” kako bi izazvao neprijateljstva.

rusijaukrajinaVojska
Pretplatiti se
Obavijesti o
73 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Гавран
11 mjeseci prije

Medvedev je прокоментарисао одлуку америчког председника да се кандидује за други мандат.

Посаветовао је, иначе, америчкој војсци да за Џоа Бајдена направи лажно „атомско коферче“ са лажним шифрама.       

JoeP
11 mjeseci prije

Kako stoji NATO protjerivanje Rusa iz Ukrajine na kladionicama?

Гавран
11 mjeseci prije

Posle priče o atentatu na Putina, izgleda da je počela sezona lova na kapitalce!

Medvedev:
Prema njegovim riječima, odgovor na sve ovo može biti samo uništavanje vojne opreme koju je koristio nacistički režim tokom kontraofanzive, uz nanošenje maksimalnog vojnog poraza Oružanim snagama Ukrajine. “Potpuni poraz neprijatelja i konačno rušenje nacističkog režima u Kijevu sa njegovom potpunom demilitarizacijom na cijeloj teritoriji bivše Ukrajine. Provođenje akata odmazde prema ključnim ličnostima nacističkog režima, bez obzira na njihovu lokaciju, ” on je rekao.

Mark.
11 mjeseci prije

Konačno Ukri tj.nato riješili da završi ovaj rat, poslije te njihove ofanzive više neće biti Naci armade a Kokainski bi mogao dobiti metak u bulju.

Dux
11 mjeseci prije

Bitno da su uglavnom spremne, a uglavnom kad krenu, ako krenu, dobiće po piksi.

NOVI STARI
11 mjeseci prije

je….

NOVI STARI
11 mjeseci prije

1.550 oklopnih vozila i 230 tenkova na liniji od preko 1000 km, 1,5 oklopnjaka/km, 0,23 tenka/km…divota, sila neviđena, a protivnik će sve to samo gladat…i deminranje i proboj linija obrane……itd??????

Schwarze Hunderte
11 mjeseci prije

Kad to bude 🤣 ? Ukrainke već vrše ofenzivu po Europi 👍👍👍

Mahatma
11 mjeseci prije

Uglavnom su spremni, jedino fale onih 200 NATO zapovjednika koji su ostali zatrpani u bunkeru prije nekoliko tjedana.

Гавран
11 mjeseci prije

Ruske snage su 27. aprila izvršile precizne raketne udare na vojne objekte Oružanih snaga Ukrajine. Tokom ove operacije uništen je štab Oružanih snaga Ukrajine, koji se nalazi na teritoriji brodogradilišta u Mikolajevu. Kao rezultat napada, neutralisani su oficiri NATO i ukrajinske vojske, koji su odgovarali na vojne operacije u pravcu Hersona. Prema riječima stručnjaka, Oružane snage Ruske Federacije započele su pravi lov na NATO oficire u Ukrajini. Ruski obavještajci brzo i efikasno otkrivaju trikove Oružanih snaga Ukrajine

Dupla Kamilica
11 mjeseci prije

Kad izlazi službeni trailer ukrajinske protuofenzive?

Ringo10
11 mjeseci prije

Dajte vise da I to vidimo

Ako
11 mjeseci prije

Ma kakva ofenziva…kupuju vrijeme da se ukopaju u pozadini i zaustave daljnji prodor Rusa.

Bit će par pokušaja ali niš od toga.

Zvrk
11 mjeseci prije

Za jaču ofenzivu treba im pozadina kakvu ipak nemaju. Najbolje što mogu je prodrijeti 50km unutar da bi ih ruska obrana skršila.

Nekoime
11 mjeseci prije

Očekuje se kako će prve ukrajinske postrojbe prijeći njemačku granicu do kraja mjeseca.

Mamajev Kurgan
11 mjeseci prije

Pogledajmo kako ova ljigava njuska izgleda…. Meni se da prostite crijeva u stomaku uzvrtjela I muka mi je…

hiber
11 mjeseci prije

Nema nikakve ofanzive dok ne stanu kise a to neće biti prije 15.svibnja. Problemi za ruse nastupaju u srpnju i onda ce biti najslabiji. To govorom već šest mjeseci.

Mrčikola
11 mjeseci prije

Vabe ih Rusi ko’ mladu “jumfericu”…ma, dođi…ne boj se…neću ti ništa…samo se malo nasloni.., i tako, mic po mic, dođe do belaja…jedino što se jumferica poslije vrati doma, često puta i vesela i, gotovo, u komadu.😁
Jedina ofenziva koju bi Ukro vojska mogla uspješno izvesti, i koja bi bila višestruko korisna, za sirotinju, naročito, je ofenziva na Kijev.

Max
11 mjeseci prije

Mnogi kažu da će krenuti 30 travnja.

kiza
11 mjeseci prije

Božiju pomoć traži, a popalili su više crkava nego svi muslimani zajedno.

Crni Golf 4 vrata
11 mjeseci prije

ha, ha, ha.. još jedan dokaz da im je nestalo droge pa jedva čekaju da ju zarade tako što će jurišati u smrt kao i svaka nadrogirana budala koja nema veze sa stvarnošću………… Samo naprijed gamadi usrajinska……. Nadam se da će roktavi biti prvi u jurišu…

Ringo10
11 mjeseci prije

Ukri ce udariti 9. Maja dok Rusi budu slavili I pola vojske posalju na nagradna odsustva

Suze Roni
11 mjeseci prije

Reznikov je ovdje potpuno u pravu.
Ukrajinska protuofenziva je pocela i ruska vojska je zapocela povlacenje prema Kijevu.

sebastian
11 mjeseci prije

U matere ti.Ajde da i to čudo vidimo.Već se tjednima tresu brda iza kojih se krije onaj miš Zelenski mada bih ga najradije nazvao pacovom,ali je premalen za njega.De,udrite junaci iz valjda najkorumpiranije države na svijetu pa da vidimo koliko vam je još ostalo vojno sposobnih osoba,a koliko su to zapadnjaci prerušeni u Ukrajince.I jedna i druga brojka su debelo problematične barem onako kako ja to vidim,a mislim da se ne varam puno.Uostalom uskoro će se sve pokazati.Za sada se pušu toliko da bi čovjek mogao pomisliti da ih ima poput Kineza.

NOVI STARI
11 mjeseci prije

tip je klonirani Himler!?!? pogledajte fotke i WWII

Lucija, prva
11 mjeseci prije

A, čujte, ono, možda se i spremaju…kupili su navodno 26 000 mrtvačkih vreća…

Lucija, prva
11 mjeseci prije

Pazi ovo, nešto smo znali, s nešto i ne. ” Reznikov je, javlja Reuters, na online briefingu za novinare danas rekao: “Čim se poklope božja volja, dobri vremenski uvjeti i odluka naših zapovjednika, krećemo.” Reznikov nije objavio datum pokretanja protuofenzive.” — A cijega Boga ovaj zaziva u jurisu na Istocni Front? Ovaj je isto Zidov, veli jedan Americki istrazivacki novinar sto ih je sve raskrinkao tamo u Kijevu na vlasti. Plus sto je raskrinkao i ove po Europi, veli da na vlasti u Poljskoj sjedi unuk osobnoga savjetnika Adolfa Hitlera, ne znam je li Predsjednik ili Premijer zaboravila sam. O Ursuli von der Layen je isto pisao iz koje ona obitelji dolazi, njeni su imali NAJVISE ROBLJA U AMERICI i kada se ukinuo zakon o ropstvu, oni se nisu htjeli odreci roblja, pa su ih protjerali iz zemlje. To su sve izuzeno opasni i jako i losi i zli ljudi,… Čitaj više »

hiber
11 mjeseci prije

Sada se zna definitivna kulminacija ukrainske ofanzive. Između 12. i 25. lipnja.

Lucija, prva
11 mjeseci prije

Za tu kontraofanzivu govori se o 12 brigada. 12 x 4000? Premalo. Stoltenberg govori o 9 oklopnih brigada… 200 i nešto tenkova, 1500 oklopnih vozila. Međutim,… Rusi opet pogodili i uništili štab s oficirima. “Ruska vojska nastavila je s izvršavanjem zadataka za sprečavanje najavljenog napada Kijeva. 27. i 28. aprila izvedeni su masovni udari na ciljeve u nekoliko regija Ukrajine. Najuspešniji cilj bio je štab u Nikolajevu. Kao rezultat raketnog udara, nekoliko desetina ukrajinskih i NATO oficira je poginulo… U noći na petak, raketni udari izvedeni su na Kijev, Dnipro, Kremenčuk, na vojne objekte u Nikolajevskoj, Poltavskoj i Čerkaskoj oblasti. Udari su izvedeni raketama H-101, H-555 sa strateških nosača raketa Tu-95MS. Do petka su postali poznati rezultati udara koji je prethodne večeri izveden na zgradu admiraliteta u Nikolajevu. Lokalni stanovnici su putem društvenih mreža javili o velikom broju poginulih ukrajinskih i NATO vojnika. Prema svedočenjima, udar je izveden vrlo profesionalno:… Čitaj više »

BanOvan
11 mjeseci prije

Kamera – “ide” ,
ton – “ide”
(ukrainaca nema)
“ekš’n”.

R M
11 mjeseci prije

Meni samo nije jasno kako neka vojska toliko dugo najavljuje šta će uraditi, valjda treba iznenaditi neprijatelja?

Henrik8
11 mjeseci prije

Eto ovaj sa sličice će zajedno s Plenkijem krenuti, samo da promijene kravate u žuto-zeleno.

gogo
11 mjeseci prije

spremne su da budu spržene

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI