Prema Musku, svjetska vlada može značiti kraj za čovječanstvo

Elon Musk
21 komentar

Milijarder poziva na “civilizacijsku raznolikost”, kao zaštitu od potpunog globalnog kolapsa

Svaki pokušaj stvaranja jedinstvene svjetske vlade razlog je za zabrinutost, jer bi mogao lišiti čovječanstvo raznolikosti i ubrzati kraj civilizacije, rekao je milijarder Elon Musk na summitu vladinih dužnosnika u Dubaiju. Izvršni direktor SpaceX-a virtualno se pojavio na samitu Svjetske vlade 2023. u UAE u srijedu. Događaj je usmjeren na poticanje suradnje među nacijama, ali Musk je upozorio da se ne ide predaleko. “Želimo izbjeći stvaranje civilizacijskog rizika tako što imamo, a to se može činiti čudnim, preveliku suradnju između vlada”, rekao je Musk.

Povijesno gledano, različite civilizacije bile su odvojene udaljenošću, pa kad bi jedna krenula u pad, druge su se mogle uzdići, zaključio je Musk. Kada je stari Rim pao, islam se uzdigao i uspio sačuvati veliki dio rimskog znanja i nadograđivati ga, rekao je Musk. Ali u globaliziranom svijetu to možda više nije održiv scenarij.

”Želimo imati određenu količinu civilizacijske raznolikosti, takvu da ako nešto pođe po zlu s jednom civilizacijom, kako cijelo čovječanstvo ne bi doživjelo kolaps i kako bi svijet mogao dalje nastaviti postojati”.

Imperativ opstanka čovječanstva može biti od univerzalne važnosti, smatra Musk, s obzirom na to da, koliko znamo, možda nigdje ne postoji druga vrsta koja ima razvijenu svijest.

“Nisam vidio nikakve dokaze o izvanzemaljskoj tehnologiji ili bilo kakvom izvanzemaljskom životu. Mislim da bih znao”, rekao je. “Radimo puno u SpaceX-u. Mislim da nitko ne zna više o svemiru od mene, barem o svemirskoj tehnologiji.”

Pomisao da nema izvanzemaljaca je “zabrinjavajuća”, dodao je, jer to znači da je ljudska civilizacija “kao sićušna svijeća u golemoj tami i vrlo ranjiva sićušna svijeća koja se lako može ugasiti.” Musk je pozvao svoju publiku neka pripazi kako čovječanstvo ne bi bilo izbrisano nekom kataklizmom.

elon muskSpace Xsvjetska vladatehnologija
Pretplatiti se
Obavijesti o
21 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Schroder
1 godina prije

Ti si jedan igrac od stvaranje globalne vlade.Ugradi se nekoliko cipova sebi i tim globalistima kao ti. Sta je covjek bez Boga REPTIL, a svijetom vladaju REPTILI kao ti

Komplicirano
1 godina prije

Kao prvo,.i ne znamo postoji li jos zivota u svemiru,,kao drugo,kako znamo da zivot postoji kod nas,logicno je da jednakim “uzrokom”moze postojati i drugdje-cinjenica,,,,,i kao trece,,ja kao vjernik u Stvoritelja vjerujem da se ne moze ograniciti Stvoritelja da stvara,,,pa to je i bit,,,,stvaranje koje nikada nije prestalo,,,kao kada bi vatra prestala biti topla ili ljubav izgubila svrhu empatije,,,,,el-on ili jeste preteca? Ili jeste on? Zivimo doista povijesno vrijeme,,,privilegija koju nisu imale tolike generacije?‽?

Tim
1 godina prije

Uspostavi o svjetsku vladu, bit će ih lakše i

Tim
1 godina prije

Uspostavimo svjetsku vladu, morat će izaći iz jazbina i loža ibit će ih lakše Ljudskom rodu likvidirati na okupu, poštedit narode ratova i razaranja i vratit sve po starom. Drvo slobode već žeđa.

Max
1 godina prije

Muskove su riječi točne.

Ivan Bgd
1 godina prije

Posto ono sto govori Harari ne prolazi vez posledica za njih, resili su da nam uvale trojanskog konja, koji nas upozorava i glumi da je na nasoj strani, govori sve sto zelimo da cujemo u ovoj situaciji. Ali stvari se i dalje odvijaju bas onako kako su oni planirali, a neuralink koji g Mask priprema bice ekser na mrtvackom kovcegu covecanstva, jer time ce se uspostaviti transhumana kontrola AI nad covekom 24/7. A smanjuju nam broj na 1 milijardu iz prakticnih razloga – hradverski je manje zahtevno za AI.
Zasto ljudima trebaju miljenici idoli, Putin, Tramp, Mask?
Ako imate Boga, Isusa, sta ce vam svi ovi drugi?

pokositelj muha
1 godina prije

meni se ne ćini da je problem u ideji svjetske vlade, nego u tome tko je to naumio sprovesti imao sam prilike osobno svjedočiti u par slučajeva gdje su se ljudi koji su se obogatili, čak i na pošten način, počeli ponašati ne samo kao da su pametniji od svih ostalih, nego su naglo i stručnjaci za sve sfere života i ljudskog djelovanja tako i u svjetskim razmjerima, jedan Gates npr, koji nije ni faks završio ali se obogatio na poluproizvodima od operativnih sistema, sad sebi uzima za pravo da docira o svemu.. medicini, farmaciji, proizvodnji hrane, emisiji co2, … i da svima nama ostalima propiše kako ćemo živjeti i što ćemo raditi hrpa takvih kretena (elon musk included bojim se) misli da su baš oni ti koji trebaju upravljati svijetom, a sve u svrhu da sad, kad imaju sve što im treba zgrabe i sve ostalo što im netreba,… Čitaj više »

Ivan Bgd
1 godina prije

“Prema Musku, svjetska vlada može značiti kraj za čovječanstvo”zeli nas uveriti da svetska vlada ne postoji…
EU uvodi digitalni ID
Putin uvodi digitalni ID
Amerika, Kina isto, itd

Svetska vlada ne postoji… ajte molim vas, ovo sve je samo koincidecija, slucajnost…

Jomla
1 godina prije

Na osnovu naslova (kasnije ću sve pročitati 😛 ), apsolutno se slažem!
Ako budem imao dopunu, bit će u odgovoru…

Ptica
1 godina prije

Španija uvela zakon! Stariji od 16 godina mogu da menjaju pol bez ikakvih ograničenja Pisalo/La Milena Stojaković 17. Februara 2023. Španski parlament odobrio je novi zakon koji će omogućiti svakome starijem od 16 godina da promeni svoj legalno registrovani pol, da olakša pravo na abortus za osobe od 16 i 17 godina i učini da zemlja bude prva u Evropi koja je uvela plaćeno menstrualno odsustvo. Novi zakon o transrodnim osobama – koji je usvojen uprkos protestima feminističkih grupa, upozorenjima opozicionih stranaka i usred tenzija između različitih krila koalicione vlade koju predvode socijalisti – znači da će svako stariji od 16 godina moći da promeni svoj pol na zvaničnim dokumentima bez medicinskog nadzora. Međutim, sudija će morati da odobri promenu za maloletne osobe od 12 do 14 godina, dok će za one od 14 do 16 godina biti potrebna saglasnost roditelja ili staratelja. Takve promene neće biti dostupne osobama mlađim od… Čitaj više »

goran
1 godina prije

bit če nama kataklizma filantropa mater im njihovu bolesnu u glavu

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI