Prema NATO-u sukob u Ukrajini neće završiti tako brzo

Stoltenberg o ratu u Ukrajini
18 komentara

Glavni tajnik bloka kaže da ukrajinske protuofenzive ne obećavaju završetak neprijateljstava

Sukob između Rusije i Ukrajine neće uskoro završiti, unatoč “učinkovitom” protunapadu Kijeva protiv moskovskih trupa, tvrdi glavni tajnik NATO-a Jens Stoltenberg. Govoreći za BBC Radio u petak, šef NATO-a rekao je da je “izuzetno ohrabrujuće vidjeti da su ukrajinske oružane snage uspjele vratiti teritorij i također napasti iza ruskih linija”. Međutim, istaknuo je kako je važno shvatiti da “ovo nije početak kraja rata, moramo biti spremni na dugi rok”.

Stoltenbergovi komentari dolaze nakon što je Rusija najavila povlačenje svojih trupa iz nekoliko naselja u sjeveroistočnoj Ukrajini, uključujući grad Izjum. Moskva tvrdi da je korak poduzet kako bi se ojačale snage u Donjecku, dok je Kijev slavio rusko povlačenje kao pobjedu.

Stoltenberg je prošli tjedan upozorio da bi Ukrajina mogla “prestati postojati” kao neovisna nacija ako ne nastavi svoju borbu protiv Rusije, koja, kako tvrdi, želi “preuzeti kontrolu nad Ukrajinom”.

Glavni tajnik ponovio je pozive zapadnim zemljama da nastave pružati potporu Kijevu slanjem više vojne pomoći, kao i opskrbom odgovarajućim uniformama za nadolazeću zimu, generatorima i šatorima, između ostalog. Moskva je više puta pozvala Zapad da prestane “pumpati” Ukrajinu oružjem i drugom vojnom opremom, inzistirajući na tome da će to samo produžiti krvoproliće bez promjene ishoda sukoba.

NATOrusijaukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
18 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Siniša
1 godina prije

Ništa ne uče iz prošlosti, blizke prošlosti.
Tako su rekli i za ISIL pa ih Rusi u Siriji demantovali.

Krim
1 godina prije

Na proljeće će Putin imati vece probleme u rusiji nego u ukrajini

AJeTo
1 godina prije

Ovo je poruka Ukrajini. Sukob NE SMIJE završiti brzo, jer to NEĆE iscrpiti Rusiju. Nije poraz Ukrajine jedina neprihvatljiva opcija za NWO.

Krim
1 godina prije

Eto, Malo optimizma za rusofile

Ruski vojnoobaveštajni odred, u kojem je bilo 20 ljudi, uspeo je da se odupre grupi od oko hiljadu ukrajinskih nacionalista i da im oduzme automatski bacač granata, ispričao je Sputnjiku pripadnik tog odreda.

Prema njegovim rečima, ruski vojnici su u borbi s ukrajinskim militantima, s kojima su se sukobili prilikom napredovanja ka mestu na kojem su nacionalisti bili utvrđeni, uspeli ne samo da ostanu bez gubitaka nego i da zaplene trofej.

„Tokom povlačenja uspeli smo da oduzmemo protivniku automatski bacač koji ispaljuje američke granate“, rekao je vojnik i dodao da ga grupa sada koristi protiv ukrajinske vojske

Nekoime
1 godina prije

Postoji realna opasnost da i pingvini s Madagskara prestanu postojati kao narod.

Zvone
1 godina prije

Sigurno neče završiti brzo jer rusi ne smeju da granatiraju gradove a ukrajinci se baš tamo kriju.

Zim zeleno
1 godina prije

Amerika otvorila novo ratište

Bongo
1 godina prije

Samo treba pogledati kako se zivi sada u Mariupolju. Rusi grade nove stanove, skole, parkove za djecu, tvornice, sve ono sto su naciukri koristili kao zivi stit. Sada kada nema nacista, narod koji je tamo ostao i vratio se moze mirno zivjeti. S obzirom da se ubrzano obnavlja, sumnjam da ce im Rusi dati vise ikada tu prosmrdit.
Treba pogledati vojnu analizu Scotta Rittera o napredovanju Ukra i sto slijedi zapravo na jesen youtu.be/RGVF0oiGlXI
Do zime bi rat trebao biti gotov

tihobl
1 godina prije

Plan da se Rusija uvuce u novi Avganistan koji ce je iscrpiti nije uspio. Od ekstraprofita zaradjenom na EU finansiraju SVO, a od ekstrapofita od SAD finasiraju obnovu oslobodjenog podrucja. Ratuju ne sa minimumom vojske, vec ispod minimuma., a trosove placa neprijatelj.
Sa druge strane zapad se uvalio u skup rat – nema vise sovjetskog oruzja koje mogu poslati, sad salju skupo oruzje zapadne proizvodnje, posred toga moraju izdrzavati propalu drzavu koja guta pare kao crna rupa, a tu je energetska i ekonomska kriza i velika inflacija. Otkrili su da su se uvalili u ono sto su htjeli da uvale Rusiju. Sad ne mogu priznati da su pogrijesili pa tjese narod da ce za 2-3 godine poceti kriza i u Rusiji, da samo izdrze dok se rusi ne pobune, zbace vlast i rasture zemlju u dijelove.

Max
1 godina prije

Ukrajinske snage su potisle i porazile neprijatelja samo na jednom djelu bojišta a bojište u Ukrajini je jako veliko.

Josip
1 godina prije

I ovo smeće treba ohladiti i spremiti duboko na hladno..

Filip
1 godina prije

A ovaj Stoltenberg je pravi Rambo pa zna…

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI