Prema Politicu, EU je zamrznula 70 milijardi dolara ruske imovine

Rusija-EU Sankcije
19 komentara

Koliko se točno od tog iznosa sastoji od deviznih rezervi zemlje još uvijek nije poznato, piše list pozivajući se na službeni dokument

Otprilike 68 milijardi eura (70 milijardi dolara) ruske imovine zamrznula je EU, od čega je većina u Belgiji, izvijestio je Politico u petak. Mediji su citirali interni dokument koji pokriva širok raspon aspekata interakcije Europske komisije s Ukrajinom.

Većina zamrznute ruske imovine je u Belgiji, vrijedna 50 milijardi eura (51 milijardu dolara), dok je 5,5 milijardi eura (5,7 milijardi dolara) u Luksemburgu. Ove dvije zemlje s Italijom, Njemačkom, Irskom, Austrijom i Francuskom čine više od 90 posto zamrznute imovine, izvijestio je Politico pozivajući se na jednu od autorica izvješća Komisije, Paolu Tammu.

Prema dokumentu, ovaj iznos također uključuje dio ruskih nacionalnih deviznih rezervi, koje bi mogle iznositi približno 33,8 milijardi eura (35 milijardi dolara). Međutim, u izvješću se navodi da je točna brojka “sada u fazi procjene, tako da se ne navodi.”

Europska komisija dugo se zalaže za zakonodavstvo kojim bi se izbjegavanje sankcija priznalo kao kazneno djelo EU-a. Takav bi potez omogućio državama članicama da zaplijene rusku zamrznutu imovinu u slučaju kaznene presude. Dok je Kijev u više navrata tražio da njegovi zapadni saveznici zaplijene ruski novac i iskoriste ga za obnovu Ukrajine, takva odluka dosad nije donesena.

Ranije ove godine Rusija je procijenila da su zapadne zemlje zamrznule gotovo 300 milijardi dolara svojih deviznih rezervi. Moskva je kritizirala zapljenu njezine imovine, rekavši da to u biti predstavlja krađu.

eurusijaukrajinaZaleđena sredstva
Pretplatiti se
Obavijesti o
19 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Schwarze Hunderte
1 godina prije

Ta .. Tko ih uopce tjerao drzat novac kod njih ?! Sto ?! Nemaju vlastitih banaka ili su iz neka razloga pristali na obvezni deposit ?! U svakom slucaju — neka im daju i sljedeci puta 😁 . European Parliament ima UPRAVO PRIJEDLOG ZAKONA — BAS SADA — O PROGLASENJU RUSSIA — ” TERRORIST STATE ” 😨 i ne samo Russia no i SVE ONE STO RUSSIA PODRZAVAJU NA BILO KOJI NACIN 😱 !!! To ce bit PRVI PUTA — IKADA da je jedna DRZAVA , proglasena od strane EP za terrorists ! Bude li to nekak proslo na EP BILO KAKOVE SVEZE , RUSSIA & EU SE U POTPUNOSTI KIDAJU I MOZE SE SMATRAT DA JE EUROPAN UNION OD TA TRENA U RATU SA RUSSIJOM !! Kako bilo . Frau von der Leyen & co neka dobro vide — sto ce dalje ! Toliko .

Max
1 godina prije

Čista otimačina.

nepoželjni
1 godina prije

Koliko je ruskog zlata zaplijenjeno (oteto) ? …u stvari što je sa zlatom u zadnje vrijeme (pratim njegovu cijenu od februara i sada je jeftinije nego onda a građevinsko željezo je 100 % skuplje, iako je inflacija višestruko dvoznamenkasta)

Ujedno, javni poziv Logičnom da postavi neki članak o ZLATU o njegovoj sudbini u svijetu bez gotovine, o tome da li se i dalje vadi iz zemlje i kamo završava, koliko ga do sada ima u Rusiji i gdje ga čuvaju …… ali najviše se radujem komentarima “ekonomskih stručnjaka” iz ranijih dana na Logičnom koji su imali svoja objašnjenja o važnosti zlata kao sigurne vječne valute i njegovoj važnosti u određivanju vrijednosti i stabilnosti nečije valute……

Željko
1 godina prije

“Dug je loš drug” druga poslovica koju sam kao dijete naučio se mora kad tad vratiti naravno sa kamatom!

Мунгос
1 godina prije

Европске правне тековине.

Oli
1 godina prije

evropska kurva jaše dalje

Janko
1 godina prije

Ne mogu se odviknuti stečenih navika iz doba kolonijalizma

Gnostik
1 godina prije

1200 milijardi Eura zapadne imovine i keša se trenutno nalazi u RF.Zakon o konfiskaciji je napisan,čeka se potpis.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI