Prema Politicu, Kijev ima rezervni plan u slučaju da Zelenski bude ubijen

Zelenski
58 komentara

Ukrajinu bi vjerojatno vodilo upravno vijeće na koje bi utjecali razni ministri, izvijestio je list

Ako bi ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski bio ubijen, mogao bi ga zamijeniti odabrani tim visokih dužnosnika, s njegovim pravnim nasljednikom koji bi djelovao kao tijelo, izvijestio je Politico u ponedjeljak, pozivajući se na izvore. Ustav zemlje jasno kaže da ako predsjednik ne može ispunjavati svoje dužnosti, predsjednik ukrajinskog parlamenta, trenutno Ruslan Stefanchuk, treba preuzeti dužnost. Međutim, prema izvješću, potonja brojka nije osobito popularna u ukrajinskoj javnosti, s ocjenom odobravanja od samo oko 40%. Prema ukrajinskim dužnosnicima i analitičarima s kojima je razgovarao list, to znači da bi, u slučaju prerane smrti Zelenskog, zemljom upravljalo upravno vijeće. Dok bi Stefanchuk bio njegov formalni šef, sastojao bi se i od drugih članova, uključujući Andreja Ermaka, šefa predsjedničkog ureda, ministra vanjskih poslova Dmitrija Kulebu i ministra obrane Alekseja Reznikova, izvještava Politico.

Očekuje se da će Valerij Zalužni, koji trenutno vodi ukrajinsku vojsku, također zadržati svoju dužnost, navodi se u izvješću.

Adrian Karatnycky, nerezidentni viši suradnik Atlantskog vijeća, rekao je za Politico da Kijev ima “snažan tim vođa” i “da bismo imali kolektivnu vladu”. Dodao je da ako se “nešto strašno dogodilo Zelenskom, to ne bi bilo tako odlučujuće kao što mislite”.

Međutim, Politico je također upozorio da bi, iako bi ovaj ishod mogao imati ograničen utjecaj na domaćem planu zbog pomiješanih mišljenja o ukrajinskom predsjedniku i snažnom osjećaju nacionalnog jedinstva, šokirao pristaše Kijeva na Zapadu, gdje se Zelenski uvelike smatra ikonom otpornost. Sam ukrajinski predsjednik je u svibnju 2022. rekao da Kijev ima “plan B” za mogućnost njegove smrti, dodajući da je vlada zemlje podijeljena na dva dijela kako Ukrajina ne bi ostala bespomoćna ako se dogodi najgore.

U ožujku 2022., Mihail Podoljak, viši savjetnik Zelenskog, rekao je da je njegov šef preživio više od desetak pokušaja atentata, a nekoliko je zapadnih medija u ranim danima sukoba nagađalo da Moskva namjerava ubiti ukrajinskog predsjednika. Međutim, u travnju iste godine, tajnik Kremlja za medije Dmitrij Peskov odbacio je ideju o tome da je Rusija ikada imala takve planove.

rusijaukrajinaZelenski
Pretplatiti se
Obavijesti o
58 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
nepoželjni
9 mjeseci prije

Po meni, Rusi su ga već davno mogli ubiti, pa mislim, ako će biti ubijen, onda će to biti od ruke samih Ukrajinaca ili od CIA-e (kad odradi svoj zadatak).

Ivan
9 mjeseci prije

Sto prije nistariju smaknu do manje muke po ukrajinski narod koji je pobioi raselio zbog Bidenovih mokrih snova..

NOVI STARI
9 mjeseci prije

neče rusi on njega stvarati novog isusa

Tupko Glupko
9 mjeseci prije

Ovo je još jedna suptilna poruka Zelenskom od Zapada što mu slijedi ako bude i dalje tvrdoglavo odbijao bilo kakve pregovore.

Rusi ga mogu ubiti kada hoće, a nisu niti nakon 520 dana rata.

Sjetimo se kada je izraelski premijer Naftali Bennett posjetio Moskvu odmah nakon početka rata kao posrednik, a godinu dana nakon toga rekao je u intervjuu objavljenom na njegovom YouTube kanalu da su SAD i zapadni saveznici “blokirali” njegove napore da posreduje između Rusije i Ukrajine kako bi okončao rat u njegovim prvim danima i da je tijekom sastanka u Moskvi s Putinom, Bennett rekao da je ruski čelnik jamčio da neće ubiti Zelenskog.

Više o tome u članku naziva “Bivši izraelski premijer: Putin mi je dao svoju riječ da neće ubiti Zelenskog” na N1 portalu, lako se nađe na netu.

Alex Keller
9 mjeseci prije

Ako Zelenka ukantaju,Rusi 100% gube rat. Jer takve budale u Ukrajini sigurno više nema.

Dobro jutro
9 mjeseci prije

Rusi vole putina, Ukrajinci vole zelenskog…

In February 2023, over 90 percent of the Ukrainian population approved of the activities of Volodymyr Zelenskyy as the president of the country.

borjana
9 mjeseci prije

Ova je štetočina daleko više muke i jada nanijela svom narodu i državi, nego Rusima. Stoga bi bilo logično za očekivati da ga sami Ukrajinci uklone prije nego li Rusi. I to, čim prije – tim bolje.

kosovar
9 mjeseci prije

Svako jutro prvi zadatak je da vidim koliko je djubriva ostalo na Ukrajinskim poljima , jer zito nece bez djubriva zato navalite sa navijanjem i pogadjaj te kojih ce vise biti vodoravno zauvjek.

So baby talk to me
9 mjeseci prije

Mislila sam da će ranije da ga se otarase

tihobl
9 mjeseci prije

Ovo je poruka mentora Zelenskom da je zamjenljiv.
Rusima ne pada na pamet da ubijaju svog najboljeg agenta.

Mrdomir
9 mjeseci prije

Sve mi se više čini da taj Zelenski radi za Ruse, a tupi anglosaksi vjeruju da je njihov pijun. Ruski mu je maternji jezik. Djed mu je bio teški komunist i pukovnik u Crvenoj Armiji. Nacisti su mu poubijali gomilu rodbine, i tako dalje.

Sigurno je više nacista potamanio, poslao u smrt, nego djed mu oficir.

ime
9 mjeseci prije

anemija? ili kokošlinda?

hogar strašni
9 mjeseci prije

znači priprema se teren da klavirista nestane s scene tj. povuče se na siguran i ipremljen teren a stoka sitnog zuba će vjerovati da je ubijen, i ići će dalje u rat da bi ga osvetili

Гавран
9 mjeseci prije

Upravo je odradio Rusima posao. Otišao na savetovanje sa komandantima i savetnicima u Dnjepropetrovsk. Pošto je tako markirao leglo, kada je napustio sastanak doletela je ruska raketa i zaključila sastanak.

Amater
9 mjeseci prije

Zapad sprema teren da ga pusti niz vodu

nekoime
9 mjeseci prije

Zakopat će ga…

Ady Hus
9 mjeseci prije

sve je vec spremno, samo nek debil umre..

Max
9 mjeseci prije

Zamjenit će ga Rezervski.

Njokar
9 mjeseci prije

Pa zna se tko se u ovoj denacifikaciji i neutralizaciji Ukrajine služi terorizmom! Duga je lista ter aktova, od Odese do Tatarskog i Darje Dugine, od 14.000 ubijenih (807 djece!) prije SVO, do plinovoda, dušikovoda, brane, mosta…
Tom će liku sam ukrajinski narod suditi i presuditi!
Rusi, kad bi htjeli, odavno bi ga “riješili”.

Jere
9 mjeseci prije

Beži, Zelec, beži Zelec
cuk ti bu pobegel,
cuk ti bu pobegel,
cuk ti bu pobegel.
Beži, Zelec, beži Zelec
cuk ti bu pobegel,
a metak u potiljak
dobiš,
a metak od tvojih
dobijaš,

Crni Golf 4 vrata
9 mjeseci prije

… evo i moja prijateljica vrana zna da će roktavu svinju Zelenskog ubiti “dragi” i “miroljubivi” Amerikanci ili Englezi i da će za to, po starom dobrom običaju, optužiti Putina isto kao što su bojnim otrovom u Engleskoj, smaknuli onog agenta i njegovu kćerku………. Svašta..

Karma
9 mjeseci prije

Poslije nosatog drugi nosati

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI