Prema Putinu, napad na Sjeverni tok bio je čin terorizma

Eksplozija Sjeverni tok 2
20 komentara

Operacija sabotaže bila je “očit” pokušaj onemogućivanja i isključivanja Rusije kao dobavljača energije

Oštećenje plinovoda Sjeverni tok bio je “čin državnog terorizma” s ciljem eliminacije ključnog energetskog konkurenta Zapada, rekao je ruski predsjednik Vladimir Putin na virtualnom summitu čelnika G20. Sjeverni tok 1 i 2 sastojali su se od dva odvojena plinovoda koji su povezivali Rusiju i Njemačku. Tri od četiri linije uništene su u seriji eksplozija u blizini danskog otoka Bornholma prošlog rujna, prekinuvši njemačke energetske veze s Rusijom i ostavivši njezino gospodarstvo ovisno o plinu oslonjenim na skuplji američki ukapljeni prirodni plin. “Kako bi se eliminirali konkurenti i stekle prednosti, koriste se nepoštene metode natjecanja”, rekao je Putin. ”Ne samo uništavanje transportnih i logističkih lanaca i međunarodnih kanala plaćanja, nego i djela državnog terorizma”.

“Eklatantan primjer toga je eksplozija plinovodnog sustava Sjeverni tok, koji je položen uzduž dna Baltičkog mora”, dodao je.

Iako Putin nije identificirao krivca za bombaški napad, ranije je rekao da se “u potpunosti slaže” s američkim novinarom Seymourom Hershom, koji je za sabotažu okrivio CIA-u. Pozivajući se na izvore unutar obavještajne zajednice, Hersh je naveo da je agencija izvela napad uz pomoć norveške mornarice, prema izravnim zapovijedima Bijele kuće.

Ruski predsjednik tvrdio je da su SAD imale koristi od napada zbog svog položaja dobavljača ukapljenog prirodnog plina Europi. Konkurentska teorija koju su popularizirali brojni zapadni mediji sugerira da je tim ukrajinskih komandosa uništio cjevovode, koristeći unajmljenu jahtu za transport eksploziva do mjesta eksplozije. Ranije ovog mjeseca, Washington Post je imenovao Romana Chervinskog, ukrajinskog pukovnika bliskog Službi nacionalne sigurnosti (SBU) i glavnog ukrajinskog generala, Valerija Zalužnog, kao nalogodavce napada.

Chervinsky je odbacio optužbe kao “rusku propagandu”, unatoč činjenici da potječu iz američkih novina, citirajući europske i ukrajinske dužnosnike.

PutinrusijaSjeverni tok
Pretplatiti se
Obavijesti o
20 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Neka se zna
5 mjeseci prije

Prema meni, ubijanje I unistavanje ukrajine je cin terorizma pokrenut psihopatskom osobom frustriranom svojim visinom I erotskom disfunkcijom zbog previše botoksa

nastran
5 mjeseci prije

a kaj drugo, to je napad na civilni objekt

hiber
5 mjeseci prije

Bila bi duga lista drzavnog terorizama kad bi se zbrajala nedjela anglosaksa I cionista

dona
5 mjeseci prije

doći će i ta cica na kolica tko god s vragovima tikve sadi o glavu mu pucaju, ovaj se ukrojinac pravi sada blesav ali obiti će mu se o glavu , neće imati mira

Steve
5 mjeseci prije

Postoji i norveški, pa Rusi izvol”te, vežbajte…

wagner r
5 mjeseci prije

putin se najbolje razumije u terorizam

Bruno
5 mjeseci prije

Može zapad optužiti i moju prababu. Vjerojatnost da su napad na sjeverni tok izveli Ukrainci je jednaka.

Max
5 mjeseci prije

To je bila strateška sabotaža.

abc
5 mjeseci prije

Svi koji obožavaju američki terorizam, nemaju prava presuđivati ili kritizirati ostale, jer nema goreg terorizma od američko-sionističkog.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI