Prema Putinu nema više potrebe za velikim napadima na Ukrajinu

Putin - Napadi na Ukrajinu
17 komentara

Samo sedam od gotovo 30 lokacija koje je Rusija ciljala nije pogođeno, objasnio je predsjednik

Trenutačno nema potrebe za dodatnim raketnim napadima velikih razmjera na ukrajinske ciljeve, rekao je u petak ruski predsjednik Vladimir Putin.

Tijekom konferencije za novinare u Astani, u Kazahstanu, objasnio je da ruska vojska sada slijedi druge ciljeve, jer samo sedam od nekih 29 ciljeva koje je odredilo rusko Ministarstvo obrane nije pogođeno u bombardiranju ranije ovog tjedna. “Ali ti se objekti postupno dovršavaju. Nema potrebe za masovnim udarima, barem za sada”, rekao je Putin. U srijedu je ukrajinski ministar energetike German Galuščenko otkrio da je oko 30 % energetskih postrojenja u zemlji oštećeno u dva uzastopna dana ruskih udara, prema CNN-u.

Putin je rekao da Moskva nema namjeru uništiti Ukrajinu kao državu, a trenutna situacija je odgovor na neprijateljske akcije Kijeva. Objasnio je da Ukrajina nije blokirala opskrbu vodom za gotovo dva i pol milijuna ljudi koji žive na Krimu, ruske snage ne bi morale ući u zemlju, radi ponovnog otvaranja.

“Da nisu to učinili, ne bi bilo drugih protu-akcija”, primijetio je predsjednik, dodajući da nedavni napad na Krimski most sada tjera Moskvu na ”duboko promišljanje” o budućnosti, koliko je važno za Rusiju uspostaviti vezu s Krimom preko ukrajinskog teritorija. Upitan žali li ili ne zbog odluke o pokretanju vojne ofenzive na Ukrajinu, Putin je istaknuo kako je “sve što se danas događa najblaže rečeno neugodno”. Ipak, ruski je čelnik inzistirao na tome da bi se “sve ovo dogodilo malo kasnije, ali samo u gorim uvjetima za nas”, tvrdeći da su akcije Moskve bile pravovremene i ispravne.

Rusija je poslala vojsku u Ukrajinu 24. veljače, navodeći kao razlog neuspjeh Kijeva u provođenju sporazuma iz Minska, koji su bili osmišljeni kako bi regijama Donjeck i Lugansk dali poseban status unutar Ukrajine. Protokoli, uz posredovanje Njemačke i Francuske, prvi su put potpisani 2014. Bivši ukrajinski predsjednik Petro Porošenko od tada je priznao da je glavni cilj Kijeva bio iskoristiti primirje za kupnju vremena i “stvaranje moćnih oružanih snaga”.

U veljači 2022. Kremlj je priznao republike Donbasa, koje su se u međuvremenu pridružile Ruskoj Federaciji, kao neovisne države i zatražio da se Ukrajina službeno proglasi neutralnom zemljom, koja se nikada neće pridružiti nijednom zapadnom vojnom bloku. Kijev inzistira na tome da je ruska ofenziva bila potpuno ničim izazvana.

PutinRakenti Napadrusijaukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
17 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Гавран
1 godina prije

Vojni komentator:
Више од 50% енергетских система Украјине је већ пало, радимо све да легне и не покуша да се подигне, да схвате да нема смисла да га поправљају, поново ће летети. Зато мислим да ће све бити у реду, а да ће им све бити лоше.

cakani
1 godina prije

Nije da nema potrebe nego nemate vise cime , jako ste glupi pa ste usli u tu namjestenu igri iscrpljivanja pa sada nemate gdje ni nazad a naprijed vec odavno ne mozete.

Roky
1 godina prije

Jadno putine unistavas civilnu infrastrukturu zbog gubitaka na bojnom polju i sigurno si svjestan da ces morati platiti odstetu za to mislim ruski narod koji ce biti izolovan dok ne namire stetu.

Xam
1 godina prije

3d šahist dobio po prstima pa se zavukao ispod kamena.

Max
1 godina prije

Čini se da je cilj postignut.

tihobl
1 godina prije

Vec sam napisao da je ovo bilo pretposlednje putinovo upozorenje.

Partizan
1 godina prije

Joj ovih trolova s copy/paste komentarima i koji se preko portala logično direktno obraćaju Putinu i cjelokupnom ruskom narodu, a ja bi se dao okladiti da nijedan Rus nikada nije čitao članke s logičnog, a kamoli komentare.

Partizan
1 godina prije

Ovo u Ukrajini je kao naslov one popularne serije “Tražili ste – gledajte!”.

Jadranka
1 godina prije

Zato bu sad započeli veliki napadi na Rusiju 😂😊😀

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI