Prema Putinu ukrajinska vojska iskorištena je kao topovsko meso

Putin - Ukrajina
55 komentara

Kijev nema obzira prema svojim gubicima i pogubljuje one koji ne pokažu poslušnost, utvrdio je ruski čelnik

Ruski predsjednik Vladimir Putin kaže da se Rusija ne bori protiv naroda Ukrajine, nego protiv onih koji bi ih iskoristili kao topovsko meso u tekućem vojnom sukobu između Moskve i Kijeva. Obraćajući se majkama ruskih vojnika u petak, predsjednik je rekao da oni koji opskrbljuju Ukrajinu oružjem i financiraju vladu u Kijevu nemaju obzira prema gubicima Ukrajine. U međuvremenu, oni koji se ne pridržavaju zapovijedi pogubljuju se na licu mjesta pred očima svojih suboraca, dodao je Putin.

“Naši dečki su to vidjeli iz prve ruke. Tijela pogubljenih su samo ostavljena da leže. Nedavno je bio još jedan slučaj, petero ljudi je upucano ispred stroja, onih koji su odbili otići ili su napustili svoje položaje”, rekao je predsjednik. Čini se da je mislio na incident koji je prošli tjedan izvijestilo rusko Ministarstvo obrane, u kojem je Kijev navodno poslao nacionalističke militante u selo Belogorovka kako bi “doveli stvari u red” i zastrašili ukrajinske vojnike, od kojih je veliki broj odbio slijediti zapovijedi, nakon čega su bili strijeljani.

“Potpuno je drukčija moralna atmosfera u kijevskim snagama”, istaknuo je Putin, dodavši da je to još jednom potvrdilo da “imamo posla s neonacističkim režimom, bez ikakvih pretjerivanja”. Predsjednik je rekao da se u svjetlu takve situacije Moskva dodatno uvjerava da čini pravu stvar štiteći ljude koji žive na teritoriju koji  se nedavno pridružio Ruskoj Federaciji.

Prošlog mjeseca Rusija je pripojila Narodne Republike Donjeck i Lugansk, kao i bivše ukrajinske regije Herson i Zaporožje, nakon što su ti teritoriji održali referendume o pripajanju Rusiji.

Rusija je poslala trupe u Ukrajinu 24. veljače, navodeći kao razlog neuspjeh Kijeva u provođenju sporazuma iz Minska, koji su bili osmišljeni kako bi regijama Donjeck i Lugansk dali poseban status unutar Ukrajine. Protokoli, uz posredovanje Njemačke i Francuske, prvi su put potpisani 2014. Bivši ukrajinski predsjednik Petro Porošenko od tada je priznao da je glavni cilj Kijeva bio iskoristiti primirje za kupnju vremena i “stvaranja moćnih oružanih snaga”. U veljači 2022. Kremlj je priznao republike Donbasa kao neovisne države i zatražio da se Ukrajina službeno proglasi neutralnom zemljom koja se nikada neće pridružiti niti jednom zapadnom vojnom bloku. Kijev inzistira na tome da je ruska ofenziva bila potpuno ničim izazvana.

PutinrusijaTopovsko Mesoukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
55 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Max
1 godina prije

kao nekoć mudžahedini u Afganistanu. Ali Rusija je djelom podbacila.

hiber
1 godina prije

Da, naravno. Samo sada Ukrainci ispaljuju 4-6.000 hitaca, a rusi su pali sa 40.000 na 8.000 dnevno. Uz to je 2.000 ukrainskih hitaca “pametnije”. Ukratko, sada su rusi postali topovsko meso, naročito ovi mobilizirani. Uz to podatak da je od 350 zapadnih haubica (155 kalibra) trećina na obnovi potvrđuje ovaj podatak, sa činjenicom da istok Europe uspješno opslužuje onaj dio ukrainske artiljerije kalibra 152. Za 15 dana ide led, pa cemo vidjeti…

hiber
1 godina prije

Putin je malo prolupao i sto se tiče rusa. Na toboznjem sastanku sa ruskim majkama je tvrdio da je bolje da rusi ginu u ratu, nego da umiru od alkohola i saobraćaja. Pa ih oni mobiliziraju da kad već moraju poginutu da povuku i kojeg brata ukrainca i zarade koju kintu. Tako da je prenos morao biti prekinut nakon 9 minuta. Ne zbog odabranih majki, nego zbog Putina.

1 godina prije

Niko ne voli da ide u rat, svi bi nekako da eskiviraju tu obavezu a onda – nema vojske. Zato opisana vrsta “motivacije” nije toliko neobična, posebno kod onih koji gube rat, koji na taj način jedino mogu da zaustave paniku. Oficiri za koje su vojnici samo topovsko meso, koje njihova sudbina ni najmanje ne dotiče i koji o vojnicima brinu samo toliko koliko da ne ostanu bez “radne snage” su u najmanju ruku psihopate a uglavnom i zločinci kojima je rat prirodno stanje svesti. Većina misli da je lako biti oficir u ratu – kao što misle za svoje šefove na poslu. Ali nije tako, normalnom čoveku u ratu je teško da balansira između obaveze i čovečnosti (posebno oficirima). Bojim se rata, ne samo zbog svojih već i zbog sebe ali ne zbog tela već zbog duše. To je vreme odluka koje se moraju doneti a koje mogu da… Čitaj više »

Kit
1 godina prije

Ne ubij.

tihobl
1 godina prije

Putin je izjeo g..no svojim izjavama da su braca i naredbom o selektivnom koristenju artiljerije. Narod Donjecka mu to najvise zmjera. Svaki dan ih nekoliko pogine od ukrajinskih i nato granata, a vojska ne smije da odgovori po pozivcijama u Avdijevki jer tamo ima civila. Pitaju se sta je vrjedniji zivot nekoga iz susjednog grada od njihovog.

Izlijecice se rusi te bolesti. Jos nekoliko snimaka ukropa sa mucenjima i pogubljenjima i rusi ce se otresti bolesti. A onda idu FAB-1500, FAB-3000 i FAB-5000.

eukolonija
1 godina prije

Sjetimo se samo Američke intervencije u Japanu, Vijetnamu ili Iraku. U Japanu su bacili atomsku, u Vijetnamu su koristili napalm a Irak su sravnali sa zemljom. Rusija profesionalno i časno obavlja denacifikaciju Ukrajine. Ukrajinci još imaju struju, televizor i internet. Zelenski se još slobodno šeta. Mostovi su očuvani, drumski i željeznički koridori.

tihobl
1 godina prije

Upravo gledam trakotijadu iz Hersona. Ukri evakuisu grad (i civile i vojsku). Dosla zima, putevi razvaljeni pa ne mogu doturiti dovoljno hrane, brana klimava moze puknuti, struje nema jer je NE u Energodaru iskljucena i HE u Novoj Harkovki …

Ostaju granicari i nesto vojske, sve ostalo bjezi.

tihobl
1 godina prije

Артиљерија коју САД и њени савезници испоручују Украјини се стално квари или оштећује, пише Њујорк тајмс, позивајући се на званичнике.
Отприлике трећина западних хаубица заврши у стању које није за употребу.

Савет министара Белгије одобрио испоруку 2 мобилне лабораторије Украјини – Министар одбране Лудивин Дедондер

South China Morning Post: „Уморни Запад би могао да гурне Украјину за преговарачки сто са Русијом“

Украјински народ ће бити ослобођен од неонацистичких владара, заслужују да живе у пријатељству поред словенске браће, изјавио је руски министар спољних послова Сергеј Лавров

Draggo
1 godina prije

hehehehehe…. vidim ima jedan komentator koji vjeruje da postoji “medjunarodno pravo”…ali za koga, kada?
Postao mi je odbojan pa mu ne zelim spomenuti ni ime.
Jednom sam vidio kako ga je novinar N.B. na facebook poslao u ku* c

Draggo
1 godina prije

Danasnja vijest, o medjunarodnom zakonu….REUTERS

Chevron Corp je u subotu dobio američku licencu koja drugoj po veličini američkoj naftnoj tvrtki omogućuje nastavak proizvodnje u Venezueli i uvoz sirove nafte iz te južnoameričke zemlje u Sjedinjene Države.
BRAVO…….

Odluka omogućuje Chevronu da oživi postojeće naftne projekte u zemlji pod sankcijama SAD-a i donese nove zalihe nafte rafinerijama u Sjedinjenim Državama. 
BRAVO za Ameriku.

I ja bi sine.

tihobl
1 godina prije

Земље које примају украјинске избеглице треба да буду спремне на то да могу да остану тамо годинама након завршетка непријатељстава – потпредседница Европске комисије Дубравка Шуица

tihobl
1 godina prije

Исток Украјине складишти око 500 хиљада тона литијум оксида.

Још прошле године, аустралијска фирма Еuropean Lithium саопштила је да је у процесу добијања права на два перспективна налазишта литијума у Доњецкој области у источној Украјини и Кировограду у центру земље.
У то време, компанија је рекла да има за циљ да постане највећи европски снабдевач литијума. А у погледу доказаних резерви и истражених ресурса литијума, Украјина се може сматрати најбогатијом земљом у Европи.

tihobl
1 godina prije

Фондација Сорош напушта Таџикистан након 25 година рада у земљи.

tihobl
1 godina prije

Ruski centri za odvikavanje od droge neovlasteno koriste poster Zelenskog sa natpisom: “Radimo i sa najtezim slucajevima”.

Lucija, prva
1 godina prije

“Britanski ministar odbrane Ben Volas, pozvao je Oružane snage Ukrajine da pokrenu ofanzivnu operaciju ove zime. Bivši član Saveta Federacije Ruske Federacije i pukovnik u penziji, Franc Klincevič, izjavio je, da je britanski zvaničnik jednostavno poslao ukrajinske vojnike na klanje. Ben Volas je podsetio vojnike Oružanih snaga Ukrajine, da se ove zime ne žale na hladnoću, pošto su im zapadni partneri poklonili čak 300.000 kompleta zimskih uniformi. Umesto da se žale, ukrajinski militanti treba da iskoriste vremenske prilike i pređu u ofanzivu.” Ovog Vol Assa – to je onaj debeli ćelavac su htjeli staviti kao…zamjenu za Stoltenberga. Makron se usprotivio. Englezi tvrde da je to fobija od Engleza. Ja baš nisam sigurna. ———- “Oružane snage Ukrajine nekoliko puta dnevno, bezuspešno pokušavaju da probiju liniju odbrane u Luganskoj Narodnoj Republici. Ovo je saopštio potpukovnik „Narodne milicije“ LNR, Andrej Maročko. On je takođe istakao, da ruske snage uspešno odbijaju sve napade ukrajinske… Čitaj više »

mladen3x
1 godina prije

Nebi ja nikad bio strijeljan ako sam pripadnik oružanih snaga i imam automat i bombe pri ruci uz zdravu pamet,pih…

tata mata
1 godina prije

ne slazem se sa tobom , ja za sebe smatram da sam nacionalista i stavljam svoj narod i svoj zavicaj ispred bilo kojeg naroda ,svidjelo se to nekome ili ne ,ali nemoj me stavljati u isti kos kao kvislinge poput mladena ,hibera i CO , koji smatraju da treba da se dodvorimo i budemo sluge amerikancima ili englezima ,jer smo kao manje vrijedni ili sramota sto smo slaveni

Gnostik
1 godina prije

Ukrajinska psihopatska vrhuška šalje ukrajinsku omladinu Rusima u peć, bukvalno.

Rimtutituki
1 godina prije

Kad su rekki Churchill da Romel pobjedjuje u africi,on na to,ali nama je tendencija bolja,pobjedjujemo.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI