Prema senatoru, iza skandala s Valijevom vjerojatno stoje špijuni

Skandal sa ruskom predstavnicom na Olimpijskim igrama
15 komentara

Zapadne obavještajne agencije možda su ”manipulirale” optužbama za doping u vezi s ruskom klizačicom na Olimpijskim igrama

Tekuća saga o Kamili Valievoj, 15-godišnjoj ruskoj umjetničkoj klizačici optuženoj da je pala na testu na droge uoči Olimpijskih igara u Pekingu, miriše na miješanje “znate koje” tajne službe, izjavila je novinarima u petak glavna ruska senatorica Valentina Matvienko.

“Zašto se priča u početku pojavila kao glasina u nekim zapadnim medijima, a ne kao službena izjava”, rekla je Matvienko u Moskvi. “Ovo je u najmanju ruku čudno.”

“Po mom mišljenju, više su jasnoće dodale nedavne inozemne izjave, iz kojih je jasno da pokušavaju povezati ovu priču sa Zakonom o Rodčenkovu. Sjećamo se tko je tada stajao iza toga, a sada shvaćamo da sve to počinje izgledati kao manipulacija specijalnih službi, znate koje”, dodala je.

Zakon o Rodčenkovu usvojio je američki Kongres 2019. Nazvan po Grigoriju Rodčenkovu, osramoćenom ruskom znanstveniku koji je pobjegao na Zapad i tvrdio da je bio umiješan u državno sponzoriran doping sportaša, omogućuje Washingtonu da sankcionira zemlje optužene za sudjelovanje u aferama povezanim s dopingom.

Matvienko je dodala da će ruski odvjetnici “dokazati apsurdnost” optužbi za doping protiv Valieve. Kao predsjednica Vijeća Federacije, gornjeg doma ruskog zakonodavnog tijela, ona je treći najviši dužnosnik u Rusiji nakon predsjednika i premijera.

Kremlj je također podržao klizačicu. “Apsolutno, velikom većinom podržavamo Kamilu Valievu u svakom slučaju i pozivamo sve neka je podrže”, rekao je u petak glasnogovornik predsjednika Dmitrij Peskov.

“Kamila, ne skrivaj lice, ti si Ruskinja. Hodaj ponosno i što je najvažnije, natječite se i pobijedite sve!”, on je dodao.

Valieva je ušla u povijest u ponedjeljak, kada je postala prva klizačica koja je ikada skočila četverostruko na Zimskim olimpijskim igrama. Učinila je to dvaput tijekom slobodnog klizanja, a zatim je pomogla reprezentaciji Ruskog olimpijskog odbora da osvoji zlato ispred SAD-a i Japana.

Već sljedećeg dana objavljeno je da je Valieva bila pozitivna na trimetazidin, lijek za srce koji se ne smatra pojačivačem performansi, ali ga je ipak zabranila Svjetska anti-dopinška agencija (WADA). Ruska anti-dopinška agencija (RUSADA) odmah je suspendirala Valievu, no ona je 09. veljače dobila žalbu i nastavila se natjecati. WADA sada nastoji poništiti žalbu i zabraniti joj daljnje sudjelovanje na Olimpijskim igrama.

Predsjednik Ruskog olimpijskog odbora, Stanislav Pozdnjakov, postavio je pitanja o vremenu izvješća i vremenu koje je bilo potrebno za obradu uzorka Valieve, napominjući da je dostavljen krajem prosinca, ali nije obrađen od strane WADA akreditiranog laboratorija u Švedskoj do veljače, davno je prošao WADA-in vlastiti rok od 20 dana.

“Ne mogu se sjetiti nijedne prethodne situacije kada je trebalo toliko vremena za rezultat”, rekao je Pozdnjakov u petak.

Kamili ValievojmanipulacijaOlimpijske igrerusija
Pretplatiti se
Obavijesti o
15 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
hope
2 godine prije

ajme meni,konacno shvatih da je ovo sarkazam!🤣bravo!

hope
2 godine prije

anglosaksonski shit ne dozvoljava slavenskim narodima da budu bolji i pametniji a to zapravo i jesu!

ledeno doba
2 godine prije

svakdonevnevne vijesti iz “Truman šoua”

what a fuck, ili po naški, nemojte me zayebavati…

kakav doping ,. o čemu pričamo?

kada su svi sportaši dopingirani fuckcinisani genetskim dopingom…

što je uvjet da sudjeluju na ovom fašistiško-satanističkom cirkusu bez gledatelja

Max
2 godine prije

I to je noguće.

Ico
2 godine prije

Anglosaksonci mrze Slavene više nego Adolf Hitler!

grom iz vedra neba
2 godine prije

Sarkazam ti je bezveze. Pola ih neće ni shvatit da je sarkazam u ovom sarkastičnom svijetu.

grom iz vedra neba
2 godine prije

Dragi moji Rusi, kad ćete konačno shvatit da vas ameri i anlosaxi prcaju… Nastavile li tako naivno dalje još ću počet mislit da čak i uživate u tom…

Kardinale
2 godine prije

Dragi rusi dignite zid prema zapadu i bacajte im smece preko zida. Gamad masonska.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI