Prema Seymouru Hershu, Zelenski i njegovi pomoćnici ukrali su barem 400 milijuna dolara pomoći Zapada

SAD i Zelenski
53 komentara

Korupcija u Ukrajini možda je na razini onoga što je viđeno u Afganistanu, tvrdi istraživački novinar

Ukrajinski predsjednik Vladimir Zelenski i njegovi visoki dužnosnici zgrću stotine milijuna dolara američkih poreznih obveznika, ustvrdio je u srijedu istraživački novinar Seymour Hersh. Navodna prijevara uključuje čak i sheme koje uključuju trgovinu sa samom Rusijom. Zelenski i njegova svita pronevjerili su najmanje 400 milijuna dolara iz američkih fondova namijenjenih nabavi dizela prošle godine, naveo je Hersh u novom članku na Substacku, pozivajući se na procjenu CIA-e.

U međuvremenu, Kijev je navodno kupovao dizelsko gorivo, koje je neophodno za ratne napore, od same Rusije i u tom procesu ukrao velike iznose američkih sredstava namijenjenih plaćanju dizela. Ranije su se u različitim medijima pojavila izvješća o tome kako su naftni derivati podrijetlom iz Rusije dospjeli u Ukrajinu preko posrednika, odnosno Bugarske i Latvije. Shema koja uključuje baltičku državu, a koju je prošli tjedan opisao latvijski televizijski program Neka Personiga, možda je prekršila proturuske sankcije EU-a.

Stručnjak kojeg je citirao Hersh usporedio je razinu korupcije u ukrajinskoj nabavi s onim što je viđeno u Afganistanu, kada je u Kabulu bila na čelu vlada koju su podržavale SAD. Prema njegovim izvorima, ministarstva u Kijevu se natječu u osnivanju lažnih tvrtki za izvoz oružja i streljiva, pri čemu relevantni dužnosnici profitiraju od mita. Američka vlada je u međuvremenu izjavila da nije vidjela dokaze da je oružje Zapada isporučeno u Ukrajini preusmjereno negdje drugdje.

Hersh je citirao obavještajni izvor koji opisuje siječanjski sastanak između Zelenskog i direktora CIA-e Williama Burnsa. Američki dužnosnik navodno je predstavio popis od 35 generala i ministara za koje CIA-a zna da su korumpirani. Visoki ukrajinski dužnosnici također su se požalili da je Zelenski “uzeo veći dio ukradenog novca umjesto da je taj novac dao vojsci”, objasnio je izvor, uspoređujući sastanak sa scenom iz mafijaškog filma iz 1950-ih. Odgovor ukrajinskog vođe bio je otpuštanje desetorice korumpiranih dužnosnika tjedan dana kasnije, prema Hershu.

Krajem siječnja Zelenski je otpustio niz ljudi iz kabineta ministara, regionalnih uprava i drugih dijelova ukrajinske vlade. Kijev je tvrdio da je taj potez dio njegove strategije za borbu protiv korupcije. Očekivalo se da će ministar obrane Aleksej Reznikov, koji je upao u skandal oko kupnje preskupe hrane za vojsku, u to vrijeme biti smijenjen, ali je preživio čistku.

Hershovi izvori okrivili su državnog tajnika Antonyja Blinkena i savjetnika za nacionalnu sigurnost Jakea Sullivana za aktualnu krizu u američkoj vladi, koja navodno pati od neslaganja između Bijele kuće i obavještajne zajednice. Dvojica najviših vanjskopolitičkih dužnosnika pokazala su “oštru ideologiju i nedostatak političke vještine” oko ukrajinskog sukoba, prema izvorima.

KorupcijaSADSeymour Hershukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
53 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Ivan
1 godina prije

Dio novca od pomoći se (ne)pravilno raspoređuje između ukrajinske, američke i EU ‘elite’. Nešto stigne i ukrajincima.

eks
1 godina prije

Ma nije moguće. Zeleni je patriota i borac za demokratiju, a ćapanje love je nagrada za vernost vladarima imperije zla . kao i njegovi sponzori.

duki
1 godina prije

Ma nisu ! Čovjek lupeta !
0.5% od kompletne pomoći ?
Za naš C.D.C. (engleski) čisti amaterizam !
Ha..haaa i još jednom haaaagggghhhh….

Tupko Glupko
1 godina prije

U Rusiji su gorivo i energenti nekoliko puta jeftiniji nego u Europi, tako da to švercanje iz Rusije u Ukrajinu uvjerljivo zvuči.
Hoće li i ova informacija ostati obavijena velom tajne, kao i sabotaža Sjevernih Tokova?
Ukrajinska politička elita najbolje zna je li informacija točna.
Ako jest, onda Zelenski i društvo ne plešu kako izuzetni hoće.

Max
1 godina prije

Možda i milijarde.

Dragan bumbar
1 godina prije

Ovako stave novinara na podstolje i daju mu par tocnih informacija koje su shock za telad, i onda ga koriste sa ovakvim sranjima. Cuj samo 400M, i mala djeca znaju da vecina novca koje ide sa zapada za Ukrajinu zavrsi na drugim racunima.

C.F.
1 godina prije

Mozda nekim tankerom i preko Hrvatske.
Imamo mi experte za naftu i tehnologiju za nevidljive jahte i tankere..

Izm
1 godina prije

Nitko ne kontrolira ukrajinske banke I ispiranja novca, to je zapadna demokracija kojoj smo svi nasjeli.

sebastian
1 godina prije

Samo toliko?!Ne vjerujem.Barem 10 puta toliko.

nessy
1 godina prije

Po nekim drugim izvorima, ukradeno je neusporedivo vise od 400 miljuna, sto gotovine, sto oruzja izvezenog uglavnom u Africke zemlje. Navodno, ameri sve to znaju (a bilo bi cudo da ne znaju), i dio novca zavrsi i kod njih, sto je jedan od razloga zasto se prave englezi. Za kradju novca za dizel, cak ne treba puno pameti. Dovoljno je otvoriti firmu u drzavi koja nije pod sankcijama (Indija npr.), kupiti jeftino gorivo od rusa, i uvesti ga u UA, kao skupi dizel. Razlika je pozamasna.

Iwo
1 godina prije

EU uveli sankcije na muzicare Wagnerovce i na e-novine RIA novosti. Kazu iz EU da ria novosti siri rusku propaganda na ruskom jeziku. 😂 😂 Ovi su potpuno otisli u fasiste

Drljo
1 godina prije

Jedan neovisan portal u Kini je objavio da Putin planira pobjeći na Tibet. Navodno je već kupio imanje. Priča se da i on shvaća da je izgubio rat i da će biti velikih problema u Rusiji.
Evo, ovo vam je u skladu s vašim člankom.

Dux
1 godina prije

Kao sad je to novo da su Zeleni i ekipa drpili lovu, Ukraina proglašena najkorumpiranijom zemljom još prije rata, a moš mislit šta je sada, ….

Cid o
1 godina prije

Puno vise. Sto je 400 miliona medju prijateljima

Ivan
1 godina prije

Svinju sto prje treba skratiti za glavu. Govno jedno smrdljivo dok ukrajinski narod gine on gomila lovu..

Lucija, prva
1 godina prije

Evo čim se još bave, usred rata. Preimenovanjem ulica. Pogodite kako:

“In April 2023, a majority of people who partook in a vote regarding the renaming of Przhevalsky Street [uk] in Kyiv voted to rename the street after Volodymyr Kubijovyč. ”

Poznati nacist.
Naravno, sumnjamo li uopće, drugi komentator (🙂, znamo čiji i koji), je odmah znao odgovor:

“However, following a complaint from Israeli ambassador to Ukraine Michael Brodsky, the mayor of Kyiv, Vitalii Klychko, personally intervened and prevented the street from being renamed”

Lucija, prva
1 godina prije

“Ukrajinski ambasador u Velikoj Britaniji Vadim Pristajko je izjavio da ce se Ukrajina boriti do zadnjeg Ukrajinca.

Oba sina ovog suvremenog Vuka Mandusica nisu u Ukrajini, jedan je u Engleskoj, drugi u Belgiji.”, fb, index

Lucija, prva
1 godina prije

Obratite pažnju: Sve to.što tvrde da je propagnda, pokazalo se do sada istinitim. Ne samo na terenu, već u njihovim dokumentima. “Americki izaslanik za borbu protiv dezinformiranja je jucer u Skopju najavio pojacanu borbu protiv ruskog dezinformiranja koje je otrovalo cijeli zapadni Balkan. Glavni centar ruskih operacija je naravno Srbija. U.S. special envoy on countering global disinformation says that countries in the western Balkan region have been “pretty seriously poisoned” by Russia’s influence campaigns. James P. Rubin, who heads the State Department’s Global Engagement Center, traveled to North Macedonia on a tour that also includes stops in Montenegro and Albania. “The main source of the threat in this part of the world is Russian-generated disinformation, often repeated and acting as a hub through Serbian media platforms and then repeated and promulgated here in the Western Balkans,” Rubin told a group of reporters late Tuesday in the capital, Skopje. apnews, us-… Čitaj više »

goran
1 godina prije

gdje god dodje amerika sa njom dolazi korupcija nevidjenih razmjera,baš me srvarno zanima do kojeg stupnja narod može trpit prije nego pukne?

Red Dog
1 godina prije

Moraju Ljudi.
Jer ce morati napustiti Ukrajinu.

Cider
1 godina prije

Cijeli svijet grca u korupciji i ispiranju novca a mene banka zaj* radi adrese. Kako u Siriji teroristi imaju racune u banci? Kako je u Siriji ISS imao na stotine novih Toyota? Kako u Ukrajini nema korupcije? Kako je Biden familia nedodirnuta.

Crni Golf 4 vrata
1 godina prije

Slava Putinu! Z❤️..

alexosijek
1 godina prije

OFF topic — nevjerojatno, no ponovo se dogodilo: SAD, Texas – eksplozija i ogromni požar na South Fork Dairy Farm u blizini Dimmita — izgorjelo i u eksploziji stradalo/izgorjelo/nestalo 18.000 krava…dakle, ovo zaista prelazi sve granice, nema više države u SAD-u koja nije doživjela neku odvratnu katastrofu…lp

dulebg
1 godina prije

A koliko su uzeli ovi iz Amerike što dodeljuju pomoć? Pa ja mislim da su oni glavne pirane u tom poslu: pokloni ti $100, s’ tim da dobiješ $30, uzmeš svojih $10, a ostatak ide kud je namenjen. To je recimo objašnjenje i neverovatnih cena američkog oružja.

Lucija, prva
1 godina prije

Još nešto je izašlo iz onih stotinjak dokumenata. Ameri očekuju – kraj Zelenskog. “У Сједињеним Државама страхују да би се Украјинци могли разочарати у руководство своје земље ако војни сукоб који је у току потраје – оценио је The Washington Post.         Амерички лист наглашава да ће се – што рат буде више трајао – повећавати вероватноћа ПРОМЕНЕ ВЛАСТИ У УКРАЈИНИ.         Такође: да се управо та процена налази у извештају америчке Одбрамбене обавештајне агенције (DIA), чији су тајни документи „процурили“ заједно са још стотинак других из Пентагона.         The Washington Post не прецизира да ли је реч о политичком или војном руководству Украјине, али указује да  „постоје изражене противречности између председника Владимира Зеленског и главнокомандујућег Оружаних снага Украјине Валерија Залужног“, којег неки сматрају „политичком претњом“ кијевским властима.”, fakti.org Jesam rekla da je Zalužni zamjena? Sumnjala sam i da je Arestovič … Engleska opcija. Bumo vidli. Btw, Ako Ameri predviđaju… Čitaj više »

Lucija, prva
1 godina prije

Još nešto je izašlo iz onih stotinjak dokumenata. Ameri očekuju – kraj Zelenskog. “У Сједињеним Државама страхују да би се Украјинци могли разочарати у руководство своје земље ако војни сукоб који је у току потраје – оценио је The Washington Post.         Амерички лист наглашава да ће се – што рат буде више трајао – повећавати вероватноћа ПРОМЕНЕ ВЛАСТИ У УКРАЈИНИ.         Такође: да се управо та процена налази у извештају америчке Одбрамбене обавештајне агенције (DIA), чији су тајни документи „процурили“ заједно са још стотинак других из Пентагона.         The Washington Post не прецизира да ли је реч о политичком или војном руководству Украјине, али указује да  „постоје изражене противречности између председника Владимира Зеленског и главнокомандујућег Оружаних снага Украјине Валерија Залужног“, којег неки сматрају „политичком претњом“ кијевским властима.”, fakti.org Jesam rekla da je Zalužni zamjena? Sumnjala sam i da je Arestovič … Engleska opcija. Bumo vidli. Btw, Ako Ameri predviđaju… Čitaj više »

Lucija, prva
1 godina prije

Nastavak. Potvrda navedenog, o potrebi smjene Zelenskog i okoline, u sljedećem tekstu:

“Foreign Policy: Врх Украјине је радикализацију становништва претворио у свог Франкенштајна,

Aмерички лист наводи да ће то бити велика препрека преговорима са Pусијом

За илустрацију цитирао речи секретара украјинског Савета за безбедност и одбрану, Алексеја Данилова, да ће за Зеленског бити политичко самоубиство ако пристане на мировне преговоре са Москвом…

Foreign Policy процењује да питање преласка на дипломатију може изазвати и дубок раздор између Кијева и западних влада јер Зеленски жели Крим а оне сматрају да је Крим нешто због чега би Москва била спремна и на нуклеарни рат.

          „Украјина ће се вероватно суочити са све јачим позивима западних влада на неки облик привременог територијалног компромиса са Русијом“, указао је FP.”, fakti

Lucija, prva
1 godina prije

Dodatak:

“Vojni vrh SAD priprema nacrt sporazuma za kraj sukoba u Ukrajini, tvrdi američki novinar i dobitnik Pulicerove nagrade Simor Herš, a javljaju “RIA novosti”.

Ovaj dokument trebalo bi da bude ponuđen Ruskoj Federaciji “u slučaju njenog poraza”, tvrdi američki novinar.” (!!! 😏)

“Rečeno mi je da je pre dva meseca zajednički načelnik štabova dao instrukcije članovima štabova, odnosno u vojnoj termologiji rečeno ‘postavio zadatak’ – da izrade ugovor o završetku rata koji će ponuditi Rusima nakon poraza u bici u Ukrajini”, napisao je Herš na svom blogu na stranici “Substak”, pozivajući se na anonimni izvor.”

Imaju oni nešto i za slučaj da Rusi pobjede…😄
Citiram koment:
“Ima na netu neki intervju sa nekim britanskim politicarem gde on kaze: “Jasno mi je sta dobijamo ako pobedimo ali mi treba informacija sta dobijamo ako izgubimo.” Tako da te velike sile uvek nesto dobiju a mali izgube.”, b92

Ivan
1 godina prije

Kada ce Ukrajincima doci iz dupeta u glavu da trebaju zatuci ovo zidovsko lopovsko smece Zelenskog umjesto sto ginu za tu lopovcinu i njegovu bandu pljackasa i mafijasa?

Kardinale
1 godina prije

Gamad

gogo
1 godina prije

mislim da se ukrajinska mafija na čelu sa klaunom nebi zadovoljila sa 400m !

Prazni džepovi
1 godina prije

Nisu ga ukrali to im je isplaćena godišnja plaća za ulogu koju igraju.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI