fbpx

Premijeru Plenkoviću, raspustite vladu, raspišite izbore i pomozite svom narodu, jer sebi i svojima ste već “pomogli”

Plenković i Čorić

Nakon što je Vlada Andreja Plenkovića odbacila interpelaciju, Saboru Republike Hrvatske se obratila zastupnica Karolina Vidović-Krišto, pri čemu je iznova izložila dokaze o kriminalnim radnjama aktualne hrvatske vlade, pri čemu je hrvatskim državljanima ukradeno oko 2.200.000.000 kuna.

Interpelacija (latinski interpellatio), jedno od sredstava kojim zastupnici u parlamentu nadziru rad vlade i pokreću ispitivanje političke odgovornosti vlade, odnosno njezinih ministara. Interpelacija se podnosi u obliku pitanja što ga određeni broj zastupnika postavlja predsjedniku vlade ili pojedinomu ministru. Razlikuje se od običnoga zastupničkoga pitanja po tome što se o odgovoru vodi parlamentarna rasprava, koja završava glasovanjem o povjerenju vladi ili pojedinomu ministru, pa u slučaju izglasavanja nepovjerenja načelno rezultira ostavkom. U parlamentarnim sustavima interpelacijom se često služi oporba kao sredstvom za kritiku vladine politike uz mogućnost iskazivanja nepovjerenja vladi i njezinim ministrima. (Hrvatska enciklopedija)

Istinski demokrata, za koga se uzima Andrej Plenković, objeručke bi prihvatio zahtjeve oporbe iskazane putem interpelacije. Hrvatski narod je Andreju Plenkoviću ukazao povjerenje kako bi štitio njegove, a ne partikularne i strane interese. Afera Krš-Pađene je samo jedna od niza afera u kojima su sudjelovali aktualni i bivši Plenkovićevi ministri koji su bogatu zemlju Hrvatsku bacili na koljena.

Obraćanje saborske zastupnice Karoline Vidović-Krišto otkriva niz detalja koji predstavljaju djelovanje beskrupulozne koruptivne hobotnice. Nekada su političari za sto puta manji krimen, automatski podnosili ostavke i završavali u zatvoru. Skriveni iza maski, Plenković i ekipa nastavljaju ismijavati građane Republike Hrvatske, kao da se ništa nije dogodilo.

Premijeru Plenkoviću, raspustite vladu, raspišite izbore i pomozite svom narodu, jer sebi i svojima ste već pomogli. Ako i to nije dovoljno, pokrenut ćemo akciju prikupljanja novca da vas isplatimo i da nam više ne pomažete. Vaše odsustvo iz politike će koštati Hrvatsku puno manje nego vaše prisustvo. Duboko smo uvjereni.

Obraćanje saborske zastupnice Karoline Vidović-Krišto:


“Dame i gospodo,

Odmah uvodno treba konstatirati da je Vlada odbijanjem rasprave o možebitnim protuzakonitostima u projektu vjetroparka Krš-Pađene (a za pretpostaviti je da će vladajuća većina u ovom domu slijediti Vladu) potvrdila žalosnu činjenicu koju cijela hrvatska javnost zna – a ona glasi: karcinom korupcije se toliko proširio da je više nepodnošljiv.

Taj karcinom na hrvatskom tkivu jest vladajuća struktura sačinjena od HDZ-a i SDP-a i njihovih šegrta. A vjetropark Krš-Pađene je ogledni primjer korupcije započet 2013. godine od SDP-a i HNS-a, a nastavljen od Plenkovičevog HDZ-a i Pupovćevog SDSS-a. No, krenimo redom u raščlanjivanju ove mega-afere.

Razvoj proizvodnje električne energije putem vjetroelektrana svoj zamah dobiva krajem 90.-ih godina prošlog stoljeća, kada razvijene države prihvaćaju činjenicu potrebe za zaštitom okoliša.

Kao što znamo, vjetroelektrane su potpuno ekološki čiste, a u međuvremenu i dugoročno isplative, jer kao što znamo – dragi Bog nam ne šalje račune za vjetar.

Kako je na početku tog zamaha – izgradnja i proizvodnja tih vjetroelektrana bila jako skupa te investicijski neisplativa, manje-više su sve države, koje su donosile zakone o poticanju proizvodnje struje na bazi obnovljivih izvora, donosile i zakonska rješenja kojima su investitorima davali poticaje, kako bi ih motivirale na ulaganje u segment obnovljivih izvora energije.

Tako je i Hrvatska 2007. godine donijela zakone o obnovljivim izvorima energije, koji su od međunarodnih investitora bili pozdravljeni, jer su osiguravali dobru poticajnu cijenu od 71 lipe po kilovat satu (KWh).

Međutim, kako u gospodarstvu, tako i u drugim društvenim segmentima, vladajuće strukture duboke države uvijek u zakone ili podzakonske akte ugrade odredbe koje normalne investitore odbijaju, a privilegiraju odabrane, u pravilu one dubiozne i netransparentne.

I doista, konstatacija kardinala Bozanića od prije 20 godina – u slučaju Krš-Pažene u potpunosti se potvrdila, jer ovdje je doistariječ o grijehu struktura.

Naime, cijena koja je 2007. vrijedila u Hrvatskoj, Njemačkoj, Francuskoj, Portugalu, bila je izrazito visoka, jer su i investicijski troškovi bili visoki. Tada je jedan vjetroagregat bio u prosjeku visine 50-ak metara, s izrazito malim promjerom rotora. U međuvremenu je tehnologija napravila ogromne iskorake, te su već 2010. i 2011. na tržište došli veliki vjetroagregati: dvostruko viši, s dvostruko većim promjerom rotora, te s daleko sofisticiranijom tehnologijom. Sukladno tomu su rezultati proizvodnje (mjereći ih s početnim postrojenjima) bili i trostruko veći nego prije, a investicijski troškovi su se prepolovili, pa čak i trostruko smanjili.

Kada je 2007. poticajna cijena utvrđena u visini od 71 lipe, snaga jednog vjetroagregata bila je ispod jednog megavata. U međuvremenu su na tržištu vjetroagregati s po 3, 4 ili 5 megavata.

Uslijed tog tehnološkog iskoraka, koji je išao u korist potrošača ali i investitora, gotovo sve države, počevši od 2013. godine, započele su sa smanjivanjem poticajnih cijena u vjetroenergiji.

Pojedine članice Europske unije, primjerice Italija, Španjolska i Poljska, 2014. su retrogradno smanjile poticaje, to znači, investitorima koji su imali u tim državama valjane ugovore s tamošnjim agencijama, smanjene su – ugovorom zajamčene poticajne cijene.

2017. Španjolska je u potpunosti ukinula poticajne cijene, što je učinila i velika većina ostalih članica Europske Unije.

Ovdje ću citirati predsjednika uprave tvrtke „Wind-Europe“ Gilesa Dicksona, koji je 2017. godine, nakon što su sudjelovali na natječaju u Španjolskoj (u kojem je Španjolska ugovorila gradnju vjetroparka kapaciteta 3000 megavata, i to po cijeni 4,3 centa po kilovatu, što je 32 lipe), konstatirao slijedeće: „Kao što natječaji pokazuju, „on-shore“ vjetroelektrane su najpovoljniji izvor za proizvodnju ekološki čiste struje. Ključno je za investitore, kako bi ponudili što nižu cijenu, pravna sigurnost za dugoročno planiranje.“

Dame i gospodo, u ovome je ključ problema. U Hrvatskoj su zakoni i pravila nepouzdani, i tako su konstruirani da ta pravila uvijek netko mora arbitrarno potvrditi. To je ključni razlog zašto Hrvatsku izbjegavaju institucionalni, veliki investitori, koji posluju oprezno, ali čija su očekivanja za zaradom za svaku državu više nego poželjna.

U Hrvatskoj, nažalost, mogu poslovati investitori koji znaju funkcionirati u polulegalnom stanju, ili, narodski rečeno, loviti u mutnom. A Krš-Pađene jest ogledni primjerak tog stanja. Evo kronologije ove abnormalne, brutalne korupcije:

31. prosinca, znači, na staru godinu 2013., državna agencija HERA izdaje rješenja, a HROTE potpisuje ugovor za Krš-Pađene. U vladinom obrazloženju odbijanja ove interpelacije nedvojbeno je konstatirano da na dan potpisa ugovora s HROTE-om nije postojala građevinska dozvola, te s time niti je HERA smjela izdati rješenje o statusu povlaštenog proizvođača, niti je HROTE smio potpisati ugovor o otkupu električne energije.

Nadalje, prema pravilima koja su još 2007. utvrđena, a ta pravila su bila dobro zamišljena, investitor je bio dužan priložiti bankovno jamstvo kojim hrvatska država dobiva sigurnost da će taj projekt biti i izgrađen. S obzirom na to da je riječ o visokom iznosu, u ovom slučaju iznad 10 milijuna eura, tvrtka C.E.M.P. nije bila u stanju dati to jamstvo. I što se događa? Vlada najprije mijenja pravila i produljuje rok za dostavu jamstva, da bi nakon toga u potpunosti ukinula obvezu o dostavi jamstva.

Ovdje Vlada mijenja pravila i zakon zbog jednog pojedinca, a sve na štetu Hrvata i hrvatske države, te bez sustezanja krši vlastite zakone, dok istovremeno projekti iz segmenta vjetroenergije, koji zadovoljavaju uvjete, nisu imali mogućnost konzumirati zakonsko pravo i sklopiti ugovor s HROTE-om. To je dokaz zašto u Hrvatskoj nema stranih investicija i zdravih poduzetničkih inicijativa.

Jer, kako je moguće da se na staru godinu daje poticajna cijena od 71 lipu? Tu moram pojasniti da je 78 lipa koju spominjemo u obrazloženju interpelacije, današnja cijena koja je nastala zbog prilagodbe na godišnju stopu inflacije.

Odgovorni dužnosnici koji su potpisali te odluke dan prije stupanja na snagu povoljnije cijene, ne htijući čekati jedan dan, nisu nepismeni i itekako znaju računati. A i Hrvatska je tada već bila članica Europske Unije, pa su kroz različita izvješća znali da se poticajne cijene u cijeloj Europi masovno smanjuju.

Ako netko radi tako očigledne propuste, onda je ili poslovno neuračunljiv, ili je primio mito – gdje je tu DORH, gdje je policija?

Tome još pridodajte da se ugovorene obveze od strane Vlade prolongiraju, te na koncu u potpunosti ukidaju, čime se čini izravna šteta hrvatskim poreznim obveznicima, jer da je obveza o dostavi bankovnoga jamstva ostala, kao što je ugovorom bilo i definirano, ugovor bi morao 2014. biti raskinut, jer investitor nije izvršio ugovorne obveze. Taj investitor je tada mogao sklopiti novi ugovor – ali tada s cijenom od 53 lipe koja je bila na snazi 2014. godine.

U međuvremenu se Vlada mijenja. Ministar okoliša postaje Slaven Dobrović, te na zahtjev investitora, koji želi mijenjati građevinsku dozvolu, određuje obvezu izrade studije (ili procjene) utjecaja na okoliš tražene građevinske dozvole.

Međutim, investitor koji na dubiozan način posluje, nije naviknuo na transparentnost, te ne želi izvršiti nalog ministarstva.

2017. ministar postaje Tomislav Ćorić, koji bez ikakvog racionalnog razloga ukida rješenje svoga prethodnika. Ta bajka o tobožnjoj suglasnosti DORH-a da bi tobože investitor tužio Hrvatsku za naknadu štete nisu priče za malu djecu, nego uspavanke za male bebe. Tvrtka koja je očigledno na kriminalan način sklopila ugovor, nikakve šanse ni na jednom sudu ne bi mogla imati.

Ministar Ćorić bio je dužan štititi imovinu i sredstva hrvatske države, prijaviti nedvosmisleni kriminal u ovom projektu, te naložiti nadležnim agencijama raskidanje ugovora – no, Plenkovićev ministar Ćorić radi upravo suprotno.

Ovdje upućujem na slučajeve iz Italije i Španjolske gdje su se postojeći važeći ugovori mijenjali jer su bili na štetu građana tih država, i to je odgovorno ponašanje vlasti gdje funkcionira vladavina prava.

Investitor za Krš-Pađene, C.E.M.P., u roku 4 godine nije izvršio svoje obveze i nije izgradio vjetropark. Svakome je jasno da odgađanje investicije predstavlja štetu za lokalnu zajednicu, te za hrvatski državni proračun.

Iako investitor 2018. još uvijek nije izgradio vjetropark, nadležne agencije HERA i HROTA, pod ingerencijom Tomislava Ćorića, ponovno produljuju ugovor umjesto da ga raskinu – a davno je već trebao biti raskinut.

Ovo je ogromni skandal, jer 2018. godine, kada je, kao što smo rekli, u Španjolskoj cijena po kilovatu 32 lipe, gospoda iz Plenkovićeve Vlade daje tom investitoru, ponavljam – dubioznom investitoru koji nikakve reference u ovom segmentu nema – daje mu 78 lipa po kilovatu, gotovo duplo veću cijenu od tadašnje, prema hrvatskom zakonu određene cijene od 42 lipe.

Ovdje treba napomenuti da se investitor, tj. vlasnik C.E.M.P.-a, Milenko Bašić, bavi trgovinom automobila, naravno da ne posluje u drugim članicama Europske unije, ali zato ima jake poslovne aktivnosti u Republici srpskoj i u Republici Srbiji.

Unatoč činjenici da ima ugovor s državom, investitor C.E.M.P. nije u stanju financijski organizirati investiciju, te nakon gotovo 6 godina obraća se državnoj razvojnoj banci HBOR, i traži kredit za izgradnju vjetroparka. I ovo jest najveći skandal ovog projekta.

Nadzorni odbor HBOR-a prvotno traži da investitor organizira i druge banke. I ovdje jasno treba reći – profil ovog investitora je provincijalnog karaktera, a projekti vjetroparkova su za ozbiljne, velike tvrtke koje imaju odgovarajuće reference i međunarodne kontakte.

Unatoč svim ovim činjenicama HBOR ipak odobrava ovaj kredit u visini od 80 milijuna eura, odnosno, 600 milijuna kuna.

Ovdje treba konstatirati da investitor vjerojatno nijedan drugi kredit nije ni dobio. S obzirom na krizu razvoja vjetroelektrana u Europi, proizvođači vjetroagregata sami daju kredite za kupnju svojih uređaja.

Tako je za pretpostaviti da je s HBOR-ovim kreditom isfinancirana cjelokupna investicija, a njegov vlastiti kapital bio je samo za razvoj projekta, za plaćanje različitih dozvola i studija, te raznoraznih korupcionaških provizija političarima i drugim dužnosnicima.

Jer ovdje je potpuno jasno da je kredit za razvoj ovog projekta trebao doći iz one države iz kojih su došli vjetroagregati. Ako je to Siemens, onda je to iz Njemačke, a ako je riječ o Vestasu onda je to iz Danske, itd.

Jer kao što znamo, razvojne nacionalne banke financiraju izvoz, a HBOR u ovom slučaju, nažalost, financira korupciju. 600 milijuna kuna kojima je financiran ovaj vjetropark, tih 600 milijuna kuna trebalo je poslužiti za brendiranje i proizvodnju istarskih tartufa, slavonskog kulena, dalmatinskog maslinovog ulja, ličkog škripavca, IT-start-up-ova u Osijeku, itd.

Misli li itko u ovom visokome domu ili u hrvatskoj javnosti da je kredit od 600 milijuna kuna moguće ishoditi bez suglasnosti Andreja Plenkovića? To nitko ne misli. Naravno da ga je odobrio. A proveo ga je consigliere duboke, udbaške vladajuće države u Hrvatskoj, Zdravko Marić, ministar sa zlatnim Rolexom kojeg je dobio od Ivice Todorića – i to je čak stavio u svoju imovinsku karticu. Baš fino od njega.

Njemački stručnjaci iz područja obnovljivih izvora energije, koje sam po ovom pitanju konzultirala, prema javno dostupnim informacijama su procijenili, da je prihod ovog projekta u 14 godina 631.104.651,00 euro. A da je primijenjena cijena koja je zakonom predviđena i koja je logična, prihod bi bio 339.825.581,00 euro. Iznos za koji su Hrvati oštećeni za 14 godina bit će 291.279.070,00 eura, odnosno, cirka 2 milijarde i 200 milijuna kuna.

Na temelju argumenata koje sam iznijela, nedvojbeno se može zaključiti da su sam prvotni ugovor, te sve ostale pravne radnje, bili svjesno, namjerno i sustavno pogodovanje investitoru, te nanošenje štete hrvatskoj državi.

Ovaj ugovor, s obzirom na to da je nastao na kriminalan način, mora biti raskinut, jer kao što znamo, svaka pravna radnja koja nastane na temelju kriminalnog čina, nevažeća je. Svi u ovom nizu, od nadležnog ministra HNS-ovog Vrdoljaka, ministra HDZ-ovog Ćorića, ministra HDZ-ovog Marića, te šefova HERE, HROTE-a i HBOR-a, do predsjednika Vlade Plenkovića moraju pred zakonom odgovarati.

Poruka iz ovog skandala je slijedeća: u Hrvatskoj, zakoni koji su vrlo često usklađeni s europskim normama, nisu nužno loši, ali se ne provode. Veliki igrači u proizvodnji obnovljivih izvora energije bi sigurno u Hrvatsku investirali. To bi bio velik skok za hrvatsko gospodarstvo, to bi potaklo rast BDP-a i zaposlenosti. Međutim, ti institucionalni investitori, koji su navikli na vladavinu prava i poslovnu etičnost, ne odgovaraju Plenkoviću i družini, jer njihovo shvaćanje prava nije europsko, već jugoslavensko, a to njihovo pravo funkcionira po načelu selektivnosti i pogodovanja odabranima, i ne poznaje jednakost pred zakonom.

Plenkovićev svijet su Tedeschi i kao što vidimo Milenko Bašić, vlasnik tvrtke C.E.M.P.

Vladino obrazloženje o odbijanju interpelacije doslovno je potpisano priznanje Vlade o kriminalu u ovom projektu, ali time i poruka hrvatskim građanima da oni, kao politička elita u Hrvatskoj, mogu raditi što hoće. No, tu ću ih podsjetiti na onu narodnu – možeš raditi što hoćeš, ali ne ćeš dokle hoćeš.

Kao što sam u uvodu citirala gospodina Dicksona, investitor želi sigurnost planiranja, u prijevodu, investitor želi znati koja prava i obveze ima, i mora biti siguran da ih može bez ikakvih posredovanja i ostvariti.

Ali, na projektu vjetroparka Krš-Pađene vidimo da vladajući u Hrvatskoj uopće nemaju mjere u besramnom bogaćenju i osiromašivanju hrvatskih građana.

Ali, kada imate u pravosuđu JNA-pravnika Šeparovića, skandalozne Turudiće i Sesse, te DORH koji se ponaša kao da je tajništvo Vlade a ne samostalno tijelo, onda su rezultati ovakvi kakvi su u ovom slučaju.

Hrvatska bi umjesto 749 megavata mogla imati 3000 megavata u funkciji, jer nam je dragi Bog dao zemlju s 1200 km morske obale, gdje je cijelo zaleđe idealno za vjetroelektrane, a proizvodnja struje iz vjetroelektrana jest proizvod budućnosti. Distributeri električne energije znaju da velike korporacije, kao što su Amazon ili Google, uvjetuju kupnju električne energije ako distributer dokaže da je iz ekološki čistih izvora.

U prenesenom smislu: u Drnišu puše vjetar, struja odlazi u Munchen, a euri dolaze u Hrvatsku. Apropo Munchena, tamošnje gradsko vijeće je donijelo obvezatnu odluku da cjelokupna potrošnja električne energije za Munchen i okolicu do 2025. godine mora biti iz ekološki čistih izvora. Kako su daleko od tog cilja, potrebni su im izvori gdje će kupovati ekološki čistu struju.

Hrvatska je sastavni dio europske energetske mreže, te je transport struje iz Drniša puno jednostavniji i jeftiniji nego iz njemačkog Rostocka.

Hrvatska ima potencijal i može biti uspješna – ali samo pod jednim uvjetom: vladavina prava koja će suzbiti divljačku korupciju.

Apsurdno je da Vlada odbija interpelaciju, to jest, odbija nam dati svu dokumentaciju u ovom slučaju – jer ako nema što skrivati, zašto onda odbija?

Slijedom ovoga apeliram na sve vas kolege zastupnike u ovom visokom domu, bez obzira na stranačku i ideološku pripadnost – podržite ovu interpelaciju, da se ovaj slučaj do kraja rasvijetli. Hrvatskim Ustavom u članku 1 definirano je da narod ostvaruje vlast putem svojih predstavnika, a saborski zastupnici jesu predstavnici naroda. Vlada je samo izvršitelj, te je dužna Saboru polagati račune i transparentno djelovati.

Kolegice i kolege, ovo je prilika za uzdići se iznad usko-stranačkih pogleda i odlučno reći dosta korupciji, te početi vraćati vjerodostojnost hrvatskih državnih institucija.

Prihvaćanje ove interpelacije je političko-civilizacijski imperativ.”, završava svoje izlaganje Karoline Vidović-Krišto.


4.5 48 votes
Ocijenite članak
Pretplati se
Obavijest
guest
155 Comments
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Inline Feedbacks
View all comments
Suzy
Gost
Suzy
17 dana prije

Nece veliki vođa Plenković samovoljno poci jer nema obraza a niti mu je stalo do nacije ni njenih interesa.
On je jedan crv parazit iz Hodnika Bruselexa i ima zadatak od mame Merkel sto treba napraviti
Njegova guza otvorena za stipkanja je puna propuha i dok je netko dobro ne završi taj nece poci

Neubau
Gost
Neubau
17 dana prije
Reply to  Suzy

Ja sam uz Plenkija, čovek je imao teško detinjstvo, pa to danas kompenzuje. Plenki mi te volimo, mnogo bre.

Suzy
Gost
Suzy
17 dana prije
Reply to  Neubau

Ha ha 🙃

Teško djetinjstvo
Gost
Teško djetinjstvo
17 dana prije
Reply to  Neubau

Nije me imao. Još me ima.

samo
Gost
samo
17 dana prije
Reply to  Suzy

u ime vjerodostojnosti Portala, očekujem sličan članak na temu Srpskog i BiH rukuvodstva

Neubau
Gost
Neubau
17 dana prije
Reply to  samo

To nije logično za očekivati.

Brainstorm
Gost
Brainstorm
16 dana prije
Reply to  samo

znas sto je problem?
nemaju nikoga od tamo da im pise. ovdje osim redovnih pisu alerik i cikos.
padne mi na pamet feral tribune. imali su petra lukovica da im pokriva srbiju a petar samo zbijao sale. urednik ga pokusao navuci za usi ali opet nije islo.
svakako da bi bilo dobro da se netko javi i pocne slati tekstove.

Ivl Knivl
Gost
Ivl Knivl
16 dana prije
Reply to  Brainstorm

Pa vec se pise o BiH i Srbiji. Samo se mora potraziti.
Naprimjer: “Nas dobri predsednik A.V. pametno vodi drzavu” ili ” Kinezi su poslali nasem predsedniku jedno lepo pismo” ili “Sarajevo protiv nepravde i protiv HDZ koji upropastava Hrvatsku a Sarajevo spasava tako da oduzima Hrvatima pravo na svoga zastupnika u predsjednistvu” ili “Hrvatska sve katastrofalno, Srbija i BiH napreduju ogromnim koracima”….

Last edited 16 dana prije by Ivl Knivl
Željko
Gost
Željko
16 dana prije
Reply to  samo

@samo
Oteli ste mi misao, mjesecima se napada rukovodstvo Hrvatske, malo “zagrebite” po rukovodstvu, ako smijete, Srbije ili BiH?! Uvijek sam “ljevičar” ali izbori su bili prije par mjeseci i narod je glasao ZNA SE, nažalost, i sada neka trpi ili neka se seli, što bi dali mnogi iz Srbije i ostala dva naroda iz BiH da mogu da se isele i rade u EU, a za nepune četiri godine je ionako kasno euro će biti uveden, Šengen i tko zna što još?!

Mućki
Gost
Mućki
17 dana prije
Reply to  Suzy

Kakva je tvoja guza za stipkanje .

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
17 dana prije
Reply to  Suzy

Zasto bi bilo kuda posao?
1.Narod ga je izabrao da radi to sto radi.
2.Oni koji nisu izasli na izbore, presutno su se slozili s ovim i svojim neizlaskom ga podrzali.
3.Nitko se nebuni, ne prosvijeduje i sl.

Sto bi sad trebao odstupiti zbog nekih nasih komentara?

Ive
Gost
Ive
16 dana prije
Reply to  Suzy

Suzy dear, mislim da vecina komentatora pogresno pise “pljemeniti barun von” PPLJENKOVIC a ne Plenkovic. Jer on naprosto pljeni svojom pojavom svojom elokvencijom na vise jezika, a posebno svojim zadiranjem u novcanike i bankovne racune svih hrvata. Zato molim ubuduce pisati “pljemeniti baron von” PLJENKOVIC

Mali Mujo
Gost
Mali Mujo
16 dana prije
Reply to  Ive

Koliko znam njega su rektalno oplemeniti tako da je stvarno plemeniti.

svit
Gost
svit
15 dana prije
Reply to  Ive

IVE, “prijatelju” vašeg Plenkija,toliko puta ga na portalima spomeneš,toliko puta da bi ti i ovaj portal zavidan bio, portal koji ga u “najljepšem” svitlu spominje,a ti si ih u tome uzvisio,eto, možda je to iz čežnje za njim,jer vas je napustio kao lasta kad se vraća u toplije krajeve! Ne gubi nadu,vratit će se vaš drug svojim proleterima kako čujem:”Kada dođe za to vrime,a to je ponovno ujedinjenje proletera sdp-a , hdz-a i sdss”!

Duki
Gost
Duki
17 dana prije

Sve je to O.k. a što će tek biti kada se jave i ostali vlasnici vjetroelektrana pa nije “krš-pađane” jedina ? Pa odvjetnici pa međunarodni sud,pa arbitraže i li će to platiti ,jopet mi ! Ode još što punih buseva pravac”što-što dalje tim-tim bolje”💪💪💪💪🙊🙊🙊

nekoime
Gost
nekoime
17 dana prije

Ako Idi Mamin kaže kako nema korupcije, onda korupcije nema. Mora li to izjaviti na četiri svjetska jezika da bi postalo jasno radikaliziranim desničarima.

hiber
Gost
hiber
17 dana prije

Gospođa nema pojma o “obnovljivim” izvorima energije. Da bi se proizvela sama obnovljiva energija, potrebna je velika količina neobnovljive energije i to odjedanput. Dakle, iza proizvodnje samog toranja i generatora stoji u stvari izgaranje ugljena, nafte uključivo i potrošnju radnika, stručnjaka, birokracije i svega ostaloga. Dakle, osnovni uzrok pojeftinjenja nije povećanje produktivnosti nego ogroman pad cijena neobnovljivih izvora energije. Sa nekadašnjih skoro 200 $ na današnjih 20-30 $.

mario
Gost
mario
17 dana prije
Reply to  hiber

Gospođa je istražila, objasnila i napisala sveobuhvatan text. Ajde ti sada sve ovo što je ona napisala predstavi na svoj način pa nas probaj uvjeriti da gospođa nema pojma. Dakle, hoćeš li ili ne

hiber
Gost
hiber
17 dana prije
Reply to  mario

Gospođa nema pojma, bez korupcije ovaj sustav ne bi mogao funkcionirati. Upravo je nemjerljiv doprinos ovoj tvrdnji dao Trump koji je u cijelosti skinuo svaku iluziju da bi ovaj sustav ikako drugačije mogao funkcionirati. Ukratko, iako je svaka njegova riječ bila laž, ukupno je govorio potpunu istinu. Pokazao je, kao direktni sudionik, cijelu koruptivnu piramidu, prema kojoj je ova dječja igra. Govorio je i naočigled proveo svaki njen segment. Dok je korupcija unutar središta politike i biznisa bila obavijena velom tajne bila, kao takva bila je prihvatljiva. Nakon što je Trump javno provodio takvu politiku čak se njome razmetao, oni koji ga zamjene na vlasti poduzeće sve, ne da promjene opće stanje korupcije, jer to je važan dio funkcioniranja sustava, već da prikriju takvo stanje.

mario
Gost
mario
17 dana prije
Reply to  hiber

To je točno ovaj sustav je nemoguće popraviti. Sustav radi savršeno za što i od koga je stvoren. Ajmo razmišljati van naslijedjenih sustava. Točno je i da je trump dio takvog sustava i da ga nema namjeru mjenjati. Jedino što nije dio sotonista, a zadržao bi sustav i svojevoljno nebi uveo COVID diktaturu, ali upitno je koliko im se može odupirati. No, gospodja nam je vrlo dobro objasnila što je pozadina i tko je umješan u zločin sa vjetroelektrana. Ako podjemo od malih stvari da bi mjenjali svijet, onda je ovo više nego odličan početak. Takav text iziskiva trud, znanje i vrijeme i nemože se reći da nema pojma jer je odlično izložila cijeli slučaj.

hiber
Gost
hiber
17 dana prije
Reply to  mario

Ovo ti je mi gradimo prugu, pruga gradi nas. Dakle povratna sprega. Ljudi kvare sustav, sustav kvari ljude. Dok ne puknu ljudi i sustav. Problem je sto je gospođi početak malo zakasnio. Jedno 20-30 godina, možda i više.

BanOvan
Gost
BanOvan
16 dana prije
Reply to  hiber

Sva sreca pa dolazi jeBiden da konacno stane za vrat kUrupciji. Poslije toga se ista brise iz svih udzbenika.

Moreno
Member
Moreno
17 dana prije
Reply to  hiber

A ti znaš o ”obnovljivoj” energiji još manje o nje . . . energija se nemore ni obnovit ni proizvest ni potrošit . . . energija more samo prominit svoj oblik . . . ako političari i ovce koje političarima viruju koriste floskulu ”obnovljiva” energija, to nikako ne znači kako je to tako.

Last edited 17 dana prije by Moreno
mario
Gost
mario
17 dana prije
Reply to  Moreno

dobro si to napisa

hiber
Gost
hiber
17 dana prije
Reply to  mario

Tako je. Dva loša, ubiše Miloša.

mario
Gost
mario
17 dana prije
Reply to  hiber

“energija se nemore ni obnovit ni proizvest ni potrošit . . . energija more samo prominit svoj oblik”
Za to sam napisao “dobro si to napisa”, nikoga nisam imao namjeru “ubiti”.

Neubau
Gost
Neubau
17 dana prije
Reply to  Moreno

Što je to energija, Moreno?

bauštelac
Gost
bauštelac
17 dana prije
Reply to  Neubau

energija ti je ono kad se napiješ pa si lud

hiber
Gost
hiber
17 dana prije
Reply to  Moreno

Uf. Uvijek se nađe neki pametnjaković sa pročitanom knjigom Fizika za neznalice. Slijedeća je tvrdnja da je energija svugdje oko nas. Dakle, parove su ti kao da žednom u Sahari objašnjavaš da je voda kilometar ispod.

Moreno
Member
Moreno
17 dana prije
Reply to  hiber

Ja ti kume nemogu pomoć šta se ti furaš još na prirodu i društvo di se učilo kako nafta nastaje o krepanih dinosaurusa, a ugljen o gnjile paprati . . . ti ne primjećuješ kako se to u knjigama iz kojih ti učiš zove fosilna goriva . . . a šta se energije tiče to mi je struka, 20 godin san naviga i ”pretvara” kemijsku energiju u toplinsku odnosno mehaničku i električnu, di je dil toplinske energija išla u more i ariju i bija gubitak 🙂

hiber
Gost
hiber
17 dana prije
Reply to  Moreno

S obzirom da si spoznao osnove energije, onda ćeš shvatiti i osnove korupcije, a nadam se i dotična gospođa. Lova se ne može izgubiti, može samo prominit džep. Isto tako Hrvatska ne može ništa imati, pa stoga ni ništa izgubiti. A lovu će bolje potrošiti oni koji je čape, nego oni kojima treba. A na koncu je uvik ko je jamija, jamija je. Di je ondar bila dotična gospođa? Sada otkriva toplu vodu? Oli nije bolje turit glavu u pijesak. Čini mi se da je i dotična s tobom navigavala i da je upravo pala sa Marsa.

Moreno
Member
Moreno
17 dana prije
Reply to  hiber

Moj komentar o energiji je bila mala digresija na tvoj ad hominem napad na KVK, ne branin ja nju niti vidin u njoj spas, a tehnologiju pljačke san u nekoliko rečenica opisa u mojemu komentaru doli. Vidiš kako smo se približili u pogledima kad se radi o promjeni žepa iz i u koji lova kapa. Sama ”obnovljiva” energija manje je bitna, pa je tako manje bitno šta o ”obnovljivoj” energiji znamo i KVK i ti i ja.

bauštelac
Gost
bauštelac
17 dana prije
Reply to  hiber

zašto pametovati kinetički

Ogledalce
Gost
Ogledalce
17 dana prije
Reply to  Moreno

Jemaš praf ! Vitar kad jednom “potrošiš” ne moreš obnovit. Vječna bonaca.

bauštelac
Gost
bauštelac
17 dana prije
Reply to  Moreno

moreno javi se češće nema te

Darko
Gost
Darko
17 dana prije

Ovaj drugi glavonja rektus imperijus je još u vojsci bio pukovnikov šteker i njegov osobni čato. Daleko je dogurao štekajući se svima od ’97 do danas.

Last edited 17 dana prije by Darko
Max
Member
Famed Member
Max
17 dana prije

Svaka čast poštenim ljudima.

Neubau
Gost
Neubau
17 dana prije
Reply to  Max

Daj pokaži barem jednoga.

Ive
Gost
Ive
17 dana prije

Samoimenovani kancelar, baron, plemeniti Pljenković alias najveći anemićni seronja, u Hrvata, neće odstupiti zbog činjenica iznasenih
u interpolaciji gospodje Krišto. Jedini način da ga se hrvatski narod riješi jeste da ga nasilno izbace iz banskih pardon kancelarskih dvora.

nekoime
Gost
nekoime
17 dana prije
Reply to  Ive

Vidi pod Khuen Hedervary…

svit
Gost
svit
15 dana prije
Reply to  Ive

Jedini način da se hrvatski narod riješi “diktatora” i “diktature” pa tako i “gospođe”ako je u zabludi, odnosno komunista, udbe i “lunja” jest, da se provede lustracija od TITA, PRIKO SVIH KOMUNISTA, DO “PLENKOVIĆA” ! Drugi NITKO I NIJE BIO NA VLASTI OD1945 -DO DANAS! I TO ODMAH POČETI, A POSEBNO OD KMEČALA PO PORTALIMA, JER “VI” KOJI STE NEZADOVOLJNI, UMJESTO DA UZMETE TRANSPARENTE I KRENETE DIREKT U DEMOSTRACIJE PROTIV ONIH KOJI UGROŽAVAJU VAŠA “PRAVA” I VAŠU “SLOBODU”!NE, VI SE ZADOVOLJAVATE NA PORTALIMA KMEČANJEM I REVANJEM PROTIVU VLASTI KOJA JE DEMOKRATSKI IZABRANA! U DEMOKRACIJI, NA VLAST DOLAZE ONI, KOJI DOBIJU 51% SVIH IZAŠLIH GLASAČ I VLADAJU 4GODINE, PA ONDA NA NOVE IZBORE! ZA RUŠITI VLAST DEMOKRATSKIM PUTEM PRIJE IZBORA, MORAŠ IĆI U DEMOSTRACIJE, I IMATI 51%POSTO DEMOSTRANATA, NE VANDALA, DA BI SE VLAST SMJENILA DEMOKRATSKIM PUTEM PRIJE IZBORA! AKO TOGA NEMAŠ, ZAŠTO IZLIJEVAŠ SRAMOTU NA SVOJU DRŽAVU, NAROD I VLAST?! STARA POSLOVICA KAŽE:”ČEKAJ MAGARČE DOK TRAVA NARASTE” U OVOM SLUČAJU ČEKAJ IZBORE!

croasan
Gost
croasan
17 dana prije

Premijeru Plenkoviću Bog vas blagoslovio!
A ti brisaču što te ovaj komentar toliko smeta da ga brišeš možeš samo da šipuracku.

mario
Gost
mario
17 dana prije
Reply to  croasan

VJEROJATNO GA JE JAHVE I BLAGOSLOVIO

Mali Mujo
Gost
Mali Mujo
14 dana prije
Reply to  mario

Kako ga je blagoslovio, rektalno? Ima li joškandidata da ga blagoslove?

svit
Gost
svit
13 dana prije
Reply to  Mali Mujo

mujica , nerazumiš se ti u Blagosov, nego u “sunaćenje”,rekli sumi da je takav adet u vaših zemljaka!

Noštromo
Gost
Noštromo
17 dana prije
Reply to  croasan

Niko ne puši kao ti, iz osobnog iskustva, pitam samo kada opet mogu doći da mi ga opet obradio onako kako samo ti znaš

Mućki
Gost
Mućki
17 dana prije
Reply to  Noštromo

Ajde brate Ive napisi iz svog osobnog iskustva tko bolje puši HDZovci ili SDPovci.Podijeli sa nama svoje osobno sexualno iskustvo.

Ive
Gost
Ive
16 dana prije
Reply to  Mućki

Ja HDZ-eovcu nebih dao da mi pusi jer postoji opasnost od kastracije, oni u pohlepi gutaju sve do cega dodoju i onda bih ostao bez alata za reprodukciju.

Last edited 16 dana prije by Ive
Mucki
Gost
Mucki
16 dana prije
Reply to  Ive

Znaš sta bih ti HDZovac rekao,hvala ne pusimo pikavce daj to SDPovcu oni se itako zadovoljavaju odbačenim opuscima.

svit
Gost
svit
16 dana prije
Reply to  Ive

papak i isprdak iz Jajca, svaki dan više ličiš šešelju,tako i onn nevoli Hrvate!

svit
Gost
svit
13 dana prije
Reply to  Mućki

Oba jajčana bliznaca pušila su bravaru i lizali joki,danas revu sa stazićem , pupijem i ivom jer nemadu kome pušit ni lizat, sagnjile kite i čančići!

L. R.
Admin
Famed Member
17 dana prije
Reply to  croasan

Poštovani croasan,

Hvala na lijepim riječima. Pošto volite slične članke, od sutra o Plenkoviću pišemo dva članka dnevno umjesto jedan. I tako ćemo svakoga dana do 2024.

Bolji smo nego zlatna ribica. Ispunimo vam svaku želju, a ne samo tri. 🙂

Redakcija

Last edited 17 dana prije by L. R.
mario
Gost
mario
17 dana prije

pogledajte naslove na imbexu:
Capak: Razmatramo uvođenje pojedinih segmenata lockdownaU PRIJEVODU TESTIRAMO KOLIKO NAROD MOŽE PODNIJETI TORTURE
Papa Franjo beskućnicima nudi besplatno testiranje na koronavirus u VatikanuSOTONISTA SE RAZOTKRIVA U PODRŽAVANJU ZLOČINACA
Zašto je velika stvar što će prvo cjepivo protiv korone biti genetskoPRIPREMA SE NAROD NA PRIHVAĆANJE CJEPIVA I VRŠLJANJE PO GENETICI

burt
Gost
burt
17 dana prije

već je odavno jasno da se radi o mutnim radnjama s vjetroelektranama, prije desetak godina vjetroelektrane su predstavljane kao spas i nešto pozitivno a znalo se da je to sve na klimavima nogama, vjetroelektrane ne otvaraju radna mjesta, dijelovi za njih se ne proizvode u Hrvatskoj nego u inozemstvu, gradnjom vjetroelektrana cijena struje neće biti jeftinija nego skuplja, građevinskom i poljoprivrednom zemljištu blizu vjetroelektrana će opasti cijena zbog buke i devastacije prirode, pokazalo se da je cijela priča vezana za korupciju i zaradu jedne grupacije ljudi i na to je upozoreno još prije desetak godinama ali tada su lobisti vjetroelektrana povezani sa političkim strukturama gurali takve projekte

Last edited 17 dana prije by burt
Ive
Gost
Ive
17 dana prije
Reply to  burt

Dok ma i u najsitnijim tragovima postoji ZLOČINAČKI HDZ u Hrvatskoj će varovati Mito i korupcija i dotle nema nade u bolje sutra za poštene Hrvate.

svit
Gost
svit
16 dana prije
Reply to  Ive

sa ovim u kavez,tvorac njegov je ćita na banani!

svit
Gost
svit
13 dana prije
Reply to  Ive

naučili komunistički prasci od kralja titeka i partije! nigdi na svitu ne postoji takova bagra virusa koja je imuna već 102 godine na svako cjepivo i svaki lijek,žešći su od kozije pišake!

bauštelac
Gost
bauštelac
17 dana prije
Reply to  burt

ukinuti solarne ploče na vlastitom objektu sa mogućnosti prodaje vlastite struje državi ugraditi razdjelnike i potpisati cijenu struje dan prije pojeftinjenja koja je još na papiru nisu ni put utabali za vetrenjače posao stoljeća možda prije milenija mrš

Last edited 17 dana prije by bauštelac
Bosanac
Gost
Bosanac
17 dana prije

Džaba svi tekstovi oko “covid-a, represije, ugrožavanje ljudskih prava (kretanje, govor, rad, hodanje bez maske, pravo na slobodan izbor oko primanja medikamenata-vakcine), ako se nešto ne poduzme osim komentiranja (pišem misleći na sve ove naše ex-yu državice)……sve mi ovo počinje ličit na dugosatni sex bez vrhunca na kraju.

Bosanac
Gost
Bosanac
17 dana prije
Reply to  Bosanac

Evo čitam sad vijest:

Skupština Srbije usvojila je izmjene i dopune Zakona o zaštiti od
zaraznih bolesti, kojim je, između ostalog, omogućena i obavezna
vakcinacija i kažnjavanje onih koji ne nose maske tamo gdje je propisano.

Dakle, tortura počinje u nekim našim “banana državicama”, a Soroš i Gates provode svoje strategije bez nekog većeg otpora koliko vidim za sada.

CAN
Gost
CAN
16 dana prije
Reply to  Bosanac

Sado mazo pervertiti se penju u sedlo.

hdsfvwerfvuerwfvower
Gost
hdsfvwerfvuerwfvower
16 dana prije
Reply to  CAN

Sado mazo ti je čitav svijet, elita se sadistički iživljava nad sedam milijardi ljudi a oni mazohistički u tome uživaju.

Moreno
Member
Moreno
17 dana prije

Kako će Plenky na nove izbore . . . to je isto ka da se od Plenkyja traži da izađe iz EU . . . pa korupcija je modus operandi zapadne demokracije i ciloga ”slobodnoga” svita, samo šta se to tamo u nekim slučajevima zove slobodno tržište, a u nekim lobiranje i zakonski je regulirano . . . 🙂

Moreno
Member
Moreno
17 dana prije

Vjetroelektrane su općenito ordinarna prevara, Hrvatska je tribala prihvatit subvencioniranje vjetroelektrana jerbo je to tako rekla famozna Europska Komisija, a ka uvjet za daljnje zaduženje (čitaj vlastito kamatarenje) je da je te investicije Hrvatska tribala dat izdancima globalne mafije i ponešto hrvatskoj mafiji koja je osigurala provođenje toga plana pljačke koja se temelji na petnaestogodišnjoj garanciji prihoda investitoru odnosno dok se investirano ne povrati, bez obzira na cjenu električne energije na tržištu u okruženju. Tako su mištani kojima na brdu poviše glave zvižđu pale o vjetrenjača zakonski primorani na izdvajanje nekoliko lipa po kilowatu struje ka i svi ostali građani kako bi ta lova išla u žep investitoru kojemu svi porezni obveznici garantiraju dobit.
Pa to nije bilo ni u komunističkim manifestima ni u crtanim filmovima Walta Disneya, ali ima u ”civiliziranome svitu” odnosno ”zapadnim demokracijama”, a najbeskrupulozniji pojavni oblik toga ”slobodnotržišnoga gospodarstva” pojavljuje se u kolonijama ala Hrvatska.
Ovo sa marčapijon o ovome šta KVK govori je samo dekoracija, ka šta je malina o crveno pituranoga cukra dekoracija torte pljačke i korupcije u segmentu energetike.
To su radili svi i prij Plenkyja, a radit će i oni posli Plenkyja, ako in se pusti, a čini se kako oće, jerbo da Plenky sutra raspiše izbore, HDZ i SDP sa njihovin satelitima od kojih je za energetiku najjači HNS, dobili bi ukupno više od 80% glasova.

Last edited 17 dana prije by Moreno
Mölltaler
Gost
Mölltaler
17 dana prije
Reply to  Moreno

Dobili bi više od 80% glasova od onih 40% koji bi izašli na izbore.

Willer
Gost
Willer
17 dana prije

Tvrtka Genos novi je korisnik gotovo 18 milijuna kuna bespovratnih sredstava i budući stanar bioinkubacijskog centra, predstavljeno je u utorak u prostorijama BIOCentra. Predstavljanje je napravila Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO), piše Seebiz.eu.

Inače, predsjednik Uprave ove tvrtke je znanstvenik Goran Lauc, koji je član Znanstvenog savjeta Vlade. Projekt Nova generacija visokoprotočnih glikoservisa predstavlja nastavak napora Genosa u zadržavanju uloge svjetskog pionira na području komercijalne provedbe visokoprotočne analize glikana.

Willer
Gost
Willer
17 dana prije
Reply to  Willer

Evo jos malo pomoci od vlade rh😂

MATIJA EMANOVIĆ
Gost
MATIJA EMANOVIĆ
17 dana prije

Hrvatskom vlada MAFIJA koju predvodi A. PLENKOVIĆ.

Ive
Gost
Ive
16 dana prije

A “plemeniti baron von” Pljenkovic voli kada mu se drugi muskarci zabavljaju sa njegovim anusom.

svit
Gost
svit
16 dana prije
Reply to  Ive

siguro si provao kad znaš!

NSU
Gost
NSU
17 dana prije

Ovaj blento lijevo je jači od Trumpa, kaže da je od svega najbitnije provjetravati prostor!?

Grunf
Gost
Grunf
17 dana prije
Reply to  NSU

Bolje sablja u Briselu nego metak u Zagrebu.

Promaja
Gost
Promaja
17 dana prije
Reply to  NSU

Propuh koji stvara micanjem usana nije govor nego prdež.
Zato mu smrdi svaka i bez tona na teveu.

A neg.
Gost
A neg.
17 dana prije

Obnovljiva e=mc2

puki
Gost
puki
17 dana prije

kabalina mafija je odavno imala na piku da procjepi sve stanovništvo.
Prije skoro 2 godine, iz WHO-a su izjavili, da su oni koji se ne žele cjepiti opasni kao i ebola. Oni su tada mislili na one roditelje, koji nisu želejeli cjepiti djecu od ospica i sličnih dječijih bolseti. Sjećam se da je o tome tada pisao o Jutarnji na svom portalu. možda se može još pronaći u arhivi JL-a.
a evo stari članak iz siječnja 2019. o tome na portalu njemačkog mainstream lista Di Welt.
https://www.welt.de/gesundheit/article187386070/Impfgegner-Politiker-sehen-grosse-Gefahr.html

“Protivnici cjepljenja su velika opasnost”

To je tada izjavila gejtsova mafija iz WHO-a. A vodeći političari u Njemačkoj su to podržali. Gle, čuda tko je najviše podržao ovo što je tada rekla kabalin mafija iz WHO-a, Jens Spahn– Merkeličn ministar zdravlja i sadašnji “Heinrich Himmler”, koji po nalogu kabaline mafije sprovodi sve mjere diktature i dr. Karl Lauterbach ( iz SPD-a), danas najveći propagandist panike i zagovornik cjepljenja, teški psihopat, koji tako i izgleda (pogledajte slike na tražilici na gugleu). I u ovo članku, Lauterbach se izjasnio za uvođenje obaveze cjepljenja u Njemačkoj , za djecu. I gle čuda, krajem iste godine 2019., Jens Spahn je uveo tu obavezu cjepljenja za djecu protiv ospica.

MaSSa
Gost
MaSSa
16 dana prije
Reply to  puki

Da, bez tog cjepiva nema u vrtic.

Mario
Gost
Mario
17 dana prije

I Bugarska i Srbija nas prešle po BDPu PPP u 2020oj(po kupovnoj moći). Dobro je,još smo jači od Kosova,Moldavije i Ukrajine. Imamo Hrvatsku,imamo ADZ i SDP, i Europsku uniju,samo dalje uporno glasati za naše!

indy
Gost
indy
17 dana prije

Na zapadu ništa novo,eto tamo negdi na Balkanu,u onim državicama što smo uspješno razbili jaču, unatar plemensko komešanje,sa tim da narod nitko ništa nepita,i treba nagradit protektora što narod i dalje šuti,neizlazi na farsu od izbora i što javno propagirate kršenje svih zakona ustava itd a narod i dalje šuti,nametate mu nekakve mjere kojih se ovce drže a javno u svim medijima pokazujete kako za vas i vašu kastu isto nevrjedi i da je sve obična farsa.Isad ovo ta tice na grani znaju da nas pokrali,obespravili rasprodali,poklonili,da se psihofizički iživljavate nad nama.Ništa nova u ovim jadnim Balkanskim državicama,jer ovi članak se može primjeniti na sve,al bitno kad utakmica da onaj nosi one boje i huškaju da taj kriv,a ne više osobno/lično negutam te priče.Zna se ko je zlo,ne nijedan čovjek međusobno,nego neljudi koji su infiltrirani među nama i prikazuju se kao ljudi.Samo malo razuma i humanosti.

Kažun d.d.
Gost
Kažun d.d.
17 dana prije

Politi i vužgati?

bauštelac
Gost
bauštelac
17 dana prije
Reply to  Kažun d.d.

jesi to ti majketi polit benzinom i užgat

Kažun d.d.
Gost
Kažun d.d.
16 dana prije
Reply to  bauštelac

Politi benzinom i vužgati… Blues/americana/surf večer Vintage Industrial Bar She brought me gasoline/Martin’s surfers Srijeda, 21.11.2018. 21.30h.
Uff,to je bilo prije 2 godine………

Istina
Gost
Istina
17 dana prije

Andrej Plenković, “MUTTI-s ŠTIPKOGUZ”, baš je uspio u karijeri.
Samo je NAS dooobrano zaj.bo.
Al nije jedini. Ima ih puno.

“Kažu spale su nam gaće, zagrizli smo udice,
Glave nam u pijesku, nezaštićene guzice…” Dubioza Kolektiv

Eto, baš je takav naš narod.
Glave u pijesku (ispred TV-a) a odozada svako malo nekome uklizne…

puki
Gost
puki
17 dana prije

ovcice, ovcice, kako “teorije zavjere” postaju stvarnost… ali ovcice i dalje ne vide

evo 2 vijesti ne od “mracnih portala teorija zavjere”, vec od mainstream medija:

U V. Britaniji, se priprema da stanovnici ubuduce se mogu kretati samo sa vrpcom oko ruke (bas kao u filmu Contagion), koja dokazuje da su imali negativan test… cak i u kupovinu nece nitko moci bez vrpce oko ruke (kao u vrijeme nacizma)

https://www.bloomberg.com/amp/news/articles/2020-11-10/wear-wristbands-to-show-you-tested-covid-free-u-k-advisers-say

i ovo,sa portala svicarske drzavne tv SRF
https://www.srf.ch/kultur/gesellschaft-religion/digitale-identitaet-die-blockchain-weiss-alles-kommt-die-totale-ueberwachung

ono sto je ovaj portal i svi nezavisni mediji davno upozoravaju, sto namjeravaju gates, Rockefeller, Svjetski ekonomski forum i ostala kabala: uvodjenje digitalne identifikacije za svakog stanovnika svijeta!! I i u toj identifikaciji ce biti sadrzan i dokaz da je ta i ta osoba cjepljenja. Bez toga nitko nece moci nigdje mrdnuti…

naravno ovi na portalu SRF-a, to hvala, kao nesto dobro, da navodno tako svatko ima pristup za sve u svakom dijelu svijeta…jer je i SRF kabalin medij, kao i svi ostali, ali cinjenice koje se ovdje iznose su brutalne
ali ima glupih ovcica, koje ce i ovo progutati i nece nista propitkivati…

nema vama vise ni sobode ni zivota gojimi, gotovo je,,, rekao sam jos prije nekoliko mjeseci, veliki broj ljudi uopce ne shvata, da vise nikada nece mukte dobiti natrag normalnost, vec da ako zele imati opet normalnost (slobodu), da ce se morati boriti za to

Ive
Gost
Ive
16 dana prije
Reply to  puki

Hebi ga kada i Britanci imaju svoga “plemenitog baruna von” Pljenkovica, samo sto ga zovu BOJO.

svit
Gost
svit
16 dana prije
Reply to  Ive

dRUG PRAVO SE TI ZGUBIL, OD KADA TI SKINUŠE IME tITA NA MARJANU!

Stara kuka
Gost
Stara kuka
17 dana prije

Najnovija izjava ravnateljice Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije dr. Željke Karin. Vrijedi pročitati.

Proslave rođendana i obljetnica moramo zaboraviti jer bolest se širi i moramo se pridržavati mjera, a ne modelirati ih prema našem nahođenju”, rekla je Željka Karin u programu Radio Splita komentirajući porast novooboljelih od covida-19.

U Splitsko-dalmatinskoj županiji u posljednja 24 sata potvrđena su 374 nova slučaja pozitivna na Covid-19 infekciju.

Po riječima dr. Karin, to je “velik broj novooboljelih”, čemu pridonose obiteljska okupljanja i nepridržavanje uputa o epidemiološkim mjerama.

Rekla je da je u Sinju povećan broj novooboljelih zbog obiteljskih okupljanja, a u Imotskome zbog obiteljskog okupljanja i nepridržavanja mjera samoizolacije.

Ljudi nikako da shvate da bi se trebali prestati okupljati, i ja govorim – ako mislite dočekati Božić s užom obitelji – prestanite se okupljati, odnosno smanjite okupljanje, budite na distanci”, poručila je dr. Karin.

Ne znam što je uhljebuša mislila sa tim ako mislite dočekati Božić s užom obitelji. Je li to prijenja nekakvim odvođenjem iz kruga obitelji ili što? Policijskim kontrolama po kućama na Badnje veče?

I naravno, krivi su “neodgovorni” građani i obiteljska okupljanja.Stožer i sustav kojem ova gestapovska kurvetina pripada i služi radi savršeno.

Mala “kovid” usporedba između Hrvatske i Srbije kojoj se tako često sprdamo zbog Vučića i ekipe.

Srbija ima otprilike 7 milijuna stanovnika, a Hrvatska 4 milijuna.
Srbija je testirala 1.468.164 ljudi, a Hrvatska 592.326
U Srbiji je potvrđeno 73.765 “pozitivnih”, a u Hrvatskoj 75.922
U Srbiji je hospitalizirano 3.343 osobe, a u Hrvatskoj 1.598
U Srbiji je na respiratorima 151 osoba a u Hrvatskoj 178
U Srbiji je do sada preminulo “od kovida” 955 osoba, a u Hrvatskoj 925

U Srbiji je dakle testirano oko 21% stanovništva, a u Hrvatskoj približno 15%
U Srbiji je oko 5% testiranih “pozitivno”, a u Hrvatskoj 12,8%
U Srbiji je smrtnost navodno od “kovida” 1,29%, a u Hrvatskoj 1,22% od broja “pozitivnih”
U Srbiji je dakle “od kovida” umrlo oko 0,14 promila građana, a u Hrvatskoj 0,23 promila.

Prema svemu viđenom izgleda da se Hrvati znatno više “neodgovorno obiteljski okupljaju” od Srba. Volio bih da netko iz Srbije napiše kakve su trenutno kod njih “mjere” i kakve im se to izmjene Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti spremaju.

hiber
Gost
hiber
17 dana prije
Reply to  Stara kuka

Bitno je da je u Kini do sada registrirano 86.266 pozitivnih. Dakle statistika je više za naivce. Podatke skroz krivo tumačiš. Broj testiranja nema nikakve veze sa brojem testiranog stanovništva. Neki se testiraju svakodnevno, većina nikada neće biti testirana. Broj umrlih od kovida je potpuna nepoznanica. Jedino što znamo da su bili pozitivni na navedeni virus u nekom trenutku prije smrti. Zapravo većina mrtvih nije bila pozitivna u trenutku smrti. Ni Amfilohije nije bio. Jedini usporedivi pravi podatak o smrti znati čemu tek za godinu dana kada se pojavi izračun povećane smrti uslijed gripa i viroza. Također, možda budemo izračunali povećanu stopu smrtnosti uslijed uništenja zdravstva. U svakom slučaju, imati ćemo pad očekivane životne dobi.

Stara kuka
Gost
Stara kuka
17 dana prije
Reply to  hiber

Ne tumačim ja ništa pogrešno. Jasno mi je da su neki testirani više puta. Ali htio sam pokazati razlike između Hrvatske i Srbije upotrebljavajući usporedive podatke. Jer duplih testiranja istih osoba je pretpostavljam bilo u sličnim omjerima i u Hrvatskoj i u Srbiji. Mene bi recimo zanimalo da li se u obje zemlje upotrebljava isti test i pod istim kriterijima. Zašto Srbija testira nesrazmjerno više od Hrvatske i zašto je u Srbiji toliko manji postotak pozitivnih testova.

S druge strane iako je broj “novozaraženih” podjednak u Srbiji puno veći broj njih je završilo u bolnici hospitalizirano, ali imaju manje ljudi na respiratorima.

Zašto je naprimjer postotak smrtnosti ukupne populacije od “kovida” u Srbiji znatno manji nego u Hrvatskoj iako je ukupna stopa mortaliteta u Srbiji nešto viša od Hrvatske. . A pritom je dobna i svaka druga struktura stanovništva u obje zemlje prilično slična. Odakle onda takve razlike u pogledu korone? U svim tim podacima ima dosta nelogičnosti.

Znam isto tako da nitko nije umro isključivo od infekcije korona virusom nego je eventualno ta infekcija uzrokovala druge zdravstvene teškoće (kao bakterijska upala pluća) ili je pogoršala već postojeće vrlo loše zdravstveno stanje. Sve je to meni jasno.

A podatke o povećanoj smrtnosti nećemo vidjeti jer povećane smrtnosti ni nema. Barem do sada. Postavlja se i pitanje što to uopće znači povećana smrtnost. Za koliko bi se morala povećati pa da se pretpostavi uzročno posljedična veza između plandemije i povećane smrtnosti.

U Hrvatskoj se recimo broj umrlih na godišnjoj razini u zadnjih 10 godina kretao od 50.386 u 2013. do 54.205 u 2015. To znači da je u samo dvije godine smrtnost porasla za 3819 ljudi godišnje odnosno 7,6%. Godinama prije korone i bez nekog vidljivog razloga. Već 2016. opet je pala na 51.542 odnosno skoro 5% da bi slijedeće 2017. narasla na 53.477 dakle za 3,8%. Ako ove godine smrtnost i bude veća za 3-6% (znači 1.500-3.000 preminulih više) tko može dokazati da je to posljedica virusa a ne normalna oscilacija kao skoro svake godine?

Povećana smrtnost uslijed uništenja zdravstva i nedostatka terapija i tretmana svih drugih bolesti ćemo možda moći sagledati tek za desetak i više godina, a u potpunosti nikad.

hiber
Gost
hiber
16 dana prije
Reply to  Stara kuka

Nisam mislio da krivo tumačiš podatke. Nego da podatke treba uzeti sa rezervnom. Hrvatska i Srbija su danas potpuno različiti entiteti. Hrvatska je nesamostalna država unutar EU, Srbija je transrodna država još od 1903.

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
17 dana prije

Dragi moji sto ste trazili, to ste dobili.
Ako vam se nesvida van na prosvijede, nikakvo piskaranje po portalima i mrezama ga nece otjerati!

Zagor
Gost
Zagor
16 dana prije

Nakon više dnevnog (zaslužnog) kritiziranja Hrvatske mislim da bi bio red prebaciti se malo i na okruženje.
Na primjer, mogli biste se malo raspisati o novom “Zakonu o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti” u Srbiji.

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
16 dana prije
Reply to  Zagor

Ni u Sloveniji nije nista bolje…
Zapravo o kojoj god zemlji pisali dode na isto…
Svi izmisljaju neku opasnost pa si uzimaju za pravo da uvode tiraniju…

mario
Gost
mario
16 dana prije

Musk: Četiri puta sam se testirao u istom danu. Dva testa pozitivna, dva negativna

mario
Gost
mario
16 dana prije
Reply to  mario

Selma: Znate za stranicu deagel.com? izraelski proizvođači oružja.. Gledajte Forrecast 2025., pa najrazvijenije zapadne zemlje svijeta, gube od 30 do čak i preko 70% svoga stanovništva? Sigurno proizvođači oružja znaju više nego mi. Tako da je logično da toliki broj stanovnika u samo 5 godina može pomesti samo opak virus.. Doslovno stravično kad vidiš da to tamo najnormalnije piše i nikom ništa

svit
Gost
svit
15 dana prije

“Ni u Soveniji nije ništa bolje…”
Zapravo o kojoj god pisali dođe na isto…
Svi izmišljaju neku opasnost pa se uzimaju za pravo da uvode tiraniju… !

Kemijski Vladek
Gost
Kemijski Vladek
16 dana prije

Je, baš bude tako kako si rudofilsko-srpski portal zamislio. Ajde ajde ispadate sve smiješniji svakim člankom. Sve analize i predviđanja totalno fulana. Jadna je postala Rusija čak je i turci u njenom dvorištu šamaraju

hiber
Gost
hiber
16 dana prije

Lako je turci, u slavlju po Bakuu nisu se vijore ruske zastave, nego Izraelske.

hdsfvwerfvuerwfvower
Gost
hdsfvwerfvuerwfvower
16 dana prije
Reply to  hiber

Pa ovi iz Izraela i upravljaju Rusijom koju u trećem beben krigu žele rasturiti nukleusom, što je tu sporno za tebe koji to znaš jer to rade tvoji.

Stipe Draca
Gost
Stipe Draca
16 dana prije

I sta sad? Da li se ko buni u toj usranoj zemlji punoj malih pickica i neobrazovanih ovcica?Ljudi tko god se nervira oko neceg sta nemoze promjenit nije vrijedno nerviranja…Vecina mladih treba otici van i ostaviti Hrvatsku & balkan iza sebe.Da hrvati i ostala stoka okolo nas nesto vridi imali bi drzavu davno…mi smo stoka kojima je potreban diktator ili tudji vlasnik.Neda mi se uopce nervirati te pisati o ovome,svaki put ista prica…Kog boli k za tu smrdljivu zemlju i taj smrdljivi narod…Ja sam otisao vani i neokrecem se!
Toliko afera,potkradanja,nepravde,ratova i oni se smiju i nastavili su po svome jer ih njihov smrdljivi narod izabere i onda mogu sta zele!
Nabijen tu hrv na k… izgorila dabogda do zadnjeg kamena!
Mi kao narod nista bolje nismo zasluzili

Zagor
Gost
Zagor
16 dana prije
Reply to  Stipe Draca

“Kog boli k za tu smrdljivu zemlju i taj smrdljivi narod…Ja sam otisao vani i neokrecem se!”
Onda ni ne komentiraj!!!!

Faaip de Oiad
Gost
Faaip de Oiad
16 dana prije

Jedini imperativ u slučaju Karoline i njenih pokrovitelja sa Kaptola jeste da se konačno dočepaju izvršne vlasti.

Austrijanac101
Gost
Austrijanac101
16 dana prije

Evo upravo je kradeze osuđen kao četvrtooptuženi na županijskom sudu. Bilo je isčitavanje i ćaćinog platnog spiska. Zanimljivo.

Moraju platit 3 000 000 kuna, eto ti sad kazni za maskice. Neće valjda oni platit tu kaznu.

Koliki bi bio koeficijent na kladionici da će biti pravomoćno osuđeni?! 7 X udaljenost do Mjeseca mjerena u milimetrima. hehe

Show must go on. Pipl mast trast as!

Ive
Gost
Ive
14 dana prije

U državi u kojoj vlada red, bijeda i siromaštvo je sramota. U državi u u koj vlada nered bogatstvo je sramota. Rekao je Confucie.

POVEZANE VIJESTI

Izbornik