fbpx

Premijeru Plenkoviću, raspustite vladu, raspišite izbore i pomozite svom narodu, jer sebi i svojima ste već “pomogli”

Plenković i Čorić

Nakon što je Vlada Andreja Plenkovića odbacila interpelaciju, Saboru Republike Hrvatske se obratila zastupnica Karolina Vidović-Krišto, pri čemu je iznova izložila dokaze o kriminalnim radnjama aktualne hrvatske vlade, pri čemu je hrvatskim državljanima ukradeno oko 2.200.000.000 kuna.

Interpelacija (latinski interpellatio), jedno od sredstava kojim zastupnici u parlamentu nadziru rad vlade i pokreću ispitivanje političke odgovornosti vlade, odnosno njezinih ministara. Interpelacija se podnosi u obliku pitanja što ga određeni broj zastupnika postavlja predsjedniku vlade ili pojedinomu ministru. Razlikuje se od običnoga zastupničkoga pitanja po tome što se o odgovoru vodi parlamentarna rasprava, koja završava glasovanjem o povjerenju vladi ili pojedinomu ministru, pa u slučaju izglasavanja nepovjerenja načelno rezultira ostavkom. U parlamentarnim sustavima interpelacijom se često služi oporba kao sredstvom za kritiku vladine politike uz mogućnost iskazivanja nepovjerenja vladi i njezinim ministrima. (Hrvatska enciklopedija)

Istinski demokrata, za koga se uzima Andrej Plenković, objeručke bi prihvatio zahtjeve oporbe iskazane putem interpelacije. Hrvatski narod je Andreju Plenkoviću ukazao povjerenje kako bi štitio njegove, a ne partikularne i strane interese. Afera Krš-Pađene je samo jedna od niza afera u kojima su sudjelovali aktualni i bivši Plenkovićevi ministri koji su bogatu zemlju Hrvatsku bacili na koljena.

Obraćanje saborske zastupnice Karoline Vidović-Krišto otkriva niz detalja koji predstavljaju djelovanje beskrupulozne koruptivne hobotnice. Nekada su političari za sto puta manji krimen, automatski podnosili ostavke i završavali u zatvoru. Skriveni iza maski, Plenković i ekipa nastavljaju ismijavati građane Republike Hrvatske, kao da se ništa nije dogodilo.

Premijeru Plenkoviću, raspustite vladu, raspišite izbore i pomozite svom narodu, jer sebi i svojima ste već pomogli. Ako i to nije dovoljno, pokrenut ćemo akciju prikupljanja novca da vas isplatimo i da nam više ne pomažete. Vaše odsustvo iz politike će koštati Hrvatsku puno manje nego vaše prisustvo. Duboko smo uvjereni.

Obraćanje saborske zastupnice Karoline Vidović-Krišto:


“Dame i gospodo,

Odmah uvodno treba konstatirati da je Vlada odbijanjem rasprave o možebitnim protuzakonitostima u projektu vjetroparka Krš-Pađene (a za pretpostaviti je da će vladajuća većina u ovom domu slijediti Vladu) potvrdila žalosnu činjenicu koju cijela hrvatska javnost zna – a ona glasi: karcinom korupcije se toliko proširio da je više nepodnošljiv.

Taj karcinom na hrvatskom tkivu jest vladajuća struktura sačinjena od HDZ-a i SDP-a i njihovih šegrta. A vjetropark Krš-Pađene je ogledni primjer korupcije započet 2013. godine od SDP-a i HNS-a, a nastavljen od Plenkovičevog HDZ-a i Pupovćevog SDSS-a. No, krenimo redom u raščlanjivanju ove mega-afere.

Razvoj proizvodnje električne energije putem vjetroelektrana svoj zamah dobiva krajem 90.-ih godina prošlog stoljeća, kada razvijene države prihvaćaju činjenicu potrebe za zaštitom okoliša.

Kao što znamo, vjetroelektrane su potpuno ekološki čiste, a u međuvremenu i dugoročno isplative, jer kao što znamo – dragi Bog nam ne šalje račune za vjetar.

Kako je na početku tog zamaha – izgradnja i proizvodnja tih vjetroelektrana bila jako skupa te investicijski neisplativa, manje-više su sve države, koje su donosile zakone o poticanju proizvodnje struje na bazi obnovljivih izvora, donosile i zakonska rješenja kojima su investitorima davali poticaje, kako bi ih motivirale na ulaganje u segment obnovljivih izvora energije.

Tako je i Hrvatska 2007. godine donijela zakone o obnovljivim izvorima energije, koji su od međunarodnih investitora bili pozdravljeni, jer su osiguravali dobru poticajnu cijenu od 71 lipe po kilovat satu (KWh).

Međutim, kako u gospodarstvu, tako i u drugim društvenim segmentima, vladajuće strukture duboke države uvijek u zakone ili podzakonske akte ugrade odredbe koje normalne investitore odbijaju, a privilegiraju odabrane, u pravilu one dubiozne i netransparentne.

I doista, konstatacija kardinala Bozanića od prije 20 godina – u slučaju Krš-Pažene u potpunosti se potvrdila, jer ovdje je doistariječ o grijehu struktura.

Naime, cijena koja je 2007. vrijedila u Hrvatskoj, Njemačkoj, Francuskoj, Portugalu, bila je izrazito visoka, jer su i investicijski troškovi bili visoki. Tada je jedan vjetroagregat bio u prosjeku visine 50-ak metara, s izrazito malim promjerom rotora. U međuvremenu je tehnologija napravila ogromne iskorake, te su već 2010. i 2011. na tržište došli veliki vjetroagregati: dvostruko viši, s dvostruko većim promjerom rotora, te s daleko sofisticiranijom tehnologijom. Sukladno tomu su rezultati proizvodnje (mjereći ih s početnim postrojenjima) bili i trostruko veći nego prije, a investicijski troškovi su se prepolovili, pa čak i trostruko smanjili.

Kada je 2007. poticajna cijena utvrđena u visini od 71 lipe, snaga jednog vjetroagregata bila je ispod jednog megavata. U međuvremenu su na tržištu vjetroagregati s po 3, 4 ili 5 megavata.

Uslijed tog tehnološkog iskoraka, koji je išao u korist potrošača ali i investitora, gotovo sve države, počevši od 2013. godine, započele su sa smanjivanjem poticajnih cijena u vjetroenergiji.

Pojedine članice Europske unije, primjerice Italija, Španjolska i Poljska, 2014. su retrogradno smanjile poticaje, to znači, investitorima koji su imali u tim državama valjane ugovore s tamošnjim agencijama, smanjene su – ugovorom zajamčene poticajne cijene.

2017. Španjolska je u potpunosti ukinula poticajne cijene, što je učinila i velika većina ostalih članica Europske Unije.

Ovdje ću citirati predsjednika uprave tvrtke „Wind-Europe“ Gilesa Dicksona, koji je 2017. godine, nakon što su sudjelovali na natječaju u Španjolskoj (u kojem je Španjolska ugovorila gradnju vjetroparka kapaciteta 3000 megavata, i to po cijeni 4,3 centa po kilovatu, što je 32 lipe), konstatirao slijedeće: „Kao što natječaji pokazuju, „on-shore“ vjetroelektrane su najpovoljniji izvor za proizvodnju ekološki čiste struje. Ključno je za investitore, kako bi ponudili što nižu cijenu, pravna sigurnost za dugoročno planiranje.“

Dame i gospodo, u ovome je ključ problema. U Hrvatskoj su zakoni i pravila nepouzdani, i tako su konstruirani da ta pravila uvijek netko mora arbitrarno potvrditi. To je ključni razlog zašto Hrvatsku izbjegavaju institucionalni, veliki investitori, koji posluju oprezno, ali čija su očekivanja za zaradom za svaku državu više nego poželjna.

U Hrvatskoj, nažalost, mogu poslovati investitori koji znaju funkcionirati u polulegalnom stanju, ili, narodski rečeno, loviti u mutnom. A Krš-Pađene jest ogledni primjerak tog stanja. Evo kronologije ove abnormalne, brutalne korupcije:

31. prosinca, znači, na staru godinu 2013., državna agencija HERA izdaje rješenja, a HROTE potpisuje ugovor za Krš-Pađene. U vladinom obrazloženju odbijanja ove interpelacije nedvojbeno je konstatirano da na dan potpisa ugovora s HROTE-om nije postojala građevinska dozvola, te s time niti je HERA smjela izdati rješenje o statusu povlaštenog proizvođača, niti je HROTE smio potpisati ugovor o otkupu električne energije.

Nadalje, prema pravilima koja su još 2007. utvrđena, a ta pravila su bila dobro zamišljena, investitor je bio dužan priložiti bankovno jamstvo kojim hrvatska država dobiva sigurnost da će taj projekt biti i izgrađen. S obzirom na to da je riječ o visokom iznosu, u ovom slučaju iznad 10 milijuna eura, tvrtka C.E.M.P. nije bila u stanju dati to jamstvo. I što se događa? Vlada najprije mijenja pravila i produljuje rok za dostavu jamstva, da bi nakon toga u potpunosti ukinula obvezu o dostavi jamstva.

Ovdje Vlada mijenja pravila i zakon zbog jednog pojedinca, a sve na štetu Hrvata i hrvatske države, te bez sustezanja krši vlastite zakone, dok istovremeno projekti iz segmenta vjetroenergije, koji zadovoljavaju uvjete, nisu imali mogućnost konzumirati zakonsko pravo i sklopiti ugovor s HROTE-om. To je dokaz zašto u Hrvatskoj nema stranih investicija i zdravih poduzetničkih inicijativa.

Jer, kako je moguće da se na staru godinu daje poticajna cijena od 71 lipu? Tu moram pojasniti da je 78 lipa koju spominjemo u obrazloženju interpelacije, današnja cijena koja je nastala zbog prilagodbe na godišnju stopu inflacije.

Odgovorni dužnosnici koji su potpisali te odluke dan prije stupanja na snagu povoljnije cijene, ne htijući čekati jedan dan, nisu nepismeni i itekako znaju računati. A i Hrvatska je tada već bila članica Europske Unije, pa su kroz različita izvješća znali da se poticajne cijene u cijeloj Europi masovno smanjuju.

Ako netko radi tako očigledne propuste, onda je ili poslovno neuračunljiv, ili je primio mito – gdje je tu DORH, gdje je policija?

Tome još pridodajte da se ugovorene obveze od strane Vlade prolongiraju, te na koncu u potpunosti ukidaju, čime se čini izravna šteta hrvatskim poreznim obveznicima, jer da je obveza o dostavi bankovnoga jamstva ostala, kao što je ugovorom bilo i definirano, ugovor bi morao 2014. biti raskinut, jer investitor nije izvršio ugovorne obveze. Taj investitor je tada mogao sklopiti novi ugovor – ali tada s cijenom od 53 lipe koja je bila na snazi 2014. godine.

U međuvremenu se Vlada mijenja. Ministar okoliša postaje Slaven Dobrović, te na zahtjev investitora, koji želi mijenjati građevinsku dozvolu, određuje obvezu izrade studije (ili procjene) utjecaja na okoliš tražene građevinske dozvole.

Međutim, investitor koji na dubiozan način posluje, nije naviknuo na transparentnost, te ne želi izvršiti nalog ministarstva.

2017. ministar postaje Tomislav Ćorić, koji bez ikakvog racionalnog razloga ukida rješenje svoga prethodnika. Ta bajka o tobožnjoj suglasnosti DORH-a da bi tobože investitor tužio Hrvatsku za naknadu štete nisu priče za malu djecu, nego uspavanke za male bebe. Tvrtka koja je očigledno na kriminalan način sklopila ugovor, nikakve šanse ni na jednom sudu ne bi mogla imati.

Ministar Ćorić bio je dužan štititi imovinu i sredstva hrvatske države, prijaviti nedvosmisleni kriminal u ovom projektu, te naložiti nadležnim agencijama raskidanje ugovora – no, Plenkovićev ministar Ćorić radi upravo suprotno.

Ovdje upućujem na slučajeve iz Italije i Španjolske gdje su se postojeći važeći ugovori mijenjali jer su bili na štetu građana tih država, i to je odgovorno ponašanje vlasti gdje funkcionira vladavina prava.

Investitor za Krš-Pađene, C.E.M.P., u roku 4 godine nije izvršio svoje obveze i nije izgradio vjetropark. Svakome je jasno da odgađanje investicije predstavlja štetu za lokalnu zajednicu, te za hrvatski državni proračun.

Iako investitor 2018. još uvijek nije izgradio vjetropark, nadležne agencije HERA i HROTA, pod ingerencijom Tomislava Ćorića, ponovno produljuju ugovor umjesto da ga raskinu – a davno je već trebao biti raskinut.

Ovo je ogromni skandal, jer 2018. godine, kada je, kao što smo rekli, u Španjolskoj cijena po kilovatu 32 lipe, gospoda iz Plenkovićeve Vlade daje tom investitoru, ponavljam – dubioznom investitoru koji nikakve reference u ovom segmentu nema – daje mu 78 lipa po kilovatu, gotovo duplo veću cijenu od tadašnje, prema hrvatskom zakonu određene cijene od 42 lipe.

Ovdje treba napomenuti da se investitor, tj. vlasnik C.E.M.P.-a, Milenko Bašić, bavi trgovinom automobila, naravno da ne posluje u drugim članicama Europske unije, ali zato ima jake poslovne aktivnosti u Republici srpskoj i u Republici Srbiji.

Unatoč činjenici da ima ugovor s državom, investitor C.E.M.P. nije u stanju financijski organizirati investiciju, te nakon gotovo 6 godina obraća se državnoj razvojnoj banci HBOR, i traži kredit za izgradnju vjetroparka. I ovo jest najveći skandal ovog projekta.

Nadzorni odbor HBOR-a prvotno traži da investitor organizira i druge banke. I ovdje jasno treba reći – profil ovog investitora je provincijalnog karaktera, a projekti vjetroparkova su za ozbiljne, velike tvrtke koje imaju odgovarajuće reference i međunarodne kontakte.

Unatoč svim ovim činjenicama HBOR ipak odobrava ovaj kredit u visini od 80 milijuna eura, odnosno, 600 milijuna kuna.

Ovdje treba konstatirati da investitor vjerojatno nijedan drugi kredit nije ni dobio. S obzirom na krizu razvoja vjetroelektrana u Europi, proizvođači vjetroagregata sami daju kredite za kupnju svojih uređaja.

Tako je za pretpostaviti da je s HBOR-ovim kreditom isfinancirana cjelokupna investicija, a njegov vlastiti kapital bio je samo za razvoj projekta, za plaćanje različitih dozvola i studija, te raznoraznih korupcionaških provizija političarima i drugim dužnosnicima.

Jer ovdje je potpuno jasno da je kredit za razvoj ovog projekta trebao doći iz one države iz kojih su došli vjetroagregati. Ako je to Siemens, onda je to iz Njemačke, a ako je riječ o Vestasu onda je to iz Danske, itd.

Jer kao što znamo, razvojne nacionalne banke financiraju izvoz, a HBOR u ovom slučaju, nažalost, financira korupciju. 600 milijuna kuna kojima je financiran ovaj vjetropark, tih 600 milijuna kuna trebalo je poslužiti za brendiranje i proizvodnju istarskih tartufa, slavonskog kulena, dalmatinskog maslinovog ulja, ličkog škripavca, IT-start-up-ova u Osijeku, itd.

Misli li itko u ovom visokome domu ili u hrvatskoj javnosti da je kredit od 600 milijuna kuna moguće ishoditi bez suglasnosti Andreja Plenkovića? To nitko ne misli. Naravno da ga je odobrio. A proveo ga je consigliere duboke, udbaške vladajuće države u Hrvatskoj, Zdravko Marić, ministar sa zlatnim Rolexom kojeg je dobio od Ivice Todorića – i to je čak stavio u svoju imovinsku karticu. Baš fino od njega.

Njemački stručnjaci iz područja obnovljivih izvora energije, koje sam po ovom pitanju konzultirala, prema javno dostupnim informacijama su procijenili, da je prihod ovog projekta u 14 godina 631.104.651,00 euro. A da je primijenjena cijena koja je zakonom predviđena i koja je logična, prihod bi bio 339.825.581,00 euro. Iznos za koji su Hrvati oštećeni za 14 godina bit će 291.279.070,00 eura, odnosno, cirka 2 milijarde i 200 milijuna kuna.

Na temelju argumenata koje sam iznijela, nedvojbeno se može zaključiti da su sam prvotni ugovor, te sve ostale pravne radnje, bili svjesno, namjerno i sustavno pogodovanje investitoru, te nanošenje štete hrvatskoj državi.

Ovaj ugovor, s obzirom na to da je nastao na kriminalan način, mora biti raskinut, jer kao što znamo, svaka pravna radnja koja nastane na temelju kriminalnog čina, nevažeća je. Svi u ovom nizu, od nadležnog ministra HNS-ovog Vrdoljaka, ministra HDZ-ovog Ćorića, ministra HDZ-ovog Marića, te šefova HERE, HROTE-a i HBOR-a, do predsjednika Vlade Plenkovića moraju pred zakonom odgovarati.

Poruka iz ovog skandala je slijedeća: u Hrvatskoj, zakoni koji su vrlo često usklađeni s europskim normama, nisu nužno loši, ali se ne provode. Veliki igrači u proizvodnji obnovljivih izvora energije bi sigurno u Hrvatsku investirali. To bi bio velik skok za hrvatsko gospodarstvo, to bi potaklo rast BDP-a i zaposlenosti. Međutim, ti institucionalni investitori, koji su navikli na vladavinu prava i poslovnu etičnost, ne odgovaraju Plenkoviću i družini, jer njihovo shvaćanje prava nije europsko, već jugoslavensko, a to njihovo pravo funkcionira po načelu selektivnosti i pogodovanja odabranima, i ne poznaje jednakost pred zakonom.

Plenkovićev svijet su Tedeschi i kao što vidimo Milenko Bašić, vlasnik tvrtke C.E.M.P.

Vladino obrazloženje o odbijanju interpelacije doslovno je potpisano priznanje Vlade o kriminalu u ovom projektu, ali time i poruka hrvatskim građanima da oni, kao politička elita u Hrvatskoj, mogu raditi što hoće. No, tu ću ih podsjetiti na onu narodnu – možeš raditi što hoćeš, ali ne ćeš dokle hoćeš.

Kao što sam u uvodu citirala gospodina Dicksona, investitor želi sigurnost planiranja, u prijevodu, investitor želi znati koja prava i obveze ima, i mora biti siguran da ih može bez ikakvih posredovanja i ostvariti.

Ali, na projektu vjetroparka Krš-Pađene vidimo da vladajući u Hrvatskoj uopće nemaju mjere u besramnom bogaćenju i osiromašivanju hrvatskih građana.

Ali, kada imate u pravosuđu JNA-pravnika Šeparovića, skandalozne Turudiće i Sesse, te DORH koji se ponaša kao da je tajništvo Vlade a ne samostalno tijelo, onda su rezultati ovakvi kakvi su u ovom slučaju.

Hrvatska bi umjesto 749 megavata mogla imati 3000 megavata u funkciji, jer nam je dragi Bog dao zemlju s 1200 km morske obale, gdje je cijelo zaleđe idealno za vjetroelektrane, a proizvodnja struje iz vjetroelektrana jest proizvod budućnosti. Distributeri električne energije znaju da velike korporacije, kao što su Amazon ili Google, uvjetuju kupnju električne energije ako distributer dokaže da je iz ekološki čistih izvora.

U prenesenom smislu: u Drnišu puše vjetar, struja odlazi u Munchen, a euri dolaze u Hrvatsku. Apropo Munchena, tamošnje gradsko vijeće je donijelo obvezatnu odluku da cjelokupna potrošnja električne energije za Munchen i okolicu do 2025. godine mora biti iz ekološki čistih izvora. Kako su daleko od tog cilja, potrebni su im izvori gdje će kupovati ekološki čistu struju.

Hrvatska je sastavni dio europske energetske mreže, te je transport struje iz Drniša puno jednostavniji i jeftiniji nego iz njemačkog Rostocka.

Hrvatska ima potencijal i može biti uspješna – ali samo pod jednim uvjetom: vladavina prava koja će suzbiti divljačku korupciju.

Apsurdno je da Vlada odbija interpelaciju, to jest, odbija nam dati svu dokumentaciju u ovom slučaju – jer ako nema što skrivati, zašto onda odbija?

Slijedom ovoga apeliram na sve vas kolege zastupnike u ovom visokom domu, bez obzira na stranačku i ideološku pripadnost – podržite ovu interpelaciju, da se ovaj slučaj do kraja rasvijetli. Hrvatskim Ustavom u članku 1 definirano je da narod ostvaruje vlast putem svojih predstavnika, a saborski zastupnici jesu predstavnici naroda. Vlada je samo izvršitelj, te je dužna Saboru polagati račune i transparentno djelovati.

Kolegice i kolege, ovo je prilika za uzdići se iznad usko-stranačkih pogleda i odlučno reći dosta korupciji, te početi vraćati vjerodostojnost hrvatskih državnih institucija.

Prihvaćanje ove interpelacije je političko-civilizacijski imperativ.”, završava svoje izlaganje Karoline Vidović-Krišto.


VAŽNA PORUKA ZA LOGIČARE

Vrijeme uvjeravanja prolazi. One koji ne shvaćaju što se događa, treba ignorirati i ne gubiti vrijeme na njih. Poštene, empatične i logične osobe se trebaju okupiti, bez obzira na osobna uvjerenja i svjetonazore. Osim raskrinkavanja, dolazi vrijeme djelovanja brojnim i legalnim sredstvima u gospodarstvu, zdravlju, autonomiji… U protivnom, sve će nas porobiti.

Pitate se što učiniti nakon čitanja ovog teksta? Jednostavno, šaljite i dijelite tekst poštenim, empatičnim i logičnim osobama. Informirajte bližnje o postojanju portala Logično. Priključite nam se na našem Telegram kanalu tako što ćete kliknuti na Vijesti.  Od danas možete komunicirati i pisati nam u Telegram grupi Zajednica. Budimo složni, mudri i jaki.

Svidio vam se članak i
pitate se što možete napraviti?
PODIJELITE ga s PRIJATELJIMA

*Stavovi izneseni u kolumnama su osobni stavovi autora i ne odražavaju nužno stav redakcije portala Logicno.com

Pretplati se
Obavijest
guest
Zaštitite svoje ime u komentarima... REGISTRACIJA
153 Komentara
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Inline Feedbacks
View all comments
Suzy
Gost
Suzy
10 mjeseci prije

Nece veliki vođa Plenković samovoljno poci jer nema obraza a niti mu je stalo do nacije ni njenih interesa. On je jedan crv parazit iz Hodnika Bruselexa i ima zadatak od mame Merkel sto treba napraviti Njegova guza otvorena za stipkanja je puna propuha i dok je netko dobro ne… Pročitaj više »

Neubau
Gost
Neubau
10 mjeseci prije
Reply to  Suzy

Ja sam uz Plenkija, čovek je imao teško detinjstvo, pa to danas kompenzuje. Plenki mi te volimo, mnogo bre.

Suzy
Gost
Suzy
10 mjeseci prije
Reply to  Neubau

Ha ha 🙃

Teško djetinjstvo
Gost
Teško djetinjstvo
10 mjeseci prije
Reply to  Neubau

Nije me imao. Još me ima.

samo
Gost
samo
10 mjeseci prije
Reply to  Suzy

u ime vjerodostojnosti Portala, očekujem sličan članak na temu Srpskog i BiH rukuvodstva

Neubau
Gost
Neubau
10 mjeseci prije
Reply to  samo

To nije logično za očekivati.

Brainstorm
Gost
Brainstorm
10 mjeseci prije
Reply to  samo

znas sto je problem? nemaju nikoga od tamo da im pise. ovdje osim redovnih pisu alerik i cikos. padne mi na pamet feral tribune. imali su petra lukovica da im pokriva srbiju a petar samo zbijao sale. urednik ga pokusao navuci za usi ali opet nije islo. svakako da bi… Pročitaj više »

Hokahey
Gost
Hokahey
10 mjeseci prije
Reply to  Brainstorm

Valter, pročitaj još jednom, valjda češ onda shvatiti ironiju. Činjenica je da se ovdje samo napadaju HR i Hrvati pa to je već dosadilo ponavljati. Jedino me čudi da neki komentatori koji eto vide sve spletke, zavrzlame i zavjere svijeta ne vide ovu ekstremnu jednostranost ovdje. Tako da i nije… Pročitaj više »

Željko
Gost
Željko
10 mjeseci prije
Reply to  samo

@samo Oteli ste mi misao, mjesecima se napada rukovodstvo Hrvatske, malo “zagrebite” po rukovodstvu, ako smijete, Srbije ili BiH?! Uvijek sam “ljevičar” ali izbori su bili prije par mjeseci i narod je glasao ZNA SE, nažalost, i sada neka trpi ili neka se seli, što bi dali mnogi iz Srbije… Pročitaj više »

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
10 mjeseci prije
Reply to  samo

Mene ne zanima sukob medu narodima i podjela o kojima ti pises.
Za mene je samo jedna podjela na superbogate monstrume i sirotinju koja se tuce za bacene mrvice, duboko podjeljeni na rase, religije i druge razlike koje nemaju vezu ni sa cim osim da lakse upravljaju podjeljenim ovcama

Hokahey
Gost
Hokahey
10 mjeseci prije

A izgleda tebi Hrvati zastupaju “superbogate”???? Pa ti ne smeta i uopće ne primjećuješ da se samo po njima pljuje?

Mucki
Gost
Mucki
10 mjeseci prije
Reply to  Hokahey

Ali ne vidiš čiji je ovaj portal itko sve piše na njemu.Vecina komentatora i raznoraznih kritičara kao da pišu sami sebi.Ili su toliko razočarani svojim životima.ili su dosadili drugima s pričama o razno raznim teorijama zavjere,reptilima podzemnim, svjetovima,o svemogućim vladarima svijeta ,o obiteljiRotsild,Bill Gatesu,a kad vide Plenkovica kao da vide… Pročitaj više »

Mućki
Gost
Mućki
10 mjeseci prije
Reply to  Suzy

Kakva je tvoja guza za stipkanje .

Mladen
Gost
Mladen
10 mjeseci prije
Reply to  Suzy

Sto li na to kaže tvoj sinovac na respiratoru.

Teško djetinjstvo
Gost
Teško djetinjstvo
10 mjeseci prije
Reply to  Mladen

Pokopan s maskom. Bog mu dao pokoj.

Istina
Gost
Istina
10 mjeseci prije
Reply to  Mladen

Jedino se OBDUKCIJOM može sa sigurnošću utvrditi od čega je netko umro.

Ive
Gost
Ive
10 mjeseci prije
Reply to  Istina

Osim ako izvjestaj obdukecije nije rezultat korupcije pa blago ili znacajno odudara od stvarnosti i cinjenica.

svit
Gost
svit
10 mjeseci prije
Reply to  Ive

Ive, od kad je pao komunizam,vama Ive svašta pada na pamet,ili vas hvata strah od Plenkija,PA POČMETE TRABUNJAT,NEGO VI STAVITE NJEGOVU SLIKU I IME NA MARJAN, DA VAS MINE ŽELJA NA BRAVARA, A TO ĆE I NJEMU BITI DRAGO JER I ON JE TITEKA OBOŽAVAL!

Josip Wamberger
Gost
Josip Wamberger
10 mjeseci prije
Reply to  svit

Svitu, komunizam nije pao. Ne da nije pao nego opet diže poganu glavu. Plenković i EU su očit dokaz toga. HDZ je komunistička i lopovska jazbina. SDP ne zaostaje puno.

svit
Gost
svit
10 mjeseci prije

“komunizam nije pao.” Nije u praznim komunističkim glavama! HRVATSKA DEMOKRATSKA ZAJEDNICA=HDZ, nigdje ne stoji da su komunisti, ista je stvar i sa strankom HSDP ili kraće SDP, nigdje ne stoji da su komunisti! Sve drugo pitaj njih i članove njihove ! U Europi je zabranjeno širiti nacizam,fašizam i komunizam jer… Pročitaj više »

CAN
Gost
CAN
10 mjeseci prije
Reply to  Mladen

S maskom?

Josip Wamberger
Gost
Josip Wamberger
10 mjeseci prije
Reply to  Mladen

veliš Đuro, umro ljudina od 62 godine i to ni manje ni više nego od korone koju sam i ja imao. Testiran sam i to 2 puta, odmorio se 6 dana od posla, uz šmrkavicu i kašalj i 2 dana malo povišene temperature a ostalih 8 dana proveo u kućnom… Pročitaj više »

Istina
Gost
Istina
10 mjeseci prije
Reply to  Suzy

Da. To je baš idiotski. I kako je on saznao da ima Koronu a ne Gripu? Da li uopće ima razlike? Na osnovu PCR testa za koji je dokazano da je 94% LAŽNO POZITIVNIH? Gripa je oduvijek u nekim slučajevima imala jače simptome a i prehlada se znala zakomplicirati. Ali… Pročitaj više »

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
10 mjeseci prije
Reply to  Istina

Bas tako!

Istina
Gost
Istina
10 mjeseci prije
Reply to  Istina

Kako znate da je umro od Korone a ne od Gripe ili bakterijske upale pluća uzrokovane prehladom?
Na osnovu PCR testa koji daje 94% lažno pozitivnih?
Da li mu je liječnik davao azitromicin (Sumamed) da ubije bakterije?

Mucki
Gost
Mucki
10 mjeseci prije
Reply to  Istina

Ja mislim da si ti Istino 94% lažno pozitivan!

Istina
Gost
Istina
10 mjeseci prije
Reply to  Istina

Šta vi trolovi počinjete radit od 8 ujutro? Nije valjda dotle došlo?

Mladen
Gost
Mladen
10 mjeseci prije
Reply to  Istina

Sta bih ti vise volio da si 94% lažno pozitivan ili 94% lažno negativan.

Josip Wamberger
Gost
Josip Wamberger
10 mjeseci prije
Reply to  Istina

Đuro, ja sam Josip Wamberger, punim imenom i prezimenom. Hajde ti meni reci puno ime i prezime tog mog navodnog imenjaka preminulog od korone da ja preko prijatelja u Ministarstvu provjerim ima li tu istine u tome što kažeš. Iz kojeg je grada bio taj tvoj prijatelj Josip?

Josip Wamberger
Gost
Josip Wamberger
10 mjeseci prije
Reply to  Istina

Đuro ako mi ne kažeš podatke o tom navodnom sirotom prijatelju koje mogu provjeriti kako sam rekao, tražit ću od urednika portala logično da te onemogući u širenju dezinformacija jer širiš lažne vijesti što je, podsjećam te kažnjivo po zakonu.

Bondone
Gost
Bondone
10 mjeseci prije
Reply to  Suzy

Debeli – Ti stvarno moras ogaditi svaku diskusiju!

piždro
Gost
piždro
10 mjeseci prije
Reply to  Bondone

naštimali su tako da kad ti se da plus dobiješ i minus..

Mikojan
Gost
Mikojan
10 mjeseci prije
Reply to  Suzy

Gripa, pneumonija i slične bolesti su ozbiljne i šta sad ?

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
10 mjeseci prije
Reply to  Suzy

Skoro ti je za NATO, EU, uvodenje Eura i on je za porez na nekretnine, dakle sistemski covjek.
E da, lijepo svira pjeva i prica viceve.

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
10 mjeseci prije

Pa s obzirom da je lijepo zivio u Jugoslaviji i kad se pocela raspadat i kad je poceo rat zbrisao je u Ameriku, dakle dinar i dolar mu nisu mrski…

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
10 mjeseci prije

Oprosti a gdje ja to gradim novu yu?
Imas li ti kakvih problema u glavi ili neznas citat?
Napisao sam da je Skoro zbrisao kad je rat poceo…

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
10 mjeseci prije
Reply to  Suzy

Zasto bi bilo kuda posao?
1.Narod ga je izabrao da radi to sto radi.
2.Oni koji nisu izasli na izbore, presutno su se slozili s ovim i svojim neizlaskom ga podrzali.
3.Nitko se nebuni, ne prosvijeduje i sl.

Sto bi sad trebao odstupiti zbog nekih nasih komentara?

Ive
Gost
Ive
10 mjeseci prije
Reply to  Suzy

Suzy dear, mislim da vecina komentatora pogresno pise “pljemeniti barun von” PPLJENKOVIC a ne Plenkovic. Jer on naprosto pljeni svojom pojavom svojom elokvencijom na vise jezika, a posebno svojim zadiranjem u novcanike i bankovne racune svih hrvata. Zato molim ubuduce pisati “pljemeniti baron von” PLJENKOVIC

Mali Mujo
Gost
Mali Mujo
10 mjeseci prije
Reply to  Ive

Koliko znam njega su rektalno oplemeniti tako da je stvarno plemeniti.

svit
Gost
svit
10 mjeseci prije
Reply to  Ive

IVE, “prijatelju” vašeg Plenkija,toliko puta ga na portalima spomeneš,toliko puta da bi ti i ovaj portal zavidan bio, portal koji ga u “najljepšem” svitlu spominje,a ti si ih u tome uzvisio,eto, možda je to iz čežnje za njim,jer vas je napustio kao lasta kad se vraća u toplije krajeve! Ne… Pročitaj više »

Duki
Gost
Duki
10 mjeseci prije

Sve je to O.k. a što će tek biti kada se jave i ostali vlasnici vjetroelektrana pa nije “krš-pađane” jedina ? Pa odvjetnici pa međunarodni sud,pa arbitraže i li će to platiti ,jopet mi ! Ode još što punih buseva pravac”što-što dalje tim-tim bolje”💪💪💪💪🙊🙊🙊

nekoime
Gost
nekoime
10 mjeseci prije

Ako Idi Mamin kaže kako nema korupcije, onda korupcije nema. Mora li to izjaviti na četiri svjetska jezika da bi postalo jasno radikaliziranim desničarima.

hiber
Gost
hiber
10 mjeseci prije

Gospođa nema pojma o “obnovljivim” izvorima energije. Da bi se proizvela sama obnovljiva energija, potrebna je velika količina neobnovljive energije i to odjedanput. Dakle, iza proizvodnje samog toranja i generatora stoji u stvari izgaranje ugljena, nafte uključivo i potrošnju radnika, stručnjaka, birokracije i svega ostaloga. Dakle, osnovni uzrok pojeftinjenja nije… Pročitaj više »

mario
Gost
mario
10 mjeseci prije
Reply to  hiber

Gospođa je istražila, objasnila i napisala sveobuhvatan text. Ajde ti sada sve ovo što je ona napisala predstavi na svoj način pa nas probaj uvjeriti da gospođa nema pojma. Dakle, hoćeš li ili ne

hiber
Gost
hiber
10 mjeseci prije
Reply to  mario

Gospođa nema pojma, bez korupcije ovaj sustav ne bi mogao funkcionirati. Upravo je nemjerljiv doprinos ovoj tvrdnji dao Trump koji je u cijelosti skinuo svaku iluziju da bi ovaj sustav ikako drugačije mogao funkcionirati. Ukratko, iako je svaka njegova riječ bila laž, ukupno je govorio potpunu istinu. Pokazao je, kao… Pročitaj više »

mario
Gost
mario
10 mjeseci prije
Reply to  hiber

To je točno ovaj sustav je nemoguće popraviti. Sustav radi savršeno za što i od koga je stvoren. Ajmo razmišljati van naslijedjenih sustava. Točno je i da je trump dio takvog sustava i da ga nema namjeru mjenjati. Jedino što nije dio sotonista, a zadržao bi sustav i svojevoljno nebi… Pročitaj više »

hiber
Gost
hiber
10 mjeseci prije
Reply to  mario

Ovo ti je mi gradimo prugu, pruga gradi nas. Dakle povratna sprega. Ljudi kvare sustav, sustav kvari ljude. Dok ne puknu ljudi i sustav. Problem je sto je gospođi početak malo zakasnio. Jedno 20-30 godina, možda i više.

BanOvan
Gost
BanOvan
10 mjeseci prije
Reply to  hiber

Sva sreca pa dolazi jeBiden da konacno stane za vrat kUrupciji. Poslije toga se ista brise iz svih udzbenika.

piždro
Gost
piždro
10 mjeseci prije
Reply to  hiber

TAKO JE ĐURO! to kleru i feudalnom sloju paše zato se i zove kapi tol il kaptol! kapitalizam je GORI od svake KORONE i kuge

Mladen
Gost
Mladen
10 mjeseci prije
Reply to  hiber

Drago mo je da je vas nećak bolje jer i ja imam nećaka godina skoro kao i vas,ali mi nisu jasni ovi ljudi koji vam lupaju minuse zbog vaše boli i zabrinutosti zbog umrlog prijatelja i bolesnog nećaka.

Mladen
Gost
Mladen
10 mjeseci prije
Reply to  Mladen

Kad mi se dijete rodilo prije 20 godina s dijagnozom koju će je pratit cijeli život ja sam i supruga mislili da se to događa nekome drugome.Potpuno te razumijem.Budi hrabar ti i tvoj brat.Nadamsedobrim vijestima,živi i veseli bili!

Moreno
Member
Moreno
10 mjeseci prije
Reply to  hiber

A ti znaš o ”obnovljivoj” energiji još manje o nje . . . energija se nemore ni obnovit ni proizvest ni potrošit . . . energija more samo prominit svoj oblik . . . ako političari i ovce koje političarima viruju koriste floskulu ”obnovljiva” energija, to nikako ne znači kako… Pročitaj više »

mario
Gost
mario
10 mjeseci prije
Reply to  Moreno

dobro si to napisa

hiber
Gost
hiber
10 mjeseci prije
Reply to  mario

Tako je. Dva loša, ubiše Miloša.

mario
Gost
mario
10 mjeseci prije
Reply to  hiber

“energija se nemore ni obnovit ni proizvest ni potrošit . . . energija more samo prominit svoj oblik”
Za to sam napisao “dobro si to napisa”, nikoga nisam imao namjeru “ubiti”.

Neubau
Gost
Neubau
10 mjeseci prije
Reply to  Moreno

Što je to energija, Moreno?

Mrčikola
Gost
Mrčikola
10 mjeseci prije
Reply to  Neubau

Debeli, a kredit uzet u Hypo banci isplaćuje hrvatska sirotinja pa puhalo ne puhalo.

bauštelac
Gost
bauštelac
10 mjeseci prije
Reply to  Neubau

energija ti je ono kad se napiješ pa si lud

hiber
Gost
hiber
10 mjeseci prije
Reply to  Moreno

Uf. Uvijek se nađe neki pametnjaković sa pročitanom knjigom Fizika za neznalice. Slijedeća je tvrdnja da je energija svugdje oko nas. Dakle, parove su ti kao da žednom u Sahari objašnjavaš da je voda kilometar ispod.

Moreno
Member
Moreno
10 mjeseci prije
Reply to  hiber

Ja ti kume nemogu pomoć šta se ti furaš još na prirodu i društvo di se učilo kako nafta nastaje o krepanih dinosaurusa, a ugljen o gnjile paprati . . . ti ne primjećuješ kako se to u knjigama iz kojih ti učiš zove fosilna goriva . . . a… Pročitaj više »

hiber
Gost
hiber
10 mjeseci prije
Reply to  Moreno

S obzirom da si spoznao osnove energije, onda ćeš shvatiti i osnove korupcije, a nadam se i dotična gospođa. Lova se ne može izgubiti, može samo prominit džep. Isto tako Hrvatska ne može ništa imati, pa stoga ni ništa izgubiti. A lovu će bolje potrošiti oni koji je čape, nego… Pročitaj više »

Moreno
Member
Moreno
10 mjeseci prije
Reply to  hiber

Moj komentar o energiji je bila mala digresija na tvoj ad hominem napad na KVK, ne branin ja nju niti vidin u njoj spas, a tehnologiju pljačke san u nekoliko rečenica opisa u mojemu komentaru doli. Vidiš kako smo se približili u pogledima kad se radi o promjeni žepa iz… Pročitaj više »

Moreno
Member
Moreno
10 mjeseci prije
Reply to  Moreno

Aj popit pivo, sve će bit uredu 🙂

bauštelac
Gost
bauštelac
10 mjeseci prije
Reply to  Moreno

ti se ispdi pa ga skupi u vrećicu pa je zapali šta si i ti svakom loncu zakrpa

bauštelac
Gost
bauštelac
10 mjeseci prije
Reply to  hiber

zašto pametovati kinetički

Ogledalce
Gost
Ogledalce
10 mjeseci prije
Reply to  Moreno

Jemaš praf ! Vitar kad jednom “potrošiš” ne moreš obnovit. Vječna bonaca.

bauštelac
Gost
bauštelac
10 mjeseci prije
Reply to  Moreno

moreno javi se češće nema te

hiber
Gost
hiber
10 mjeseci prije
Reply to  hiber

Dobro kapiraš stvari. Naravno, trebaš ispitati tko je u stvari vlasnik RH. I zašto misliš da mi sve to plaćamo. Problem vjetroelektrana je sto, za razliku od hidroelektrana ima veliki zamor materijala i teško je mrežu sinkronizirati. U Hrvatskoj HE su neizmjerno vrijednije od VE, zbog toga što električna energija… Pročitaj više »

CAN
Gost
CAN
10 mjeseci prije
Reply to  hiber

Hr vlasnik je vlasnik euRopske junadije

hiber
Gost
hiber
10 mjeseci prije
Reply to  hiber

A da ne zaboravim. Nama zapravo i ne trebaju VE. Hidroelektrane su izvorno pravljene za industriju. Kad je ukinuta industrija, struja je preusmjerena u turizam. Sad kad je ukinut turizam, struja nam ne treba, a i nećemo je moći plaćati. Trebalo bi uvoditi BE- bicikloelektrane pa vrti.

CAN
Gost
CAN
10 mjeseci prije
Reply to  hiber

hrčeš ko hrčak,
zipa loma visi hračak na hrastu
u gori zelenoj bolje ne može?

CAN
Gost
CAN
10 mjeseci prije
Reply to  hiber

Tujac od ovce i na njemu zvonce…
Kako bi bilo ogradit velebit&Co,pa proglasit muzej prirode!?
Duni Vetre malo preko jetre?

Darko
Gost
Darko
10 mjeseci prije

Ovaj drugi glavonja rektus imperijus je još u vojsci bio pukovnikov šteker i njegov osobni čato. Daleko je dogurao štekajući se svima od ’97 do danas.

Max
Member
Famed Member
Max
10 mjeseci prije

Svaka čast poštenim ljudima.

Neubau
Gost
Neubau
10 mjeseci prije
Reply to  Max

Daj pokaži barem jednoga.

Ive
Gost
Ive
10 mjeseci prije

Samoimenovani kancelar, baron, plemeniti Pljenković alias najveći anemićni seronja, u Hrvata, neće odstupiti zbog činjenica iznasenih
u interpolaciji gospodje Krišto. Jedini način da ga se hrvatski narod riješi jeste da ga nasilno izbace iz banskih pardon kancelarskih dvora.

nekoime
Gost
nekoime
10 mjeseci prije
Reply to  Ive

Vidi pod Khuen Hedervary…

svit
Gost
svit
10 mjeseci prije
Reply to  Ive

Jedini način da se hrvatski narod riješi “diktatora” i “diktature” pa tako i “gospođe”ako je u zabludi, odnosno komunista, udbe i “lunja” jest, da se provede lustracija od TITA, PRIKO SVIH KOMUNISTA, DO “PLENKOVIĆA” ! Drugi NITKO I NIJE BIO NA VLASTI OD1945 -DO DANAS! I TO ODMAH POČETI, A… Pročitaj više »

croasan
Gost
croasan
10 mjeseci prije

Premijeru Plenkoviću Bog vas blagoslovio!
A ti brisaču što te ovaj komentar toliko smeta da ga brišeš možeš samo da šipuracku.

mario
Gost
mario
10 mjeseci prije
Reply to  croasan

VJEROJATNO GA JE JAHVE I BLAGOSLOVIO

Mali Mujo
Gost
Mali Mujo
10 mjeseci prije
Reply to  mario

Kako ga je blagoslovio, rektalno? Ima li joškandidata da ga blagoslove?

svit
Gost
svit
10 mjeseci prije
Reply to  Mali Mujo

mujica , nerazumiš se ti u Blagosov, nego u “sunaćenje”,rekli sumi da je takav adet u vaših zemljaka!

Noštromo
Gost
Noštromo
10 mjeseci prije
Reply to  croasan

Niko ne puši kao ti, iz osobnog iskustva, pitam samo kada opet mogu doći da mi ga opet obradio onako kako samo ti znaš

Mućki
Gost
Mućki
10 mjeseci prije
Reply to  Noštromo

Ajde brate Ive napisi iz svog osobnog iskustva tko bolje puši HDZovci ili SDPovci.Podijeli sa nama svoje osobno sexualno iskustvo.

Ive
Gost
Ive
10 mjeseci prije
Reply to  Mućki

Ja HDZ-eovcu nebih dao da mi pusi jer postoji opasnost od kastracije, oni u pohlepi gutaju sve do cega dodoju i onda bih ostao bez alata za reprodukciju.

Mucki
Gost
Mucki
10 mjeseci prije
Reply to  Ive

Znaš sta bih ti HDZovac rekao,hvala ne pusimo pikavce daj to SDPovcu oni se itako zadovoljavaju odbačenim opuscima.

svit
Gost
svit
10 mjeseci prije
Reply to  Ive

papak i isprdak iz Jajca, svaki dan više ličiš šešelju,tako i onn nevoli Hrvate!

svit
Gost
svit
10 mjeseci prije
Reply to  Mućki

Oba jajčana bliznaca pušila su bravaru i lizali joki,danas revu sa stazićem , pupijem i ivom jer nemadu kome pušit ni lizat, sagnjile kite i čančići!

L. R.
Admin
Famed Member
10 mjeseci prije
Reply to  croasan

Poštovani croasan,

Hvala na lijepim riječima. Pošto volite slične članke, od sutra o Plenkoviću pišemo dva članka dnevno umjesto jedan. I tako ćemo svakoga dana do 2024.

Bolji smo nego zlatna ribica. Ispunimo vam svaku želju, a ne samo tri. 🙂

Redakcija

mario
Gost
mario
10 mjeseci prije

pogledajte naslove na imbexu: Capak: Razmatramo uvođenje pojedinih segmenata lockdownaU PRIJEVODU TESTIRAMO KOLIKO NAROD MOŽE PODNIJETI TORTURE Papa Franjo beskućnicima nudi besplatno testiranje na koronavirus u VatikanuSOTONISTA SE RAZOTKRIVA U PODRŽAVANJU ZLOČINACA Zašto je velika stvar što će prvo cjepivo protiv korone biti genetskoPRIPREMA SE NAROD NA PRIHVAĆANJE CJEPIVA I… Pročitaj više »

burt
Gost
burt
10 mjeseci prije

već je odavno jasno da se radi o mutnim radnjama s vjetroelektranama, prije desetak godina vjetroelektrane su predstavljane kao spas i nešto pozitivno a znalo se da je to sve na klimavima nogama, vjetroelektrane ne otvaraju radna mjesta, dijelovi za njih se ne proizvode u Hrvatskoj nego u inozemstvu, gradnjom… Pročitaj više »

Ive
Gost
Ive
10 mjeseci prije
Reply to  burt

Dok ma i u najsitnijim tragovima postoji ZLOČINAČKI HDZ u Hrvatskoj će varovati Mito i korupcija i dotle nema nade u bolje sutra za poštene Hrvate.

svit
Gost
svit
10 mjeseci prije
Reply to  Ive

sa ovim u kavez,tvorac njegov je ćita na banani!

svit
Gost
svit
10 mjeseci prije
Reply to  Ive

naučili komunistički prasci od kralja titeka i partije! nigdi na svitu ne postoji takova bagra virusa koja je imuna već 102 godine na svako cjepivo i svaki lijek,žešći su od kozije pišake!

bauštelac
Gost
bauštelac
10 mjeseci prije
Reply to  burt

ukinuti solarne ploče na vlastitom objektu sa mogućnosti prodaje vlastite struje državi ugraditi razdjelnike i potpisati cijenu struje dan prije pojeftinjenja koja je još na papiru nisu ni put utabali za vetrenjače posao stoljeća možda prije milenija mrš

Bosanac
Gost
Bosanac
10 mjeseci prije

Džaba svi tekstovi oko “covid-a, represije, ugrožavanje ljudskih prava (kretanje, govor, rad, hodanje bez maske, pravo na slobodan izbor oko primanja medikamenata-vakcine), ako se nešto ne poduzme osim komentiranja (pišem misleći na sve ove naše ex-yu državice)……sve mi ovo počinje ličit na dugosatni sex bez vrhunca na kraju.

Bosanac
Gost
Bosanac
10 mjeseci prije
Reply to  Bosanac

Evo čitam sad vijest: Skupština Srbije usvojila je izmjene i dopune Zakona o zaštiti od zaraznih bolesti, kojim je, između ostalog, omogućena i obavezna vakcinacija i kažnjavanje onih koji ne nose maske tamo gdje je propisano. Dakle, tortura počinje u nekim našim “banana državicama”, a Soroš i Gates provode svoje… Pročitaj više »

CAN
Gost
CAN
10 mjeseci prije
Reply to  Bosanac

Sado mazo pervertiti se penju u sedlo.

hdsfvwerfvuerwfvower
Gost
hdsfvwerfvuerwfvower
10 mjeseci prije
Reply to  CAN

Sado mazo ti je čitav svijet, elita se sadistički iživljava nad sedam milijardi ljudi a oni mazohistički u tome uživaju.

Moreno
Member
Moreno
10 mjeseci prije

Kako će Plenky na nove izbore . . . to je isto ka da se od Plenkyja traži da izađe iz EU . . . pa korupcija je modus operandi zapadne demokracije i ciloga ”slobodnoga” svita, samo šta se to tamo u nekim slučajevima zove slobodno tržište, a u nekim… Pročitaj više »

piždro
Gost
piždro
10 mjeseci prije
Reply to  Moreno

I ova ti je pogodak u sridu.. al dok se probude i shvate proteći će savom dosta vode .. bog dao najbolje – al kad neznaš koristit i necjeniš sta si dobio na poklon od više sile, oda će drugi koristit i uživat! UVJEK IMA TKO ZNA.

Moreno
Member
Moreno
10 mjeseci prije

Vjetroelektrane su općenito ordinarna prevara, Hrvatska je tribala prihvatit subvencioniranje vjetroelektrana jerbo je to tako rekla famozna Europska Komisija, a ka uvjet za daljnje zaduženje (čitaj vlastito kamatarenje) je da je te investicije Hrvatska tribala dat izdancima globalne mafije i ponešto hrvatskoj mafiji koja je osigurala provođenje toga plana pljačke… Pročitaj više »

Mölltaler
Gost
Mölltaler
10 mjeseci prije
Reply to  Moreno

Dobili bi više od 80% glasova od onih 40% koji bi izašli na izbore.

Willer
Gost
Willer
10 mjeseci prije

Tvrtka Genos novi je korisnik gotovo 18 milijuna kuna bespovratnih sredstava i budući stanar bioinkubacijskog centra, predstavljeno je u utorak u prostorijama BIOCentra. Predstavljanje je napravila Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO), piše Seebiz.eu. Inače, predsjednik Uprave ove tvrtke je znanstvenik Goran Lauc, koji je član Znanstvenog… Pročitaj više »

Willer
Gost
Willer
10 mjeseci prije
Reply to  Willer

Evo jos malo pomoci od vlade rh😂

MATIJA EMANOVIĆ
Gost
MATIJA EMANOVIĆ
10 mjeseci prije

Hrvatskom vlada MAFIJA koju predvodi A. PLENKOVIĆ.

Ive
Gost
Ive
10 mjeseci prije

A “plemeniti baron von” Pljenkovic voli kada mu se drugi muskarci zabavljaju sa njegovim anusom.

svit
Gost
svit
10 mjeseci prije
Reply to  Ive

siguro si provao kad znaš!

NSU
Gost
NSU
10 mjeseci prije

Ovaj blento lijevo je jači od Trumpa, kaže da je od svega najbitnije provjetravati prostor!?

Promaja
Gost
Promaja
10 mjeseci prije
Reply to  NSU

Propuh koji stvara micanjem usana nije govor nego prdež.
Zato mu smrdi svaka i bez tona na teveu.

A neg.
Gost
A neg.
10 mjeseci prije

Obnovljiva e=mc2

puki
Gost
puki
10 mjeseci prije

kabalina mafija je odavno imala na piku da procjepi sve stanovništvo. Prije skoro 2 godine, iz WHO-a su izjavili, da su oni koji se ne žele cjepiti opasni kao i ebola. Oni su tada mislili na one roditelje, koji nisu želejeli cjepiti djecu od ospica i sličnih dječijih bolseti. Sjećam… Pročitaj više »

MaSSa
Gost
MaSSa
10 mjeseci prije
Reply to  puki

Da, bez tog cjepiva nema u vrtic.

Mario
Gost
Mario
10 mjeseci prije

I Bugarska i Srbija nas prešle po BDPu PPP u 2020oj(po kupovnoj moći). Dobro je,još smo jači od Kosova,Moldavije i Ukrajine. Imamo Hrvatsku,imamo ADZ i SDP, i Europsku uniju,samo dalje uporno glasati za naše!

indy
Gost
indy
10 mjeseci prije

Na zapadu ništa novo,eto tamo negdi na Balkanu,u onim državicama što smo uspješno razbili jaču, unatar plemensko komešanje,sa tim da narod nitko ništa nepita,i treba nagradit protektora što narod i dalje šuti,neizlazi na farsu od izbora i što javno propagirate kršenje svih zakona ustava itd a narod i dalje šuti,nametate… Pročitaj više »

Kažun d.d.
Member
Kažun d.d.
10 mjeseci prije

Politi i vužgati?

bauštelac
Gost
bauštelac
10 mjeseci prije
Reply to  Kažun d.d.

jesi to ti majketi polit benzinom i užgat

Kažun d.d.
Member
Kažun d.d.
10 mjeseci prije
Reply to  bauštelac

Politi benzinom i vužgati… Blues/americana/surf večer Vintage Industrial Bar She brought me gasoline/Martin’s surfers Srijeda, 21.11.2018. 21.30h.
Uff,to je bilo prije 2 godine………

Istina
Gost
Istina
10 mjeseci prije

Andrej Plenković, “MUTTI-s ŠTIPKOGUZ”, baš je uspio u karijeri. Samo je NAS dooobrano zaj.bo. Al nije jedini. Ima ih puno. “Kažu spale su nam gaće, zagrizli smo udice, Glave nam u pijesku, nezaštićene guzice…” Dubioza Kolektiv Eto, baš je takav naš narod. Glave u pijesku (ispred TV-a) a odozada svako… Pročitaj više »

puki
Gost
puki
10 mjeseci prije

ovcice, ovcice, kako “teorije zavjere” postaju stvarnost… ali ovcice i dalje ne vide evo 2 vijesti ne od “mracnih portala teorija zavjere”, vec od mainstream medija: U V. Britaniji, se priprema da stanovnici ubuduce se mogu kretati samo sa vrpcom oko ruke (bas kao u filmu Contagion), koja dokazuje da… Pročitaj više »

Ive
Gost
Ive
10 mjeseci prije
Reply to  puki

Hebi ga kada i Britanci imaju svoga “plemenitog baruna von” Pljenkovica, samo sto ga zovu BOJO.

svit
Gost
svit
10 mjeseci prije
Reply to  Ive

dRUG PRAVO SE TI ZGUBIL, OD KADA TI SKINUŠE IME tITA NA MARJANU!

Stara kuka
Gost
Stara kuka
10 mjeseci prije

Najnovija izjava ravnateljice Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije dr. Željke Karin. Vrijedi pročitati. “Proslave rođendana i obljetnica moramo zaboraviti jer bolest se širi i moramo se pridržavati mjera, a ne modelirati ih prema našem nahođenju”, rekla je Željka Karin u programu Radio Splita komentirajući porast novooboljelih od covida-19.… Pročitaj više »

hiber
Gost
hiber
10 mjeseci prije
Reply to  Stara kuka

Bitno je da je u Kini do sada registrirano 86.266 pozitivnih. Dakle statistika je više za naivce. Podatke skroz krivo tumačiš. Broj testiranja nema nikakve veze sa brojem testiranog stanovništva. Neki se testiraju svakodnevno, većina nikada neće biti testirana. Broj umrlih od kovida je potpuna nepoznanica. Jedino što znamo da… Pročitaj više »

Stara kuka
Gost
Stara kuka
10 mjeseci prije
Reply to  hiber

Ne tumačim ja ništa pogrešno. Jasno mi je da su neki testirani više puta. Ali htio sam pokazati razlike između Hrvatske i Srbije upotrebljavajući usporedive podatke. Jer duplih testiranja istih osoba je pretpostavljam bilo u sličnim omjerima i u Hrvatskoj i u Srbiji. Mene bi recimo zanimalo da li se… Pročitaj više »

hiber
Gost
hiber
10 mjeseci prije
Reply to  Stara kuka

Nisam mislio da krivo tumačiš podatke. Nego da podatke treba uzeti sa rezervnom. Hrvatska i Srbija su danas potpuno različiti entiteti. Hrvatska je nesamostalna država unutar EU, Srbija je transrodna država još od 1903.

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
10 mjeseci prije

Dragi moji sto ste trazili, to ste dobili.
Ako vam se nesvida van na prosvijede, nikakvo piskaranje po portalima i mrezama ga nece otjerati!

Zagor
Gost
Zagor
10 mjeseci prije

Nakon više dnevnog (zaslužnog) kritiziranja Hrvatske mislim da bi bio red prebaciti se malo i na okruženje.
Na primjer, mogli biste se malo raspisati o novom “Zakonu o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti” u Srbiji.

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
10 mjeseci prije
Reply to  Zagor

Ni u Sloveniji nije nista bolje…
Zapravo o kojoj god zemlji pisali dode na isto…
Svi izmisljaju neku opasnost pa si uzimaju za pravo da uvode tiraniju…

mario
Gost
mario
10 mjeseci prije

Musk: Četiri puta sam se testirao u istom danu. Dva testa pozitivna, dva negativna

mario
Gost
mario
10 mjeseci prije
Reply to  mario

Selma: Znate za stranicu deagel.com? izraelski proizvođači oružja.. Gledajte Forrecast 2025., pa najrazvijenije zapadne zemlje svijeta, gube od 30 do čak i preko 70% svoga stanovništva? Sigurno proizvođači oružja znaju više nego mi. Tako da je logično da toliki broj stanovnika u samo 5 godina može pomesti samo opak virus..… Pročitaj više »

svit
Gost
svit
10 mjeseci prije

“Ni u Soveniji nije ništa bolje…”
Zapravo o kojoj god pisali dođe na isto…
Svi izmišljaju neku opasnost pa se uzimaju za pravo da uvode tiraniju… !

hiber
Gost
hiber
10 mjeseci prije

Ostavi se Torcide. Ja sam napisao zašto je to bio skup niskog rizika, odnosno više nešto kao 100×50 ali ga je Logično blokiralo. Dakle, stvar počiva na teoriji kaosa, odnosno teoriji kompleksnosti. To je ono: leptir leti u Bosni, izbije oluja u Japanu. Da li je moguće? Moguće je ali… Pročitaj više »

mario
Gost
mario
10 mjeseci prije
Reply to  hiber

Gripa ko svaka gripa svake sezone, samo zločinci preko ovcoida napravili plan-demiju

mario
Gost
mario
10 mjeseci prije
Reply to  mario

HR SOTT NET
Čelnici organizacije Black Lives Matter zatražili su sastanak s izabranim predsjednikom i potpredsjednicom Joeom Bidenom i Kamalom Harris rekavši kako “žele nešto za svoj glas”.

mario
Gost
mario
10 mjeseci prije
Reply to  mario

“Nešto se sumnjivo događa. Danas sam četiri puta testiran. Rezultati dva put pozitivni, dva put negativni. Isti stroj, isti test, ista sestra. Brzi antigenski test od BD-a”, tvitao je Musk vjerojatno misleći na brzi test tvrtke Becton Dickinson and Co. Čelnik Tesle kazao je da je testiran i PCR testom… Pročitaj više »

mario
Gost
mario
10 mjeseci prije
Reply to  mario

Tri trgovinske grupe aviokompanija pozivaju na usvajanje digitalnih zdravstvenih pasoša, poput Svjetskog ekonomskog foruma i Common Passa koji podržava Rockefeller, umjesto karantina i zatvaranja granica koje su smanjile njihov profit. One World, Star Alliance i Sky Team – tri najveće globalne aviokompanije koje zajedno predstavljaju 60 procenata svjetskog vazdušnog kapaciteta… Pročitaj više »

mario
Gost
mario
10 mjeseci prije
Reply to  mario

TEORIJE zavjere i dezinformacije pothranjuju nepovjerenje ljudi u cjepivo i mogle bi utjecati na to da procijepljenost protiv covida-19 ne dosegne razinu potrebnu za zaštitu stanovništva, stoji u studiji provedenoj u Velikoj Britaniji i Sjedinjenim Državama
IMBEX HR: Zločinci pripremaju narod

hiber
Gost
hiber
10 mjeseci prije
Reply to  hiber

Javi se Orbanu, on se najbolje uvlačio Sorošu. Odjebite više vi iz Srbije birati vlast u Hrvatskoj. Pogotovo ne na ulici. Vučić vam uveo obavezno cjepivo i to pravo u guzu. A onda Vam Anemični smeta.

Fujs Solta
Gost
Fujs Solta
10 mjeseci prije
Reply to  hiber

falija si portal za te nacionalisticke ispade! Naporni ste vise s torcidon i nogometom
I da ta torcida ili bbb ista vridi silu bi pokazivali na ulici protiv vlasti i policije,ali ne vi ste postali cuvari vlasti!

mario
Gost
mario
10 mjeseci prije
Reply to  Fujs Solta

tocno

hdsfvwerfvuerwfvower
Gost
hdsfvwerfvuerwfvower
10 mjeseci prije
Reply to  hiber

Što ti glumiš domoljuba kad tvoji upravljaju i Hrvatskom i Srbijom.

hiber
Gost
hiber
10 mjeseci prije

Kakav sada domoljub? I kakvi sad moji? I kako to oni upravljaju? To su dvije bankrotirane zemlje koje su upropastili bivši kmetovi koji su se pohlepili za šarene laže tipa Dinastija. I sam Gorbačov kaže da im je najveću štetu napravila serija Dalas. Dakle, vi želite sa takvima mijenjati vlast.… Pročitaj više »

hdsfvwerfvuerwfvower
Gost
hdsfvwerfvuerwfvower
10 mjeseci prije
Reply to  hiber

Nemoj pravit košer od riječi, prozirni ste ko staklo.

hiber
Gost
hiber
10 mjeseci prije
Reply to  hiber

Ne seri. Kraći ti je staž. A sve ovo je bilo očigledno još 1993. Ulica nikada ništa nije riješila jer ulica uvijek pojede svoju djecu. Uvijek su problem oni koji će nekoga zamijeniti. Ako su kao ti, onda se sa takvim rječnikom i ponašanjem nećemo usrećiti.

Kemijski Vladek
Gost
Kemijski Vladek
10 mjeseci prije

Je, baš bude tako kako si rudofilsko-srpski portal zamislio. Ajde ajde ispadate sve smiješniji svakim člankom. Sve analize i predviđanja totalno fulana. Jadna je postala Rusija čak je i turci u njenom dvorištu šamaraju

hiber
Gost
hiber
10 mjeseci prije

Lako je turci, u slavlju po Bakuu nisu se vijore ruske zastave, nego Izraelske.

hdsfvwerfvuerwfvower
Gost
hdsfvwerfvuerwfvower
10 mjeseci prije
Reply to  hiber

Pa ovi iz Izraela i upravljaju Rusijom koju u trećem beben krigu žele rasturiti nukleusom, što je tu sporno za tebe koji to znaš jer to rade tvoji.

Stipe Draca
Gost
Stipe Draca
10 mjeseci prije

I sta sad? Da li se ko buni u toj usranoj zemlji punoj malih pickica i neobrazovanih ovcica?Ljudi tko god se nervira oko neceg sta nemoze promjenit nije vrijedno nerviranja…Vecina mladih treba otici van i ostaviti Hrvatsku & balkan iza sebe.Da hrvati i ostala stoka okolo nas nesto vridi imali… Pročitaj više »

Zagor
Gost
Zagor
10 mjeseci prije
Reply to  Stipe Draca

“Kog boli k za tu smrdljivu zemlju i taj smrdljivi narod…Ja sam otisao vani i neokrecem se!”
Onda ni ne komentiraj!!!!

Faaip de Oiad
Gost
Faaip de Oiad
10 mjeseci prije

Jedini imperativ u slučaju Karoline i njenih pokrovitelja sa Kaptola jeste da se konačno dočepaju izvršne vlasti.

Austrijanac101
Gost
Austrijanac101
10 mjeseci prije

Evo upravo je kradeze osuđen kao četvrtooptuženi na županijskom sudu. Bilo je isčitavanje i ćaćinog platnog spiska. Zanimljivo. Moraju platit 3 000 000 kuna, eto ti sad kazni za maskice. Neće valjda oni platit tu kaznu. Koliki bi bio koeficijent na kladionici da će biti pravomoćno osuđeni?! 7 X udaljenost… Pročitaj više »

Ive
Gost
Ive
10 mjeseci prije

U državi u kojoj vlada red, bijeda i siromaštvo je sramota. U državi u u koj vlada nered bogatstvo je sramota. Rekao je Confucie.

POVEZANE VIJESTI

Izbornik