Pripreme za rat i „Operaciju Barbarossa 2“

MLRS americka vojska vbr
151 komentar

SAD i NATO vazali pripremaju se za rat protiv Rusije, što pokazuje i vježba „Defender Europe 2020“, za njemački Contra Magazin piše Marco Meier.

„Nekoliko sam puta pisao o daljnjim pripremama NATO pakta za napad na Rusiju, drugoj operaciji Barbarossa, kodnom imenu za invaziju nacista na SSSR 1941. Okolnosti su me navele da pišem ponovo, posebno u siječnju. Amerikanci i njihovi NATO vazali započeli su najveće vojne vježbe u Europi u proteklih 25 godina. Kodni naziv za ovu operaciju je “Defender Europe 2020”, ali je možemo protumačiti i kao “Attack Russia 2020”. U stvari, to bi bila priprema za napad na Rusiju usporediv s nacističkom invazijom 1941. godine u kojoj je ubijeno 27 milijuna sovjetskih građana, a bezbroj više ih je ranjeno, dok je uništeno sve zapadno od Urala“, piše njemački novinar, kojem se nimalo ne sviđa, čak ni kao pomisao, hipotetsko uvježbavanje napada na Rusku Federaciju.

Međutim, nije sve besmisleno u ovim tvrdnjama. Američki generali i dužnosnici su Kalinjingrad već nekoliko puta spominjali kao moguće područje provedbe „false flag“ operacije, koja bi se provela s ciljam davanja izgovora za invaziju. O tome su pisali RAND korporacija, Stratfor, ali i nekoliko planova Pentagona koji su dizajnirani za „suzdržavanje i odbijanje ruske agresije“.

Međutim, broj mogućih scenarija ograničen je samo njihovom maštom i vještinama.

Ove konvencionalne vojne vježbe nadopunjuju se s povlačenjem Sjedinjenih Država iz nekoliko sporazuma o nuklearnom oružju kako bi SAD imale punu slobodu u razvoju i korištenju nuklearnog oružja, koje će koristiti prema svojoj „Nacionalnoj obrambenoj strategiji“ kad god i gdje god to u Washingtonu smatraju prikladnim. Nema ograničenja ili bilo kakvih prepreka, uključujući namjeru da se pokrene prvi nuklearni udar. Jasni ciljevi su Rusija i Kina. “Osovina Tihog oceana”, koju su Amerikanci pokrenuli prije nekoliko godina, dio je ove pripreme kojom se vrši pritisak na Kinu i prijeti Rusiji.

Međutim, nove vježbe su alarmirale Moskvu, ali i Minsk, koji je jučer odmah pristao na dogovor o kupnji ruske nafte i plina i odbio je „velikodušno ponuđene američke molekule slobode“, iako po većoj cijeni od ruskih energenata.

Bjeloruski ministar obrane Andrej Rakov istaknuo je: “Vojni kontingent NATO pakta, koji se nalazio u susjedstvu Bjelorusije za vrijeme Atlantske rezolucije, povećao se 13 puta u posljednjih šest godina i s 550 narastao na više od 7000 vojnika, a broj jedinica teške vojne opreme se povećao pet puta. Vježbe „Defender Europe 2020“ bit će organizirane na teritoriju deset zemalja, uključujući Poljsku i baltičke republike koje graniče s Bjelorusijom, a imat će oko 37 000 vojnika, uključujući 20.000 iz Sjedinjenih Država.”

Također je rekao da je “broj NATO vježbi u blizini bjeloruske granice i broj osoblja uključenih u te vježbe u posljednjih pet godina više nego udvostručen. „Istočna fronta NATO pakta je povećala i troškove za „obranu“. U posljednjih pet godina vojni proračun povećao se za 30 posto u Poljskoj, čak 2,5 puta u Litvi i tri puta u Latviji. Estonija je poslušno ostvarila cilj i od 2017. izdvaja 2% bruto domaćeg proizvoda za „obranu“ i kupnju američke vojne opreme

Defender Europe 2020false flag'NATOVojna vježba
Pretplatiti se
Obavijesti o
151 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Siniša
4 godine prije

Sve zapadno od Urala je porušeno….strašno.
Zamislite koliki je napor bio potreban da se izgradi posleratni Sovjetski Savez, izgradili sebe i pomogli svojim saveznicima da se oporave a koliki je tek to bio trošak.
Imali ko od rusofob da mi reče koju je to fabriku Staljin oteo nekome posle rata i preselio u Sovjetski Savez, koga je to kreditima porobio i da li je bila razlika u razvoju Sovjetskog Saveza nasprem bilo koje članice Varšavskog pakta, koliko ih je Sovjetski Savez ucjenio cijenom resursa i koliko su plaćali šta su kupovali od Sovjeta.
Podatke o masovnim i sistemskim osvetama i egzekucijama….dajte nam molim vas.

Psihijatar
4 godine prije

Jos jedan zbrda zdola poluprepisan tekst samo da se moze spomene tI kako je Zapad zlo….

Istina pa makar metak u čelo
4 godine prije

Prije će civilizacije nestati nego će netko Rusiju osvojiti.

Isto Ime
4 godine prije

“američka molekulrna sloboda“, Liberalizam pur sang. Jednostavnim rijecnikom: Sloboda elite za firanciranje ostanka na vlasti. Vrsta reketa.
Vlast kosta. Strah vrti tamo gdje novac ne moze (ili ga treba puno). Tko jxbe raju. Elita misli da oni rade najbolju stvar za stoku sitnog zuba. (A stoku treba sisati, musti , uglavnom od nje profitirati, i svi uvjereni da je tako najbolje). Umjesto da svi krenemo zajedno u svijetliju buducnost, trosimo uzasno puno (ljudskih) resursa na ono sto se nazovi trazi.

mali jere
4 godine prije

SAD i NATO nikad nece napasti Rusiju ili sigurno nece dok je Vladimir na vlasti jer ne smiju.Vladimir je mudri i razumni vodja koji je ojacao Rusiju do te mjere da zapadni spijuncici ne mogu vise povezati lije i repove.Jedino sto mogu je da pokusavaju sitnim podmuklim udarcima unijeti nemir ali im za sad to ne funkcionira.Primjer je Ukrajina gdje im je vladimir MUDRO ,,jamijo,, Krim koji zapad nikada nece preboliti ali ni dobiti nazad.Slijedece je pokusaj nemira u Bjelorusiji ali liberali sa zapada ne znaju gdje ga zapoceti.Kad bi Hrvati a posebno Srbi bili malo pametniji i bolje suradjivali sa Vladimirom a manje lizali liberalna guzala bilo bi i nama buducnost svijetlija.Ipak ako liberali budu provocirali Sibirskog Medvjeda ovaj se bude jednom zaletio i za tri dana je na granicama Beneluksa.Poslije toga SIGURNO liberali ne budu vise provocirali ali cijena ce biti skupa.Na nama JE DA SE OPREDJELIMO:

Ive
4 godine prije

SLAVENI SVIH ZEMLJA UJEDINITE SE!!!

Trubadur
4 godine prije

Koji su ovo mokri snovi…. Ovaj davno preživjeli mastodont, po imenu NATO, bi se raspao u trenutku, kada prvi Iskander poleti na Ređekovo …. Ova dekadentna, metroseksualna zajednica nije sposobna voditi rat ni sa jednom malom silom, a ne sa Rusijom…. A o homogenom stanju među članicama, koje realno ne postoji, ćemo neki drugi put…

Svjatislav 989
4 godine prije

Radi se o Barbarosi N°3 .. Nikako o 2-ki. Ista je soldateska na crti Ruskoj. NBP su zaboravili u ovoj prici (Anakonde).Treca daklen repriza se uigrava i priprema pod mikroskopom i sitnim detaljima gde su Hico i Pärte pogresili. Ah to vrazije Rusko proljece doci ce nam glave.

Majk Majers
4 godine prije

Mene u odori vidit nećete

Alex
4 godine prije

Nema vojske koja može pomoći Zapadu da se oslobodi fobija i urođenog straha od smrti…zato će Rusi i Kinezi uvijek biti jači…Kod njih prevladava strah od gubitka obraza, časti,a smrt je tek na trećem mjestu. Takve nemožeš pobijediti.

politicki nekorektan
4 godine prije

…ponavljati istu stvar, a ocekivati drukciji rezultat je definicija gluposti… ta babina rosa 2 spada u tu kategoriju…

svenne
4 godine prije

Na kraju će svaki pojedinac, bratski i demokratski, preskupo platiti paradoksalno saznanje dali je Bog prvo stvorio kokoš ili jaje.
Kako na istoku tako i na zapadu.

DJ Krmak
4 godine prije

Napasti Rusiju je kao da staneš sebi na nogu i hoćeš hodati. Koliko ruskih podmornica spava uz američku obalu…hm?

x@y
4 godine prije

Iako će ova vježba bit jedna od najvećih vojnih vježbi u zadnjih 25 god.,apsolutno nema nikakve veze protiv nikakve zemlje, a kamoli Rusije. Uostalom, zašto i ne bi saveznici imali zajedničke vojne vježbe, neovisno o tim insinuiranim presedanima. Upravo iz razloga što će se te vježbe održat i u blizini ruske granice, rusi vjerojatno smatraju opravdanim taj izazvani strah od strane ruskih medija. Ali treba se priupitat; da li je zapad zaista uopće zainteresiran za ulazak u rat s Rusijom? I jesu li europske snage spremne suočiti se s sukobom tako velikih razmjera? Što se tiče broja vojnika, sam suvremen modalitet ratovanja, vjerojatno i nije isključivo fokusiran na samu mobilizaciju vojnih snaga obzirom da je moderna tehnologija promijenila način ratovanja, tako i same načine kontrole, kako vanjske tako i unutarnje. Btw. za NATO se zna da je instrument USA i očuvanje njegove globalne hegemonije, a kako stvari stoje, ni NATO-… Čitaj više »

alterego
4 godine prije

radi se o jos jednom pritisku na vlast u rusiji koja radi kontra interesa nato-a.
cilj je pobuna protiv vlasti u rusiji slicno kao u ukrajini.
cinjenica je da je nato na ruskoj granici i ima tu prednost. ali je rusija svijet za sebe i kontinent za sebe.
daljnja situacija zavisi od ekonomskih kretanja na obe strane. nato ima prednost jer zemlje nato ekonomski bolje stoje od rusije.

JumpingJackFlash
4 godine prije

Koliko se sjećam, Rusija ima 11000 nuklearnih glava. Ako britanske kopnene trupe krenu u sklopu čuvenog pakta preko u napad preko ruske granice, majčice Britanije im za par sati više neće biti, ruske nuklearke će ju poravnati s razinom mora (ili malkice niže)… Bar tako im je najavio jedan ruski funkcioner iz Dume kad je bivši britanski ministar obrane Falon rekao kako Britanija pridržava pravo da nuklearnim oružjem napadne prva, ako procijeni da je to potrebno… Ne vesele me nimalo ovakve najave rata, jer znam da u svakoj vojsci ima ogromnih budala na visokim položajima…

eijfviqewrviewidvinwefvwfvwdewf
4 godine prije

Čekaj nešto, trubim dva desetljeća da će ovi na Rusiju………………po koji put, da brojim možda……….

Buh
4 godine prije

Ma kakva Rusija, fulali ste ceo fudbal. Kauboje zanima samo Njemacka i Eu radi ponovne okupacije i plana da eu financira njihovu vojnu industriju. To je sve.

Stanko
4 godine prije

To su price za decu – nacin da se izvuce sto vise novca od poreza – to je ono sto se radi a napasti Rusiju moze samo skotski viski a da prodje bez posledica !

Deno
4 godine prije

Samo me interesira gdje bi mobilizirali vojsku za napad na Rusiju ? Mobilizirali bi klince koji si jaje ne znaju ispećii, 3 dana bez struje i mobitela totalni raspad sistema i oni bi jurišali na Rusiju

Max
4 godine prije

Samo bolesni ljudi mogu praviti ovakve planove . Prvi Nuklearni udar!¨? Da to zvuči jako moćno kd sjedite u stožeru i tajnice vam donose kavu i krafne a znaju li oni kako bi to dovelo do kraja svijeta?

puki
4 godine prije

Pripreme za rat i „Operaciju Barbarossa 2“ „Nekoliko sam puta pisao o daljnjim pripremama NATO pakta za napad na Rusiju, drugoj operaciji Barbarossa, kodnom imenu za invaziju nacista na SSSR 1941. Okolnosti su me navele da pišem ponovo, posebno u siječnju. Amerikanci i njihovi NATO vazali započeli su najveće vojne vježbe u Europi u proteklih 25 godina. Kodni naziv za ovu operaciju je “Defender Europe 2020”, ali je možemo protumačiti i kao “Attack Russia 2020”. U stvari, to bi bila priprema za napad na Rusiju usporediv s nacističkom invazijom 1941. godine u kojoj je ubijeno 27 milijuna sovjetskih građana, a bezbroj više ih je ranjeno, dok je uništeno sve zapadno od Urala“, piše njemački novinar, kojem se nimalo ne sviđa, čak ni kao pomisao, hipotetsko uvježbavanje napada na Rusku Federaciju.” ———- Nekoliko puta sam ovdje pisao o tome, da su Hitlera i naciste sufinancirali i ciokabalisti, preko banke BIS i… Čitaj više »

David
4 godine prije

SAD&NATO imaju regularne vježbe a novinar ga na sere. Novinaru daj mi reci po tvojem ispada da kad rusi vježbaju onda vježbaju za napad na Europu i Nato ili imaju isto regularne vježbe.

Bonifacije
4 godine prije

A što me se tiće balkanski traćeraj, bilo bi nam svima zajedno korisnije da objavljujete novosti iz zapadnog ,razvijenog i naprednog svijeta…………a ne kako je “komšinjica zajecala zbog nesretne ljubavi”……

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI