fbpx

Pripreme za rat i „Operaciju Barbarossa 2“

MLRS americka vojska vbr

SAD i NATO vazali pripremaju se za rat protiv Rusije, što pokazuje i vježba „Defender Europe 2020“, za njemački Contra Magazin piše Marco Meier.

„Nekoliko sam puta pisao o daljnjim pripremama NATO pakta za napad na Rusiju, drugoj operaciji Barbarossa, kodnom imenu za invaziju nacista na SSSR 1941. Okolnosti su me navele da pišem ponovo, posebno u siječnju. Amerikanci i njihovi NATO vazali započeli su najveće vojne vježbe u Europi u proteklih 25 godina. Kodni naziv za ovu operaciju je “Defender Europe 2020”, ali je možemo protumačiti i kao “Attack Russia 2020”. U stvari, to bi bila priprema za napad na Rusiju usporediv s nacističkom invazijom 1941. godine u kojoj je ubijeno 27 milijuna sovjetskih građana, a bezbroj više ih je ranjeno, dok je uništeno sve zapadno od Urala“, piše njemački novinar, kojem se nimalo ne sviđa, čak ni kao pomisao, hipotetsko uvježbavanje napada na Rusku Federaciju.

Međutim, nije sve besmisleno u ovim tvrdnjama. Američki generali i dužnosnici su Kalinjingrad već nekoliko puta spominjali kao moguće područje provedbe „false flag“ operacije, koja bi se provela s ciljam davanja izgovora za invaziju. O tome su pisali RAND korporacija, Stratfor, ali i nekoliko planova Pentagona koji su dizajnirani za „suzdržavanje i odbijanje ruske agresije“.

Međutim, broj mogućih scenarija ograničen je samo njihovom maštom i vještinama.

Ove konvencionalne vojne vježbe nadopunjuju se s povlačenjem Sjedinjenih Država iz nekoliko sporazuma o nuklearnom oružju kako bi SAD imale punu slobodu u razvoju i korištenju nuklearnog oružja, koje će koristiti prema svojoj „Nacionalnoj obrambenoj strategiji“ kad god i gdje god to u Washingtonu smatraju prikladnim. Nema ograničenja ili bilo kakvih prepreka, uključujući namjeru da se pokrene prvi nuklearni udar. Jasni ciljevi su Rusija i Kina. “Osovina Tihog oceana”, koju su Amerikanci pokrenuli prije nekoliko godina, dio je ove pripreme kojom se vrši pritisak na Kinu i prijeti Rusiji.

Međutim, nove vježbe su alarmirale Moskvu, ali i Minsk, koji je jučer odmah pristao na dogovor o kupnji ruske nafte i plina i odbio je „velikodušno ponuđene američke molekule slobode“, iako po većoj cijeni od ruskih energenata.

Bjeloruski ministar obrane Andrej Rakov istaknuo je: “Vojni kontingent NATO pakta, koji se nalazio u susjedstvu Bjelorusije za vrijeme Atlantske rezolucije, povećao se 13 puta u posljednjih šest godina i s 550 narastao na više od 7000 vojnika, a broj jedinica teške vojne opreme se povećao pet puta. Vježbe „Defender Europe 2020“ bit će organizirane na teritoriju deset zemalja, uključujući Poljsku i baltičke republike koje graniče s Bjelorusijom, a imat će oko 37 000 vojnika, uključujući 20.000 iz Sjedinjenih Država.”

Također je rekao da je “broj NATO vježbi u blizini bjeloruske granice i broj osoblja uključenih u te vježbe u posljednjih pet godina više nego udvostručen. „Istočna fronta NATO pakta je povećala i troškove za „obranu“. U posljednjih pet godina vojni proračun povećao se za 30 posto u Poljskoj, čak 2,5 puta u Litvi i tri puta u Latviji. Estonija je poslušno ostvarila cilj i od 2017. izdvaja 2% bruto domaćeg proizvoda za „obranu“ i kupnju američke vojne opreme

0 0
Ocijenite članak
Pretplati se
Obavijest
guest
151 Comments
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Siniša
Member
Siniša
7 mjeseci prije

Sve zapadno od Urala je porušeno….strašno.
Zamislite koliki je napor bio potreban da se izgradi posleratni Sovjetski Savez, izgradili sebe i pomogli svojim saveznicima da se oporave a koliki je tek to bio trošak.
Imali ko od rusofob da mi reče koju je to fabriku Staljin oteo nekome posle rata i preselio u Sovjetski Savez, koga je to kreditima porobio i da li je bila razlika u razvoju Sovjetskog Saveza nasprem bilo koje članice Varšavskog pakta, koliko ih je Sovjetski Savez ucjenio cijenom resursa i koliko su plaćali šta su kupovali od Sovjeta.
Podatke o masovnim i sistemskim osvetama i egzekucijama….dajte nam molim vas.

Red Dog
Gost
Red Dog
7 mjeseci prije

Gledam putne reportaze iz ruralne Rusije.
Sve, sve je izgradeno za vreme CCCP, i sve, sve propada od kad je propala CCCP.
To im je bio jedini period civilizacije. Dani Slave i Ponosa. Nije cudno sto su ljudi nostalgicni.

Siniša
Member
Siniša
7 mjeseci prije

Ruralno i kod nas propada, migracija je više nego očigledna;to ti je prosto/proširena formula…prosto ne ostaje niko i nema se za koga a gde nema naroda ili gde ostaju samo stari nema ni napretka a to je svugde isto.
I kod nas bi se za period Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije, pa i Kraljevine Srba Hrvata i Slovenaca/Jugoslavije, hladno moglo reći isto kao i za period Sovjetskog Saveza;problem je što će ta nostalgija u Rusiji nestajati kako se Rusija bude uzdizala a ostali će ostati vječno nostalgični pa i mi jer Rusija postaje sve slobodnija i sve jača a samim time i otpornija na strani uticaj a mi postajemo sve bezvoljniji, sve okupraniji, sve porobljeniji….sve smo više beznadežni i bez budućnosti.

slomigreed
Gost
slomigreed
7 mjeseci prije

kad nema mc,kfc, tone betona i smrada benzina pa ti to tak izgleda .imas putnih reportaza ruralne USA od Rio Grande
Appalache.

Dunja
Gost
Dunja
7 mjeseci prije
nessy
Gost
nessy
7 mjeseci prije

Red Dog
Daj mi reci cije proizvodnje su te reportaze koje gledas? Mozda Kina? Ne. Onda Ruske? Ne. Zapadne? O, da! Jesi li cuo za propagandu, mozda? Isto kao sto statistikom mozes dokazati sto god hoces, pogotovo, video zapisom mozes isto. Nemoj se ljutiti sto sumnjam u objektivnost tih reportera, jer su bezbroj puta potvrdjeni kao dezinformatori, u sluzbi, znas vec koga. Svi lazu u svome interesu, ali Zapad je nenadhebiv u tom smislu.

Ora
Gost
Ora
7 mjeseci prije

Nije ovo priprema za napad na Rusiju, ovo je priprema za napad na treću zemlju. Koju? Vidjet ćemo uskoro.

Isto Ime
Gost
Isto Ime
7 mjeseci prije

Jxbo te, Crnogorci nastradali ! (zasto Melanija mrzi MonteNegro? Traume iz djetinstva? Prije bih ocekivao da je bio neki drugi bosanceros – ja nisam, kewe mi)

JumpingJackFlash
Gost
JumpingJackFlash
7 mjeseci prije

Povareni Balkanci, priznajte: što ste to radili Melaniji da Vas još tako dugo pamti?
Svakakve bezobraštine mi padaju napamet, jer je poznato što su Balkanci sve u stanju napraviti kad se dočepaju dobre pi*ke. Žao mi je samo što se Melanija u tom kontekstu ne sjeća mene kao balkanskog manijaka iz te priče (nije sad da se ja tu nečim hvalim, nego samo žalim što me nema u toj priči)… Može biti da ona i pored sveg tog Donaldinjovog bogatstva svaki dan pjevuši žensku verziju Đoletove Priče o Vasi Ladačkom: “Kad ja nisam s onim kojeg volem…”)

Lucija
Gost
Lucija
7 mjeseci prije

Isto ime
Pa i onu čudovišnu M. Albright icu je netko ‘prasnuo’ u Srbiji, a ona je valjda mislila i da će je – ženiti?

Bezuhov
Gost
Bezuhov
7 mjeseci prije

Nije priprema za napad na Rusiju, niti za napad na trecu zemlju, ovo je odrzavanje americke industrije i ekonomije, i ponovno okupiranje Evrope, tacnije, vremeno usporavanje kontinentalnih integracija koje su nezaustavljive po zakonu vezanih sudova.

Siniša
Member
Siniša
7 mjeseci prije

Tačno….neko reče da nije NATO zbog Rusije već zbog osiguravanja okupacije njenih članica od strane USA.

Komentator
Gost
Komentator
7 mjeseci prije

Ovo Nerminovo trabunjanje o tobožnjim pripremama za napad NATO pakta na Rusiju je nekakav čudan na klimavim nogama postavljen konstrukt, koji nema veze sa stvarnošću. Te rutinske vježbe ni po čemu nisu nekakva prijetnja Rusiji i sve je to nekako prenapuhano. 27 tisuća plus 20 tisuća američkih vojnika!!? Kakva je to sila? to su tri divizije i po broju vojnika sudeći tek nekakva srednje velika vojna vježba i u usporedbi sa lanjskom ruskom vojnom vježbom u kojoj je tobože sudjelvalo oko 300 tisuća ruskih vojnika i još k tome nekoliko tisuća kineskih i to nikoga nije posebno uznemiravalo i nitko nije to spominjao kao neku prijetnju za svjetski mir. sve se na kraju svodi na onu: Tresla se gora, rodio se miš!

Siniša
Member
Siniša
7 mjeseci prije

U pravu si…vježbaju odbranu.

slomigreed
Gost
slomigreed
7 mjeseci prije

nije kad treniraju u svojim granicama, ovi dosli u evropu od druge strane atlantika.

Rolling Bluesman
Gost
Rolling Bluesman
7 mjeseci prije

Biti ce Ukraina ili Turska.

Sparkling
Gost
Sparkling
7 mjeseci prije

Nothing personal, just a busines!

Dopizdilomi
Gost
Dopizdilomi
7 mjeseci prije

Simke, sva sreća u USA ništa ne propada i samo cvjeta cvijeće i teće med i mlijeko. Odi, tamo i počni odmah brati dolare po drveću.

Siniša
Member
Siniša
7 mjeseci prije

Čaša meda traži čašu žuči, ako nema žuči neću tamo 😄

Max
Member
Max
7 mjeseci prije

Kolega Siniša nisam ni Rusofob ni Rusofil (nastojim biti objektivan) ali dat ću vam odgovor svim zemljama Varšavskog Pakta i komunističkog uređenja je dana licenca za Kalšnjikov i još toga ) besplatno

Komentator
Gost
Komentator
7 mjeseci prije

Max ako nisi ni rusofil ni rusofob ne smiješ biti ni korisna budala nekih ovdje, nego moraš poslušati što govore objektivni komentatori a ne ovi kojima se čak iz aviona vidi, da su navijački naravnani i neobjektivni su i bezobrazni!

x@y
Gost
x@y
7 mjeseci prije

Izmanipulirat će oni Max-a brzo, čini mi se..,nažalost.

Slaviša
Gost
Slaviša
7 mjeseci prije

Vidi bolesnika odbeglog kako odma provocira kog stigne uz svojim imenima koje menja ko persa čarape. Ti si definitivan jedan bolestan provokator i zlo, nisi ovde došao slučajno izgleda mi. Tko te poslao ovde, skidaj se i ne maltretiši ljude svojim mentalnim prolevom koji imaš u glavudži. Lepo ti je rečeno NISI DOBRODOŠAO ovde, niko te ne voli, nosi se more odakud si i došo!! Bolesni provokator halo vui redakcija što ne obrišete psiho bolesnika??

x@y
Gost
x@y
7 mjeseci prije

Slaviša, ne zamjeram Vam ništa, samo me smjeh konstantno lovi kad god pročitam Vaš komentar. A šteta da ste toliko ogorčeni. 🙂

Željko
Gost
Željko
7 mjeseci prije

Ne zamjerite niti Slaviši, niti Siniši jer oni su odrasli slušajući, ne čitajući, mitove i legende!

Ivo
Gost
Ivo
7 mjeseci prije

Na ovome portalu prava inkvizicija kada netko ima drugo mišljenje.

Željko
Gost
Željko
7 mjeseci prije

OK Siniša ali kako objasniti da svi koji su živjeli sa Rusima, mrze Ruse!?

Psihijatar
Gost
Psihijatar
7 mjeseci prije

Jos jedan zbrda zdola poluprepisan tekst samo da se moze spomene tI kako je Zapad zlo….

klinglinian
Member
klinglinian
7 mjeseci prije

Zapad i jeste veliko zlo bez obzira na txt.
A ove vježbe su samo želja koja će ostati neostvarena.

Psihijatar
Gost
Psihijatar
7 mjeseci prije

Zapad se cini zao samo neuspjesnim luzerima koji u svom jadu I ne moci utjehu traze u kiselo grozdju
Oni koji su Zapad uzivo vidjeli I prozivjeli. …imaju drugu pricu
Tokovi migracija to potvrdjuju

Siniša
Member
Siniša
7 mjeseci prije

Dobro ali pika li se to što su nas kanalisali da tako ispadne, što nam nisu dali mogućnost jednaku kod njih pa su nas bukvalno uništili da je prosto nemoguće da bude drugačije od toga šta si rekao…ne pravi se blesav, ovo šta se sa nam dešava veze nema sa neradnicima i luzerima već sa uticajem od vana.

pera lozac
Gost
pera lozac
7 mjeseci prije

Ja sam na zapadu vec 34 godine i nemam drugu pricu, a ti bi mogao u “posetu” nekom tvom kolegi.

Psihijatar
Gost
Psihijatar
7 mjeseci prije

Pa sto se onda patis?
Sto nisi otisao na Istok I tamo bio sretan?
Strasno!!!
Radis I porezom financiras mrsku tI neprijateljsku drzavu
Gori si od Jude 🙂

Siniša
Member
Siniša
7 mjeseci prije

To tebi glavni argument?

Komentator
Gost
Komentator
7 mjeseci prije

Takvi kao Pera i Siniša su dvolični gadovi, tu posiju žito a mole boga da kiša padne u Rusiji!

Siniša
Member
Siniša
7 mjeseci prije

Naduvaš ti lagano muda Perina i Siniša…ako se smilujemo na tebe 🖕

Komentator
Gost
Komentator
7 mjeseci prije

Nemate vi muda! Vi ste Ivina garda i klub korisnika vazelina!

Siniša
Member
Siniša
7 mjeseci prije

💋

x@y
Gost
x@y
7 mjeseci prije

Komentator, naučili su da se kamufliraju i po tom pitanju, komunistički fazoni…) Sve neću ,neću, a jedva dočekali…haha

Slaviša
Gost
Slaviša
7 mjeseci prije

bolesni provokator x@y sa sto imena mnogo si poremećen to ozbiljno. Znademo svi da se sa sobom dopisivaš i da si načisto nenormalan. Beži čoveče idi da se lečiš u neku instituciju Vrapče je mesto za tebe. Odbegli ludak NIJE TI MESTO OVDE. Ne želi te nitko briši bolesnik.!!

x@y
Gost
x@y
7 mjeseci prije

Slaviša, smiri se kolega. Što tebe muči? Trčkaraš pomahnitalo ovdje po forumima i ganjaš sve neistomišljenike. Napiši nešto produktivno i konstruktivno, pa da komentarišemo…)

nessy
Gost
nessy
7 mjeseci prije

Sinisa
Nemoj da se ljutis na on, danas je skroman, dopisuje se sam sa sobom, samo sa tri imena.

rusofil
Gost
rusofil
7 mjeseci prije

Dvolični su oni kojima je SFRJ sve dala, omogućila obrazovanje i egistenciju a sad se.ru po njoj.

rusofil
Gost
rusofil
7 mjeseci prije

Kao neki psihijatar trebao bi znati da egzistencija nije nužno povezana sa srećom i uživanjem, čak suprotno.

Ive
Gost
Ive
7 mjeseci prije

Od kod psihijatra pa se lijeci od introdoktrinacije.

Konobar
Gost
Konobar
7 mjeseci prije

@psihijatar, problem je sto je tebi ocni vid daleko razvijeniji od mozga, pa ti pojma nemas sta vidis. Tebe zaslepi spoljni sjaj i ne zanima te, niti ti smeta, sta stoji iza toga, da li je nesta oteto u krvi, opljackano, izmanipulisano ucenom, da li je rezultat svih mogucih nemoralnih radnji tokom 1000 godina zapadne dominacije, pa tako i ne razumes, niti mozes da vidis, da je tome dosao kraj. Tebi je dobro, ili tako mislis i bas te briga, neka potraje dok si ti ziv. To ti je kao da vidis neku ku.rvestinu koja dobro izgleda, a uz to je i monstruozni ubica, ali tebi ne smeta sto se na njoj izredalo pola zemaljske kugle, niti te interesuju oni koje je zaklala, ti bi u svojoj naivnosti i pokavrenosti da se ozenis njome i mislis kako si ti najpametniji, pa nam delis prekore i savete. Srecna ti zenidba.

Ive
Gost
Ive
7 mjeseci prije

Vidim da je ovdije mnogo komentatora zaslijepljeno Zapadnom farsom od demokracije, i da nije u stanju vidjeti manipulacije koje provode Banksetri da zadovolje svoju enormnu pohlepu. Primjera je nogo treba samo pratiti i analizirati zbivanja. Banksteri kroz liberalizam stavraju bogate pojedince a siromasne drzve i sve skupa na stetu vecine onih koji samo zele zivejeti casno i posteno od svoga rada. Samo malo razmislite i pokusajte pronaci tko su te osobe ili instiucije koje postavljaju guvernere nacionalnih banaka i to u svim drzavam osim Cube, Irana i jos nekoliko tih koji su se uspijeli oteti kontroli bankarskog sistema od strane Bankstera citaj Hazara. Nemojte zivjeti u iluziji da guvernera narodne bank Hrvatske postavlja vlada i sabor oni samo amenuju odluku donesenu izvan granica Hrvatske. Dali onda taj guverner stiti financijski sistem Hrvatske ili interese Bankstera?

Komentator
Gost
Komentator
7 mjeseci prije

Upravo napisah to isto! Ljudi bubnu prije negoli promisle što pišu!

Hash
Gost
Hash
7 mjeseci prije

Nisi ti psihijatar, nego si ZA psihijatra ako zaista tako misliš. Pljačkali i još uvijek bi da pljačkaju.
Zapad počiva na zločinu i pljački, a primjera je bezbroj. Od genocida nad indijancima i aboridžinima, preko Napoleona, kolonijalizma, naci fašizma, pa do Afganistana, Iraka, Libije i Sirije.
Progledaj psihić, dokaza oho ho…

Komentator
Gost
Komentator
7 mjeseci prije

Ne trabunjaj, pa kad bi zapad bio zlo a Kina i Rusija nekakvo “dobro” ne bi ljudi hrpimice odlazili u Njemačku Irsku i Švedsku, nego bi se otimali za Rusiju, Bjelorusiju Kinu i Sj. Koreju!! Malo razmisli prije nego li baciš svoje misli na internet!

Siniša
Member
Siniša
7 mjeseci prije

E konačno nešto pametno od tebe…sa Zapada dolazi zlo a ne “zlo”.

slomigreed
Gost
slomigreed
7 mjeseci prije

a nebi u francusku i uk,ni u kanad u se nejde bas ! cudno kak najvise nas ima u austriji i bavarskoj i Baden-Württemberg do frankfurta, zamisli da je moskva na mjestu budimpeste?

Tadmur Palmirovic
Gost
Tadmur Palmirovic
7 mjeseci prije

Daj nam nešto “kontra” ovoga kako ga ti zoveš :zbrda zdola napisanog teksta. Hajde, čekamo..

Siniša
Member
Siniša
7 mjeseci prije

Trudi se ali će pre ostati trudan nego što će opravdati svoje budaleštine.

Psihijatar
Gost
Psihijatar
7 mjeseci prije

Znam da se za vizu ceka 18 mjeseci
Ali strpljivo
Pustit ce I tebe u njemacku

Siniša
Member
Siniša
7 mjeseci prije

Žalosno, žalostan si, ostat ćeš žalostan.

Psihijatar
Gost
Psihijatar
7 mjeseci prije

Da malo putujes po svijetu vidio bi Sam kakvim vam paranojama pune glavu…

Siniša
Member
Siniša
7 mjeseci prije

A ko ti kaže da smo ti putuješ i da si samo ti nešto video u životu?
Meni je fascinantno a sa druge strane žalosno da ljudi obiđu sveta, vide te različitosti i ljepote, vide mogućnosti ali ostanu tako zaježljivi maloumni krkani…ni malo se ne emancipuju i ne unaprede svoji svest i misao. Fascinantno je da ne požele da se vrate kući i to sve da primjene kod svoje kuće….a zašto je to tako?

Psihijatar
Gost
Psihijatar
7 mjeseci prije

Jednostavno
Neki odu van sa prevelikim animozitet u startu pa ne uspijevaju odjetiti ljepotu svijeta
Oni koji je osjete, pokusaja to prenjeti natrag kuci, ali krkani su prejaki I nakon nekog vremena odustanes
Htio Sam I ovdje biti kreativen diskutant Ali ispada da jedino ideoloski podobni prolaze
Argumenti, kreativna diskusija I open mind nikog ne zanima
Pogledaj
Bilo je tu pametnih komentatora
Ili su ih blokirali Ili ljudi odustali zbog vrijedjanja I blokiranja

Siniša
Member
Siniša
7 mjeseci prije

Slabo ti ide to sa argumentima, moraš se bolje potruditi a pre svega predočiti nam šta mi ne znamo već.
U suštini slažem se sa tvojim komentarom osim toga dijela za LP.

nessy
Gost
nessy
7 mjeseci prije

Psiho
Procitan si, sa svojih bezbroj imena, i jedini nacin da budes kreativan, je da potrazis drugi portal, i tamo prosipas svoje bljuvotine.

Ive
Gost
Ive
7 mjeseci prije

Psiho, ti slijep si pored ociju, gluh pored usiju a glup do beskraja sa malo mozga.
Ti svojim primjerom potvrdjujes da je jedino svemir i ljudska glupost beskrajna.

Psihijatar
Gost
Psihijatar
7 mjeseci prije

Mozda Jesam slijep
Ne vidim problematicnu razliku medju ljudima razlicitih nacija, sklonosti , vjera I obicaja
Ne vidim ozbiljnost kvazipoliticara koji siju strah da bi narod drzati pokornim
Ne vjerujem da Rusi hoce osvojiti aljasku niti da ameri hoce okupirati Rusiju
Vidim samo razliku izmedju cinjenica I mitomanije

Siniša
Member
Siniša
7 mjeseci prije

Pa nisi ti baš toliko ćorav, mada ti je opasna ta zadnja tvrdnja jer već je par puta pokušano i Ameri su već bili na teritoriji Rusije i ubijali Ruse.

DažBog
Gost
DažBog
7 mjeseci prije

PsihoJebijatar, skoje si ti PsihoJebiJatrije. Nije valjda da su Vrapce raspustili pa si ostao ne zbrinut.

nessy
Gost
nessy
7 mjeseci prije

Psiho
Tvoja izjava treba glasiti ‘mozda jesam slijep, ali sam zato glup’.

inexorable
Gost
inexorable
7 mjeseci prije

najgore je da ovakvi, likovi glupi ko kurac kao ovaj psihijatar, nisu i nikad nece biti svjesni kolko su glupi.

eks
Gost
eks
7 mjeseci prije

Psihijatru potreban psihijatar .

DažBog
Gost
DažBog
7 mjeseci prije

Njemu ni konzilijum nebi mogao pomoci.

nessy
Gost
nessy
7 mjeseci prije

eks
Jos se takav nije rodio, koji bi njemu pomogao.

Komentator
Gost
Komentator
7 mjeseci prije

Mlati naš Nermin, ko Maxim po diviziji bez svake osnove i realne podloge!

Siniša
Member
Siniša
7 mjeseci prije

Jahšta…svet je leglo mira i radosti.

wlddrkgvnrnelltkiprpdkw
Gost
wlddrkgvnrnelltkiprpdkw
7 mjeseci prije

Nermin prepisuje domaću zadaću…

nessy
Gost
nessy
7 mjeseci prije

Komentator
Uvijek se odusevim tvojim vrlo originalnim navodima, kao sto je ovaj o Maximu.

Bezuhov
Gost
Bezuhov
7 mjeseci prije

Nije samo “Jos jedan zbrda zdola poluprepisan tekst” nego je prenet iz nemackih novina i pera profesionalnog novinara, a to da je zapad zlo, to stoji i svakog dana se potvrdjuje, i nije zapad kao zapad zlo, vec jedan dotrajao , do srzi pokvaren i nepravedan sistem.

imalijosnade
Gost
imalijosnade
7 mjeseci prije

nema vise profesionalnog novinara- ima samo PRofeSion’nalni novinar

Komentator
Gost
Komentator
7 mjeseci prije

Ali na žalost, boljeg sistema od ovog zapadnog još ne poznamo. Sve ostalo je mnogo gore.

Siniša
Member
Siniša
7 mjeseci prije

Poznavali smo ga…

Komentator
Gost
Komentator
7 mjeseci prije

Tvoji su ga potkopali i uništili!

Siniša
Member
Siniša
7 mjeseci prije

Kamo sreće da smo to ranije uradili, bez griže svesti.

pera lozac
Gost
pera lozac
7 mjeseci prije

„Nije Jugoslavija napala Hrvatsku, nego je Hrvatska napala Jugoslaviju“
Josip Boljkovac prvi MINISTAR MUP-a RH.

pera lozac
Gost
pera lozac
7 mjeseci prije

I prestanite vise srat o “Velikosrpskoj agresiji” to se odnosi na tebe ,slavonca i jos par takvih pavijana na ovom portalu.

Komentator
Gost
Komentator
7 mjeseci prije

Šta je Pera, muči te savjest!! Udri ti po brlji, to će da te izleči i da zaboraviš neke stvari!

wlddrkgvnrnelltkiprpdkw
Gost
wlddrkgvnrnelltkiprpdkw
7 mjeseci prije

Savjest im ipak proradila!

Istina pa makar metak u čelo
Gost
Istina pa makar metak u čelo
7 mjeseci prije

Prije će civilizacije nestati nego će netko Rusiju osvojiti.

Jomla
Gost
Jomla
7 mjeseci prije

S obzirom na bezgraničnu glupost svjetskih drmatora, civilizacija će nestati… a tada više nije važna ni Rusija, ni Kina, ni…

nessy
Gost
nessy
7 mjeseci prije

E, ne bih se slozio. Sada, kada Estonija izdvaja 2% za vojne potrebe, vise nista nije isto. Pridruze li se i ostale dvije Balticke velesile, Rusija najbolje da trazi mirovni sporazum, unaprijed. Nije se igrati sa takvim silama.

Isto Ime
Gost
Isto Ime
7 mjeseci prije

“američka molekulrna sloboda“, Liberalizam pur sang. Jednostavnim rijecnikom: Sloboda elite za firanciranje ostanka na vlasti. Vrsta reketa.
Vlast kosta. Strah vrti tamo gdje novac ne moze (ili ga treba puno). Tko jxbe raju. Elita misli da oni rade najbolju stvar za stoku sitnog zuba. (A stoku treba sisati, musti , uglavnom od nje profitirati, i svi uvjereni da je tako najbolje). Umjesto da svi krenemo zajedno u svijetliju buducnost, trosimo uzasno puno (ljudskih) resursa na ono sto se nazovi trazi.

mali jere
Gost
mali jere
7 mjeseci prije

SAD i NATO nikad nece napasti Rusiju ili sigurno nece dok je Vladimir na vlasti jer ne smiju.Vladimir je mudri i razumni vodja koji je ojacao Rusiju do te mjere da zapadni spijuncici ne mogu vise povezati lije i repove.Jedino sto mogu je da pokusavaju sitnim podmuklim udarcima unijeti nemir ali im za sad to ne funkcionira.Primjer je Ukrajina gdje im je vladimir MUDRO ,,jamijo,, Krim koji zapad nikada nece preboliti ali ni dobiti nazad.Slijedece je pokusaj nemira u Bjelorusiji ali liberali sa zapada ne znaju gdje ga zapoceti.Kad bi Hrvati a posebno Srbi bili malo pametniji i bolje suradjivali sa Vladimirom a manje lizali liberalna guzala bilo bi i nama buducnost svijetlija.Ipak ako liberali budu provocirali Sibirskog Medvjeda ovaj se bude jednom zaletio i za tri dana je na granicama Beneluksa.Poslije toga SIGURNO liberali ne budu vise provocirali ali cijena ce biti skupa.Na nama JE DA SE OPREDJELIMO:

Fabijan
Gost
Fabijan
7 mjeseci prije

da su htjeli , to bi napravili devedesetih kad se cccp raspadao….

Siniša
Member
Siniša
7 mjeseci prije

Vjerovatno nisu mogli.

Fabijan
Gost
Fabijan
7 mjeseci prije

nisu mogli?????
Rusija bila na koljenima, pola saveznih drzava nabrijano na odcjepljenje….
dočekali bi Amere ko oslobodioce
dakle, mogli su , nikada lakše da su htjeli
isto kao i Srbiju krejem devedesetih
Ali, i Putin i Vučić se sada, nakon 20 godina počeli intenzivno naoruzavati “da se obrane od prijetnje”
svašta
ili je možda to stvaranje straha i nesigurnosti samo maska da se skrene paznja sa pravih problema u državi i na taj način ostane još malo na vlasti
Sjeti me se za par godina kad Veliki Vođe siđu sa vlasti
kad nastane kaos jer nema razvijenog parlamentarizma
pogledaj
kako su prošle sve države kada su Veliki Vođe oslabili svoju moć

rusofil
Gost
rusofil
7 mjeseci prije

Smatrali su da su pobijedili i slobodno su radili ono što bi radili da zaista jesu.

Ive
Gost
Ive
7 mjeseci prije

SLAVENI SVIH ZEMLJA UJEDINITE SE!!!

Komentator
Gost
Komentator
7 mjeseci prije

Ive, već smo se probali ujediniti u bivšoj Yugi, pa nije išlo! Što bi tek bilo da se Slaveni ujedine na nekoj višoj razini, strah me je i pomisliti na to!

Psihijatar
Gost
Psihijatar
7 mjeseci prije

Islo bi da smo se dogovorili da Li Drzava gleda na Istok Ili na Zapad
A ne da Svatko nateze na svoju stranu
Da probamo ponovo Ali sa Bugarskom I bez Srbije ?

Siniša
Member
Siniša
7 mjeseci prije

Bez Srbije bi bili mirni?
Sumnjam, mi smo vam rak rana.

Ive
Gost
Ive
7 mjeseci prije

Komentatr & Psiho
Vi ocito niste procitali da su Amerikenjci od 1948. do 1998. na razbijanje YU potrosili 20 milijardi dolara, i da im nista nije polazilo za rukom dok nisu zametnuli medjuetnicke – medjunacionalne i medjureligijske tenzije i konflikte. Dakle NISU YUGOSLAVENI razbili YU vec amerikenjci uz pomoc domicilnih LOPOVA LOPINA zaljnih slave i bogatstva bez rada i napora.
Dakle za sve mozemo kriviti samo amerikenjce mada je to predmet duzeg elaboriraranja sto je nemoguce u par redaka ili stranica na ovom portalu. Amerikenjci su obcavali domacim vodjama razbijanja YU brda i doline od cega su malo ispunili. Ako se svi slaveni ujedine pod Rusijom i ruskim okriljem to ce uvelike blokirati amerikenjce, no problem su katolici (poljaci i hrvati) medju slavenima koji ne prihvacaju pravoslavlje kao religiju suzivota i koji nemogu razlicite prihvatiti kao jednakopravne.

rusofil
Gost
rusofil
7 mjeseci prije

Ive, moram da te razočaram. Pažljivije čitaj komentare određenih pojedinaca i vidjet ćeš da ameri skoro da i nisu imali šta da rade. Malo dolara, slatkih riječi, praznih obećanja, akcenat na ugroženosti od onih drugih, trećih, … Sve smo sami uradili i vjerojatno jako iznenadili i one koji su to smislili.

Komentator
Gost
Komentator
7 mjeseci prije

Nisu Yugu razbucali Amerokenjci, nego Srbokenjci i to je jasno već i ticama na grani!

Slaviša
Gost
Slaviša
7 mjeseci prije

smetlaru provokatorski BRIŠI odavud, gde se gasiš nakazo?

wlddrkgvnrnelltkiprpdkw
Gost
wlddrkgvnrnelltkiprpdkw
7 mjeseci prije

Crko prekidač Slaviša! hahhaa

Komentator
Gost
Komentator
7 mjeseci prije

Kratki spoj u Slavišinoj glavi, hehehe!

Mlata
Gost
Mlata
7 mjeseci prije

Iskoristili jugu potom ispljunuli! Pitaš se ko to ispljunuo….pa znaš Poaro kad istražuje ko je ubica, uvek krene od onoga ko ima najiše koristi iz svega toga. Logika, nema šta, lako se dođe do “ubice”

Komentar
Gost
Komentar
7 mjeseci prije

Zbog robota kao ti to je Amerima i uspilo očito

wlddrkgvnrnelltkiprpdkw
Gost
wlddrkgvnrnelltkiprpdkw
7 mjeseci prije

Slaviša, se napalio kao petao pred j***inu hahaha

rusofil
Gost
rusofil
7 mjeseci prije

U pravu si, sad kad vratim film oni su prvi rekli da hoće samostalnu Srbiju i da ih Jugoslavija ne interesira.

ad astra
Gost
ad astra
7 mjeseci prije

Ive, opet teorije zavjere. Amerikanci su nam krivi za Gazimestan, 14. izvanrednu sjednicu SKJ, JNA eksperimente, srpsku agresiju na Sloveniju, Hrvatsku, BiH. Pokušaj srpskog pacificiranja Makedonije, Crne Gore. Pokušaj protjerivanja Kosovara… Pa pogledaj samo što se zadnjih dana događa u Crnoj Gori. Otmem ti crkvu da bih te kasnije optuživao da ti hoćeš oteti crkvu meni Negiranje Crnogoraca kao naroda, kao države.Sve je moje i ja sam gazda svega. Od mene sve potiče. I onda ti kažeš da su nam Amerikanci krivi. Strava. Ali hajmo poći od te premise. Moje pitanje je zašto su htijeli uništiti Jugoslaviju. Posebno poslije 1990. Država koja je grcala u dugovima, gdje je proizvodnja bila katastrofalna, samoupravljanje promašen projekt, JNA 3. sila u Europi ali odostraga. Zašto bi netko poželio uložiti novce u uništavanje već uništenog. Samo je trebao čekati.

rusofil
Gost
rusofil
7 mjeseci prije

J*bi ga, predugo bi trebala edukacija. Ključan je odnos uloženo-dobiveno. Geoostrateške interese neču ni da spominjem. Ne znam kako da ti ukažem na zablude. Ni puno pametniji nisu tu našli odgovor ali ti ćeš mi valjda znati objasniti u čemu se ogleda “srpska agresija” na Sloveniju. Poslije možemo i o ostalim navodima, o kojim redovito pišeš, ali očigledno nemaš podatke ili si zaslijepljen propagandom.

ad astra
Gost
ad astra
7 mjeseci prije

rusofil, pa pogledaj malo povijest ovih krajeva u posljednjih 30 godina. Događanje naroda na Gazimestanu. Slučajno se dogodilo, država tu nije imala prste. Poslije toga eskalacija srpskog nacionalizma. 14. izvanredna sjednica SKJ, poslušaj transkripte. Stravično nešto. Najviše pamtim onu mladu pripadnicu komunista koja je govorila poslije odlaska slovenske delegacije. Stravično nešto. Toliko ulagivanje i podilaženje, veličanje srpstva. Nije moglo drugačije završiti. Sloveniju ću preskočiti, manje me interesira. Nemiri u Hrvatskoj. Događanje naroda, naoružavanje, zlodjela paravojnih formacija koje je stvorila Srbija. Ne samo stvorila, već naoružala i financirala. I na kraju, kad su majstori 1995. godine pokazali da ne mogu parirati HV, pojgli glavom bez obzira. Zašto Slobo nije pomagao? I na kraju da se dotaknem famozne brojke od 250 000 protjeranih. Ako je to istina, onda je tu bilo minimalno 100 000 ljudi koji su mogli nositi oružje. Oružja i streljiva ste imali više nego previše. Pronalazili smo puna skladišta. Pa kako ste pukli nakon nekoliko dana. Probali ste ali nije išlo. Netko tu laže. Ili nije bilo 250 000 ili ste bili loši borci. Odlučite se. A što se zasljepljenosti i propagande tiće, aboravi. Nisam opterečen, samo pišem što znam. A znam da je srpska politika u zadnih 30 godina, uništila državu, prije svega Srbiju. Svi su zbrisali od Srbije. Na kraju pokušava napraviti nešto u Crnoj Gori. Teško će to ići.

Mikojan
Gost
Mikojan
7 mjeseci prije

Tako nekako, zbrisali su iz srbije isto onakvi kakvi su zbrisali iz hrvatske, oni koji ne žele gubiti vrijeme svog kratkog života na gluposti o ratu, samostalnosti, otadžbini i sličnim glupostima. Evo ti friški primjer danas iz Samobora (RH) kopi/pejst jogurt revolucije iz Srbije kasnih osamdesetih, ništa nije slučajno i spontano, organizator uvjek postoji. I mi se čudimo zašto mladi odlaze, zapravo, ja se ne čudim.

rusofil
Gost
rusofil
7 mjeseci prije

Ko to mi? Ti već svrstavaš nacionalno po mišljenju. Znam ja puno više o paravojnom pa bolje da ne načinješ tu temu. Namjerno sam te pitao za Sloveniju jer se tu pokazuje koliko imaš nakaradno, mišljenje i koliko si indoktriniran te prožet mržnjom. Ne kažem da si ti kriv ali srbofob jesi. Malo to pojasni šta Srbija pokušava u Crnoj Gori. Politika, koju vodi Đukanović je najviše protiv CG.

Ivo
Gost
Ivo
7 mjeseci prije

gdje si ad zasra, trolčino stara. Tema je Barbarossa i Rusija, ti po običaju na Vukovar i Srebrenicu, i zločine kojima si osobno nazočio, svakako i sudjelovao. Ne lupetaj, hajde. Vozi dalje, trolejbus.

Dunja
Gost
Dunja
7 mjeseci prije

Одлично, мора да постоји непријатељ, нећете ваљда на еунатоуса…и Србија вам је превише 🙂

Trubadur
Gost
Trubadur
7 mjeseci prije

Koji su ovo mokri snovi…. Ovaj davno preživjeli mastodont, po imenu NATO, bi se raspao u trenutku, kada prvi Iskander poleti na Ređekovo …. Ova dekadentna, metroseksualna zajednica nije sposobna voditi rat ni sa jednom malom silom, a ne sa Rusijom…. A o homogenom stanju među članicama, koje realno ne postoji, ćemo neki drugi put…

Komentator
Gost
Komentator
7 mjeseci prije

NATO je potrebniji sada nego ikada u povijesti, jer jedino je tako moguće sačuvati mir u Europi u kojoj ima nekoliko “nestašnih zemalja, koje i sada prijete vojnim rješenjima problema, koje imaju sa susjedima!

Ive
Gost
Ive
7 mjeseci prije

NATO ili punim nazivom NORTH ATLANTIC TERRORIST ORGANISATION je tu ne da stiti narode i nacije vec da iskljucivo stiti interese BANKSTERA. Sto se prije razbije i nestane to bolje po one koji nastoje casno i posteno zivjeti od svoga rada.

Svjatislav 989
Gost
Svjatislav 989
7 mjeseci prije

Radi se o Barbarosi N°3 .. Nikako o 2-ki. Ista je soldateska na crti Ruskoj. NBP su zaboravili u ovoj prici (Anakonde).Treca daklen repriza se uigrava i priprema pod mikroskopom i sitnim detaljima gde su Hico i Pärte pogresili. Ah to vrazije Rusko proljece doci ce nam glave.

nevjernintomo
Gost
nevjernintomo
7 mjeseci prije

Ako ćemo računati samo na “agresije’ sa zapada, onda i ovo o čemu je članak bila Barbarossa 4 (Fr, 1. in2.).

eijfviqewrviewidvinwefvwfvwdewf
Gost
eijfviqewrviewidvinwefvwfvwdewf
7 mjeseci prije

Izračunaj od Svjatoslava koliko su puta nasrnuli na ruse?

Svjatislav 989
Gost
Svjatislav 989
7 mjeseci prije

eijfviqewrviewidvinwefvwfvwdewf @ licno ne vijerujem da je ikad i bila pauza od ove moje godine.Nema tu mira ni predaha . Ili ili.

Majk Majers
Gost
Majk Majers
7 mjeseci prije

Mene u odori vidit nećete

Isto Ime
Gost
Isto Ime
7 mjeseci prije

A boga mi ni moju djecu!

Alex
Gost
Alex
7 mjeseci prije

Nema vojske koja može pomoći Zapadu da se oslobodi fobija i urođenog straha od smrti…zato će Rusi i Kinezi uvijek biti jači…Kod njih prevladava strah od gubitka obraza, časti,a smrt je tek na trećem mjestu. Takve nemožeš pobijediti.

Komentator
Gost
Komentator
7 mjeseci prije

Ne spominji mi tu Kineze, jer to budi u meni neke asocijacije na te silne karantene i ljude koji bauljaju ulicama sa maskama na licu! Užas i strava!!

Alex
Gost
Alex
7 mjeseci prije

Kineza ima preko milijardu,a Wuhan je karanteni,tek da pokažu svijetu svoju organizaciju…bolnica u par dana,itd…U konačnici će na tome još i zaraditi.

Komentator
Gost
Komentator
7 mjeseci prije

Zajeb”o si se, cijela Kina je jedna ogroma karantena, kakvu svijet još nije vidio i čak su i Rusi hermetički zatvorili svoju granicu sa Kinom i prekinuli sav promet sa Kinom isto, kao i većina drugih zemalja!

Mikojan
Gost
Mikojan
7 mjeseci prije

Samo jedan od oblika specijalnog ratovanja ali Kinezi rade vrhunski posao koji će kasnije naplatiti sa kamatama.

politicki nekorektan
Gost
politicki nekorektan
7 mjeseci prije

…ponavljati istu stvar, a ocekivati drukciji rezultat je definicija gluposti… ta babina rosa 2 spada u tu kategoriju…

Jomla
Gost
Jomla
7 mjeseci prije

nije babina nego barabina. Eto ti sad 🙂

svenne
Gost
svenne
7 mjeseci prije

Na kraju će svaki pojedinac, bratski i demokratski, preskupo platiti paradoksalno saznanje dali je Bog prvo stvorio kokoš ili jaje.
Kako na istoku tako i na zapadu.

DJ Krmak
Gost
DJ Krmak
7 mjeseci prije

Napasti Rusiju je kao da staneš sebi na nogu i hoćeš hodati. Koliko ruskih podmornica spava uz američku obalu…hm?

Isto Ime
Gost
Isto Ime
7 mjeseci prije
x@y
Gost
x@y
7 mjeseci prije

Iako će ova vježba bit jedna od najvećih vojnih vježbi u zadnjih 25 god.,apsolutno nema nikakve veze protiv nikakve zemlje, a kamoli Rusije. Uostalom, zašto i ne bi saveznici imali zajedničke vojne vježbe, neovisno o tim insinuiranim presedanima.
Upravo iz razloga što će se te vježbe održat i u blizini ruske granice, rusi vjerojatno smatraju opravdanim taj izazvani strah od strane ruskih medija.
Ali treba se priupitat; da li je zapad zaista uopće zainteresiran za ulazak u rat s Rusijom? I jesu li europske snage spremne suočiti se s sukobom tako velikih razmjera?
Što se tiče broja vojnika, sam suvremen modalitet ratovanja, vjerojatno i nije isključivo fokusiran na samu mobilizaciju vojnih snaga obzirom da je moderna tehnologija promijenila način ratovanja, tako i same načine kontrole, kako vanjske tako i unutarnje.
Btw. za NATO se zna da je instrument USA i očuvanje njegove globalne hegemonije, a kako stvari stoje, ni NATO- više ne vidi apsolutno jednake interese kao i USA.
Ipak, kao što svi znamo, da bi Amerika isključila rusku ekspanziju nastojati će sve učitini, što ne isključuje i sam rat. Ali, na svu sreću, ipak mislim da ne ovisi sve samo o USA.

Ive
Gost
Ive
7 mjeseci prije

X@Y
USA je u posjedu BANKSTERA – HAZARA a ne u vlasti amerikenjaca jer su stvorili privid demokracija i americkog sna,
Banksteri bi najradije samo okupirali i opljacakali Rusiju a zatim je osiromasenu i obespravljenu prepustili sebi samoj, to je prokletsvo bankstera kojima nikada nije dosta a zive na pohlepi.
NATO nezna nista osim da ima gazdu koji ih jednimn potpisom moze ponistiti i ukinuti postojanje, a tamo je u vrhu mnogo onih koji su zeljni lagodng zivota bez ozbiljnog rada, a u slucaju rata sa Rusijom ce u prvoj borbenoj liniji biti evropljani koji su banksterimasamo problem i teret, ali im treba evropski teritorij da se rat ne vodi na teritoriju USA.

x@y
Gost
x@y
7 mjeseci prije

Ive, reci to Trump-u ne meni! Napiši mu mail!!
To uvijek možeš! 😉 Samo treba imat kuraže!

alterego
Gost
alterego
7 mjeseci prije

radi se o jos jednom pritisku na vlast u rusiji koja radi kontra interesa nato-a.
cilj je pobuna protiv vlasti u rusiji slicno kao u ukrajini.
cinjenica je da je nato na ruskoj granici i ima tu prednost. ali je rusija svijet za sebe i kontinent za sebe.
daljnja situacija zavisi od ekonomskih kretanja na obe strane. nato ima prednost jer zemlje nato ekonomski bolje stoje od rusije.

Ive
Gost
Ive
7 mjeseci prije

Vlast u Rusiji ne radi ni za ni protiv NATO za Rusiju i ruski narod su na prvom mjestu Rusija i ruski narod, Rusija u svome konceptu nema aspiracija prema tudjem teritoriju i osvajackim ratovima, ona je sama sebi samodostatna.

JumpingJackFlash
Gost
JumpingJackFlash
7 mjeseci prije

Koliko se sjećam, Rusija ima 11000 nuklearnih glava. Ako britanske kopnene trupe krenu u sklopu čuvenog pakta preko u napad preko ruske granice, majčice Britanije im za par sati više neće biti, ruske nuklearke će ju poravnati s razinom mora (ili malkice niže)… Bar tako im je najavio jedan ruski funkcioner iz Dume kad je bivši britanski ministar obrane Falon rekao kako Britanija pridržava pravo da nuklearnim oružjem napadne prva, ako procijeni da je to potrebno… Ne vesele me nimalo ovakve najave rata, jer znam da u svakoj vojsci ima ogromnih budala na visokim položajima…

eijfviqewrviewidvinwefvwfvwdewf
Gost
eijfviqewrviewidvinwefvwfvwdewf
7 mjeseci prije

Čekaj nešto, trubim dva desetljeća da će ovi na Rusiju………………po koji put, da brojim možda……….

imalijosnade
Gost
imalijosnade
7 mjeseci prije

tvoji uviđaji su uvjek za duboke poglede.:)

rusofil
Gost
rusofil
7 mjeseci prije

Trubim ja tri ali slabe fajde. Ustvari, neće oni na Rusiju dok ne budu sigurni da neće pop*šiti a to znači da se neće usuditi dok je Putin na vlasti. Čak i tada, pokušaće sa rušenjem iznutra a vojni napad ostaviti tek za ostatke RF. Do tada će neumorno raditi na jačanju i stvaranju pretpostavki za uspješan napad.

Buh
Gost
Buh
7 mjeseci prije

Ma kakva Rusija, fulali ste ceo fudbal. Kauboje zanima samo Njemacka i Eu radi ponovne okupacije i plana da eu financira njihovu vojnu industriju. To je sve.

rusofil
Gost
rusofil
7 mjeseci prije

Široko je polje njihovih iinteresiranja.

Stanko
Gost
Stanko
7 mjeseci prije

To su price za decu – nacin da se izvuce sto vise novca od poreza – to je ono sto se radi a napasti Rusiju moze samo skotski viski a da prodje bez posledica !

Deno
Gost
Deno
7 mjeseci prije

Samo me interesira gdje bi mobilizirali vojsku za napad na Rusiju ? Mobilizirali bi klince koji si jaje ne znaju ispećii, 3 dana bez struje i mobitela totalni raspad sistema i oni bi jurišali na Rusiju

Max
Member
Max
7 mjeseci prije

Samo bolesni ljudi mogu praviti ovakve planove . Prvi Nuklearni udar!¨? Da to zvuči jako moćno kd sjedite u stožeru i tajnice vam donose kavu i krafne a znaju li oni kako bi to dovelo do kraja svijeta?

puki
Gost
puki
7 mjeseci prije

Pripreme za rat i „Operaciju Barbarossa 2“

„Nekoliko sam puta pisao o daljnjim pripremama NATO pakta za napad na Rusiju, drugoj operaciji Barbarossa, kodnom imenu za invaziju nacista na SSSR 1941. Okolnosti su me navele da pišem ponovo, posebno u siječnju. Amerikanci i njihovi NATO vazali započeli su najveće vojne vježbe u Europi u proteklih 25 godina. Kodni naziv za ovu operaciju je “Defender Europe 2020”, ali je možemo protumačiti i kao “Attack Russia 2020”. U stvari, to bi bila priprema za napad na Rusiju usporediv s nacističkom invazijom 1941. godine u kojoj je ubijeno 27 milijuna sovjetskih građana, a bezbroj više ih je ranjeno, dok je uništeno sve zapadno od Urala“, piše njemački novinar, kojem se nimalo ne sviđa, čak ni kao pomisao, hipotetsko uvježbavanje napada na Rusku Federaciju.”
———-
Nekoliko puta sam ovdje pisao o tome, da su Hitlera i naciste sufinancirali i ciokabalisti, preko banke BIS i da su većina njemačkih firmi tada 30-ih godina, bile u većinskom vlasništvu američkih firmi. Da su to činjenice, koje se mogu naći čak i u nekim mainstream medijima i ponešto na vikipediji. Naprimjer, njemački kemijski koncern IG Farben, koji je proizvodio plin Ciklon B za konclogore, je sve do 1945. mirno surađivao sa Rokefelerovim koncernom Standard Oil i imao je dionice u SAD-u, čiji su vlasnici bili židovska bankarska obitelj Warburg. Tko želi saznati o tome opširnije, neka pročita knjige Adama Le Bora, Anthonya Suttona, kao i nekih ruskih autora.
Dakle, zašto je Hitler u ljeto 1941. krenuo na taj suludi, samoubilački pohod na Rusiju, odnosno SSSR, iako taj rat nije imao izgleda, posebno ako se u obzir uzmu tadašnje duge i teške ruske zime. To ni do danas nije istraženo, ali ima sumji da je London ustvari tajno bio obećao pomoć Hitleru, da uništi SSSR i boljševizam.
Jer, Hitler se mogao zadovoljiti Ukrajinom, koju je lako osvojio, međutim on je htio dalje na Moskvu. Ako pažljivije pogledamo: Ako izuzmemo borbe u sjevernoj Africi oko kolonija, Njemačka do 1944. faktički nije ratovala sa Britanijom, ono malo bombica koje su pale na London 1940. bile su ništa, ali činjenica je da Njemačka nije dirala Englesku, dok je Francusku osvojila kao od šale. Također se zna, da je Rudolf Hess, drugi čovjek nacističkog režima iza Hitlera, 1940. pod čudnim okolnostima, sam sa malim avionom bio odletio u Britaniju. I vratio se. Što je tamo radio ni danas se ne zna. Hess je nakon 2. sv. rata osuđen za ratne zločine po zapovjednoj odgovornosti, na doživotnu robiju, koju je provodio u berlinskom zatvoru Spandau. Godine 1987. Hess se navodno ubio u tom zatvotu, međutim do danas postoje sumnje u istinitost te službene verzije.
Bilo kako bilo: kada se pogleda rezultat 2. sv. rata, na kraju 1945. opet su najviše najebale Njemačka i SSSR (Rusija), kao i u 1. svjetskom ratu. Iako je SSSR bio pobjednik, a Njemačka gubitnik, ustvari je SSSR 1945. imao iste takve, odnosno još veće materijalne i ljudske gubitke nego NJemačka…Dakle, međusobno uništenje Njemačke i SSSR-a, baš kako je Londonu odgovaralo.
Za razliku od SSSR-a (Rusije). Britanija i Franucska su u 2. sv. ratu bile skoro neokrzunte, tamo nisu pale ni dvije cigle sa kuća… a u SAD-u se uopće nije vodio rat.

imalijosnade
Gost
imalijosnade
7 mjeseci prije

uvjek tvoj jaki komentar, u sridu! malo se sakrio u ovoj guzvi, al neki to opet primjete.:)

David
Gost
David
7 mjeseci prije

SAD&NATO imaju regularne vježbe a novinar ga na sere. Novinaru daj mi reci po tvojem ispada da kad rusi vježbaju onda vježbaju za napad na Europu i Nato ili imaju isto regularne vježbe.

Bonifacije
Gost
Bonifacije
7 mjeseci prije

A što me se tiće balkanski traćeraj, bilo bi nam svima zajedno korisnije da objavljujete novosti iz zapadnog ,razvijenog i naprednog svijeta…………a ne kako je “komšinjica zajecala zbog nesretne ljubavi”……

POVEZANE VIJESTI

Izbornik
151
0
()
x