Procurila povijest dokumenata američkog Ministarstva obrane o NLO-ima

NLO-Vanzemaljac
108 komentara

Pentagon je 2020. otkrio postojanje Radne skupine za proučavanje neidentificiranih zračnih pojava (UAPTF), čiji je program imao zadatak prikupiti sve informacije koje vojska ima o iskustvima s NLO-ima, koje se ne mogu racionalno objasniti. Očekuje se da će Pentagon 01. lipnja izvijestiti Kongres o svojim nalazima, dok će očekivano izvješće biti objavljeno.

U Sjedinjenim Državama javni interes za neidentificirane leteće objekte (NLO-i) potječe iz neposredne ere nakon Drugog svjetskog rata, sa sve naprednijom zrakoplovnom tehnologijom, znanstveno-fantastičnom pomamom iz 1950-ih i pretjeranim strahom od Crvenog straha, odnosno od radikalno napredne sovjetske tehnologije. Sve je to pridonijelo sve većim brojem navodnih iskustava s NLO-ima i dovelo do teorija da navodno nismo sami u svemiru.

Američka vlada i vojska nisu ostale imune na nagađanja. 1948. službeno su zadužile američko ratno zrakoplovstvo neka službeno prouči i dokumentira informacije o NLO-ima, s inicijativom kodnog naziva Project SAUCER (odnosno Projekt Leteći tanjur), a kasnije preimenovanom u Project Sign (ili Projekt Znak).

Ovaj strip odnosi se na seriju višestrukih viđenja neidentificiranih letećih objekata (NLO) od 19. srpnja 1952. nad Washingtonom, DC.

1949. godine zrakoplovstvo je izdalo svoje završno izvješće unutar Projekta Znak u kojem je zaključilo da se velika većina NLO-a može objasniti ovozemaljskim pojavama poput zrakoplova, vremenskih balona, oblaka, zraka sunca, zvijezda i drugih pojava.

Iste godine, zrakoplovstvo je pokrenulo novu istragu, nazvanu Projekt Grudge te je utvrdilo da većina dokaza kojima je raspolagala ukazuje na umjetnu tehnologiju ili uobičajene kozmičke i zemaljske događaje. Završno izvješće projekta Grudge, izdano u kolovozu 1949. godine, zaključilo je ovo:

„Nema dokaza da su prijavljeni predmeti rezultat naprednog znanstvenog inozemnog razvoja; i stoga ne predstavljaju izravnu prijetnju nacionalnoj sigurnosti. S obzirom na to, preporučuje se smanjenje istrage i proučavanje izvještaja o neidentificiranim letećim objektima.”

Izvješće je također utvrdilo da su “svi” dokazi kojima je Zrakoplovstvo raspolagalo dovelo do zaključka da su viđenja rezultat “pogrešnog tumačenja različitih konvencionalnih predmeta”, “masovne histerije” i “napetosti zbog Hladnog rata” te podvala koje su pojedinci namjerno počinili tražeći publicitet.

Project Grudge formalno je zatvoren 1951. godine, a naslijedio ga je Project Blue Book 1952. godine.

Početkom pedesetih godina prošlog stoljeća, neki američki istražitelji medija doveli su u pitanje objektivnost projekta Grudge tvrdeći da je on imao za cilj razotkrivanje viđenja NLO-a od samog početka te sugerirajući da Zrakoplovstvo svoj posao nije shvaćalo ozbiljno ili da je čak ignoriralo ili omalovažavalo civile koji su prijavljivali neidentificirane zračne fenomene.

Projekt Plava knjiga nastavio se do 1969. godine. Za to vrijeme prikupljeno je više od 12.600 izvještaja o opažanju, s time da je Zrakoplovstvo ponovno zaključilo da je većina njih jednostavno pogrešno identificirana prirodna pojava ili tehnologija koju je stvorio čovjek. Međutim, ukupno 701 viđenja formalno je ostalo klasificirano kao “neidentificirano”.

Ipak, proučavanja utemeljena na Projektu Plava knjiga pokazala su sljedeće:

“Nijedan NLO koji je izvještavalo, istraživalo i ocjenjivalo Zrakoplovstvo nikada nije bio pokazatelj prijetnje našoj nacionalnoj sigurnosti”, i da nije bilo “dokaza da su viđenja kategorizirana kao neidentificirana predstavljala tehnološki razvoj ili načela izvan dometa modernih znanstvenih saznanja”, odnosno da se radilo o ”nezemaljskim letjelicama.”

Naslovnica izvještaja Projects Grudge i Bluebook.

Proučavanje NLO-a u novom tisućljeću

Projekt Plava knjiga službeno je ugašen početkom 1970. godine, a iako su zračne snage nastavile neformalno katalogizirati izvještaje o incidentima uočavanja NLO-a u osjetljivim vojnim objektima sredinom 1970-ih, neće se stvoriti novi formalni programi za prikupljanje i analizu podataka o NLO-ima do novog tisućljeća (barem nijedno za koje javnost zna).

To se promijenilo u 2000-ima. Američka obrambena obavještajna agencija pokrenula je 2007. novu istragu NLO-a nazvanu Napredni program za identifikaciju svemirskih prijetnji (AATIP). Kongres je dodijelio 22 milijuna dolara projektu tijekom petogodišnjeg razdoblja. Postojanje tajnog programa otkriveno je tek prošle godine, kada su dužnosnici detaljno objavili njegovog nasljednika, Radnu skupinu za proučavanje neidentificiranih zračnih pojava (UAPTF).

Za razliku od programa koji su došli prije njega, AATIP nije vodilo ratno zrakoplovstvo, nego ga je vodilo krilo Obrambeno-obavještajne agencije, koja se obično bavi vojnim obavještajnim službama i informira kreatore politike i vojsku o vojnim sposobnostima potencijalnih inozemnih protivnika. AATIP je nastao na inicijativu senatskog demokrata Harryja Reida, koji je u to vrijeme obavljao dužnost čelnika većine u Senatu, a navodno je uspostavljen nakon što je Reid bio uvjeren da je dodijelio sredstva za proučavanje NLO-a od strane njegovog prijatelja milijardera iz vlade. Dobavljač je nagrađen novcem za izradu izvješća o potencijalnim viđenjima NLO-a širom svijeta tijekom nekoliko desetljeća, no također je dostavljao mjesečna izvješća Kongresa, Ministarstva obrane i Pentagona, uz objavu 38 dodatnih studija.

AATIP je na u konačnici objavio tri videozapisa koji su snimljeni američkim vojnim zrakoplovima između 2004. i 2015. godine, koji prikazuju nevjerojatnu brzinu NLO-a, neobičnih oblika, poput Tic-Taca ili vrtača, što znači da odudaraju od bilo čega poznatog što je dosad stvorio čovjek. U travnju 2020., nevjerojatnim i prije objavljenim javnim priznanjem, američka vojska potvrdila je autentičnost videozapisa.

Kongresno sponzorirani program AATIP službeno je zatvoren 2012. godine, ali američka vojska nastavila je neformalno prikupljati informacije o viđenjima NLO-a. Sredinom 2020., nakon što je vojska provjerila video snimke NLO-a, Senatski obavještajni odbor zadužio je Pentagonov ured za pomorsku obavještajnu službu da standardizira prikupljanje i izvještavanje o neobjašnjivim zračnim pojavama, stvarajući UAPTF.

Radna skupina dobila je 180 dana od dana usvajanja Zakona o odobrenju obavještajnih poslova 2021. godine da Senat obavijesti o svojim nalazima. Zakon je prošao kroz Kongres, a potpisao ga je bivši predsjednik Donald Trump u prosincu 2020. godine. UAPTF sada ima rok da do 01. lipnja pripremi svoj izvještaj.

U srpnju 2020., predsjednik Senatskog obavještajnog odbora Marco Rubio nagovijestio je da glavna zabrinutost zastupnika nije toliko mogućnost otkrića da nismo sami u svemiru, nego da je neki američki protivnik, poput Kine ili Rusije, mogao napraviti „ neki tehnološki skok koji im” omogućuje provođenje ove vrste aktivnosti i za koji Washington ne zna.” „Možda postoji potpuno, nekako dosadno objašnjenje za to. Ali to moramo saznati,“ dodao je.

Što ćemo saznati 01. lipnja?

Porast uzbuđenja zbog predstojećeg izvještaja radne skupine, koji će biti objavljen za nešto više od dva tjedna, pojačan je prošlomjesečnom potvrdom Pentagona o autentičnosti novih foto i video dokaza o neobjašnjivim zračnim pojavama, ovaj put zabilježenih od strane osoblja koje je radilo na poslovima bušenja u Kaliforniji 2019. godine. Na snimkama se vide misteriozni NLO-ovi u obliku piramide koji putuju velikom brzinom i uključuju se u neobične manevre. Taj je incident izazvao zabrinutost u mornarici, koja je početkom ove godine otkrila da nije imala pojma tko je i što odgovoran za takve letove.

NLOSADUAPTF
Pretplatiti se
Obavijesti o
108 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
gostgost
2 godine prije

Iskreno, izgleda mi kao novi Davos bullshit koji će poslužiti kao motiv za dodatno zatiranje ljudskih prava zbog nadolazećih “novih prijetnji”.

2 godine prije

Neće otkriti ništa, nemaju eksluzivno pravo na istinu. Ukolliko išta postoji, zar stvarno mislite da bi se njima ukazali?

2 godine prije zadnji put uredio Picajzl
🥷🏿
2 godine prije

Samo neka dođu političari će im ponuditi koaliciju i shebati ih iznutra!!🤪🤪😎😎

Davor
2 godine prije

Članaka i filmova o vanzemaljcima će uskoro biti sve više i više… Tako mora biti,jer su dio propagandne taktike ,kao propaganda o koroni. Svaka laž kad je od jutra do mraka plasiraš narodu, ona na kraju dana postane istina. Rekao je to pok.David Rockefeller. Zar će nam doći i reći istinu? To je jedini način kako bi se svijet zbog blizine Harmagedona usmjerio na opake “vanzemaljce” i ujedinio u otporu prema njima. Ja znam da su svi oni koji ne pripadaju ovoj planeti vanzemaljci. Tom logikom su Bog,Krist i anđeli vanzemaljci. Sotona i demoni su vanzemaljci koji su po Bibliji tisućama godina među ljudima i lažima manipuliraju s nama … Ponekad nam pišu kako su neki dobronamjerni vanzemaljci već među nama,ja znam da su Sotona i demoni među nama( otkrivenje 12:9,12) Eto vanzemaljca… Kad se Isus rodio, Biblija izvještava da je neko svjetlo NLO vodilo astrologe do Božjeg neprijatelja Heroda…… Čitaj više »

2 godine prije zadnji put uredio Davor
2 godine prije

Kao po običaju ljudi vole da generalizuju a tako nikada neće doći do prave istine.
NLO-i su kao i klimatske promene realna stvar, to što se zloupotrebljavaju je sasvim druga priča. Sigurno je da ima mnogo preterivanja i izmišljanja (posebno su sumnjive “otmice”) ali izvori nisu samo sa američke strane. Čak je i vojska SFRJ imala “bliske susrete” (samo što nisu mogli da ih stignu 😉

Ono što je gotovo sigurno je da su zainteresovani za naše oružane kapacitete, posebno za nuklearno oružje. Takvih izveštaja ima dosta i sa ruske strane. Da li su otmice stvarne, da li već postoji neki kontakt sa našim vlastima teško da ćemo saznati od naših političara (ili vojske). Tek kad nam se vanzemaljci direktno obrate… ali se moraju potruditi da budu uverljivi kako nam neko ne bi proturio priču da je to Hitler sa Južnog pola 🙂

2 godine prije zadnji put uredio Boris1953
preseren3
2 godine prije

Ništa nije “procurilo”… Sve svijesno planirano. Učite o kompjuteru, koji analizira “behaviorizam”…. Ovo je samo jedan mali test…

Драгогост
2 godine prije

Kakav pogled u savremenom trendu.
Ili vanzemaljci u naprednim mašinama.
Ili zemaljci u naprednim mašinama.
Ako se izbaci trend “napredne mašine”, bliži smo opisu fenomena.

Inače navedeni izvori su fuj!

2 godine prije zadnji put uredio Гавран
onaj najve... Dalton
2 godine prije

”Iza NLO-a u obliku “piramide” koji su snimljeni kako se nadvijaju nad brodom američke mornarice stoji Vladimir Putin!” “U to nema sumnje.” Tvrdi bivši američki senator Harry Reid. Misleći na snimku iz 2019. gdje objekt u obliku piramide lebdi iznad razarača Russell u blizini San Diega. ”NLO u obliku piramide!?” To nisu naši!” ”Naši su u obliku dijamanta”, kunu se Rusi. Zajebaju Harrya… P.S. Da se Harry malo bolje zagledao vidio bi da mu iz NLO mašu, a ‘ko će drugi nego Aleksandar Mishkin, poznat i kao “Aleksandar Petrov” i Anatolij Čepiga, alias “Ruslan Boshirov”. To su ona dva operativca GRU zbog kojih je Skripal onoga puta u Britaniji jedini na svijetu stekao imunitet na smrtonosni bojni otrov Novichok. Od nuspojava, od tad jedino počne svijetliti nakon zalaska sunca. Pali se automatski k’o javna rasvjeta. U bolje snabdjevenim gradovima. I selima. Ludilo brale, svijetli ka’ NLO… Kažu dežurni zavidljivci. Uostalom… Čitaj više »

2 godine prije zadnji put uredio onaj najve... Dalton
2 godine prije

iiiistina, vrati se. tvoja ekpertiza hitno potrebna.

prolaznik
2 godine prije

Najezda vanzemaljaca,kao opravdanje za NWO
i Svjetsku Vladu koja će kurtonom biti ustoličena
u Jeruzalemu.

lear ZI
2 godine prije

Trla baba lan, da……………..Sve ostalo je manipulacija.
PS: Možda če stič i pošta sa Lune, koju je poslalo, pa ni ne znam ko je (nije) bio na Luni.

ray
2 godine prije

Evo sta kaze bivsi general-pukovnik avijacije Zvonko Jurjević o susretu sa NLO 70tih godina u SFRJ

https://www.youtube.com/watch?v=_u0DsT-S1xM

Oli
2 godine prije

I još jedna žvaka za budale

Kiki
2 godine prije

Globalisti će uskoro udarit po nama tajnom tehnologijom i tvrdit da su vanzemaljci (koji su miroljubivi).

PlanetB
2 godine prije

Iz redova duboke drzave samo moze izaci laz.!

Kada je Duboka drzava NWO grupa rekla istinu?
Kada ?
2020 – Plandemija, obmana kakva se ne pamti u zadnjih par milenija
2020 – Americki izbori falsificirani i pobjednik je hodajuci mrtvac dementirani Biden
2021 – Svijet konacno saznaje ‘istinu’ o UFO-ima

Bazirano na tome da je sve od Duboke Drzave uvjek bila laz lako je doci do istine:

2020 – nema Plandemije Svijet je obmanut,
2020 – dementirani Biden je zapravo gubitnik
2021 – Sluzbena verzija koja dolazi od duboke drzave o UFO-ima je LAZ

Eto vec znamo istinu.! I na 01-vi Lipanj molim da ovaj impresivni portal gdje su vjesti uvjek realnost ne obrace paznju na bujicu lazi iz Duboke Drzave.

Imamo posla sa okorjelim kriminalcem, Dubokom Drzavom koji bi odjednom postao ‘dobar’ ?

2 godine prije zadnji put uredio PlanetB
Zagten
2 godine prije

Legalizacija demona.

Puki
2 godine prije

I puno prije nego li se otvorio youtube kanal ”Balkan UFO”, sam vjerovao u vanzemaljce ili u tu nama neku nepoznatu silu….i osobno znam ljude koji su vidjeli ”igrokaz” na nebu, kao i svi u tom kafiću, tamo negdje u 80-ima. Kao što je i ova plandemija pokazala, uvjeren sam da se od nas previše toga skriva, i falsificira povjest. Toliko je slučajeva, dokaza, svjedoka itd. ali se sve već stotinama godina gura pod tepih svim sredstvima. Jesu li vanzemaljci, naša skrivena tehnologija ili ljudska vrsta iz budućnosti, možda i svo troje… Skrivaju ne zato što se boje da nas ne preplaše, jer se ni oni ne plaše toga što znaju. Već žele zadržati ili povećati kontrolu na zemlji. Jer ako bi mi znali sve što i oni, njihova nadmoć i prednost bi se istopila. Znali bi da nas se više ne može manipulirati na račun neznanja. Ovo što će… Čitaj više »

B7ranko Spehar
2 godine prije

Na početku Kurske bitke takva letjelica je uništila desetak Njemačkih tenkova.Rusi to nikad nisu priznali ali previše svjedoka sa Njemačke strane.

Drima
2 godine prije

Postojanje bića s drugih planeta tkz svemira je notorna glupost i besmislica.Postojanje demona je činjenica a postojanje bića sličnih nama ili istih samo s drugih nama nepoznatih kontinenata je mogućnost.

čudila se aman ja
2 godine prije

…to je sve što bih i ja imala reći na ovu temu.

Marko T
2 godine prije

Već dugo kroz medije traje priprema terena i prediktivno programiranje u smjeru “razotkrivanja”. Barem 10 godina.
Možemo biti sigurni, sve što je objavljeno od vojske i vladajućih struktura sasvim sigurno je laž, a priča o lažnoj alien invaziji nije nova priča. Project Blue Beam ima kultni status među “teoretičarima zavjera”.
Fake kao i većina vijesti, a ono što bi bilo LOGIČNO jest postaviti pitanja poput – zašto baš sad? Koji su ciljevi? Tko stoji iza raskrinkavanja, CIA? 🙂

Kolega 105
2 godine prije

Amerikenjci, mnogo ih je al’ su govna.

rimtu
2 godine prije

Malo me “brine” nevjerovanje u vanzemaljce od strane dobrog dijela komentatora.

2 godine prije zadnji put uredio rimtu
allien
2 godine prije

zaključak sivci iz okloline Sirijusa vladaju amerima a Gmazoliki sa Plejada Rusima.a krilati anunaki takođe sa plejada irancima….nama običnim robovima su usadili da rintamo i šutimo dok se oni službeno kolju a tamo sivci od gmazova kupuju naftu po povlaštenoj cijeni pa Iranskim anunakijima prodaju zlato za pobacat po atmosfeti i zatamnit sunce a mi smo još na nafti i ugljenu da se što prije uništimo

македонец🇲🇰
2 godine prije

meni to oko NLO mi je sumnjivo

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI