“Procurile” hakirane poruke gdje se vidi da je regulator bio prisiljen na odobravanje Pziferovog cjepiva, usprkos problemima

Hakirani emailovi - EU
164 komentara

Informacije iz predmemorije u kojoj je bila spremljena e-pošta, između dužnosnika EU-a i Europske agencije za lijekove, pokazuju da regulator za odobravanje lijekova nije bio za odobravanje cjepiva Pfizera, izvijestio je Le Monde.

EMA je tvrdila da je iz sadržaja poruka, koje su hakeri prikupili i objavljivali na mračnoj mreži, bilo vidljivo da su cjepiva bila označena kao validna, bez davanja dodatnih detalja. Međutim, agencija je francuskim novinama priznala da poruke odražavaju “pitanja i rasprave” koje su se vodile uoči odluke o davanju odobrenja za cjepiva. Agencija je izjavila da ne može precizirati autentičnost dokumenata.

Čini se da su neke od “rasprava” o kvaliteti cjepiva bile sve samo ne ugodne. Na primjer, u dokumentu od 19. studenoga, visoki dužnosnik EMA-e opisao je “prilično napet, ponekad čak i pomalo neugodan” konferencijski poziv s Europskom komisijom, u vezi s postupkom reguliranja i odobravanja cjepiva. Dužnosnik je rekao da osjeća kako postoji jasno “očekivanje” da će cjepiva biti odobrena. Dan kasnije, ista je osoba razmijenila poruke s danskom Agencijom za lijekove, u kojoj je izrazila iznenađenje u vezi s tim što je Ursula von der Leyen, predsjednica Europske komisije, najavila da bi cjepiva Moderne i Pfizera mogla dobiti zeleno svjetlo prije kraja godina.

“I dalje postoje problemi s oba cjepiva”, napomenuo je neimenovani dužnosnik EMA-e u jednoj od ”procurjelih” poruka. Naravno, za sve je okrivljena Rusija.

Prema Le Mondeu, hakirani dokumenti prvenstveno detaljno opisuju probleme koje je EMA imala s lijekom Pfizer/BioNTecha. Regulator je očito imao tri “glavna problema” s cjepivom: određena mjesta za proizvodnju još nisu bila pregledana, nedostajali su serijski podaci vezani uz proizvodnju, a što je najvažnije, dostupni podaci otkrili su kvalitativne razlike između komercijalne serije i one korištene tijekom kliničkih ispitivanja.

EMA je izrazila posebnu zabrinutost zbog posljednje točke, napominjući da je masovna proizvodnja smanjila čistoću RNA koja se nalazi u cjepivu. Pfizerovo cjepivo koristi mRNA lanac, niz molekula koji stanicama govori što trebaju ”učiniti” kako bi proizvele točno određen antigen za tu bolest, u ovom slučaju koronavirus.

Europski regulator za lijekove signalizirao je zabrinutost oko toga da će manje rigorozne metode proizvodnje učiniti cjepivo manje učinkovitim i manje sigurnim. Međutim, čini se da se Pfizer složio s potrebnim prilagodbama kako bi udovoljio EMA-inim standardima.

Unatoč kolebljivosti, čini se da je EMA shvatila da se sve dogodilo unutar roka. U razmjeni e-pošte između kolega iz Agencije, jedan zaposlenik rekao je da EMA mora “ubrzati proces usklađivanja s drugim agencijama” te da će riskirati “pitanja i kritike” iz Bruxellesa, ali i iz medija i šire javnosti ako cjepivo ne bude ubrzo odobreno.

EU je odobrio Pfizerovo cjepivo 21. prosinca, dok je Modernina varijanta dobila zeleno svjetlo početkom ovog mjeseca. Od tada su se pojavila brojna izvješća o tome kako su oba lijeka povezana sa štetnim učincima u zemljama širom svijeta, što je potaknulo istrage zdravstvenih vlasti.

COVID-19EMAKorupcijaModernaPfizer
Pretplatiti se
Obavijesti o
164 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
RENEW
3 godine prije

Izpolniti bi se morala želja Donalda Ewena Camerona in cepivo bi moralo sterilizirati vse Nemke. Šele potem bi bil mir, ker virus seveda ne more izginiti, toda uničenje rodnosti vseh Nemk, bi pripravilo ljudi, da bi razumeli osnovno logiko življenja in smrti.

tihobl
3 godine prije

U Briselu nema korupcije, vec samo na zaostalom Balkanu. To sto vakcinu rade u divljim pogonima, to sto su zbrzili proizvodnju i ko zna kakva mRNA se proizvodi i sa kakvim dejstvom nije vazno. Sve je to regularno kaze regulatorno tijelo.

Jedina je utjeha da je fajzer razvodnio vakcinu, da od jedne doze pravi dvije. Sad svaki vakicnisani ima duplo vece sanse da prezivi vakcinisanje.

SamoIstina
3 godine prije

Najveći problem cjepiva je taj što se trenutno ljude perfidno ucjenjuje s vraćanjem na staro samo ako se većina procjepi, i to bez ikakve diskusije. Jučerašnja izjava gđe Markotić da ćemo u narednih 6 mjeseci vidjeti koje su sve nuspojave od cjepiva je doslovce za zatvor, jer kako su mogli staviti na tržište nešto za što ne znamo da li će nas ubiti, oštetiti odnosno na bilo koji način loše utjecati na naše zdravlje, koje se i samo sposobno braniti od svih virusa.

Maslina-Želja
3 godine prije

Kola idu niz Brdo i nemogu se više zaustavit..Jer kočnice ne rade
Velik je nagib !!!

reg
3 godine prije

Zapadna tiranija koja se prodaje prolima kao zapadna demokracija.

max
3 godine prije

eo u pregovorima sam sa susjedom da dignemo kredit i počnemo proizvoditi cjepiva u garazi i to univerzalno mrsavi da se udebljaju a debeli da smrasaju mada za ove zadnje mozda nece biti potrebno jer kako nas vode ovi politicari ko bude imo 40 kg zvace ga buco

A neg.
3 godine prije

Takve regulatorne agencije ‘reguliraju’ vodu, hranu, zrak, lijekove, izbore, internet…

GENOCID!

eks
3 godine prije

“…kvalitativne razlike izmedju komercijalne serije i one korištene tijekom kliničkog ispitivanja” ! Ne treba biti mnogo pametan da bi se razumelo to što je rečeno. Ali, … Rusija je kriva … Zapad će uskoro uvesti novu vrstu pozdrava: umesto “dobar dan” i “dovidjenja” govoriće se “Rusija je kriva” .

Jack Shadow
3 godine prije

Bilo je samo pitanje visine mita, ništa drugo.

Dupla Kamilica
3 godine prije

Kako su taman prije korone planski unistili nas imunoloski zavod.

Spacevoodoo
3 godine prije

Nije problem u Pfizer cijepivu ni u EU administraciji, pravi problem je u dark webu 🙃🙃🙃

Sir Oliver
3 godine prije

Pa nisi ,ti ci čipanza pa mozes samo u gorilu ili makaki ……

mislim
3 godine prije

i jesi li sad slobodan, jel moš na kavu i jel živiš bolje nego prije 10 dana?
ako da, bravo majstore!

AlanisM
3 godine prije

Pitajte faktograf on će vam odgovriti.

mislim
3 godine prije

po deivd ajku ti već jesi gušter, tako da nemoš postati ono što već jesi.

john q
3 godine prije

Ne brini prijatelju , ovaj portal ovdje grupa podrske za one koji se zele cijepiti ili vec jesu .. MISLI NA DRUGE CIJEPI SE . Neznam tko ti je pricao o gusterima to je skolski primjer fake news . Uglavnom uz tebe smo i navijamo za sto vecu procijepljenost .

zoran
3 godine prije

ima vremena,uskoro ces saznati!!

Mlayak
3 godine prije

Nisi postao gušter ali ti je mozak bio i ostao na razini tog gušterskog

piždro
3 godine prije

Eee baš si egzorciist!!! idi objavi sve na mass medije – sto posto negine ti velika promocija na njihovim pp programima, gaža i nagrada. a plus Pfizer te zaposljava ko svog poslovnog marketing menadžera – bravo za vjeru u matrix i samo se jednom živi!!

3 godine prije zadnji put uredio piždro
john q
3 godine prije

Koje je tvoje misljenje clanku iznad ako si ga uopce procitao ? Dali uopce procesuiras informacije ili to odbacujes ako je neki visi autoritet rekao da to nije istina i ne uklapa se? Iskreno po tvojim komentarima se moze zakljuciti da je tebe jebeno strah i poceo si sumnjati u pricice filantropiji , humanizmu i brizi za opce dobro i sada da bi se utjesio naisao si na portal etiketa (antivaksera, ravnozemljasa , katotalibana ) gdje mozes svoj izbor potvrđivati djetinjastim i sarkastičnim komentarima i upadicama .. Bato ako si se ti slobodnom voljom cijepio sta tebe muci ako ja to ne zelim ? cega se bojati ako si cijepljen ?

nonwo
3 godine prije

EMA warns over doctored COVID-19 vaccine data hacked and leaked onlineThe European Medical Agency (EMA) has warned that information on COVID-19-related medicines and vaccines, which was stolen in a cyberattack last December and leaked online earlier this week, includes correspondence that’s been manipulated prior to publication “in a way which could undermine trust in vaccines”. It’s not clear exactly how the information — which includes schematics of drug structures and correspondence relating to evaluation processes for COVID-19 vaccines — has been doctored. We’ve reached out to the agency with questions. One security researcher, Lukasz Olejnik, who has raised concerns about theleak via Twitter, suggested the doctored data will be “perfect for sowing distrust” because the biotechnical language involved in the leaked correspondence will not be widely accessible. ·        Now I understand why this data is perfect for sowing distrust. (disinformation). The documents are extremely hermetic, using niche biotech-technical language. No layperson is… Čitaj više »

osjecamnjuh.jesam
3 godine prije

dobra cipka na fotki samo nema cipku a opet je cipka i to na kvadrat. Trandja vidibseniz aviona

hrvat
3 godine prije

svaka cast
divim se tvojoj hrabrosti ajde sad po tvoju putovnicu cijepljenja mozes putovati kud ti volja.
i jos odrekni se gotovine,pa bud u trendu.
jos jedanput pohvala tvojoj hrabrosti.
budem te pital poslije za zdravlje…

hrvat
3 godine prije

neces postati guster iz razloga sto si MAJMUN…

Darko
3 godine prije

Dobra je stvar sto to cjepivo vazi samo 10 dana od proizvodnje i onda se mora bacit,jedan dan nakon otvaranja. Tako da sto oni vise proizvedu, vise ce baciti nego sto su iskoristili pogotovo ako ogroman broj ljudi nece primiti to go**o.

nonwo
3 godine prije

DW Mukotrpan početak cijepljenja u Njemačkoj”Krajem prosinca je u Njemačkoj počelo cijepljenje građana protiv koronavirusa. Međutim početak nije protekao glatko. Nije bilo dovoljno cjepiva, a mnoge njegovateljice i njegovatelji se nisu pojavili na cijepljenju kad su bili naručeni.”

Lurker
3 godine prije

Moraš primiti 2 doze, jedna ne znači ništa.

A moguće negativne posljedice (za koje se nadam da ih nećeš osjetiti, ni ti niti ja niti bilo tko drugi) će se vidjeti tek za par godina (proguglaj druga cjepiva nastala na istoj tehnologiji, dok je Trump bio predsjednik dosta je CNN o tome pisao).

U svakom slučaju, poanta članka nije u mogućim negativnim posljedicama ovog cjepiva, nego o tome da ne štiti kao cjepiva iz kliničkih ispitivanja, stoga ti preporučam oprez unatoč cjepivu (ja ću se isto tako ponašati).

Ive
3 godine prije

Ja ako mogu predloziti da se ovu Frau Ursulu von der Leyen i sve ove iz Europske agencije za lijekove kao i sve one koji su financirali proizvodnju cjepiva i na tome se obogatili neka ih sve lipo cipi neki revac.

Maslina-Želja
3 godine prije

Neka ti je Bog na pomoći

Norrin
3 godine prije

Slucajno sam naletio na ovaj članak i stvarno me iznenadjujete vi tastatura ratnici i ja licno nisam ubijedjen u korisnost ove vakcine. Ali zar ne mozete shvatiti da je ovo samo davanje nade da odgovorni nesto mogu uraditi ili nam slijedi anarhija

Pera Detlic
3 godine prije

Gospon to sto ste primili u ” guzu” nije cijepivo. Ne mozete postati gušter ako samo “repić” primite.

Kawa
3 godine prije

Čistokrvni trol. S majčine strane.

Emiliano Zapata
3 godine prije

Najavili su ovo “teoreticari zavjera” jos prosle godine…

057
3 godine prije

Tvoj komentar je nuspojava

057
3 godine prije

Misliš pametniji gušter, čekaj drugu dozu i napiši nekaj, ljudi če ti reč

Vesna Šipuš
3 godine prije

Fon der Lažen i njena svita jako dobro znaju da nemaju pojma kako bilo koje od tih cjepiva djeluje na čovjeka u slučaju da se liječi nekim lijekovima protiv kroničnih ili neizlječivih bolesti. Osobito nitko ne zna kako djeluje cjepivo kad se pomiješa s botoksom, jer je botoks sam pregrozan i preopasan, a na botoksiranje su prisiljeni svi koji se pokazuju na televiziji. Pogledajte novinare N1 ili NoveTv. Uredno su operirani, botoksirani, smiješe nam se face talking headsa. Trebaju li se strašiti cjepiva? I bez toga njihov je život ugrožen. Botoks, otrov, ne može nestati, pitanje je samo kad će prsnuti neka žilica u tijelu da se otrov pomiješa s krvlju i otruje cijeli organizam. Ako se tome doda još cjepivo za koje nitko ne zna kakve konačne posljedice ima, jasno je da su ljudi u velikom strahu. Saborski zastupnici izmišljaju mnoge razloge zašto se neće cijepiti, a oni koji… Čitaj više »

nonwo
3 godine prije

Stigneš.

Vesna Šipuš
3 godine prije

Pustite vrijeme neka odradi svoje.

CAN
3 godine prije

Nisam znao da cijepe I miševe koji pišu,idi vidi gdje si.

Legendarni Grk
3 godine prije

Odličan video koji objašnjava kako je sve to s korona cirkusom odavno unaprijed isplanirano: https://www.bitchute.com/video/0k8XVh5dPvXC/ Citati iz filma: Vlade širom svijeta se bore da zaustave novi virus koji bi mogao imati ogroman utjecaj na milijarde ljudi širom svijeta. VIRUS SE ZOVE ISTINA CDC – ovo je profitna organizacija. Nije dio naše vlade, već je privatni entitet koji zarađuje milijarde dolara na lijekovima i na vakcinama koje vas tjeraju da ih desetljećima uzimate i dajete vašoj djeci. Ovu organizaciju (WHO – SZO) vodi osoba koja čak nema bilo kakvo medicinsko znanje. Ovu organizaciju zajedno s ovom (CDC i WHO) vode manijakalni manijaci! To će se događati u ovoj zemlji i to upravo sada počinje. Ovo ovdje (Covid-19 Corona Virus) je započeto sa scenarijem 2019. godine. 18. listopada, John Hopkins univerzitet, “Event 201” poznat i kao 2021 se održao, gdje se Covid-19 događao u Wuhanu, Kini. Manje od mjesec dana kasnije, to… Čitaj više »

Legendarni Grk
3 godine prije

Još jednom – uvrnuta logika masonskog stožera u vezi podmetnutog korona cirkusa: 12.09.2020. – pitanja i totalno nelogični odgovori stožera U slučaju pristanka na cijepljenje:   Biti ću oslobođen nošenja maske? NE.   Restorani i lokali ponovo se otvaraju i normalno rade? NE.   Stiče se imunitet na Covid-19? Ne zna se!   Prestajemo biti zarazni za druge? Ne zna se.   Ako cijepimo svu djecu, počinje li škola normalno? NE.   Zaustavlja se socijalno distanciranje? NE.   Cijepimo li se i djed i ja, možemo li se zagrliti? NE.   Hoće li procijepljenost ponovo otvoriti kina, kazališta i stadione? NE.   Hoće li se cijepljeni moći okupiti? NE.   Koja je stvarna korist od cijepljenja? Virus vas neće ubiti.   Jeste li sigurni da me cjepivo neće ubiti ili osakatiti? NE.   Sustav nadzora nuspojava funkcionira? NE.   Odštetu u slučaju negativnih nuspojava snositi će proizvođač, dobavljač, država? NE.… Čitaj više »

TIKTAKTIKATAKATAK
3 godine prije

nisu to još dva tjedna,

Bosanac
3 godine prije

Teško je konja pretvorit u guštera

Ive
3 godine prije

Neces postati guster, ali hrana za crve sigurne jednog lijepog dana a mozda i prije.

Ive
3 godine prije

Regulatorne agencije sigurno kanaliziraju profit proizvodjaca i financijasa proizvodnje cjepiva a pritome uzimaju priviziju e sada koliko to je vec drugo pitanje i odgovor nije za javnost.

nonwo
3 godine prije

Citokinska može okinuti sa slijedećom prehladom..(možda ne, a možda i da…)
Onda organi izgledaju ko od guštera kojeg je pregazio BMW.
Točno vrijeme ne znam.

ivo
3 godine prije

trebat ce se cijepit svake godine protiv svake nove verzije svakog virusa.

nonwo
3 godine prije

Altruizam bez pameti košta.Žao mi je da si se cijepio jer nećeš pomoći nikome, a naštetio si sebi.Bolje bi bilo da si se borio za istinu,uvođenje ivermectina u protokol.Pomogao bi i sebi i drugima.

Lurker
3 godine prije

A cujes, ovo je ipak net…

Ja nikad ne vrijeđam u komentarima a ukoliko dobijem uvredu jednostavno to zanemarim i ne odgovaram dalje, nema potrebe trošiti ionako tanke živce na par redaka na forumu bez obzira koliko iritantni i uvredljivi bili…

A sto se tice logicno, cujes, njihov forum njihova pravila…

Novi kolac
3 godine prije

Prije desetog dana?Ne kontam,al svakako si mangup,mogu li ja po mahali pricati da se druzim s tobom?

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI