fbpx

Prof. dr. sc. Valerije Vrček: Pandemija – „znanstvena avantura“ u kojoj žele procijepiti cijeli svemir!

Valerije Vrček

Prof. dr. sc. Valerije Vrček je redoviti profesor u trajnom zvanju. Sudjeluje u izvođenju nastave iz kolegija diplomskog studija Organska kemija i Spektroskopska identifikacija organskih spojeva. Područje njegovog znanstveno-istraživačkog interesa su reakcijski mehanizmi, računalna kemija, organometalna kemija i kemijska sudbina lijekova u okolišu.

Član je Znanstvenog centra izvrsnosti za integrativnu bioetiku kao i Etičkog savjeta Sveučilišta u Zagrebu. U vremenu kad se pokrenula cijela hajka, agresivno nasrtanje na djecu zbog tzv. cijepljenja, evo nas opet s cijenjenim profesorom Valerijem Vrčekom, a razlog je samo jedan: tzv. pandemija  i djeca.A.Š.: Poštovani profesore Vrček, prije  par dana bili ste gostom  kod mladog Zvone Martinovića u MATRIX TV podcastu gdje ste prvenstveno iznijeli svoja mišljenja oko tzv. pandemije i djeci, koja su prva na listi žrtava a posljednja koja bi trebala biti najugroženija populacija u ovih godinu i pol dana. O tome se šuti.Recite nam, za početak, malo o svemu.

Prof. dr. sc. Valerije Vrček: Da, to je paradoks ove pandemije. Oni koji su imuni, oni koji su najmanje osjetljivi na eventualne posljedice zaraze koronavirusom, prvi su listi za odstrjel. Oni kojima samo procuri nos nakon susreta sa čudovištem nazvanim SARS-Cov-2, prisiljeni su platiti najveću cijenu ljudske gluposti i iracionalnoga straha. Statistički podaci ove pandemije su nemilosrdni – djeca i mladi nemaju nikakve veze s hospitalizacijama, respiratorima ili smrtnim ishodima. Iznimke su, prema definiciji, rijetke; iznimke ne smiju biti predmet javnozdravstvenih politika. Iznimke samo potvrđuju pravilo koje glasi – naše nadolazeće generacije, naši nasljednici, fala Bogu, nisu pogođeni otrovnim strjelicama „zloćudne aveti“. Uzalud su trude stožeri svih zemalja, uzalud prijete i lažu da će novi valovi potopiti našu mladost. Ova pandemija nije nikakav starozavjetni propuh koji truje egipatsku prvorođenčad, ovo je obična, malo jača viroza koja traži svoje žrtve među starijima i ljudima oštećenima komorbiditetima. Njih svakako treba zaštititi, ali ne pod cijenu sakaćenja djece. Nije vrijeme za danak u krvi, pustite mlade da žive punim plućima, pa nisu oni janjičari.

Odnos društva prema maloljetnicima tijekom pandemije slobodno možemo nazvati epidemiološkom pedofilijom. Struka i politika iživljavaju se nad djecom. Nasilno su uvučena u priču kojoj ne pripadaju. Sad ih još žele i cijepiti. Naravno, jer ih u Hrvatskoj ima gotovo milijun. Sve im je oteto – djetinjstvo, druženja, izleti, zabave, posjete baki i djedi, škola, igra… Sjetite se prvog lockdowna, igrališta u parkovima opasanih trakama zabrane pristupa. Pa i danas su takve trake razapete na igračkama u shopping centrima. Bolesno! K tome su djeca optužena i proglašena kao inkubatori virusa, kao glavni prijenosnici virusa, kao da su kužna. I to nije sve. Djeca su podli vironosci, jer su asimptomatski.

Moja dijagnoza je slijedeća – ova pandemijska panika je egoizam generacije koja ne zaslužuje bolju budućnost.

A.Š.: Još prošle, 2020. prvi ste progovorili o prevelikoj šteti koju će učiniti taj ogroman biznis, upotreba dezificijensa. Ne samo za ljude, djecu – opet – prije svega, već i za okoliš  a o čemu baš nitko ne govori. Nemaju problema oko te činjenice ni tzv. zeleni a niti te udruge za zaštitu okoliša, svi su zanijemili. Malo neobično, zar ne?

Prije otprilike tri mjeseca razgovarali smo o Barringtonskoj  Deklaraciji.  Tada ste rekli da tzv. pandemija (ili pLandemija, kako je ja zovem) nije civilizacijski, već generacijski problem. Pritom ste naglasili da ne smijemo biti politički korektni i glumiti pristojnost  i „praviti se blesavi“,  pa da ne vidimo da djeca, rođena i nerođena, mladi i najaktivniji dio stanovništva nemaju nikakvih problema s ovom virozom. Rekli ste tada kako Vas iznimke ne zanimaju, jer one potvrđuju pravilo – morbiditet ove viroze među nabrojenim generacijama je statistička nula. Danas, dva i nešto mjeseca kasnije ovo možemo potvrditi još jasnije jer raspolažemo brojnim podacima. Politika, koja donosi sve ove odluke, svih ovih godinu i pol dana ne uvažava ništa osim naloge koje izvršava. Rekli ste da je situacija bolesna u čemu se s Vama slažem.  Recite nam Vaše mišljenje oko svega.

Prof. dr. sc. Valerije Vrček objašnjava detalje Barringtonske deklaracije

Prof. dr. sc. Valerije Vrček: Borba protiv pandemije prepuna je zabranjenih tema. Dezinficijensi su tek jedan primjer. Ta su biocidna sredstva kemijsko nasilje nad higijenom i čistoćom. Ruke treba prati, a ne prskati kvarternim amonijevim solima. Jedna aplikacija, iako bespotrebna, možda neće izavati nikakve neželjene učinke, ali svakodnevna primjena dezinficijenasa – hoće. Dobit ćete alergijske reakcije, urtikarije, crvenilo kože, a kasnije, ako nemate sreće, pojavit će se astma. A tko svakodnevno koristi dezinficijense? Pa, naravno, djeca. To je kemijska propusnica za školu, jutarnja doza kemijskog koktela. Na ulazu u školu moraju ispružiti dlanove i podignuti stopala. Kakvo poniženje! Taj obred treba hitno zabraniti. Umoran sam ponavljati – dezinficijensi su roba s greškom. Korist nikakva, rizik veliki. Nažalost, naši će epidemiolozi, koji su se ovih mjeseci malo zaigrali i pogubili, jednog dana probuditi iz pandemijskog sna i tada više neće brojati pozitivne, već slučajeve djece s astmom. Naravno, tada nitko neće priznati da su djeca s pumpicama posljedica nerazumne uporabe dezinficijenasa. Iako to uredno piše u znanstvenim studijama.

Drugi dio vašeg pitanja ekološki je nastavak zdravstvene priče o dezinficijensima. Da, nisam primijetio da zeleni, ovi ili oni ili različite udruge za zaštitu okoliša uočavaju problem nakupljanja dezinficijenasa u prirodi. Nikada u povijesti čovječanstva nije proliveno toliko biocidnih tvari kao tijekom ove pandemije. Godišnja prodaja dezinficijenasa iz 2019. godine danas se obavi u manje od mjesec dana. To je porast rasipanja kemikalija za više od tisuću posto. Sve to završava u podzemnim i površinskim vodama, rijekama, jezerima, morima. To se mjeri. Ako otpadne vode obrađujete postupkom kloriranja, dio će se kationskih dezinficijenasa pretvoriti u kancerogene nitrozo spojeve. A dio te toksikološke trakavice završit će i u pitkoj vodi gradskih vodova. Provjerite! Voda koja pijete iz slavine zagađena je strahom vašeg susjeda!

I to nije sve. Masovna pohlepa za dezinficijensima i njihovo razbacivanje po okolišu zasigurno će inducirati pojavu superbakterija, pa i onih koje su otporne na djelovanje antibiotika. Penicilini i slični patenti koje smo trošili jučer, sutra neće biti uporabljivi, uništili ih dezinficijensi pandemije. Možda loša vijest za vas, ali dobra prilika za farmaceutsku industriju.

 A.Š.: Proteklo vrijeme je, čak i globalno, pokazalo poraz znanstvene zajednice jer zaista nema suprotstavljanja znanosti, drugog mišljenja. Nema niti znanstvenog ali niti društvenog dijaloga za što ste rekli da je opasnije od tzv. pandemije. Recite nam više o tome.

Prof. dr. sc. Valerije Vrček: Točno je da nema znanstvenog dijaloga, okruglih stolova, civiliziranih suprotstavljanja mišljenja, podataka i interpretacija. Upozorio sam na to još u ožujku 2020. godine kada sam primijetio da se stajališta vrhunskih znanstvenika, poput Ioannidisa, Gøtzschea, Katza, Bakhdija i drugih, etiketiraju kao hereze. Uvedena je cenzura, ali i inkvizicija u obliku fact-checkera. Borba protiv pandemije je postala pseudoznanost. Ili pseudoreligija, svejedno. Nedavno sam dao izjavu o covid-putovnicama, zajedno s nekolicinom naših znanstvenika i stručnjaka, objavljena je na youtube-u, ali nas je algoritam istine brzo locirao i izbrisao taj intervju. Na „Faktografu.hr“ još nisam završio, iako se trudim. Šalu na stranu. Ono što predstavlja prijetnju za vrijeme poslije pandemije jest naučena lekcija o mehanizmima kontrole društvenog dijaloga. Recept iz pandemijske kuhinje može se ubuduće primijeniti protiv rješavanja drugih gorućih problema. Godinu i pol dana svjedočimo besramnom ušutkavanju, ismijavanju i vrijeđanju znanstvenika. Da, to je opasnije od pandemije. To je poraz znanosti, kojoj sve manje ljudi vjeruje, ne zbog znanosti same, već zbog dogmatski nastrojenih poglavica koji ulaze u divlje brakove s političarima. Znanost može biti iskvarena na dva načina – ideološki i financijski. Slobodno birajte svoj klub! Srećom, ali to je ipak intrinzička struktura znanosti, uvijek postoje oni kojima je znanost dokolica, igra, avantura neopterećena svrhovitošću privremenih interesa. Možda baš zbog toga postoji i nada i estetika života.

A.Š.: Istaknuli ste u podcastu MATRIX TV kako su djeca najugroženija i zbog nošenja maski jer ih najdulje nose tijekom svakog dana (ako izuzmemo neka zanimanja odraslih). U Hrvatskoj je to prije svega riječ o srednjoškolcima jer osnovci ih, Bogu hvala, ne nose. Tako su djeca postala prva na listi žrtava, kako ste rekli, a zaista su posljednji po posljedicama jer ih od tzv. covida ni nemaju.

Najveći je problem što iz maski (punih raznih kemikalija) sve dišnim putem ulazi u organizam. Svega tu ima, od nano čestica, azo boja do silicija. Zar je moguće da struka sve ovo zanemaruje samo zbog političkih odluka?

Prof. dr. sc. Valerije Vrček: Bit ću grub. Struka o kojoj Vi govorite o tome nema pojma. Za neke uvide i stajališta, za neke interpretacije i odluke, treba nešto i pročitati. Struka o kojoj Vi govorite, to uglavnom ne radi. Ja sam osobno kontaktirao profesora Sarpa sa sveučilišta Swansea u Ujedinjenom Kraljevstvu, koji je među prvima, možda prvi, objavio studiju o kemikalijama koje iz maske cure u slinu, znoj, usta i nos. Poslao mi je svoj rad i dodatne tablice. Za sve maske vrijedi isto pravilo: u dodiru s vodom ili vlagom maske se otapaju, odnosno ispuštaju brojne tvari poput mikroplastičnih i nanoplastičnih vlakana, nanočestica silicija koje služe kao punilo, teških metala kadmija, olova, antimona ili bakra koji služe kao katalizatori i zaostaju u polimernom materijalu maski, azoboja, različitih surfaktanata, kaprolaktama ili pirola. Ovaj kemijski arsenal u maskama zapravo i ne čudi, ako znamo da se za proizvodnju jedne jedine maske koristi otpadna plastična boca od pola litre. To Kinezi nazivaju reinkarnacijom plastične boce. I tako 300 milijardi puta. To je također ekološka tema koju zeleni ne bi smjeli prespavati.

Ono što vrijedi za dezinficijens vrijedi i za masku. Kratka uporaba maske za ulazak u trgovinu, nema neke zdravstvene posljedice. To je dress-code, besmislen poput klompi u sabornici, ali nije posebno štetan. No, svakodnevno višesatno maskiranje izravno je povezano s izlaganjem nabrojanim kemikalijama. Dio se maske doslovno guta. A tko svakodnevno koristi maske? Pa, naravno, djeca. U hrvatskom slučaju – „samo“ srednjoškolci. To je još jedan oblik epidemiološkog nasilja nad obrazovnim sustavom. I maska je škart roba. Korist nikakva, rizik mjerljiv. Mnoge tvari koje bježe iz strukture maski dokazano imaju citotoksično i genotoksično djelovanje. Pred nama je nova školska godina. Ovakav nemar i nasilje prema djeci treba hitno zabraniti. Gdje su apeli naše pravobraniteljice za djecu? Ako ona smatra potrebnim, povezat ću je sa znanstvenom elitom sa Swansea.

 A.Š.: Maske imaju još jedan, rekla bih, psihološko-odgojni i gneracijski moment. Poniženje. Već druga generacija naše djece bit će obilježena poniženjem. To mijenja i njihov socijalni odnos s prijateljima, povlačenje u sebe, izdvajanje iz grupe. Ja tome ne vidim lijeka, ali vidim preveliki broj psihički oštećene djece te biznis koji će zbog toga cvjetati u području kako specijalističkih znanja tako i farmaceutskih proizvoda. Tu nikako ne smijemo zanemariti veliku pojavu siucidalnih pokušaja kod djece. Kao i povećan broj samoubojstava, o čemu se niti ne govori.

Prof. dr. sc. Valerije Vrček: Često mi se dogodi da na ulici ili na hodniku fakulteta ne prepoznajem svoje kolege ili studente, jer im nedostaje pola lica. Rekao bi moj Billy Idol – eyes without a face. To znači da maske narušavaju normalne međuljudske odnose, koji su ipak važniji od rizika zaraze. Da, nametanje mladim ljudima nošenje maski na licu, prskanje dezinficijenasa na ruke i udaljavanje tijela na dva metra razmaka, izaziva mentalni otpor, zbunjenost, nepovjerenje, dezorijentaciju, bijes, podsmijeh, strah, poniženje… Za sve ostalo morate pitati školske psihologe. Da, oni već najavljuju novu prozac-generaciju –  kad se skinu s maski, neka će djeca prijeći na antidepresive. Još jedan dobar zalogaj za farmaceutsku industriju.

U godini koja je pred nama, samo jedno je važno – da sačuvamo našu djecu od nemara i sebičnosti koju smo otkrili kao alate u posesivnoj želji za besmrtnošću. Vi govorite o samoubojstvu mladih! Što je Vama? Pa to je nevažno u odnosu na prirodne procese u poodmakloj dobi. Šalim se?

To je ono što sam s kolegom Martinović tijekom intervjua nazvao – smrt je postala skandal, smrt je postala senzacija. Da skratim, nemoralna je ucjena mladima oduzimati proljeće života, zbog opsesivne potrebe starijih da odgode svoj susret s besmrtnim.

A.Š.: Ne mogu nikako zaboraviti jednu Vašu rečenicu iz proljeća 2020. u kojoj ste između ostaloga pandemiju nazvali „znanstvenom avanturom“, a povod istome bila su različita stajališta SVEUČILIŠTA IMPERIAL COLLEGE i OXFORDA.

Kako i kada očekujete da će se ova „znanstvena avantura“ završiti obzirom da se sve pretvorilo u sjajno profiterstvo ili bolje, posao stoljeća, jer  hoće procijepiti cijeli svemir, kako ste Vi to izjavili a što me je dobro nasmijalo iako je čista istina?

Prof. dr. sc. Valerije Vrček: Zapravo se u cijelome svijetu, ili svemiru, ako tako hoćete, odvija zanimljiva utrka – između cijepljenja i zaraze. U Hrvatskoj, na primjer, imamo 360 tisuća službenih slučajeva pozitivnih, ali to pomnožite s obiteljskim faktorom od tri ili četiri. Dakle, preko milijun Hrvata je susrelo koronavirus. So what!? Otprilike je isti broj Hrvata proboden, pardon, cijepljen dva puta. Ovih je dana cijepljenje zapelo, ali se i virus umorio. No, s pojavom četvrtog slova grčkog alfabeta najavljuje se i četvrti pandemijski val. Zanimljivo. Ostaje pitanje tko će biti brži, igla ili virus. Budući da cijepljeni, tako kažu, mogu širiti zarazu, imunitet krda je vjerojatniji događaj. To je baš ono što je zagovarala oxfordska grupa znanstvenika, još u travnju prošle godine. Zbog načina razmišljanja ove druge grupe sa carskoga koledža u Londonu, Ujedinjeno Kraljevstvo, a kasnije i sve države Europe, doživjele su gospodarski, kulturni, sportski, vjerski i obrazovni kolaps.

I da se opet vratim na djecu. Da, sviđa mi njihova slatka osveta besmislu nametnutih mjera. Mislim upravo na klince u Ujedinjenom Kraljevstvu koji prilično često lažiranjem brzih Covid testova bježe s nastave i povlače za sobom cijeli razred u balonu. Da, dokazano je: dovoljno je kapnuti gazirani sok, a možda i gemišt, na LFT test traku i rezultat će biti lažno pozitivan. Slične nepodopštine rade i naši srednjoškolci u Hrvatskoj. Znam to iz prve ruke. Čim nekome procuri nos, odlazi na PCR test, a zbog toga cijeli razred ide u preventivnu samoizolaciju. Dakle, nema škole. Želim reći da je u ovo poremećeno vrijeme najvažnije da djeca ostanu zdrava. Stoga je dobro da se školarci zabavljaju na račun pandemije, jer čovjek je ipak homo ludens. Čak je i onaj „jezivi“ incident u zadarskoj školi bio samo mala neslana šala. Žao mi je učiteljice koja je popila vodu s dezinficijensom, ali budite sigurni, od gutljaja te otopine, koja je nešto poput ruske votke, nikome ne može biti ništa. S obzirom na štetu, nasilje i krađu djetinjstva koje smo im priuštili, naša su djeca sjajna i samo u njima vidim budućnost.

A.Š.: Profesore Vrček, najljepša Vam hvala na Vašem vremenu.

VAŽNA PORUKA ZA LOGIČARE

Vrijeme uvjeravanja prolazi. One koji ne shvaćaju što se događa, treba ignorirati i ne gubiti vrijeme na njih. Poštene, empatične i logične osobe se trebaju okupiti, bez obzira na osobna uvjerenja i svjetonazore. Osim raskrinkavanja, dolazi vrijeme djelovanja brojnim i legalnim sredstvima u gospodarstvu, zdravlju, autonomiji… U protivnom, sve će nas porobiti.

Pitate se što učiniti nakon čitanja ovog teksta? Jednostavno, šaljite i dijelite tekst poštenim, empatičnim i logičnim osobama. Informirajte bližnje o postojanju portala Logično. Priključite nam se na našem Telegram kanalu tako što ćete kliknuti na Vijesti.  Od danas možete komunicirati i pisati nam u Telegram grupi Zajednica. Budimo složni, mudri i jaki.


Posjetite naš novi video kanal na platformi Odysee i obvezno se registrirajte, kao i najveću arhivu alternativnih video snimaka Jubitu.

Svidio vam se članak i
pitate se što možete napraviti?
PODIJELITE ga s PRIJATELJIMA

*Stavovi izneseni u kolumnama su osobni stavovi autora i ne odražavaju nužno stav redakcije portala Logicno.com

Pretplati se
Obavijest
guest
Zaštitite svoje ime u komentarima... REGISTRACIJA
531 Komentara
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Inline Feedbacks
View all comments
Mike
Gost
Mike
3 mjeseci prije

Ne samo da nas zele sve cijepiti , nek i zele muskarce kastrirati. Pazite clanak
u britanskim dnevnim novinama : “Kastracija bi mogla pomoci muskarcima da zive
duze”.
https://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-9772601/Health-Castration-help-men-live-LONGER-sheep-study-suggests.html

Ovi monstrumi vise ne skrivaju svoje planove …

Maki
Gost
Maki
3 mjeseci prije
Reply to  Mike

Imaju “oni” namjeru kastrirat i zene i muskarce, sve u skladu sa planom smanjenja populacije i postupnom pretvaranju covjeka u kiborga koji ce se vjestacki “razmnozavati”

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
3 mjeseci prije
Reply to  Mike

Nadam se da ce ovo procitati Debeli Djuro, Malomorgen, Valter i ostatak trolova koji vjeruju “struci” i medijima pa ce stavit jaja na panj!

Suze Roni
Gost
Suze Roni
3 mjeseci prije

Debelom Djuri nudim povoljno uslugu kastracije koju izvodim sa drobilicom za orahe. Djuro, javi se i produzi svoj zivot za dodatnih 60%.

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
3 mjeseci prije
Reply to  Suze Roni

Bilo bi dobro snimati za primjer ostalima koji zele biti dugovjecni i procjepljeni!

Debeli đuro
Gost
Debeli đuro
3 mjeseci prije
Reply to  Suze Roni

Fućka se Đuri za vaše bulažnjenje,još malo i sa boljom polovicom proslavit ću 50 godina veze,a za dvije godine 50 godina braka !!A kuda i kada ćete vi JADNICI ????

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
3 mjeseci prije
Reply to  Debeli đuro

Za 2g.neces bito ziv. Tjelo ce ti izjest crvi a dusa ce ti patit u paklu…

Pedijatar
Gost
Pedijatar
3 mjeseci prije
Reply to  Debeli đuro

Jebes ti sto?

Pingvin
Gost
Pingvin
3 mjeseci prije

Djuro i ekipa vole rialiti zvan Plandemija i obozavaju zvijezde rialitija razno razne naucne i zdravstvene starlete.

Debeli đuro
Gost
Debeli đuro
3 mjeseci prije

Čuj,ja sam ih iskoristio i napravio osmero djece,odraslih i visokoobrazovanih ljudi ,a što ti JADNIČE ????
I na kraju krajeva,redakcijo napravite jedan intervju sa nekim tko je preživio respirator ili terapiju kisikom da vam iz prve ruke opiše kakva je laž,šala,lagana gripica i zavjera moćnika korona !!!

Pingvin
Gost
Pingvin
3 mjeseci prije
Reply to  Debeli đuro

8? U ranijim upisima si spominjao stalno 2. A, shvacam-2 sa zakonitom, ostalo usput, onako. Ili je previse Direktora u pitanje, pa ti se slike ucetverostrucile?

Mlata
Gost
Mlata
3 mjeseci prije
Reply to  Debeli đuro

Đuro…respiratori nisu izmišljeni, pronađeni zbog ove korone….postoje odavno

Prle
Gost
Prle
3 mjeseci prije
Reply to  Debeli đuro

Ja sam bio u bolnici radi upale pluca i jedva ostao ziv. Bio na kisiku i ostalim sranjima i papaja test mi pokazao da nisam imao koronu i premjestili me u izolatorij predvidjen za one koji nisu zarazeni,a imao sve simptome ko da sam bio zarazen,i sta sad??? Sto bi… Pročitaj više »

sjdfvijasefvianeudvo
Gost
sjdfvijasefvianeudvo
3 mjeseci prije
Reply to  Prle

Prijatelj iz Dalmacije isto tako, deset puta ga testirali na moronu nije ju kao imao ali zato upala pluća i bio na pulmologiji i nakon ne znam kojeg antibiotika mu bilo bolje.

TIKTAKTIKATAKATAK
Gost
TIKTAKTIKATAKATAK
3 mjeseci prije
Reply to  Debeli đuro

Tko je preživio respirator?

sjdfvijasefvianeudvo
Gost
sjdfvijasefvianeudvo
3 mjeseci prije

Hahaha……………..

Radar
Gost
Radar
3 mjeseci prije
Reply to  Debeli đuro

Ovo je zbilja neozbiljno, pa zar na respiratoru završavaju samo pozitivni na neku bolest zvanu covid-19 ? Do te bolesti nikad nitko nije bio na respiratoru i preživio ili umro u bolnici. Tako star a tako neozboljan.

Drago
Gost
Drago
3 mjeseci prije
Reply to  Radar

Meijnstrim stručnjak

CAN
Gost
CAN
3 mjeseci prije
Reply to  Debeli đuro

Bolje da naprave intervju s onima koji sipaju otrove ,jer oni koji ih otkriju nemaju šta reći,mrtva usta ne galame .

esibnsiengbiesunrgua
Gost
esibnsiengbiesunrgua
3 mjeseci prije
Reply to  CAN

Hahaha……………….

Debeli đuro
Gost
Debeli đuro
3 mjeseci prije
Reply to  Debeli đuro

Ako od vas na portalu netko ima 2-3 djece neka ovome Zapti objasni kako je teško odgojiti djecu ,iškolovati ih,fakultetski obrazovati na fakultetu i od njih napraviti odgvorne i samostalne ljude !!!!!
LAKŠE LUPATI I PRENEMAGATI SE PO PORTALIMA !!!!
Jesam iznimno ponosan na svoju djecu i unuke !!!!

Debeli đuro
Gost
Debeli đuro
3 mjeseci prije

Ovaj Zapata j školska definicija trola,bogati po čitav dan sjedi na portalu,možda i ide spavati u Brčko !!!

Val..............eri
Gost
Val..............eri
3 mjeseci prije
Reply to  Mike

Dobro jutro tebi,,,,,,,,,,, i svim bićima na Zemlji, koji su pronašli put do ovih riječi. SVATKO OD VAS, SLUŽEĆI SVOJOJ SVJETLOSTI … NUDEĆI SVOJU SVJETLOST … NAJVIŠEM DOBRU / ZA NAJVIŠE DOBRO … DA SVOJ PLANET DOVEDETE NA NJEGOVO VIŠE MJESTO … GDJE TAMA VIŠE NE MOŽE PREBIVATI. …………………….Imaš pravo… Pročitaj više »

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
3 mjeseci prije

Jel se ovo odnosi na iluminate koji imaju svog “svetlonosu”?
Ili mozda na masone koji obozavaju Bala i sunce?

mislim
Gost
mislim
3 mjeseci prije

da i jadna tama ,svjetlo je probija,.

Mentalist
Gost
Mentalist
3 mjeseci prije

Nedavno sam bio u posjeti jedne bake u Zg kojoj se ukazala Blažena Djevica Marija za vrijeme Sv. Mise, te je povela da vidi Raj. Nevjerojatan opis.. ali dok mi je govorila u mene je ušla nekakva nepoznata opojna energija blaženstva. Nikad takvo nešto nisam doživio. Te njene oči su… Pročitaj više »

Ime
Gost
Ime
3 mjeseci prije

Idi se liječi… Ošao/la si u new age. Totalno si zavedena osoba

Martin
Gost
Martin
3 mjeseci prije
Reply to  Ime

Deject maske
ps://today.rtl.lu/news/fact-check/a/1752124.html?utm_source=thedaytoday&utm_medium=email&utm_campaign=tdt_20210709_21

Diego Delgado
Gost
Diego Delgado
3 mjeseci prije
Reply to  Mike

Hazarsko-cio-jevrejska propaganda, a sve u cilju depoluacije svijeta i postavljanjem njih iznad svih.

Diego Delgado
Gost
Diego Delgado
3 mjeseci prije
Reply to  Mike

Da a da bi shvatio tko stoji iza toga vidi sliku, ono šta nameću nama za njih ne vrijedi, čudno.
comment image

Martin
Gost
Martin
3 mjeseci prije
Reply to  Mike

NITKO NIKAD NIJE POBIJEDIO PRIRODU.
AKO SE NAGON NE ISPRAZNI”DOLE” ONDA UDARA “GORE”.
Nisam titulas ali ima ravnoteza prirode.

NOVO. STARO. tps://narod.hr/koronavirus/britanska-znanstvenica-ivermektin-jeftin-lijek-protiv-parazita-ucinkovitiji-od-cjepiva-u-borbi-protiv-covid-a

Radar
Gost
Radar
3 mjeseci prije
Reply to  Martin

Znači li to da je Covid-19 parazitno a ne virusno oboljenje?
Paraziti se također prenose zrakom i kontaktima a mogu i aerosolnim prskanjem, vrlo zanimljivo. Svi traže virus a ono ….

Codex
Gost
Codex
3 mjeseci prije
Reply to  Radar

Mislim da je virus C-19 nepostojeci, ali jeste dejstvovano na odredjenim lokacijama sa biooruzjem. Najvise lici (simptomi) na “Legionarsku bolest”, sto nas dovodi do bakterije, a ne virusa. Odredjeni gradovi planete su osetili mikro dejstva bio napada, kroz aerodrome kao primarne mete. Zdravstveni centri su takodje bili targetirani. Ovde je… Pročitaj više »

AbraCAdaBra
Gost
AbraCAdaBra
3 mjeseci prije
Reply to  Codex

99,9% seslažemo

esibnsiengbiesunrgua
Gost
esibnsiengbiesunrgua
3 mjeseci prije
Reply to  Codex

+, …..alimentarijus dublje vidiš……………….

Lucija, prva
Gost
Lucija, prva
3 mjeseci prije
Reply to  Radar

Da bi odgovorili na to pitanje morali bi znati točan mehanizam djelovanja i jednog i drugog lijeka.
I na molekularnoj razini.

Martin
Gost
Martin
3 mjeseci prije
Reply to  Lucija, prva

djeca maske

tps://today.rtl.lu/news/fact-check/a/1752124.html?utm_source=thedaytoday&utm_medium=email&utm_campaign=tdt_20210709_21

Martin
Gost
Martin
2 mjeseci prije
Reply to  Radar

Radar
Djeca maske
ps://today.rtl.lu/news/fact-check/a/1752124.html?utm_source=thedaytoday&utm_medium=email&utm_campaign=tdt_20210709_21

tps://www.bibliotecapleyades.net/sociopolitica2/sociopol_greatreset36.htm. DELIBETRY Dr Coleman
NOVO https://www.bibliotecapleyades.net/ciencia3/ciencia_virus141.htm. 
MAGNET 
tps://www.bibliotecapleyades.net/ciencia3/ciencia_nanotechnology50.htm

SPIKE PROTEINS
tps://www.bibliotecapleyades.net/ciencia3/ciencia_virus138.htm
Ugodan vikend

Martin
Gost
Martin
2 mjeseci prije
Reply to  Radar

Radar malo vise
Djeca maske
ps://today.rtl.lu/news/fact-check/a/1752124.html?utm_source=thedaytoday&utm_medium=email&utm_campaign=tdt_20210709_21

tps://www.bibliotecapleyades.net/sociopolitica2/sociopol_greatreset36.htm. DELIBETRY Dr Coleman
NOVO tps://www.bibliotecapleyades.net/ciencia3/ciencia_virus141.htm. 
MAGNET 
tps://www.bibliotecapleyades.net/ciencia3/ciencia_nanotechnology50.htm

SPIKE PROTEINS
tps://www.bibliotecapleyades.net/ciencia3/ciencia_virus138.htm
Ugodan vikend

Jomla
Gost
Jomla
3 mjeseci prije
Reply to  Mike

Postavljam ultimativno pitanje: koliki glupan moraš biti da želiš da živiš što duže? Živi kvalitetno i bez zločestih djela, pomaži, voli… i život će ti biti dug taman koliko treba!
P.S: Ovcoidi ionako predugo žive.

Martin
Gost
Martin
3 mjeseci prije
Reply to  Mike

Postovanje ARNA
Upitne djecje maske
tps://today.rtl.lu/news/fact-check/a/1752124.html?utm_source=thedaytoday&utm_medium=email&utm_campaign=tdt_20210709_21

Maki
Gost
Maki
3 mjeseci prije

Ne bi se bilo cuditi ako bi u cjepivima bile supstance koje izazivaju ovisnost-neka vrsta droge pa kad se gojimi nabodu par puta da posle ne mogu bez cjepiva tj. bez droge, pa da mole za sledecu “turu” i za globalnu sotonisticku elitu problem rijesen. Ne treba vise nikog uvjeravat,… Pročitaj više »

Radar
Gost
Radar
3 mjeseci prije
Reply to  Maki

Valjda je sada svima jasno zašto nikada neće biti svjetskog atomskog sukoba. U tom sukobu bi stradali uglavnom svi, ovako će biti odstranjena samo večina koja ne koristi nikome i ničemu. Da krenemo sa depopulacijom od vrha vlasti svake države, brzo bi pandemija završila.

Zsphere
Gost
Zsphere
3 mjeseci prije
Reply to  Radar

Ne bi stradali svi nego bi upravo stradali oni koji su odgovorni za svo sr… Zamisli njih bi gadjali nuksima znaci nema im gore sudbine. Iz toga razloga oni nece poceti takvu glupost gdje ce njihovo dupe na dobos. Vise vole oni da su u izobilju dok ostatak svijeta pati.… Pročitaj više »

hiber
Gost
hiber
3 mjeseci prije
Reply to  Radar

Ne bih se kladio. To je otprilike kao da tvrdiš da u slijedećoj godini neće biti suicida u tvome gradu. Dakle, u sucidalnim okolnostima nuklearni obračun je veoma realan. Nas zavarava što hladni rat nije završio nuklearnim obračunom, ali navedene okolnosti nisu bile suicidalne. Danas takve okolnosti eksponencijalno rastu.

rgbnsirnbgiswerfguws
Gost
rgbnsirnbgiswerfguws
3 mjeseci prije
Reply to  hiber

Hehehe, znaš ti da će tvoji preorati nuksom planet, znaš znaš………………….

Martin
Gost
Martin
2 mjeseci prije
Reply to  Radar

Radar
Ili da malo “prosetamo” ulicama a la Paris.
vise izvori:bibliotecapleyades.net weekly news July 21

ALOJZ
Gost
ALOJZ
3 mjeseci prije

OVO JE RAT MEDU DOBRIM ILI LOŠIMM ! ILI ISUS KRIST ILI satona .
IPAK ČE POBJEDITI ISUS KRIST!

Maki
Gost
Maki
3 mjeseci prije
Reply to  ALOJZ

Vec je pobjedio, samo se ceka zetva, da sve uzori, da se sa kukoljem ne bi pocupala i psenica

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
3 mjeseci prije
Reply to  Maki

Pa kad prije? Opet sam propustio? E neces vjerovat ko na utakmici, taman se sagnem po grozde ili ustanem do wc a odma gol a prije toga nista, dosadno! Daj pliz malo detalja gdje i kada je pobjedio da se i ja veselim!? Jesu satanisti pohapseni? Objeseni? Spaljeni? Pliz, pliz,… Pročitaj više »

Zagten
Gost
Zagten
3 mjeseci prije

Zar zbilja mislis da su satanisti samo oni mozda njih par stotina hiljada koji su na ovaj ili onaj nacin ukljuceni u ovu operaciju? Lako bi bilo da je tako.

Iva
Gost
Iva
3 mjeseci prije
Reply to  Zagten

Koliko ih je? 100 miliona? Da ih je mnogo umešano u ovu priču, neko bi odavno propevao i teško da bi sve išlo kao što su zacrtali.

Zagten
Gost
Zagten
3 mjeseci prije
Reply to  Iva

Nije problem samo u njima, oni su samo kulminacija, cijeli svijet uglavnom želi Zlo na ovaj ili onaj način. Šta bi značilo da se ovaj problem i riješi i ljudi po starom (materijalizam, destrukcija, prevare, alkohol, kurvarluk, sebičnost itd)

Iva
Gost
Iva
3 mjeseci prije
Reply to  Zagten

Hvala na pojašnjenju. Kako bi neki ljudi živeli da nema prevare, destrukcije i amorala? Ispada da su budale svi oni koji imaju neki sistem vrednosti koga se pridržavaju i trude se da žive u skladu sa tim. Možda i jeste krajnje vreme za globalno “čišćenje”.

Pedijatar
Gost
Pedijatar
3 mjeseci prije
Reply to  Iva

Sve pocinje predrasudom,predrasuda cini stvari dobrima,losima,ljepim,ruznim….itd.
Predrasuda vodi u robstvo,drustvo bez predrasuda dozvoljava razumjevanje da sve ima svoje mjesto i vrijeme,prvo moras imati predrasudu da bi bio naprimjer rasist ili sto vec. Predrasuda razdvaja,bez nje nema rase,nacije,kulture,spola. Ko razumije,razumije…

Iva
Gost
Iva
3 mjeseci prije
Reply to  Pedijatar

Ako neko prodaje drogu deci, onda to nije predrasuda nego činjenično stanje.

Pedijatar
Gost
Pedijatar
3 mjeseci prije
Reply to  Iva

Ups,nisi me razumjela. Zaboravi tvoj post. Procitaj bez pocetne tocke draga Iva! Mislim da ces razumjeti sto sam mislio reci u svom postu.

Iva
Gost
Iva
3 mjeseci prije
Reply to  Pedijatar

Nešto mi ne ide razumevanje.:))

Pedijatar
Gost
Pedijatar
3 mjeseci prije
Reply to  Iva

Ide,ide,pametna si ti cura😉

Iva
Gost
Iva
3 mjeseci prije
Reply to  Pedijatar

Reče jedan ovde da sam pileći mozak. Da sam bar plavuša,…:))))

Pedijatar
Gost
Pedijatar
3 mjeseci prije
Reply to  Iva

To vise govori o njemu,svima se povremeno desi pileci mozak🤣🤣🤣🤣

Iva
Gost
Iva
3 mjeseci prije
Reply to  Pedijatar

A i predrasuda je da su plavuše glupe:)))

Debeli đuro
Gost
Debeli đuro
3 mjeseci prije
Reply to  Iva

Da,ali zašto muškarci više “”trzaju”” na plavuše nego na crnke ili brinete ???

Iva
Gost
Iva
3 mjeseci prije
Reply to  Debeli đuro

Teško pitanje:))

sjdfvijasefvianeudvo
Gost
sjdfvijasefvianeudvo
3 mjeseci prije
Reply to  Pedijatar

Hehehe, ima ovdje psihić Trt, tu ste vas dvojica po pronicljivosti psihe…………

Pedijatar
Gost
Pedijatar
3 mjeseci prije

Vidis to ti se zove predrasuda,hvala na potvrdi mog posta,hehehe

Debeli đuro
Gost
Debeli đuro
3 mjeseci prije
Reply to  Iva

Ti kolegice govoriš o brojevima tih loših,nazovimo ih kako god želiš,ali problem je u ljudima samima,pogledaj oko sebe koliko je ljudske zlobe,netolerancije,primitivizma,pohlepe,laži ,bahatosti i arogancije,lažne i neutemeljene samouvjerenosti ,lažnog morala i licemjerja,a temelj bila koje i kakve vjere i temelja ljudske civilizacije i budućnosti je ČINITI DOBRO !!!Dakle dobar čovjek,vjernik,kršćanin… Pročitaj više »

Zagten
Gost
Zagten
3 mjeseci prije
Reply to  Debeli đuro

Definiraj dobro, može biti dobro da se nekome povlađuje kada radi gluposti, ili da se rade pametne stvari. Evo napravi jedan eksperiment; neka netko u obitelji kaže da se želi posvetiti Bibliji i moralnom životu, zdravoj prehrani i sl. Ima okruženje krvi da mu se napije, lakše bi podnijeli da… Pročitaj više »

Iva
Gost
Iva
3 mjeseci prije
Reply to  Zagten

A zašto bi lakše podneli da je krenuo stranputicom? Da li zato što bi i oni radili isto samo nemaju tri čiste da se upuste u sve to ili im je drago da gledaju kako drugi propada?

Zagten
Gost
Zagten
3 mjeseci prije
Reply to  Iva

Zato sto im je draze sve nego Bog koji je ukor za njihovu savjest.

Iva
Gost
Iva
3 mjeseci prije
Reply to  Zagten

Kad bi ih Bog kaznio za njihovo zlo, možda bi i bili drugačiji. Ovako gaze sve što pred sobom.

Zagten
Gost
Zagten
3 mjeseci prije
Reply to  Iva

Onda bi se ljudi dobro ponasali jer bi se bojali Boga ovako pokazuju kakvi su.

Iva
Gost
Iva
3 mjeseci prije
Reply to  Zagten

I onaj ko se ponaša dobro pokazuje kakav je.

Iva
Gost
Iva
3 mjeseci prije
Reply to  Debeli đuro

…….. 10+

Drago
Gost
Drago
3 mjeseci prije
Reply to  Debeli đuro

Jes’ to proveo dan u žaboru?

piždro
Gost
piždro
3 mjeseci prije
Reply to  Debeli đuro

+………..

Ime
Gost
Ime
3 mjeseci prije

Krist je pobjedio na križu…. Neće samo sotonisti nastradat prijatelju…. Pročitaj ivanovo evanđelje 3:16-18

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
3 mjeseci prije
Reply to  Ime

Procitao bi rado da je mrdnio prstom u ww1 ili barem u ww2 kad je stradalo preko 50mil.ljudi a on nist. Ni slova, ni rijeci, nista ko da ga nikad nije ni bilo.. Tako da nema potrebe citati nesto i zanositi se da ce bas sad nas spasit kao Bruce… Pročitaj više »

Zagten
Gost
Zagten
3 mjeseci prije

Pa jel receno da ce biti velikih ratova i pomora. Gle razmisljas povrsno. Tebi se sve svodi na pitanje ovozemaljskog zivota. Bog nije tu da sprecava zlo koje ljudi rade nego da omoguci vjecni zivot onima koji su na njegovoj strani. Ti ovim razmisljanjem priznajes da ne vjerujes Bozjim obecanjima… Pročitaj više »

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
3 mjeseci prije
Reply to  Zagten

Meni nije nista obecao. Sve sto sam cuo o tome bilo je ne iz prve ruke nego mozda iz tisucite ruke a znamo koliko ljudi vole izmisljat ili pisati gluposti po komentarima ili knjigama koje poslije zovu svetim.

Zagten
Gost
Zagten
3 mjeseci prije

Zato uzmeš knjigu, pročitaš je duhom i razumom i biti će ti jasno da li je to istina ili laž. Zato uzmeš iz prve ruke, slažem se da ne treba slušati druge, uključujući i mene. Ili misliš da bi Bog trebao se osobno ukazati svakome i reći “evo oprosti ja… Pročitaj više »

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
3 mjeseci prije
Reply to  Zagten

Biblija? Uzas od knjige. Nemozes naci 2 strucnjaka koji je znaju citirat a da se pri tome slazu oko znacenja citiranog. Covjek bi ocekivao da nesto tako vazno mora biti jasno i nimalo dvosmisleno pisano.
Steta.

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
3 mjeseci prije

I da mislim da bi se svima trebao javit a ne samo nekima pa ti razmisljaj onda jesu li pijanci, lazljivci ili stvarno imali kontakt!

Zagten
Gost
Zagten
3 mjeseci prije

U bitnome se svi slazu. Ako mislis na budale koji kazu da dani Stvaranja nisu dani nego epohe to nije neslaganje nego izmisljanje onog sto ne pise.

Sport Billy
Gost
Sport Billy
3 mjeseci prije
Reply to  Zagten

………… 🖕

Lucija, prva
Gost
Lucija, prva
3 mjeseci prije
Reply to  Zagten

Slušaj, stari…ja u pravilu ne volim da mi bilo tko objašnjava “da Bog nije tu da spriječava…” ovo ili ono.
Otkud ti to znaš?
Emiliano te provocira a ti…
Naše je da radimo što kao ljudi trebamo raditi. Borba.
A Bog nek’ radi što on misli da treba.

Zagten
Gost
Zagten
3 mjeseci prije
Reply to  Lucija, prva

Znam ono što je zapisano, tko provocira njegov je problem. Ništa ne izmišljam niti interpretiram. Što voliš ili ne voliš tvoj je problem. Ja ne volim da ovdje ima puno klasičnih cinika koji se sprdaju sa svim i svačim uključujući i Tvorcem, ali tako je kako je, ne moraš uvažiti.… Pročitaj više »

rimtu
Member
Famed Member
rimtu
3 mjeseci prije
Reply to  Zagten

Mnogi ljudi ovdje ne odbacuju Boga, ali odbacuju religijske pričice o Njemu.

Zagten
Gost
Zagten
3 mjeseci prije
Reply to  rimtu

Nisu Boga odbacivali ni hanaanski narodi koji su radili velika zla, samo taj “bog” se zvao Baal ili Molock. Treba vidjeti na kojeg to “boga” ljudi misle.

rimtu
Member
Famed Member
rimtu
3 mjeseci prije
Reply to  Zagten

Ne mogu se oteti dojmu da je onima koji tumače Bibliju svaki Bog “pogrešan”, osim YHVH.

esibnsiengbiesunrgua
Gost
esibnsiengbiesunrgua
3 mjeseci prije
Reply to  rimtu

Hahaha, dobarrr……….

Pedijatar
Gost
Pedijatar
3 mjeseci prije

Indoktorirani mitom o heroju!

Pedijatar
Gost
Pedijatar
3 mjeseci prije
Reply to  Ime

Go,go power rangers!

Pera Detlic
Gost
Pera Detlic
3 mjeseci prije

Zašto? Za prvu ruku ignore maski glupih mjera i ostalog. Pripremi se i osvijesti druge za nestašice struje i pad interneta i bankarskog sustava. Država želi uvjetovat obrok za bocu i potpis velikog reseta.

Zagten
Gost
Zagten
3 mjeseci prije
Reply to  ALOJZ

Isus je pobijedio prije 2000 godina u najvećem eksperimentu života dokazao je da je smrt pobijeđeni neprijatelj i novi život koji je Tvorac obećao posrnulom čovječanstvu. Ono što je Isus obećao kada je rekao “ja sam Alfa i Omega, ja sam početak i kraj. Doći ću na kraju vremena da… Pročitaj više »

mislim
Gost
mislim
3 mjeseci prije
Reply to  Zagten

“živimo u posljednjim vremenima koji će rezultirati Drugim dolaskom Gospodina Isusa Krista.”
jbt, sve znaš ,informiran si , i neće nas beroš prisiliti tako lako na cjepljenje ,nego će nas u beskrajnoj ljubavi doći i uništiti gospodin isus , ali moći ćemo ga pitati za sve grške u svom životu.

Zagten
Gost
Zagten
3 mjeseci prije
Reply to  mislim

Ukoliko vjerujes, bolje receno znas da je realnost dolazak Isusa, Beros ti nije nikakav problem. Zivis, radis, boris se, pa sta bude, taman da te netko sutra ubije. Nikakav problem, ako si bio na pravoj strani, malo ces odspavati i probuditi se ociscenog duha kao dijete i u novom tijelu… Pročitaj više »

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
3 mjeseci prije
Reply to  mislim

Mozda se samo podavimo u nekome potopu? Sjecate se koliko je nevine djece stradalo u prvome potopu, ciji lijeni roditelji nisu htjeli sklepati camce i brodove poput Noe!? Tko zna koliko je tada stradalo starih, nemocnih, bolesnih i invalida koji nisu fizicki mogli gradit camce i brodove za spas! No… Pročitaj više »

Komplicirano
Gost
Komplicirano
3 mjeseci prije

druže,nije točno,,,prije potopa je grijeh bio na razini na kojoj niti današnji svijet nije još.Kada dosegne tu razinu,,,,drž gaće

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
3 mjeseci prije
Reply to  Komplicirano

Sta nije tocno? Nevina djeca grijesnih roditelja su se spasila plivajuci? Invalidi su dobili skrge? Sta pises ti???

Pedijatar
Gost
Pedijatar
3 mjeseci prije
Reply to  Komplicirano

Ti si bio tamo?
Zivio si u tom dobu?
Kako znas da je bilo gresnije?
Evo ja sa Zeusom na Olimpu,kaze on da seres kvake.

Komplicirano
Gost
Komplicirano
3 mjeseci prije
Reply to  Pedijatar

Nisam bio tamo ali potop je znanstveno dokazan.To što se poklapa sa pisanim riječima iz Pisma je za razmišljanje.Piše da su bili zastranili a i sam Isus govori da će doći opet takvo vrijeme “KAO U NOINE DANE” Ja vjerujem u Isusa Krista a vi niste to dužni-poštujem.Zašto vi ne… Pročitaj više »

Pedijatar
Gost
Pedijatar
3 mjeseci prije
Reply to  Komplicirano

Slusajte,biblija je ssstavljena od vise knjiga,sigurno da ima ponesto povjesno istinitih dogadjanja,zasto je doslo do potopa? E tu vec imamo vise tumacenja,dragi moj. Isus kao povjesna licnost,za mene veliki upitnik,za tebe istina. Mjeri se po principu novonormalno,svaka slicnost je slucajna? Prije i posle kovida. Drustveni inzinjering nije nista novo moj… Pročitaj više »

sjdfvijasefvianeudvo
Gost
sjdfvijasefvianeudvo
3 mjeseci prije
Reply to  Pedijatar

+, hehehe: “Mjeri se po principu novonormalno,svaka slicnost je slucajna? Prije i posle kovida. Drustveni inzinjering nije nista novo moj prijatelju. Krscanstvo je religija robova,diametralno suprotna zidovstvu,bas zato da se zna tko je tko!”

Komplicirano
Gost
Komplicirano
3 mjeseci prije

eto ga,,,a kršćanstvo je izniklo iz krvavog progonstva i zatiranja,,,,zanimljivo je primjetiti da je uspjelo usprkos svemu,zar ne???

sjdfvijasefvianeudvo
Gost
sjdfvijasefvianeudvo
3 mjeseci prije
Reply to  Komplicirano

Objasnio ti je u par rečenica prevaru, ti je ne želiš prihvatiti. Uspjelo je ko što resurs ima stoku da je drži doma i ta stoka misli uspjelo nam je al nezna da poslije mužnje i šišanja ide nož, dakle uzgojili su vas varani da budete roblje i dali vam… Pročitaj više »

Komplicirano
Gost
Komplicirano
3 mjeseci prije

a je,,,aha,,,,

piždro
Gost
piždro
3 mjeseci prije

samo bezpogovorni sluga biti..a vlast je od boga – to ti je kršćanstvu.. luda kuća..

esibnsiengbiesunrgua
Gost
esibnsiengbiesunrgua
3 mjeseci prije
Reply to  piždro

Ma svaka čast vjernicima tipa Starina ali ovima koji žele ovdje programirati slabe i prolupale or morone ne podnosim, ovdje ste ih Ti, Bosanac, Pedijatar, Pitia pokopali ali hebi ga program u njima radi zauvijek, žele na s uvjeriti u varanske obmane, malo sutra, nek idu tu spiku pordavati onima… Pročitaj više »

Lucija, prva
Gost
Lucija, prva
3 mjeseci prije
Reply to  Komplicirano

Paaa, u trenutku kad je ‘uspjelo’…nije više bilo to to…

Dalje…ognjem i mačem.
I institucijama.
Je li vam promaklo da prvo kršćanstvo nije imalo svećenike?

Komplicirano
Gost
Komplicirano
3 mjeseci prije
Reply to  Lucija, prva

Imalo je,,,,Isus je bio velikosvećenik,,apostoli su imali ovlasti svećenstva data od Isusa osobno,apostoli su držali sastanke sa vjernicima (mise),,,nadalje se širilo sve do legalizacije (Konstantina),,,,

piždro
Gost
piždro
3 mjeseci prije

+……… da se zna tko je gazda a ko gojim… hehe ‘kad se da šamar, da se okrene i drugi obraz ponizno’ – stašno za strašenje nevina, naivna svjeta

esibnsiengbiesunrgua
Gost
esibnsiengbiesunrgua
3 mjeseci prije
Reply to  piždro

Hehehe……………….

Komplicirano
Gost
Komplicirano
3 mjeseci prije
Reply to  Pedijatar

Najdokazanija ili ako više voliš,najosporavanija osoba ikada je Isus Krist.Vidi,poštujem pošten stav ali druže ja Njega volim,nikada nikoga nisam volio kao Njega i nemogu si pomoći,i ne želim.Nadam se da je i moj stav pošten

Pedijatar
Gost
Pedijatar
3 mjeseci prije
Reply to  Komplicirano

Slusajte,progonjenih ima i danas! Ako vam je misao vodilja,ljubav za svih,pa cak i za mene,onda se drzite Isusovog nauka! Nema nista lose u tome,dapace,samo naprijed! Mosa bavlju!

Komplicirano
Gost
Komplicirano
3 mjeseci prije
Reply to  Pedijatar

eto ga,,,mržnja razdvaja a pozitiva spaja,,,slažem se

Bosanac
Gost
Bosanac
3 mjeseci prije
Reply to  Komplicirano

Šapni ti sad nekom svom nešto na uho, pa nek taj prenese dalje poruku na još recimo 15 ljudi (2-3, 3-4 itd.), pa odi do 16 pa čuj kako se prenijela tvoja poruka koju si šapnuo prvom, e onda nastavi pričat o istoriji/povijesti i ostalim stvarima al imaj u vidu… Pročitaj više »

Komplicirano
Gost
Komplicirano
3 mjeseci prije
Reply to  Bosanac

taj experiment bi možda i napravio nekakv “uspjeh” al da bi trajao kao kršćanstvo? ma daj ,molim te lijepo,malo ozbiljnosti

Bosanac
Gost
Bosanac
3 mjeseci prije
Reply to  Komplicirano

I Coca – Cola traje jer ima dobar marketing a znamo da nije zdrava, tako da ne trebaš bit isključiv (osim ako i Ti nisi neki marketing radnik za nekoga), istinu nosiš u sebi po rođenju, ako želiš da je saznaš ne trebaju ti nikakve knjige.

Komplicirano
Gost
Komplicirano
3 mjeseci prije
Reply to  Bosanac

I zlo traje od pamtivijeka,,pa ga se ne treba držati ,,istina,,,ono što treba držati je propisano moralnim zakonom,,,

Zagten
Gost
Zagten
3 mjeseci prije
Reply to  Bosanac

U sebi imas rodjenjem potencijal da saznas istinu, ne i istinu cijelu.

Jadranka S
Gost
Jadranka S
3 mjeseci prije
Reply to  Bosanac

Bravo…..

esibnsiengbiesunrgua
Gost
esibnsiengbiesunrgua
3 mjeseci prije
Reply to  Bosanac

+…………………..

sjdfvijasefvianeudvo
Gost
sjdfvijasefvianeudvo
3 mjeseci prije
Reply to  Bosanac

Hahaha, bingo…………….

Lucija, prva
Gost
Lucija, prva
3 mjeseci prije
Reply to  Bosanac

Točno.
Zapisano nakon nekoliko stotina godina.
A poznato je i da su neki išli po Bl. Istoku i uništavali stare rukopise (Sv.Augustin).

Zagten
Gost
Zagten
3 mjeseci prije

Nema vise Potopa, sad dolazi zadnje Prorocanstvo, jedino neispunjeno. Ako pazljivo procitas Bibliju (ne mislim da ces to saznati lizajuci oltare) vidjeti ces da su sva prorocanstva ispunjena. Na tebi je da se odlucis hoces li vjerovati Bogu ili raznoraznim sekularno humanim polupancima 21og stpljeca koji nude svoju istinu. Ta… Pročitaj više »

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
3 mjeseci prije
Reply to  Zagten

Necu ja birati izmedu jednih ILI drugih jer i jedni i drugi neznas ko vise laze.

Lucija, prva
Gost
Lucija, prva
3 mjeseci prije
Reply to  Zagten

Postoji li mogućnost da vi svojim komentarima izazivate suprotne efekte od onih koje bi željeli?

Ako ćemo o Bibliji, ovdje postoje dvojica koja o tome više znaju: @ Davor i @Ime.
Imamo i primjera da bi neki podržali znanost…ali i tu treba nešto znati, a da bi nekog uvjerili.

Zagten
Gost
Zagten
3 mjeseci prije
Reply to  Lucija, prva

Postoji, ali za mene je Biblija u potpunosti naučna, (svaka tvrdnja koja prolazi naučni filter može se dokazati) međutim ljudi su kroz školovanje ubjeđivani u suprotno, uz posvemašnju demoniziranost u društvu imamo što imamo.
Iskreno, i nisam neki teolog, više mogu na temu povezanosti nauke i Biblije.

Ime
Gost
Ime
3 mjeseci prije

Noa nije samo gradio arku nego je i propvjedao 100 godina, ali ljudi kao ni danas ne slušaju. I ti danas čuješ da dolazi Božji gnjev na zemlju ali ovaj put u vatri. Pozvan si da se izmiriš s Bogom preko njegova Sina Isusa Krista…. Ti odmahuj rukom, rugaj se… Pročitaj više »

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
3 mjeseci prije
Reply to  Ime

Gdje to pisem da nije propovjedao 100g.? kakvi su ti to protuargumenti? Samo kazem da su stradali mnogi nevini npr. djecica ciji grijesni ili lijeni roditelji nisu htjeli gradit brod. To je cinjenica kao i da invalid bez ruku ili nogu nije mogao gradit, kao i oni koji nisu upoznali… Pročitaj više »

Roccos
Gost
Roccos
3 mjeseci prije

Hehe prije će nas spasiti Chuck Norris samo još da izađe iz viceva.Usput znate li kad se Chuck napio ko crna zemlja?Kad mu se rodio otac!

Pedijatar
Gost
Pedijatar
3 mjeseci prije
Reply to  Ime

Da ti nisi onaj propovjednik sa Times Square-a?

Ja
Gost
Ja
3 mjeseci prije

Znas kako ptica uci svoje mlado da poleti? Namjerno je gurne iz gnijezda i obično ptic skuzi da može da leti, ili ti ga rečeno našim jezikom… pobijedi strah i poleti! Pa Emiliano, ili ćeš pasti ili poletiti, a umrijeti ili živjeti je samo posljedica pada ili leta. Nisam vjernica… Pročitaj više »

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
3 mjeseci prije
Reply to  Ja

mmmm, da? Kakve to ima veze s cinjenicama koje navodim?

Ja
Gost
Ja
3 mjeseci prije

Iz neznanja se rađaju strah i glupost…s razlikom da kod gluposti nema pomoći, a kod straha se čovjek i izbori i napravi korak naprijed, ne nužno uvijek, ali u puno slučajeva da. Dozvolite da nečiji strah bude spas koji će doživjeti od nekoga, pa makar i spas u igli… to… Pročitaj više »

Komplicirano
Gost
Komplicirano
3 mjeseci prije
Reply to  mislim

Pa dajte više,jeste vi slijepi i gluhi???PIŠE DA ĆE DOĆI NEVOLJE i tu su,,PIŠE DA ĆE PROGONSTVO BITI KAKVO NIJE BILO NIKADA i istina je,,,piše i daljnji razvoj događaja ,,,PA ŠTA HOĆETE VIŠE???hoćete laž,da sebe i vas laažemo????,,,ljudi vam govore Istinu a to što se vama ne sviđa Istina i… Pročitaj više »

Zagten
Gost
Zagten
3 mjeseci prije
Reply to  Komplicirano

Nije ljudima prihvatiti istinu lako, može se napraviti eksperminent; da se razloži i stavi crno na bijelo koliko je biblijskih proročanstava do sada ispunjeno, da je recimo Uskrsnuće Isusovo prenosila televizija ništa opet ne bi prihvatili. Zašto, zato što ne žele Biblijskog Boga, jedinog Tvorca, jedinog koji ima moć da… Pročitaj više »

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
3 mjeseci prije
Reply to  Zagten

Cak i ako ljudi ne zele boga, znaci li to automatski da moraju zeljeti vraga? Kakve su vam to plitke konstrukcije? Svasta….

Zagten
Gost
Zagten
3 mjeseci prije

Ako odbacujes Boga, demoni polazu pravi na tebe, nemas zastitu, i da indirektno biras vraga. To nije nikakva konstrukcija, tako jeste.

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
3 mjeseci prije
Reply to  Zagten

Tko je stvoritelj svega pa i toga da demoni opsjedaju sve koji se malo udalje od boga? Bog pun ljubavi ili bog osvete i ljubomore?

Zagten
Gost
Zagten
3 mjeseci prije

Nikakva osveta, ti Boga odbacis i on se makne. A da, uvijek je kriv netko drugi.

Zagten
Gost
Zagten
3 mjeseci prije

Zamisli ovako, postoji masa ljudi koji toliko mrze sam pojam Bog, mada su mozda po ljudskim kriterijima dobri, da i kada nedvosmisleno vide sto se dogadja i da je Otkrivenje istinito, pa i da ih se pita zele li vjecni zivot, odbili bi, rekli bi ” ne priznajem te, ne… Pročitaj više »

Komplicirano
Gost
Komplicirano
3 mjeseci prije

Da,Bog je toliko ljubomoran da ostavlja svu silu i božanstvo (ljudi uglavnom posvete cijeli život da steknu nekakvu moć,poziciju) postaje čovjekom i kao jedan od nas uzima sve naše sramote na sebe?Ma baš neka čudna ljubomora.Izaija 53 preporučam,nije dugačko

Pitiah
Gost
Pitiah
3 mjeseci prije

Pusti ih, kao i Jehovini svjedoci, znaju psalme napamet, sad ih ne “čitaju iz Biblije, nego nose tablete i mobitele sa vjerskim materijalom… Ali dekonstrukciju nelogičnih baljezgarija ne da ne podnose, nego se prave gluhi i slijepi na neporecive argumente….Bog je ljubav, a ubije sve prvorođene u Egiptu, spali Sodomu… Pročitaj više »

Zagten
Gost
Zagten
3 mjeseci prije
Reply to  Pitiah

Vidiš ovako; da ubijeni su prvorođeni u Egiptu jer je faraon to htio napraviti sa Prvencem, izabranim narodom samog Boga, (tko je bio među njima ispravan biti će Uskrsnut), Sodoma i Gomora su uništeni zbog zla i nemorala (danas u demokraciji to je nešto normalno, ali u očima Boga nije),… Pročitaj više »

Komplicirano
Gost
Komplicirano
3 mjeseci prije
Reply to  Zagten

ooops sad vidim da si mu ti odgovorio već

Pitiah
Gost
Pitiah
3 mjeseci prije
Reply to  Zagten

Zašto je jedan narod odabran od Boga, zar je bolji, bogobojazniji i pravedniji od ostalih? Nisu li SVA djeca nevina rođenjem? Nisu li djeca i životinje bili nevini u Sodomi itd. Zašto doslovno citirate Bibliju bez razmišljanja, kad vrvi nepravdom, ubojstvima, veličanjem robovlasništva… I koji bi to bog koji je… Pročitaj više »

Komplicirano
Gost
Komplicirano
3 mjeseci prije
Reply to  Pitiah

kao prvo malo poznavanja jezika ,u ovom slučaju hebrejskog bi dobro došlo za razumijevanje.Pa kaže,,,IZRAEL u prijevodu=ONAJ KOJI SE BORI UZ BOGA.Dakle izabrani narod,pojedinac ili šta već bi bio SVAKI KOJI KROZ ŽIVOT IDE UZ BOGA.Naravno ,može se tumačiti da se radi isključivo o teritorijuili narodu Izraela,pa kako želiš.Nadalje,Bog (velikim… Pročitaj više »

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
3 mjeseci prije
Reply to  Komplicirano

Treba mi Hebrejski da bi razumio boga? Onda se cudite kad netko odluta iz njegova stada? Onda opravdavate da te odlutale napadnu demoni? Kakvi ste vi to ljudi i vjernici?

Komplicirano
Gost
Komplicirano
3 mjeseci prije

Opet laž druže.samo ću te napomenuti da je otac laži-sotona,isti onaj koji upravlja sa ovom današnjom situacijom oko lažne prehlade.Dakle,,ne treba ti hebrejski jer imaš izuzetno kvalitetne prijevode sa originalnog hebrejskog izvornika.Druga stvar je što te neka sila navodi da negiraš,opireš se i to je meni potpuno razumljivo.Ta sila ti… Pročitaj više »

Shumadinac
Member
3 mjeseci prije
Reply to  Komplicirano

Jedini koji je još davno pravilno definisao ovo pitanje je @Piretis: verujući veruje i nema nikakvog razloga da drugima bilo šta dokazuje – ako istinski veruje…

Komplicirano
Gost
Komplicirano
3 mjeseci prije
Reply to  Shumadinac

to je istina,,,ali Kristov ide po cijenu života širiti Radosnu Vijest,,,,znaš gdje je meni ovaj papa pantelija postao sumnjiv,odmah nakon što je “postavljen”.Rekao je kako nije dobro evangelizirati ,tj,širiti radosnu vijest.Apsolutno kontra Isusova nauka,a svojim djelima nadalje je samo iznova potvđivao sumnju,,,,

Bosanac
Gost
Bosanac
3 mjeseci prije
Reply to  Komplicirano

ali…..Ti si demagog

Komplicirano
Gost
Komplicirano
3 mjeseci prije
Reply to  Bosanac

ako tako misliš,,,

Zagten
Gost
Zagten
3 mjeseci prije
Reply to  Pitiah

Pa prijatelju, ne znam zašto ti to više objašnjavam, uključi ti mozak malo. Da, sumerski spisi su stariji od Biblije, neupitno je i u dijelu su i točni, zato što se istina o stvaranju ranije prenosila usmeno, ljudi su prije Potopa imali bolje potencijale i lakše pamtili. Kada se ljudi… Pročitaj više »

Komplicirano
Gost
Komplicirano
3 mjeseci prije
Reply to  Zagten

kolega,nadodao bih za prve ljude prije potopa .Živjeli su oko tisuću godina i samim time su mogli na idućih nekoliko tisuća godina usmeno prenijeti predaju.adi se o nekoliko koljena u tom kontekstu.Čak je i potvrđeno da su biljni i životinjski svijet,pa i ljudski bili mnogo veći.Potvrđeno je arheološkim iskopinama da… Pročitaj više »

Bosanac
Gost
Bosanac
3 mjeseci prije
Reply to  Zagten

Sve to je kao jeftina Kineska kopija (od 5 Eur) iPhonea u poređenju sa onim što smo mi (originalni) ovdje , samo su ljudima ovdje mozak deformisali u zadnjih 1000 godina raznim nametnutim pričama poput te tvoje.

Zagten
Gost
Zagten
3 mjeseci prije
Reply to  Bosanac

Kako znas da je nametnuta prica. Rekli su ti ili si to utvrdio kao zdravorazumsko bice zrtvujuci vrijeme da utvrdis istinu. Iz kojeg razloga mislis da ti nije istina?

Bosanac
Gost
Bosanac
3 mjeseci prije
Reply to  Zagten

Zapisano mi u genima.

SonjaS.
Gost
SonjaS.
3 mjeseci prije
Reply to  Pitiah

Odgovor sam nevjerojatno ali istinito, saznala od svjetovne osobe koja cita bez poteskoca starohebrejski, Naomi Wolf. Ona je rekla (ako nadjem taj link) da su krivo preveli sto je zapisano u Bibliji. Evo njenog citata, pa prevedite sami: Naomi Wolf (quote) “Actually if you read Genesis Exodus and Deuteronomy in… Pročitaj više »

Pitiah
Gost
Pitiah
3 mjeseci prije
Reply to  SonjaS.

I Bog je izabrao baš Mojsija i Sinajsku goru, pretvorio se u gorući grm, baš tamo i baš tada? Nije to mogao obaviti npr. u Kini ili Indiji? Nije se mogao objaviti i sklopiti pakt s ljudima npr u Sibiru, sa Hanti Mansima? I šta je to točno argumentirano s… Pročitaj više »

Komplicirano
Gost
Komplicirano
3 mjeseci prije
Reply to  Pitiah

gospodine pedijatre,,,zašto lažete??Internet omogućuje svakome da provjeri informaciju da Ga Josip Flavije kao i tacit npr.spominju kao kroničari (“Novinari”) u doba rimskog carstva.Ono što je zanimljivo oni su poslani da vide šta se to dogodilo i da recimo to tako pišu negativno o Isusu,nisu kršćani,niti vjernici,,,,

Zagten
Gost
Zagten
3 mjeseci prije
Reply to  Pitiah

Josif Flavije spominje Isusa na nekoliko mjesta kao i Ivana Krstitelja. Zasto ovo? Zasto ono? Drugim rijecima, iz tvoje antropocentricne perspektive da nisu izabrani Zidovi Bogu bi sve bilo oprostemo😄. Meni je ta mrznja fascinantna

Pedijatar
Gost
Pedijatar
3 mjeseci prije
Reply to  Pitiah

Bravo👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

esibnsiengbiesunrgua
Gost
esibnsiengbiesunrgua
3 mjeseci prije
Reply to  Pitiah

+…………………….

SonjaS.
Gost
SonjaS.
3 mjeseci prije
Reply to  Pitiah

Pitanje je relevantno ali mijenja temu. Tema je: ispravnost tvrdnje da su jevreji narod odabran od Boga. Sama ne citam staroaramejski, pa sam prilozila citat svjetovne osobe, Naomi Wolf.

esibnsiengbiesunrgua
Gost
esibnsiengbiesunrgua
3 mjeseci prije
Reply to  Pitiah

+………………….

Komplicirano
Gost
Komplicirano
3 mjeseci prije
Reply to  Pitiah

LAŽ-NEPISMENOST-NEPOZNAVANJE PISANOG! Bog ne ubije prvorođence ,pročitaj šta piše u exodusu.Radi se o desetoj pošasti i ukratko Bog je rekao Mojsiju da će sljedeća pošast DOĆI IZ FARAONOVIH USTA!!!!!!helooooo,obmanjivači,lažete i čak ono što se provjeriti može.Nakon što je faraon -robovlasnički zlikovac izrekao da se POBIJU SVI PRVOROĐENCI dobio je što… Pročitaj više »

Pitiah
Gost
Pitiah
3 mjeseci prije
Reply to  Komplicirano

Čovječe dragi, Bog je svemoguć i pravedan, nije li? Ovako ispada da nije ni jedno ni drugo. Faraon je kriv? Ok, ali SVI Egipćani su naj… Gdje je tu pravednost? Zašto, o zašto bi netko tako moćan, toliko čekao, organizirao igrokaz slanjem sina na križ, pa opet čekao, čekao nekakav… Pročitaj više »

Komplicirano
Gost
Komplicirano
3 mjeseci prije
Reply to  Pitiah

Netočno.Moje ili tvoje poimanje dobrote nije relevantno za Boga.Zamisli da imaš dijete koje se izopači i ubija okolo,siluje,,,itd?Zar bi ga prestao voljeti???Osudio bi njegov grijeh ali ne bi mogao prestati voljeti svoje dijete.Bog kao apsolutna čista ljubav sigurno ima bezgranično strpljenje u čekanju na svoju palu djecu.Priča o izgubljenom sinu… Pročitaj više »

esibnsiengbiesunrgua
Gost
esibnsiengbiesunrgua
3 mjeseci prije
Reply to  Pitiah

+………………

piždro
Gost
piždro
3 mjeseci prije
Reply to  Komplicirano

“Pa dajte više,jeste vi slijepi i gluhi???PIŠE DA ĆE DOĆI NEVOLJE i tu su,,PIŠE DA ĆE PROGONSTVO BITI KAKVO NIJE BILO NIKADA ..” zato što pisci svete knjige iz koljeno do koljena i praktičari, držači matrixa rade skupa! onda nije problem događaje predvidjeti i pogodit.. to i je igra za… Pročitaj više »

Komplicirano
Gost
Komplicirano
3 mjeseci prije
Reply to  piždro

Pismo je točno i naravno da sotona zna pismo bolje nego itko drugi.Pismom je kušao Isusa u pustinji,ali Isus mu je odgovarao Pismom na pravi način.Postoji pravi i krivi način pa ti biraj.Ispravno je željeti svakome dobro ali neispravno je ubijati radi ljudskog dobra,npr.

Zagten
Gost
Zagten
3 mjeseci prije
Reply to  Komplicirano

Da, da je Isus tu pao na testu kao Adam s ljudima bi bilo gotovo, a masa komentatora ovdje bi slavila…

Komplicirano
Gost
Komplicirano
3 mjeseci prije
Reply to  Zagten

Da,nisu ni svjesni da bi u tom slučaju Bog zbrisao sve i nas ne bi uopće bilo.Koliko nezahvalnosti spram tolike žrtve Isusa radi nas SVIJU.Jednog dana ćemo svi stajati pred Istinom manji od makova zrna.Ja se samo molim Boga da se i drugi nekako spasu,,,a kako bi ugasio tugu čak… Pročitaj više »

Zagten
Gost
Zagten
3 mjeseci prije
Reply to  Komplicirano

Ja vjerujem, a u Bibliji i pise da Bog gleda ljudsko srce i da kome je vise dano od njega ce se vise traziti. Netko odrasto u komunizmu u drzavnom sistemu obrazovanja nije u istoj situaciji kao netko iz starih vremena koji je znao za Bozje postojanje. Zato mislim da… Pročitaj više »

Komplicirano
Gost
Komplicirano
3 mjeseci prije
Reply to  Zagten

Apsolutno sam siguran da je to tako.Ako indijanac iz plemena tutumutu ima osjećaj da nije dobro ukrasti tuđu kokoš,da nije lijepo naskočit na kumovu ženu dok je on na poslu,da je dobro pomoći u nevolji,da je dobro voliti druge i drugačije jer su i oni život začeli kao i ja,ti,,,,a… Pročitaj više »

Zagten
Gost
Zagten
3 mjeseci prije
Reply to  Komplicirano

Tocno, a da tom Indijancu objasnis tko je Bog shvatio bi odmah, ne bi kao danasnji polupanci trazio objasnjenja i razloge da opovrgne; tipa zidovska prevara, sve je namjesteno, sve se zna, stvorili nas Vanzemaljci da im kopamo u rudnicima itd..Njemu je relacija Bog- moralni zakon jasna, za razliku od… Pročitaj više »

Komplicirano
Gost
Komplicirano
3 mjeseci prije
Reply to  Zagten

da,na žalost,ali opet ja ih žalim kao obmanute i zavedene ,nisu niti svjesni sa kakvom opasnom zvijeri se igraju ovaj ipak relativno kratak život,,,,da,moliti se i za njih vidim kao dobro iskorišteno vrijeme u odnosu na vrijeme u kladionici ili sličnim prostorima obmane,,,

Ime
Gost
Ime
3 mjeseci prije
Reply to  Zagten

Neće nitko biti spašen koliko god moralan bio ako ne povjeruje u Kristovo evanđelje milosti. 1. Korinčanima 15:1-4

Ime
Gost
Ime
3 mjeseci prije
Reply to  Ime

Samo da nadodam, oni koji nisu čuli Za evanđelje mogu biti spašeni ako su u svom srcu dali slavu stvoritelju, čija je slava jasno vidljiva u svemu stvorenom. Planine, mora, rijeke, jezera, svemir, životinje i biljke….

Komplicirano
Gost
Komplicirano
3 mjeseci prije
Reply to  Zagten

netočno,postoje samo 2 originalna prijepisa biblije iz prve ruke,što bi se reklo,,,septuoginta i vulgata,,prvu koriste pravoslavci a drugu katolici.Najprecizniji prijevod te dvije verzije je king james biblija (imam je),dok kod ovih nazovimo tradicionalnih čak i piše da se radi o dinamičkom prijevodu (većina biblija) da objasnim,to ti je prijevod koji… Pročitaj više »

Komplicirano
Gost
Komplicirano
3 mjeseci prije
Reply to  piždro

Apsurd cijele priče je da su Isusa sudili upravo Pismom.Farizeji,saduceji,eseni i svećenici božijega hrama.Toliko ih je ogolio u njihovu licemjerstvu da su radili dan i noć da ga uklone a ironično,ispunili su Pismo o Spasitelju upravo tim svojim licemjerjem i zlom.Zlo može poznavati Pismo ali ne može mijenjati svoj izobličeni… Pročitaj više »

piždro
Gost
piždro
3 mjeseci prije
Reply to  Komplicirano

Ajde kad tako poznaš objasni nam; kako su mnogi narodi svjeta prihvatili Isusa za svoga učitalja, spasitelja i otkupitelja grijeha, iako su ‘goje, necivilizirani i divlji’..? a narod kojem navodno pripada odbacio ga kao prevaranata.. ?! i dan dans isto, nakon 2000 ljeta… e da baš je komplicirano

Zagten
Gost
Zagten
3 mjeseci prije
Reply to  piždro

Da li je Isus rekao da su necivilizirani i divlji ili polupani ljudi. Kraj price,.

piždro
Gost
piždro
3 mjeseci prije
Reply to  Zagten

vidiš li da je pod navodnicima…??? još jedan teo logičat ..kraj priče

Komplicirano
Gost
Komplicirano
3 mjeseci prije
Reply to  piždro

Pa valjda su Ga prihvatili jer im je golub pismonoša donijeo brzojav o svemu,,,,,Pa da,bravo,,,jer ljudi inače imaju osjećaj da je nešto krivo ili pravo,,,Isus se jako okoristio svojim naukom,navukao neviđeni bijes licemjera na sebe,korisno Mu je bilo bičevanje dok se koža nije poderala od rimskoga flagruma,Nadalje,Izuzetno probitačno je bilo… Pročitaj više »

piždro
Gost
piždro
3 mjeseci prije
Reply to  Komplicirano

ja te pitam jedno ti pičiš savim desto za180 ° suprotno! baš fino, tipično teo-logoški.. bolje bi bilo da si rekao, teško pitanje ili, da neloično itd.

Komplicirano
Gost
Komplicirano
3 mjeseci prije
Reply to  piždro

ma ne,,onda samo nisi shvatio moj način,,,,

sjdfvijasefvianeudvo
Gost
sjdfvijasefvianeudvo
3 mjeseci prije
Reply to  piždro

+…………………..

Ime
Gost
Ime
3 mjeseci prije
Reply to  piždro

Zato što je židovima istina trenutno skrivena, ali to neće biti do kraja. Oni jesu i biti će uvijek odabrani narod.

piždro
Gost
piždro
3 mjeseci prije
Reply to  Ime

drugima nije skriveno istina a njima da, ‘a oni najpametni i od tvorca izabrani’.. a ‘trenutno skrivena’? – 2000 godina nazivaš trenutno.. jaka teorija, nema šta

esibnsiengbiesunrgua
Gost
esibnsiengbiesunrgua
3 mjeseci prije
Reply to  piždro

Zadnjom rečenicom se Ime razotkrio čiji je i za koga radi………….

rimtu
Member
Famed Member
rimtu
3 mjeseci prije

Razotkrio je da je potpuno popušio indoktrinaciju sa “izabranim narodom”.

Bosanac
Gost
Bosanac
3 mjeseci prije
Reply to  piždro

Zagten komplicirano ime. Kad njih 3 spojiš dobiješ smisao.

sjdfvijasefvianeudvo
Gost
sjdfvijasefvianeudvo
3 mjeseci prije
Reply to  piždro

+………………….tako je buraz……………..

Mlata
Gost
Mlata
3 mjeseci prije
Reply to  Zagten

Čovek svojim ponašanjem sam “traži đavola”…Al Paćino je to maestralno odglumio u filmu Đavolji advokat. Iskušenja su svaki dan pred nama, tv to mastralno radi

Ime
Gost
Ime
3 mjeseci prije
Reply to  Zagten

Malo si pomješao ali si na dobrom tragu. Crkva se miće prije velikih nevolja sa zemlje. Počinje 7 godina velikih nevolja u kojima se izljeva gnjev Božji na zemlju. Nakon toga nastupa milenijsko fizičko kraljevstvo na zemlji( židovsko). Nakon tih 1000 godina dolazi zadnji sud, brisanje iz postojanja ovog svemira… Pročitaj više »

Zagten
Gost
Zagten
3 mjeseci prije
Reply to  Ime

Pogledaj kronologiju mada isto si na dobrom tragu; ne spominje sa 7 godina nego 7 casa gnjeva Bozje srdzbe. Isus dolazi u pratnji milijardu andjela (svih onih koji se i sada nevidljivi krecu Zemljom), ne dotice Zemlju natopljenu grijehom, uskrsava mrtve pravednike, dobijaju kao i zivi novo neraspadnuto tijelo i… Pročitaj više »

Komplicirano
Gost
Komplicirano
3 mjeseci prije
Reply to  Zagten

Problem je što trenutno anđeli ne borave kao zaštita na zemlji i gube bitku od demona .Razlog je u tome što velika većina ljudi jeste plodno tlo za tamnu stranu (kurvaluk-lopovluk-laž-izopačenosti razne,,,itd) to im otvara vrata i daje plodno tlo za djelovanje.Druga strana -božija,nema plodna tla (vrlo malo) za boravak… Pročitaj više »

Komplicirano
Gost
Komplicirano
3 mjeseci prije
Reply to  Zagten

Spominje se određeni broj dana a ispada da se radi o sedam godina ,plus neko vrijeme.Nevolje i gnijev nisu isto a između ta dva događanja imaš opisano primirje (što god to značilo) i izgradnju trećeg hrama u jeruzalemu.Aktualna događanja upućuju na blizinu izgradnje hrama a unazad par godina imamo nevolje… Pročitaj više »

Komplicirano
Gost
Komplicirano
3 mjeseci prije
Reply to  Ime

Mislim da nevolje idu na sve ljude a gnijev božiji samo na sotoniste.Uznesenje je opisano a tu je jedino logično da se stavi.Opisan je dolazak Isusa dva puta-prvi put po izabrane,drugi put kao sudac pravedni

Ime
Gost
Ime
3 mjeseci prije
Reply to  Komplicirano

Tako je Isus dolazi još dva puta, prvi put se sreće sa svojom ckvom u zraku, miće se sa zemlje Duh Sveti koji zadržava zvjer, dolazi zvjer i ima sedam godina prije kraja kad isus drugu put dolazi ovaj put na zemlju na maslinsku goru. 3,5 hodina su velike nevolje… Pročitaj više »

Komplicirano
Gost
Komplicirano
3 mjeseci prije
Reply to  Ime

Da,gnijev božiji podrazumijeva da će biti za zaslužne satrape,,,kako bolno iskustvo će biti to za izrugivače i ove što danas drmaju zemljom,,,kaže,željet će umrijeti ali neće moći

Lucija, prva
Gost
Lucija, prva
3 mjeseci prije
Reply to  Ime

Upozorila bih da: jedan Božji dan nije isto što i jedan ljudski dan… Kad smo kod toga, gdje to u Bibliji piše da je Zemlja stara 6000 godina? Nigdje. To je računao neki biskup u Srednjem vijeku. I to pitaj – Boga – kako. Neki od navedenih su živjeli 250… Pročitaj više »

Zagten
Gost
Zagten
3 mjeseci prije
Reply to  Lucija, prva

Imaš rodoslove u Bibliji i lako izračunaš, ima možda rupa od nekih 100ak godina najviše. Većina Prijepotopnih ljudi je živjela par stotina do blizu 1000 godina, a Potop je bio 1656. g od Stvaranja.