Protivnici cijepljenja protiv Covid-19 upali u britanski ured za cijepljenje nakon saznavanja da Britanija planira nametnuti obavezno cijepljenje za djecu

Protivnici cijepljenja u Londonu
58 komentara

Prosvjednici su upali u sjedište britanske Regulatorne agencije za lijekove i zdravstvene proizvode u londonskom CanaryWharfu i sukobili se s policijom usred demonstracija protiv planova za uvođenje obaveznogcijepljenja protiv Covid-19 za djecu.

 

Londonska metropolitanska policija potvrdila je da je skupina prosvjednika pokušala provaliti u zgradu koja služi kao sjedište regulatora cjepiva, ali su ih u tome spriječili zaštitari i policajci. Policija je navodno uspjela brzo reagirati na pokušaj upada u poslovnu zgradu MHRA-e, jer su već bili na tom području kako bi zaustavili prosvjed članova skupina ”Extinction Rebellion” ranije tijekom dana, prema britanskim medijima.

Još nije poznato je li netko ozlijeđen ili priveden u sukobima s policijom. Prosvjed se održao uoči očekivane odluke britanskog Zajedničkog odbora za cijepljenje i imunizaciju (JCVI) o proširenju cijepljenja protiv Covid za djecu od 12 do 15 godina. Iako je odluka JCVI -a savjetodavna, britanska vlada slijedila je smjernice o uvođenju cjepiva za Covid.

Vlada Velike Britanije već je izjavila da je spremna što je prije moguće početi cijepiti dobnu skupinu, u skladu s drugim europskim narodima, s time da će se djeca školske dobi sljedećih tjedana vratiti u učionice.

Demonstracije u uredu Canary Wharfa u MHRA-e dolaze nakon sličnih prosvjeda, koji su se dogodili na drugim mjestima u Londonu. Dana 23. kolovoza protivnici cijepljenja protiv Covid-19 okupili su se ispred ureda tehnološkog diva Googlea kako bi optužili tvrtku za pokušavanje suzbijanja i cenzuriranja svih onih koji kritizirajucjepiva protiv Covida i ograničenja, koja su uvedena tijekom pandemije. Slično, aktivisti su upali u urede ITN produkcije, koja stoji iza informativnih kanala ITV, Channel 4 i Channel 5, kako bi se usprotivili medijskom izvještavanju o pandemiji Covid jer, prema mišljenju prosvjednika, nisu pozvali vladu na odgovornost.

MHRA, neovisno regulatorno tijelo za lijekove, odgovorno je za odobravanje razvoja cjepiva, klinička ispitivanja potencijalnih novih lijekova i upravljanje zalihama cjepiva i drugih medicinskih proizvoda. Tijekom pandemije blisko je surađivalo s vladom Velike Britanije i pružateljima zdravstvenih usluga, uključujući Nacionalnu zdravstvenu službu, kako bi koordinirao odgovor na krizu izazvanu virusom Covid.

Očigledno se strpljenju naroda bliži kraj. Prosvjedi se šire svijetom, ali ih mediji stigmatiziraju i kriju.

COVID-19JCVI
Pretplatiti se
Obavijesti o
58 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Tupko Glupko
2 godine prije

Kada u Hrvatskoj krenu na djecu sa genetski modificiranim cjepivima i za koje su znanstvena istraživanja i statistike pokazale da Covid nje opasan za njih, valjda će i roditelji napokon dići glas.

Ana
2 godine prije

Strpljenje? Sada kad je 70% odraslih europljana potrovano?

nekoizmase
2 godine prije

Dobro je ovo je ipak stepenica vise.
Od pjesmica i parola pocelo se raditi nesto konkretno.
Dolazi pomalo ljudima iz dupeta u glavu da vrag dolazi po svoje
i da treba poceti djelovati.

Mlata
2 godine prije

A pazite miliciju, gledajte kako grčevito brane upad u zgradu, gledajte kako čuva svoju platu, povlastice itd. Šef će pogledati snimak i ako vidi da nije 100% dao od sebe popije možda suspenziju!

Vendetta
2 godine prije

Kroz mjesec 2 ce se desiti neki napad negdje za koji ce se okrivit protivnici cjepivo i mjera. Tipa neki placenici ce napast i zapalit neku bolnicu, zgradu za proizvodnju cjepivo ili nesto tako. Pogonit ce XY nevinih ljudi i radnika. I onda kreće progon po cijelom svijetu.

Daj bože da se varam al to je potpuno lpgican smjer događaja

Krunoslav
2 godine prije

Već su “označeni” sa ANTI-VAX….
Tako će svima(već jesu u stvari).Ja nisam antivax,ali ovo nije vax,već sve drugo…
A što se tiče ove akcije….Slabo,ali se nadam da je najava pravih. Ja ću sigurno učestvovati iako sam 60 plus, pa makar poginuo.Ima onaj narodnjak…POGINUT ĆU MUŠKI 😁🤣

Melita
2 godine prije

Što se događalo s druge strane vrata? U škripcu između pritisaka koji dolaze iz najviših političkih krugova i nezadovoljstva građana, koje je tijekom sastanka poprimilo vrlo konkretan i zastrašujući oblik, članovi Britanskog savjetodavnog tijela za cjepiva, JCVIa, dali su priopćenje da ne preporučuju cjepiva protiv koronavirusa za zdravu djecu u dobi od 12 do 15 godina, ali savjet od četiri glavna liječnika u zemlji treba dodatno razmotriti stvar prije donošenja konačne odluke. S obzirom da koronavirus predstavlja vrlo nizak rizik za zdravu djecu, a u petak je JCVI rekao kako je utvrdio da je dobrobit cijepljenja samo marginalna u smislu njihovog zdravlja. Dakle, stav je JCVIa je da “cjepivo” protiv  COVID -a ne treba preporučiti dijeci iz ove dobne skupine isključivo iz zdravstvenih razloga, ali je tijelo savjetovalo vladu da razmotri “šira pitanja” uključujući utjecaj virusa na školovanje. Savjet od četiri glavna liječnika u Velikoj Britaniji pružit će daljnja mišljenja… Čitaj više »

Zvrk
2 godine prije

Ne samo ondje, već su evo sinoć upali u studio slovenske javne televizije.
Nadam se da će redakcija dobro popratiti taj događaj iz bliskog susjedstva!

Bosanac
2 godine prije

Šta imaju upadat, trebaju popalit sve te izvore zla zajedno sa tornjevima za komunikaciju.

Max
2 godine prije

Tako i i treba

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI