Putin i Erdogan još nisu razgovarali nakon Erdoganovih sastanaka s Zelenskim

Putin Erdogan
13 komentara

Ruski predsjednik Vladimir Putin i turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan dosad nisu održali telefonske razgovore, posebno nakon Erdoganovih razgovora s ukrajinskim predsjednikom Volodimirom Zelenskim u Istanbulu u petak, izjavio je glasnogovornik ruskog predsjednika Dmitrij Peskov u subotu.

“Ne, još uvijek nisu”, odgovorio je Peskov novinarima u subotu na pitanje jesu li Putin i Erdogan uspjeli razgovarati telefonom. Na pitanje je li Erdogan već obavio službeni telefonski poziv Putinu, Peskov je odgovorio: “Još nije.”

Peskov je također rekao da je moguć jedan-na-jedan susret između ruskog predsjednika Putina i turskog predsjednika Erdogana, ali da još nisu određeni točni datumi za takav susret.

Turski predsjednik Erdogan izjavio je u petak da bi njegov ruski kolega Putin mogao posjetiti Tursku idućeg mjeseca. “Takav kontakt je moguć. Još nisu određeni točni datumi”, rekao je Peskov.

Erdogan je u petak govorio o mogućem kontaktu s Putinom rekavši: “Ponovno ćemo imati priliku za jedan-na-jedan razgovor o ovom pitanju. Također ću nastaviti imati telefonske razgovore s njim u idućem razdoblju.”

Turski predsjednik Erdogan održao je razgovore u petak u Istanbulu s ukrajinskim predsjednikom Zelenskim. Televizijski kanal A-Haber u petak je izvijestio da bi Erdogan, nakon razgovora s Zelenskim, mogao održati sastanak s Putinom. Sastanak ne bi nužno morao se održati u Turskoj, već bi se čelnici susreli osobno, navodi se u izvješću.

Predsjednici Rusije i Turske redovito razgovaraju telefonom. Nedavno su održali telefonske razgovore 24. lipnja.

erdoganPutinrusijaZelenski
Pretplatiti se
Obavijesti o
13 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Dragan
9 mjeseci prije

Razgovarali su prije susreta,. Ili sam ja budala.. što su onda njih dvojica?

Xam
9 mjeseci prije

Sultan se direktno pos..o Putinu u usta! I kompletnoj Rusiji!
Ja nisam neki poznavatelj 3D šaha koji igra ruski car, ali se u mom selu i za mnogo manje stvari od ove gubila glava ili u najgorem slucaju desavalo zatiranje sjemena….Kakvo ponizenje.

Ovi nacisti bi trebalo da vise za zlocine koji su pocinili nad Rusima u Donbasu. A ruski car ih pusti na ljetovanje u Tursku odakle se podgojeni i odmoreni vracaju kao heroji u Ukrajinu. Ne mogu da vjerujem. Niti mogu da nadjem ikakvo opravdanje za ovakav postupak.
Ruse vise niko ne sljivi ni za sta…..

Kažu da je Gerasimov smijenjen.
Ode Rusija u male komade, hehehe

Max
9 mjeseci prije

Neće doći do pucanja.

Kancer
9 mjeseci prije

Putin mu spasio glavu u državnom udaru u organizaciji CIA-e, a ovaj mu vraća podmuklim udarima…

Ivan
9 mjeseci prije

Erdogan je bio i ostao jedan veliki dvolicni turski drek..

vanja
9 mjeseci prije

Šta oni imaju o tome da pričaju kad je davno sve dogovoreno.Onaj azovac ispričao šta je bilo;rusi pristali da puste sve amerikance odole,a da se predaju azovci i malo odmore u Turskoj.Sad su se odmorili i vratili,tačka.

M.r H.F
9 mjeseci prije

A Turčin ko Turčin suncokret !! Ko je u povijesti Turcima vjerova taj je bio nabijen na kolac prvom prilikom!!!

Dim
9 mjeseci prije

Ko zna… Možda je ovim potezom Erdogan Putinu predao Odesu, ako se ne produži ugovor o žitu….

gargamel.
9 mjeseci prije

Ko zna sta je dogovoreno, imamo zvanicno i ono iza kulisa. Kod nas kazu, kum nije dugme, tako da razmena za azovce ima rezon.Gram zlata je vredniji od 500 kila govana, kolika je tezina ukropa koji su se vratili. Mada verujem, da im je sudbina itekako zapecacena.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI