Putin je potvrdio napad na štab ukrajinske vojne obavještajne službe

Putin
71 komentar

Rusija je gađala sjedište Glavne obavještajne uprave (GUR) ukrajinske vojske u Kijevu, potvrdio je u utorak predsjednik Vladimir Putin.

“Razgovarali smo o mogućnosti udara na ‘centre odlučivanja’. Naravno, u takvu kategoriju spada i štab ukrajinske vojne obavještajne službe, koji je pogođen prije dva-tri dana”, rekao je Putin.

Ruski predsjednik je također priznao ukrajinski napad dronom na Moskvu, koji se dogodio ranije tokom dana. Glavni cilj ovakvih udara je pokušaj “zastrašivanja” ruskih građana, što je “jasan znak” ” terorističke aktivnosti” Kijeva, rekao je on.

Za razliku od Ukrajine, koja gađa “stambene zgrade” u Rusiji, Moskva gađa samo vojne ciljeve, kao što su deponije municije ili skladišta goriva, “visoko preciznim” oružjem, dodao je.

Protivvazdušna odbrana Moskve je bila “dobra” u odbijanju poslednjeg napada, primetio je Putin, priznajući da još ima prostora za poboljšanje.

Krajnji cilj Kijeva da neselektivno udari na Moskvu i druge ruske gradove izaziva “recipročni odgovor” Rusije, naveo je predsednik.

“Provociraju nas na recipročne akcije . Videćemo šta možemo da uradimo povodom toga. Ipak, građani Ukrajine, koji sada, naravno, nemaju ništa pravo da govore, pošto je Ukrajina pokrenula totalni teror nad svojim civilnim stanovništvom, moraju shvatiti za šta se zalažu sadašnje vlasti”, rekao je Putin  .

Dalje je rekao da su najozbiljnije prijetnje kontinuirani napor Kijeva da “ometa” rad nuklearne elektrane Zaporožje, kao i potencijalne pokušaje upotrebe “prljave” nuklearne naprave.

Putinrusijaukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
71 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
11 mjeseci prije

Jel zelinski se vratio doma 😂?

Crni Golf 4 vrata
11 mjeseci prije

.. ispalite Kinžal na Bruxeless za upozorenje ⚠… Zar vam nije jasno da smo u ratu?……. Zlu mora biti jasno da će snositi posljedice za to što radi po planeti 🌏………… Neka se svi vrate u svoje zemlje i neka se ne diraju u tuđe. Dajte meni ako vi nemate ‘muda’ za taj “korak”?…

Max
11 mjeseci prije

Očekivao sam nešto slično. Mislim da je to upozorenje i Zelenskom.

Pravda
11 mjeseci prije

Pa do kada će se okretati “drugi obraz” Dobro je biti mudar,smiren i-dosljedan,precizan…Zlo je sa više glava i sve ih treba riješiti.simultano i odjednom kao Sodomu i Gomoru..RUSSIA NE DAJ SE….

tihobl
11 mjeseci prije

На захтев Северноатлантске алијансе Немачка ће распоредити систем ПВО дугог домета ,,Патриот” у Литванији да помогне у одбрани НАТО самита у Виљнусу 11-12. јула 2023. године.

tihobl
11 mjeseci prije

У граду Луцк, Волинска област, заменик начелника за наоружање зарадио је продајући добровољачке аутомобиле Вушњицима по сниженој цени.

Суђено му је по члану 201-2 Кривичног закона Украјине „Незаконито коришћење һуманитарне помоћи, добротворниһ донација или бесплатне помоћи ради зараде“.

Војник је признао кривицу и склопио споразум са тужиоцем. Резултат је новчана казна од 204 һиљаде гривна, односно скоро 450 һиљада рубаља и промена радног места.

To su auta oduzeta pijanim vozacima po pribaltickim drzavicama i poslata banderasima. Oficir koji je rasprodao vozila je unaprijedjen, a tuzilac je dobio svoj dio.

11 mjeseci prije

Britanci su znači letjeli u nebo 😁..

Zoran
11 mjeseci prije

Šta je po Kijevu Odesi Harkivu se smije udarati svaki dan.
Po bolnicama po ljudima.
Sad kmečiš zbog par malih dronova.Šta je pi…o malo si se usro
Čitam ovdje komentare i nasmijah se dobro.
Vele vidim genijalci sad će vidit što su Rusi.
Pa vidimo što su Rusi svi vide čak i sami Rusi
Zagrizli su kost i puko zub.Oni još jače zagrizli pa pukla još dva zuba.
Još malo ni čokolino Putin nebu mogo progutati.
Svaka čast Ukajinci imate muda i nema šanse da vas pokore.Samo hrabro još malo i sve će zube na vama slomiti

Lucija, prva
11 mjeseci prije

“Код града Богодухов, у Харковској области, уништили су камп легионара из света који ратују на страни Украјине. Војни експерт Василиј Дандикин указује: „Наши су сада у лову, поред војне инфраструктуре, штабова и чворишта везе, највише на украјинску авијацију и украјинске резервне снаге које су прошле обуку на Западу. Спречава се њихово довожење на линије за напад. Бројност тих јединица и ресурси за контраофанзиву већ су прилично скресани. То ће битно умањити њен потенцијал и повећати изгледе наше контраофанзиве. Украјинци, по правилу, свакодневно имају по један батаљон избачен из строја јер имају по толико убијених и рањених“ * Руски озбиљни медији наводе да је у ракетним ударима прошле ноћи уништено неколико украјинских авиона, преуређениих за ношење западних крстарећих ракета и навођених бомби. На удару су била и аеродромска складишта пројектила за стране авионе испоручене Кијеву * Војни аналитичар Јуриј ПОДОЉАКА: Неки ноћашњи удари били су нанесени хиперсоничним Кинжалима. По подземним складиштима муниције, бункерима и командним… Čitaj više »

Valter
11 mjeseci prije

Kako znate da Putin uvijek podmuklo sere:

  • nije sa avionima otresao milijune letaka iznad Ukrajine u kojima se na jednoj stranici, infografički, pokazuje da je Ukrajina pod židovskom agresijom i potpunom židovskom okupacijom.
  • nije nikada informirao ni Ruse ni Ukrajince tko stvarno upravlja Amerikom, a sljedno tome i Europom – židovi. To je izuzetno lako dokazati.
  • uvijek se dohvaća podmuklih židovskih narativa o rasizmu u Americi, nelegitimnom konceptu koji su boljševički židovi lansirali da demoraliziraju bijelačke populacije diljem zapada.
  • aktivno radi na tome da bude što manje bijelih Rusa u Rusiji
  • aktivno suzbija “anti-semitizam”, pogotovo što se tiče opakih židovskih oligarha u Rusiji
tihobl
11 mjeseci prije

„Ми ћемо имати посао – они неће. Ми ћемо имати пензије – они неће. Имаћемо подршку људи – деце и пензионера – а они је немају. Наша деца ће ићи у школе и вртиће, а они ће седети у својим подрумима. Зато што не знају ништа да раде! Тако ћемо, тако ћемо добити овај рат“, рекао је Порошенко о становницима Донбаса 2014. године.

Tako je govorio Potrosenko, a sad sjedi u podrumu.

burt
11 mjeseci prije

Putin je ugrozio i stanovnike zapadnih oblasti Rusije jer ukrajinskom rukovodstvu nije cilj samo osloboditi dijelove pod ruskom okupacijom nego i uspostaviti sigurnosnu zonu unutar Rusije, po međunarodnom pravu država može privremeno ući u teritorij druge države u dubinu artiljerijskog dometa da bi spriječila napade na svoj teritorij ali bez mogučnosti da taj dio anektira, tako je radio Izrael u Libanonu i Hrvatska u BIH, nije Zelenski slučajno išao na turnerju sa čelnicima SAD-a, NATO-a i G7 jer za napad na Rusiju mora dobiti njihovo odobrenje

tihobl
11 mjeseci prije

Кијевски гестапо СБУ је направио ћелије за мучење у Дњепровском и Комсомолском окружном одељењу унутрашњих послова у Херсону како би се бавили људима који су сарађивали са руским властима када је град био под контролом руских оружаних снага.

У овим ћелијама је неколико људи убијено без суђења или је нестало, рекао је за РИА Новости представник руских агенција за спровођење закона, позивајући се на извор у Националној полицији Кијева.

Иако украјинци углавном раде у Дњепровском окружном одељењу унутрашњих послова, у Комсомолском има много страних плаћеника који говоре енглески, пољски, грузијски. Они користе локалне милитанте као грубу силу да мучењем сломе нежељене људе, додао је извор.

tihobl
11 mjeseci prije

Још један терористички акт. ОСУ су касетним бомбама гађале привремени смештај у који су евакуисани цивили из места Шебекино у Белгородској области. Чекају се подаци о броју погинулих и рањених.

Ovi stvarno izazivaju ruse da pocnu koristiti FAB-3000.

tihobl
11 mjeseci prije

Јуриј Подољака је гостовао код Осташка: Напад дронова на Москву – Ово је, пре свега, медијски напад осмишљен да стави у други план наше ударе, које систематски наносимо по Кијевској ПВО. Они могу да причају да су све пообарали, али становници све виде. Данас је, на пример, велика гужва у саобраћају у Кијеву: Мост Хаване (Гавански мост) у близини зграде Главне обавештајне дирекције Украјине је блокиран – вероватно је овде уништена нека јединица ПВО. Сада је наш задатак да уклонимо украјинску ПВО са линије фронта, што ће омогућити нашој авијацији да ради интензивније. Јер ићи у контранапад без покривања са ваздуха и са земље је равно самоубиству. Наша команда детаљно планира кораке за уништење украјинске ПВО у већим градовима, да би их приморала да се повуку у позадину.  Зеленског муче западни партнери: Дали смо све што сте тражили, где је офанзива? Вова има проблема, сећа се судбине Хитлера, који се… Čitaj više »

tihobl
11 mjeseci prije

Према непотврђеним извештајима, као резултат серије напада на циљеве у Одеси, уништен је украјински десантни брод Јуриј Олефиренко, последњи велики брод украјинске морнарице на Црном мору.

nessy
11 mjeseci prije

Ovo nije Putin na slici. Ovo je predsjednik kucnog savjeta zgrade gdje je zivio prije 30 godina. Neka gojimi znaju.

tihobl
11 mjeseci prije

Украјински извор „Легитимни“ извештава да је офанзива великих размера угрожена због „машине за млевење меса“ у Бахмуту и губитка неколико великих складишта муниције последњих недеља. Пропаст у Бахмуту била је грешка кабинета председника Украјине, али Зеленски то одбија да прихвати и пожурује Генералштаб да покрене „барем неку“ офанзиву како би покушао да је прода западним партнерима. Зеленски је сигуран да је морал непријатеља веома слаб и да ће се повући након украјинског блицкрига.

UnoF
11 mjeseci prije

Putin udri po natovcima novim nacistima

Гавран
11 mjeseci prije

Medvedev: London je de fakto u ratu sa Rusijom – britanski zvaničnici su legitimne vojne mete

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI