Putin kritikuje Zapadnu „imperiju laži“

Vladimir Putin
106 komentara

Ruski predsjednik kritikovao je Zapad dok se zemlja suočava sa novim ogromnim talasom sankcija.

Ruski predsjednik Vladimir Putin nazvao je Zapad „imperijom laži“, reagujući na novi talas sankcija koje su pogodile zemlju zbog njene specijalne vojne operacije u susjednoj Ukrajini.

Obraćajući se najvišim vladinim zvaničnicima u ponedjeljak, on je rekao: „Pozvao sam vas da razgovarate o ekonomskim i finansijskim pitanjima … imajući u vidu sankcije koje takozvana zapadna zajednica — carstvo laži, kako sam je nazvao u svom obraćanju — pokušava sprovesti protiv naše zemlje“.

Termin „imperija laži“ skovao je ruski predsjednik prošlog četvrtka, kada je najavio pokretanje ofanzive u Ukrajini. Pošto su SAD „sila koja formira sistem“, sav kolektivni Zapad je postao takva „imperija“, rekao je tada.

„Uzgred, i sami američki političari, politikolozi i novinari pišu i kažu da je posljednjih godina u Sjedinjenim Državama stvorena stvarna „imperija laži“. Teško je ne složiti se sa tim, jer je istina“, rekao je Putin.

„Svi američki sateliti ne samo da se savjesno slažu, igraju uz njenu muziku, već i kopiraju njeno ponašanje i sa entuzijazmom prihvataju pravila koja im se nude. Stoga, iz dobrog razloga, možemo sa sigurnošću reći da je sav takozvani zapadni blok, koji su formirale Sjedinjene Države po sopstvenoj slici i ličnosti, „imperija laži“.“

Ruska operacija u Ukrajini postala je jedina preostala opcija za sprječavanje daljeg krvoprolića u zemlji i sprječavanja Kijeva da pokuša da pokrene sveobuhvatni napad na otcjepljene regione Donjecka i Luganska na istoku zemlje, objasnio je Kremlj. Uoči ofanzive, Moskva je formalno priznala tamošnje Narodne Republike kao nezavisne države.

Kijev je, međutim, tvrdio da je napad bio „ničim izazvan“, insistirajući da nije imao planove da silom ponovo zauzme otcjepljene regione. Donjeck i Lugansk su se odvojili od Ukrajine 2014. godine nakon puča na Majdanu, kojim je svrgnuta demokratski izabrana vlada zemlje. Dok su aktivne borbe velikih razmjera okončane sporazumima iz Minska iz 2014-15, mapa puta iz krize koju je sporazum obezbjedio nikada nije sprovedena, a republike su trpjele godine ratovanja niskog intenziteta u kome su poginule hiljade ljudi.

LažiPutinrusijaukrajinazapad
Pretplatiti se
Obavijesti o
106 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
gost
2 godine prije

Potpuno je besmisleno nesto dokazivati rusofilima iliti velikosrbima (chetnici), oni su u svom srpskom svetu( pasaluku)….

gost
2 godine prije

Potpuno isti rukopis kao da je izisao iz iste radionice kad su u pitanju razlozi za velikosrpski ili velikoruski napad……ugrozena srpska ili ruska nejac…traze odcijepljenje, vrsi se genocid nad njima….,bla bla bla pa braca priskacu upomoc….

Lara
2 godine prije

Čovjek koji je uveo Ukrajinu, možda i čitav svijet u tragediju danas upućuje zahvalu na twitteru:
“Olena i ja zahvalni smo vojvodi i vojvotkinji od Cambridgea u ovim ključnim trenucima kad se Ukrajina hrabro suprotstavlja ruskoj invaziji. Oni stoje uz našu zemlju i podržavaju naše hrabre građane. Dobro će pobijediti”, napisao je Zelenskij.

Weteran
2 godine prije

Kad sve ovo prođe, tuži ću Vladimira Vladimiroviča za plagijat!?
Godinama unazad, na raznim forumima, a i pod nekoliko konspirativnih imena, ja trubim: “Imperija Laži i Dvostrukih standarda”.

Vidim da me razni Savetnici uredno prate, i to mi veoma imponuje 🙂

Čuko
2 godine prije

komentar ti je u skladu s tvojim razumijevanjem svih uzročno posljedičnih veza u ukrajinskoj krizi, a to je na razini osnovnoškolskog djeteta, dobri zapad i zli istok. Živila ti meni i pozdravi baku lutko.

Goran Marendić
2 godine prije

Evropa je zaboravila da je Putin, Putin I da nije prjesednik Srbije nego Rusije i ne možeš samo tako bacat kamenje a?

hiber
2 godine prije

Nije Putin nego Pinokin. A prije deset dana se dio redakcije smijao kada se pričalo da ce napasti. Ne napadaju srijedom. Sada rade i prekovremeno.

Alen
2 godine prije

Ameriku je ogolio još tamo u siriji no ovo kako je evropu skinuo do gola je nevjerovatno…
Dobro gledajte evropu bez maski …Sva je ukrašena indijskim simbolima..

Metabaron
2 godine prije

Je li ? Jel’ vidjela baba sto su ” demokrate” radili po Blistoku zadnjih 20 godina ? Jel’ I onda isto govorila I “mislila ” ?
Kladim se da nije !
Nisu ni svi Hrvati bas tako blesavi pa da ne vide sto se dogadja I tko ce SVE to platiti , pocevsi od jeseni …

Ja to onako
2 godine prije

Nista ti ne vidis,a baba se razume u politiku kao Mara u.

Ja to onako
2 godine prije

Imperiji lazi i zlocina treba stuci glavu kao zmiji.

tri p
2 godine prije

A jel vidila baka kako su nacisti pobili u donbaskom bazenu od 2017 do sada 20 000 civila?
To su dobri nazzi ukri sređivali zločeste ruse.

glava u pijesku
2 godine prije

zanimljiv članak objavljen prije 3 godine, ali pisan prije 5 i pol godina, uoči američkih izbora 2016.
autor je francuski Louis d Alencour, neki desno-konzervativni katolički teolog ili intelektualac, tako nešto, koji iz toga svoga kršćanskog gledišta je pisao o kraju svijeta, predskazanjima, ulozi zhidova, takozvane sinagoge satanine, simbolici i značaju datuma za kabalu, itd… neke je stvari promašio, jer Hilary ipak nije postala predsjednica SAD-a, koja je , kako je on mislio, trebala najaviti stvaranje novog Babilona i dolazak antikrista,… ali je ipak zanimljivo, članak je dugačak, tko im strpljenja da čita, a Louis d Alencour ima mišljenje i o ulozi Putina

croativ.net/datum-koji-znaci-kraj-svijeta-522/

ivan sever
2 godine prije

Gospodo ! Pogledajte što o naravi krize kaže prof. dr. Momčilo Milinović (emisija Uranak 1 od 28.2.2022. na youtube) i to: – u osnovi se radi o direktnim imperijalističkim interesima SAD protiv narastajućih sila Rusije i Kine i ostalih i odbijanje prihvaćanja multipolarnosti, – u tom cilju SAD su 21.12.2021. u Kongresu u 8 točaka donijeli deklaraciju o vraćanju svjetske moći SAD i Ukrajina je prva manifestacija te deklaracije, – nadalje SAD su proizvele hipersoničnu raketu sa balističkom glavom tzv. dark igl – tamni orao (srednji domet do 2.800 km) i prvu prototipsku bateriju od 4 lansera nedavno instalirali u Njemačkoj s očitom prijetnjom Rusiji i s početkom pripremnih radnji za njihovo instaliranje u Ukrajini i ostalim prigraničnim zemljema Rusije, – nadalje u Poljskoj (200 silosa) i Rumunjskoj (140 silosa) su instalirane tzv. SM3 raketa za presretanje ruskih raketa u 4 varijante (različitih brzina) od kojih je najbrža sa cca… Čitaj više »

Gost
2 godine prije

Ahaha. Bravo. Napokon se troll opametio.

davvor
2 godine prije

Otvorim na Google bilo koje novine na engleskom jeziku i sve su iste , samo antiruska propaganda, mrznja i lazi.

roko
2 godine prije

Živjela Rusija. Živio Putin.
Živjela Rusija. Živio Putin.
Živjela Rusija. Živio Putin.
Živjela Rusija. Živio Putin.
ZIVIJELI SLAVENI A RUSI SU ZADNJE SLAVENSKO PLEME.

Gost
2 godine prije

Ma ti si reptilski trol. Treba ocisit zemlju od takvih kao ti.

Metabaron
2 godine prije

To pitaj babu !

łedeno doba
2 godine prije

imamo inscenirane odlaske navodnih hrvatskih dobrovoljca u Ukrajinu. ma na sve strane se javljaju dobrovboljci, kako da ne, a to fino poprate N1, RTL, Jutarnji, index, HRT itd.. Pa zar netko stvarno može vjerovati, da će netko u ovoj situaciji potegnuti par tisuća kilometara u tamo neku vukojebinu, u potpunu neizvjesnost, gdje začas može izgubiti glavu, pa čak da se zato nudi lova. naravno, ima takvih avanturista i goyima ispranog mozga, ali šačica, i takvih je bilo oduvijek… sjećam se istog šoua, tamo negdje 2014/2015. kada su Jutarnji, večernji i svi ostali uglas izvještavali o hrvatskim dobrovoljcima, koji idu braniti Ukrajinu.. a na drugoj strani se izvještavalo, da navodni srpski dobrovoljci idu pomagati proruskim pobunjenicima u Donbasu. Kako je tada izvjestio B92, pozivajući se na izjavu samoga Vučiča, srpskih dobrovoljaca je bilo i na ukrajinskoj strani. ..dakle, najprije su gromoglasno izvještavali o nekakvim fanatičnim, brojnim dobrovoljcima koji idu u Ukrajinu,… Čitaj više »

antikonformist
2 godine prije

Ne vidiš ti ništa.
NATO pakt je praktički zakoračio u rusko dvorište i zonu gdje nema šta tražiti.
Zamisli da se Kinezi šire u Meksiku pokraj američke granice. Misliš da Ameri ne bi upali ondje sa svojim jedinicama?

Kako rekoh, ništa ti ne vidiš. Vidiš doduše propagadnu s televizije… TO u svakom slučaju vidiš.

Veliki Mislilac
2 godine prije

Svida mi se da ste u ovoj novoj situaciji konacno pokazali za koga radite i tko vas placa

drago
2 godine prije

Previse je zla na svijetu to covjecanstvo ne moze rijesiti neka visa sila moze i tek onda
ce na zemlji biti mir

antikonformist
2 godine prije

Ovo može zvučati kao jeftina floskula od strane g. Putina, pa i obično prepucavanje, ali svi znamo (iz iskustva) koliko istine ima u toj tvrdnji. Zato se moram složiti s tom konstatacijom. Dodao bih – zmijskih, reptilskih laži.

Skyteh
2 godine prije

Hvala Bogu da su Kina i Rusija bliski po tom pitanju, jer inače ovo Sotonističko zlo zapada bi pomelo zemlju. Neka ih Bog izbriše sa lica zemlje, i zapad i “zapadne vrijednosti”.

łedeno doba
2 godine prije

evo da vas malo iz oblaka zanesenosti geopolitikom, sručim na surovu zemlju činjenica jučer sam malo pisao ovdje o tome, kome koristi ovaj rat i tko profitira od njega. i rekao sam,- kabali je rat došao ko kec na desetku, da se plandemija potisne iz prvog plana (ali i dalje se odvija bez prekida tiho u pozadini) i da se banditi sada predstavljaju kao dobri momci i spasitelji evo 2 primjera: na režimsko organiziranim demonstracijama u Berlinu, u nedjelju, bio je i dr. Karl Lauterbach (fino s maskicom), njemački Beroš, totalni kabalin psihopat, “norman bates”, luđak i masovni ubojica, koji kao dugodgodišnji lobist farmakomafije ima mnoge živote na savjesti-kojima je uvaljivao neke fatalne smrtonosne lijekove I taj se Lauterbach sada predstavlja kao neki dobričina, demokrat, koji demonstrira protiv “diktatorskog” i “narcisoidnog” Putina. corona-blog.net/2022/02/27/narzist-karl-lauterbach-spd-demonstriert-gegen-den-narzisstischen-diktator-putin/ jučer, na pokladni ponedjeljak, trebala je biti tradicionalna velika karnevalska povorka u Koelnu, centru karnevala u njemačkoj…… Čitaj više »

Max
2 godine prije

I mi smo dio toga Svi govore isto, Na to je upozorio Drago Pilsel i verbalno je rastrgan.

łedeno doba
2 godine prije

dalmacijadanas.hr/bulj-svi-mediji-u-hrvatskoj-prenose-vijesti-o-ratu-u-ukrajini-a-mnogi-nisu-objavili-ovo

Bulj: Svi mediji u Hrvatskoj prenose vijesti o ratu u Ukrajini, a mnogi nisu objavili ovo

tihobl
2 godine prije

U pravu je tvoja baka.
Ja sam gledao kako su ameri usli i dijelili krofne da svrgnu legalno izabranu vlast. I vidio sam koga su doveli na vlast – Porosenka, mafijasa koji je opljackao pola Ukrajine, Jacenjuka homica, Sakasvilija, medicinsku sestru iz Kolorada za ministra zdravlja, litvanku za ministra finasija sa iskustvom racunovodje u nevladinoj organizaciji …

Praetorian
2 godine prije

Tako je, NATO je dosao u rusko dvoriste

Bruno
2 godine prije

Hajde, Putine. Zabrljao si stvar do kraja. Bilo bi ti poslušao generala Ivašova i povukao se. Ili da barem nisi napao Ukrajinu. Nema opravdanja za brutalni vojni napad na suverenu zemlju. Ugroza ruskih interesa koja dolazi od Ukrajina nije takve prirode da može opravdati ovaj besmisleni, suludi rat. Oligarsi i ruska vojska će Putina uskoro prisiliti da odstupi, a može biti sretan ako ga i ne ubiju. Šta je on mislio, da će napad na ogromnu zemlju i od čitavog zapada tako naoružanu biti šetnja za rusku vojsku??? Uz to, Rusija ima slabu valutu, a zapadni gospodarski blok je na svijetu najjači. Putin u zadnjih 20 godina nije ni jednom pogriješio, a sada je ovako glupo sve zabrljao. Šta su radili njegovi savjetnici?? Ma nemam riječi više. I kolike mlade ruske momke je poslao u smrt… Putinu je vrijeme da odstupi. Ovako ili onako. A šta se laži tiče, lažu… Čitaj više »

hugo
2 godine prije

ovaj ledeni ne moze vidjeti dalje od kaaaaaaabaleeee..ledeni je—bbaaa—la te kabala u usta,,,,zar ne vidis da je to igrokaz, sve je to igrokaz i ti si dio kabale…je—ba—la te kabaaaalaaaaaaa

Гавран
2 godine prije

ISTOČNI FRONT DAN 6.
Најелитније украјинске снаге затворене у два „котла“ – доњецком и мариупољском.
Руска артиљерија уништила команду украјинске оперативно-тактичке групе „Восток“.Тврди се да је велики број високих украјинских официра или погинуо или рањен. Наводно је међу погинулима и командант групе генерал Содол.
ЗЕЛЕНСКИ У ВИДЕО-ПОРУЦИ ЕВРОПАРЛАМЕНТУ: СВИ НАШИ ВЕЛИКИ ГРАДОВИ СУ ОПКОЉЕНИ

Гавран
2 godine prije

Kopija Kubanske krize koja je počela instaliranjem atomskih raketa u Turskoj.
Sada Dak Igl u Nemačkoj. Pogledati post Ivana Severa.

Peter Tosh
2 godine prije

Pukne stikla na korzu, 100 000 slika,videa itd
Klanje u Kyjevu, 2 unverified ps1 or ps2 , 6ti dan.
Mozda nas saltaju iz dimenzije u dimenziju. Ima virusa vjeruj nam da ima, Rusi kolju civile, nista se ne vidi zato sto se to stvarno desava, samo to treba shvatiti. Poslje toga ste slobodni, ako pozelis biti doktor nauke ili astronaut samo ponovi tehniku

John Q
2 godine prije

Bobe poceo sam ozbiljno razmisljati da se cijepam .

gmzonit
2 godine prije

nedjeljom u 10 pomoli se za istrjeblenje svih koji nisu katolici

łedeno doba
2 godine prije

firma United Group, srpskog tajkuna Dragana Šolaka, nije stvarni vlasnik televizije N1, Nova TV i mnogih ostalih tv postaja i medija u regiji. Već je vrhovni stvarni vlasnik veliki kabalin “investicjski” (čitaj_lihvarski) koncern → “BC Partners”, sa sjedištem u Londonu. Mafijaški lihvari tako iz dosade razmjenjuju vlasništvo među sobom. Do 2019. N1 i Nova Tv, odnosno cijeli Šolakov “United Group”, bili su u vrhovnom vlasništvu drugog, kabalinog lihvarskog koncerna → KKR (Kravis, Kohleberg Roberts), čiji su vlasnici Bilderbergovac Henry Kravis i njegova 2 rođaka; Jerome Kohlberg i George Roberts jr., naravno sva trojica, pripadnici izabranog naroda. Onda je KKR 2019. prodao cijeli United Group, sa televizijama N1, Nova Tv, Grand itd… pajdašima iz BC Partnersa. prije KKR-a, Nova TV je bila u vlasništvu koncerna → CME, izabranog burazera Ronalda Laudera. A njegov CME je nedavno opet malo uskočio u regiju, kupivši → RTL Hrvatska, od kabalinog pajdaškog koncerna → Bertelsmann…… Čitaj više »

lavrov
2 godine prije

Putine zatvori sve dotoke energije u EU.
Nece proci dugo sami ce izmedju sebe zaratit ,a Ukrajinu oslobodi za izbjeglice iz EU

Lucija, prva
2 godine prije

Bjelogrlić zapalio ukrajinsko selo…!!!

I pije pivo !

Ljudi, koriste dio filma “Lepa sela lepo gore”!!! 🤗😄😄

U propagandne svrhe.
Dijele po internetu!

Dagoberta
2 godine prije

Pa “Amerika se brani u Afganistanu”, a Njemačka na Hindukušu”, rekli Ameri i Nijemci. Mislim da je Kijev bliži Moskvi nego Afganistan Americi ili Hindukuš Njemačkoj, ali možda se varam.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI