Putin navodi prave neprijatelje Rusije

Putin
52 komentara

Ukrajina je samo oruđe u rukama kolektivnog Zapada koji je koristi u borbi protiv Rusije, rekao je u ponedjeljak predsjednik Vladimir Putin. On je govorio u vojnoj bolnici u Moskvi gde je sreo vojnike ranjene tokom sukoba koji je u toku.

Upitan o trajnoj podršci Zapada Kijevu, predsjednik je rekao da su elite kolektivnog Zapada zapravo pravi neprijatelj Rusije, a ne sama Ukrajina.

“Poenta nije u tome da oni pomažu našem neprijatelju, već da su oni naš neprijatelj. Oni sami rešavaju svoje probleme rukama Ukrajine, o tome se radi”, rekao je Putin.

Sukob između Moskve i Kijeva orkestrirala je zapadna elita, koja želi poraziti Rusiju, sugerirao je. Međutim, kolektivni Zapad nije uspeo da ostvari svoje ciljeve, a neuspeh se već vidi u promeni njegove retorike o sukobu, objasnio je predsednik.

Oni koji su još juče govorili o potrebi da se Rusiji nanese ‘strateški poraz’, sada traže riječi kako da se sukob brzo okonča.
„I mi želimo da okončamo sukob, i to što je brže moguće, ali samo pod našim uslovima. Nemamo želju da se borimo zauvek, ali ni svoje pozicije nećemo odustati“, rekao je Putin.

Situacija na bojnom polju se sada menja, uprkos svoj pomoći koju je Kijev dobio od Zapada, primetio je predsednik. Rusija je efektivno nadmašila čitav zapadni savez u vojnom smislu, sugerisao je, a proizvodnja zemlje bila je predodređena da još više raste.

“Uprkos činjenici da je Zapad od pamtivijeka imao takav cilj – da se obračuna sa Rusijom, izgleda da ćemo se mi prvi obračunati sa njima”, rekao je Putin.

“Vjerovatno vidite na bojnom polju da se oni postepeno ‘ispuhuju’. Kada granata odleti, vjerovatno je teško reći da li su ‘ispuhane’ ili ne, ali generalno vjerovatno znate: situacija na bojnom polju se mijenja. I to se dešava uprkos činjenici da se protiv nas bori cijeli tzv. civilizovani Zapad”, rekao je vojnicima.

Prema najnovijim procenama Rusije, preko 380.000 ukrajinskih vojnika je ubijeno ili ranjeno tokom sukoba. Ukrajina je također pretrpjela gubitke u teškom materijalu, a procjenjuje se da je uništeno oko 14.000 tenkova i drugih oklopnih vozila. Skoro 160.000 vojnika je izgubilo tokom neuspešne kontraofanzive Kijeva, pokrenute početkom juna prošle godine, tvrdi Moskva.

Putinrusijaukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
52 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Dobronamjerno
4 mjeseci prije

Napokon je rekao, priznao na glas,
Rusija se izivljava na Ukrajini uinat Zapadu
Botoksirani nema petlje krenuti direktno u glavu ,pa je nasao zrtveno janje

Sve price o nazi, ugrozenosti ruske populacije u ukr su samo bajka za domaće tržište
Sve smo vidjeti kod sebe devedesetih…
Jadno, jadno, jadno

Schwarze Hunderte
4 mjeseci prije

Onda …Jedino rješenje – uzmi što ćeš uzeti i totalna ograda od zapadna svijeta ali … Totalna ! Dakle . Rupa na globusu ! Nitko sa zapadnom putovnicom nemre uć i nitko sa Ruskom uć na zapad ! Razine , dva , udaljena sazviježđa uz nultu razinu trgovačkih odnosa . Dakako … Prvo valja napustiti UN također i ono najbitnije !!!! Imati podršku doma – za takvo što jer takovi process se nemre odvijat za oročeni period već za – stoljeća ! Ili …. Poradite na sebi i — svojima ⚠️ a ostalo je već stvar – ” tehnologija ” u svakom slučaju , termin ” zapad ” je skroz — POGREŠAN i zapravo ZAMAGLJUJE , PRAVOG PROTIVNIKA — SVEOPĆEG čovječanstva i na iztoku i NA ZAPADU i sjeveru i jugu i ne samo je jeftino ksenofoban , nego zapravo govori da dragi Predsjedniče vi zapravo , pojma više nemate… Čitaj više »

engl
4 mjeseci prije

Indija je na putu da postane ekonomski druga Kina. Zapad ce morati provati zaustaviti i ekonomski rast Indije kad ona previse ekonomski ojaca. Gdje ce svijet tako zavrsiti? Holandska kompanija ASML najbolja na svijetu za pravljenje strojeva je jucer dobila narebu od Washingtona da zaustavi izvoz vec narucenih strojeva u Kinu. Cemu susreti zapadnih politicara s kineskim? Ruska ekonomija je sad peta u svijetu, pretekla je Njemacku. Gdje bi bila Rusija da joj zapad ne podmece nogu vec 200 godina? Opercija Barbarosa je skovana na zapadu i sprovedena i dosla s zapada.

Glen
4 mjeseci prije

Zapadna elita je napumpala mrznjom PROLE protiv Rusije. Zasto bi jedan Portugalac mrzio Ruse i Rusiju, sto je njemu lose Rusija napravila? Dolazeci u dodir s Portugalcima vidio sam njihovu mrznju naspram Rusije….

eks
4 mjeseci prije

Svetsko zlo dolazi od Londona i Vašingtona, a to je sinonim zapada . Putin je izjavio da će borba trajati 5 godina . To znači da se sve odvija u skladu sa dugoročnim i strateškim ciljevima. Zato ne treba sumnjati u Rusiju . Zlo će biti poraženo .

vanja
4 mjeseci prije

Putin je kao dobar doktor za dijagnozu,al kad treba da operiše tu je problem,nema opremu,asistenti nesposobni,a ni on baš nije stručan.Kriv zapad,a nato kod njega uživa imunitet,kad mu potopi brod,on bombarduje ukrajince.Potopi i ti njima doktore,a pusti me s tvojim dijagnozama.

eks
4 mjeseci prije

Pre par dana u Harkovu je raketiran centar Ukrajinske vojne špijunaže , koji se nalazio u hotelu “Harkov Palas” . U momentu udara u hotelu se, pored oficira Ukro-NATO, nalazilo oko 200 stranih plaćenika koji su pripremani za terorističke i diverzantske akcije na ruskoj teritoriji . Podaci o broju poginulih , za sada , drže se u tajnosti i nisu dostupni.
Izveden je napad i na sedište SBU u Harkovskoj regiji . Tom prilikom poginuo je jedan broj zvaničnika rukovodstva SBU i jedan broj militanata formacije “Kraken” .

Max
4 mjeseci prije

Apsolutno točno. Zapad danas koristi Ukrajinu protiv Rusije kao nekoć Afganistan protiv SSSR a ali Ukrajina ipak nije Afganistan a ni Ukrajinci nisu mudžahedini.

T&l
4 mjeseci prije

Zapad ce biti najveci gubitas ovom agresijom na Rusiju preko Ukrajine.

Egipat,
Etiopija,
Iran,
Saudijska Arabija i
UAE
službeno učvršćeni kao članice BRICS-a

Rusiju je nemoguce izolirati, ekonomski zakociti, vojno poraziti.
Tzv. zapad se boji konkurencije, gubitka privilegija i da ih drugi dostignu i da cak budu bolji od njih.

Sad BRICS ima cetiri clanice koje su muslimanske zemlje, sto kazu na ovo Kosovari i bosanski muslimani?

Noname
4 mjeseci prije

Uvjete za rješavanje sukoba u Ukrajini diktirati će Rusija, a ne Europska unija ili bilo tko drugi, rekao je slovački premijer Robert Fico u intervjuu za slovački TV kanal ta3. “Mislim da se približavamo razdoblju kada, nažalost, uvjete za rješavanje sukoba u Ukrajini ni u kojem slučaju neće postavljati Europska unija ili bilo tko drugi. Vjerojatno će ih postaviti Ruska Federacija”, rekao je Fico. Napomenuo je da je strategija, koja je imala za cilj baciti Rusiju na koljena korištenjem zapadnog oružja i novca u Ukrajini, propala. Fico je ranije rekao da “u Ukrajinu možete poslati sve oružje na svijetu, ali to joj neće pomoći da vojno porazi Rusiju”. Fico je također primijetio da je većina europskih država opsjednuta mržnjom prema Rusiji i da su, kako bi oslabile Rusku Federaciju, spremne boriti se do posljednjeg ukrajinskog vojnika, ali, prema riječima premijera Slovačke, strategija Europske unije i SAD-a, koji se provodi u Ukrajini, ne… Čitaj više »

Gregor Samsa
4 mjeseci prije

Ne postoji nikakav “kolektivni Zapad”. Postoje samo vladajuće psihopatske oligarhije sastavljene velikim dijelom od “izabranih”koje su potpuno zavladale zapadnom politikom, gospodarstvom, vojskom i javnim životom koristeći lijenost, nezainteresiranost, priglupost i kukavičluk nas tzv. “običnih građana” koji smo to dozvolili. I te oligarhije su neprijatelj ne samo Rusije, nego i svakog normalnog i pristojnog ljudskog bića bilo gdje na svijetu i kao takve morale bi biti nemilosrdno uništene i fizički, biološki iskorijenjene.

IuIu, pravi
4 mjeseci prije

Zapadni imperijalisti koriste ukrajinski proleterijat kao potrošnu robu, topovsko meso. Ukrajinski sitnozupci ginu za interese zapadnih kolonizatora, a kontra interesa naroda. Posljedica toga im je uništena država i budućnost.

Isti scenario se već bio desio i u SFRJ. “Danke Deutschland! “povikaše naivne ovce i ostadoše i bez države, i bez budućnosti, i bez svega.

Celje
4 mjeseci prije

Turska je zabranila engleskim piratima da posalje cistace mina u Crno More
Ovo je dobra vijest

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI