Putin odbacio mogućnost ponovnog pridruživanja G7

Vladimir Putin ozbiljan
11 komentara

Zapadne elite uvijek su ignorirale interese Rusije, smatra Putin

Ponovno pridruživanje Skupini sedam razvijenih zemalja (G7) za Rusiju nema smisla, jer je Zapad uvijek ignorirao njezine interese, rekao je u srijedu predsjednik Vladimir Putin na sastanku sa sudionicima Svjetskog festivala mladih u Sočiju. Predsjednik je primijetio da su donedavno mnoge zemlje, uključujući Rusiju, nastojale uskladiti se sa Zapadom i pridružiti skupini najvećih svjetskih razvijenih gospodarstava. Članstvo Rusije suspendirano je do daljnjega nakon njezina ponovnog ujedinjenja s Krimom 2014. Moskva je naknadno shvatila, objasnio je Putin, kako “nema smisla” ponovno se pridružiti G7 jer “nitko od njih” nije uzeo u obzir interese naše zemlje.

“Ovo je problem. I to je greška naših zapadnih partnera”, naglasio je ruski čelnik.

Rekao je dalje da u stvarnosti bogate zemlje nisu voljne stvoriti sustav međunarodnih ekonomskih odnosa koji bi “otvorio tržišta za gospodarstva u razvoju i koji bi stvorio liberalne uvjete za razvoj i rast”. G7, koji se sastoji od SAD-a, Kanade, Njemačke, Francuske, Ujedinjenog Kraljevstva, Italije i Japana, kao i Europske unije kao ‘ne nabrojane članice’ bio je poznat kao G8 prije suspenzije Rusije.

Obraćajući se sudionicima festivala, Putin je istaknuo da usprkos trenutnoj hijerarhiji u zapadnom svijetu “želja za neovisnošću i zaštitom vlastitog suvereniteta još uvijek probija na površinu. To je neizbježno za cijelu Europu”, izjavio je Putin.

U Sočiju se od 1. do 7. ožujka održava Svjetski forum mladih koji će okupiti oko 20.000 mladih iz cijeloga svijeta. Festival uključuje niz kulturnih i sportskih događanja, natjecanja, izložbi i raznih panel rasprava. Nakon završetka foruma, sudionici bi trebali posjetiti 30 gradova diljem Rusije od 10. do 17. ožujka.

G7Putinrusijazapad
Pretplatiti se
Obavijesti o
11 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
1 mjesec prije

Koliki je stvarni problem ovog svijeta na Zemlji..? ? ? užasi činjenja sve se više razotkrivaju. ……elite uvijek su ignorirale interese – za boljitak svih na planeti……’ko je instalirao takvo stanje???DA, upitnika je prilično. I pronalaze se ostaci postojanja prije nas te uz ??? ima li čovječanstvo potrebnu svijest i snagu za postavu pravednog postojanja di zlo kolo vodi pa samo pogledajmo ispis jednog komentatora amerima :….zemlje koje su SAD napale od 1776. Zemlje koje su SAD napale od 1776.: Afganistan Albanija Alžir Angola Argentina Austrija Bolivija Bosna Burma Kambodža Čile Kina Kolumbija Kuba Dominikanska Republika Egipat El Salvador Francuska Njemačka Grčka Grenada Guam Gvatemala Haiti Havaji Honduras Mađarska Indija Indonezija Iran Irak Italija Japan Koreja Kuvajt Laos Libanon Liberija Libija Makedonija Mali Meksiko Mikronezija Maroko Nikaragva Niger Oman Pakistan Panama Papua Nova Gvineja Filipini Portoriko Rusija Samoa Saudijska Arabija Somalija Sudan Sirija Tunis Turska Uganda Urugvaj Vanuatu Vijetnam Djevičanski… Čitaj više »

1 mjesec prije

kopirati ću djelić sa užasavajuće obrade za amere od nezavisnog novinara koji se trudi probuditi mozgove amerima(blaži uvodni dio) naslova od kojih navoda boli i ovo malo zdrave pameti : Vojno-CIA-ina kontrola uma, mučenje, pedofilija i sotonsko žrtvovanje hm uz navod 66 min čitanja …….Tipično bilo koji nacionalni vođa na ovom svijetu koji želi činiti dobro za svoj narod i biti neovisan o američkom silovanju i pljački poput parazitskih zajmova Svjetske banke i MMF-azajedno s invazijom zapadnih multinacionalnih korporativnih divova na meti je CIA-e za subverziju i pobunu od strane CIA-ine plaćene i obučene opozicije, te je uklonjen s vlasti državnim udarom, ubojstvom i najčešće zamijenjen vojnim diktaturama koje podržava CIA. Ovaj užasni obrazac diljem svijeta povijest se neprestano ponavlja. Američko carstvo je svrgnulo mnoštvo suverenih vlada i protiv svih međunarodnih zakona nametnulo svoj imperijalistički smrtonosni stisak gotovo svakoj zemlji na ovom planetu. Samo su dvije nacije na ovoj zemlji… Čitaj više »

1 mjesec prije

što mogu još priložiti……………???……………………………..prisjetiti ću se vremena 9o-tih i klaonice Balkan ….opisano mjesto zbivanja je granica Hr-BiH negdje kod LičkoPetrovo selo i bio sam vrlo,vrlo, blizu:kopiram djelić iz tog svjedočanstva: …….Znaš li zašto si ovdje?  Ne znam čak ni gdje sam a kamoli zašto sam ovdje rekao sam.   Ovdje si da učiš o Miru, ne onoj vrsti mira koju razumije svijet, već o iskustvu mira bez suprotnosti .To je mir koji se ne može pronaći u svijetu, ali se u njemu može izraziti. Izražava se kroz Božansko Svijetlo ili produžetak energije koja predstavlja sam temelj života. Svijet mora konačno razumjeti kako stvoriti kraljevstvo Mira….svijet zasnovan na lj u b a v i, a ne strahu. Sve će se dogoditi kao što je potrebno. Pokušaj se opustiti i biti strpljiv. Sve je u redu.   Kakvo je ovo mjesto?   Ovo je mjesto postojalo u jednom ili drugom obliku, na jednom ili drugom mjestu… Čitaj više »

tihobl
1 mjesec prije

Sta ce medju Gubitasa 7 kad Rusija ima rast BDP.

Ico
1 mjesec prije

Korumpirani šarlatani iz Brisela ne žele suverenu EU!

Lucija, prva
1 mjesec prije

“Njemački kemijski div gasi 2600 poslova nakon neto tromjesečnog gubitka od gotovo 5 milijardi eura. Izdvajaju i otpis u Wintershall Deainom poslovanju s transportom plina u Europi, uključujući otpis udjela u konzorciju Nord Stream i financiranje plinovoda Sjeverni tok 2 nad kojim je izvršen teroristički čin u rujnu prošle godine. Prisjetimo se vijesti “Njemački kemijski gigant BASF gradi u Kini kompleks vrijedan 10 milijardi dolara dok Peking pokušava namamiti strane investitore”. Nije nemoguće da će i ova investicija u budućnosti biti propala investicija, a sve zahvaljujući američkim partnerima koji će blokirati Kinu. Kada smo kod američkih partnera prisjetimo se BASFove investicije u spoj Bayer-Monsato. Najveći kemijski koncern na svijetu BASF je 2017. godine pristao kupiti pogon za proizvodnju sjemena i herbicida njemačke tvrtke Bayer za 5,9 milijardi eura. Tada se pisalo “Bayer je pristao na takav korak zbog lakše kupnje Monsanta. Transakcija između Bayera i proizvođača sjemena i gnojiva Monsanta,… Čitaj više »

Max
1 mjesec prije

Rusija stvara svoj blok i nema nikakva razloga a ni interesa vraćati se u onaj zapadni.

Franjo Vinkovski
1 mjesec prije

Još malo pa če G7 za Rusiju biti druga liga.. Rusija trenutno gospodarski najbrže raste.

Trajko
1 mjesec prije

G7 mafijaši na konopcima.

Karma
1 mjesec prije

G7 pride parada

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI